iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Algemeen

Betere waterkwaliteit Groote Beerze door heringericht Waterpark

Betere waterkwaliteit Groote Beerze door heringericht Waterpark

BLADEL-HAPERT – Op donderdagmiddag 17 mei hebben Lex Huijbers (dagelijks bestuurslid Waterschap De Dommel) en gedeputeerde Johan van den Hout Waterpark Groote Beerze officieel geopend. In het dal van de Groote Beerze tussen Bladel en Hapert heeft Waterschap De Dommel een waterpark aangelegd rond de rioolwaterzuivering. Daarnaast vormen natuurontwikkeling, recreatie en educatie belangrijke elementen.

Afgelopen jaar heeft Waterschap De Dommel hard gewerkt aan de herinrichting van het park; er zijn verbeteringen aangebracht in vijvers en filters waardoor de kwaliteit van het water verhoogd wordt. Dit was mede mogelijk door verkregen subsidie van de provincie Noord-Brabant.

Lex Huijbers: “Dagelijks stroomt er zo’n 8000 m³ water door onze waterzuivering in Hapert. Vijvers met waterplanten, rietsloten en een moerasbos helpen de rioolwaterzuivering op natuurlijke wijze bij de zuivering van afvalwater. In het waterpark zijn bochten aangebracht in de Groote Beerze. Door deze meanderende beek krijgt de natuur volop de ruimte. De Groote Beerze is een Natura 2000-gebied en maakt daarmee deel uit van een Europees netwerk van natuurgebieden.” De herinrichting was tevens een mooie kans om het gebied aantrekkelijker te maken voor publiek. In het nieuwe park is er meer aandacht voor de educatieve en recreatieve elementen. Zo is er een nieuwe wandelroute van in totaal 2 km, waarbij het water het verhaal vertelt. De route is zowel voor volwassenen als kinderen interessant en uitdagend.

Gezuiverd rioolwater is schoon, maar er zit nog geen ‘leven’ in. Hoe kan technisch schoon water weer levend water worden, vóórdat het richting de beek gaat? Het waterpark laat dit in vijf stappen zien via een uniek systeem van vijvers, sloten, waterplanten en moerasbos. Dit wordt ook wel een waterharmonica genoemd. Op het Vlonderpad in het zuidelijk deel van het park zijn er uitkijkplateaus die perfect zicht hierop geven en kan men via educatieve borden de uitleg ervan lezen. Het water in de vijvers heeft ook een grote aantrekkingskracht op (broed)vogels. Vanachter het vogelkijkscherm kan men de vogels observeren zonder ze te storen. Geïnteresseerden konden ’s avonds een kijkje nemen en kregen speciaal op deze openingsdag een rondleiding over het vernieuwde park. Ook nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op https://www.dommel.nl/algemeen-glm/rioolwater/
hapert.html

Parkinsoncafé met het DommelschLavenKoor

Parkinsoncafé met het DommelschLavenKoor

VALKENSWAARD – Het Parkinsoncafé van vrijdag 25 mei staat in het teken van muziek. Tijdens deze middag treedt het DommelschLavenKoor op; een gezelligheidskoor uit Valkenswaard. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige liedjes.

Als mensen samen zingen gebeurt er iets wonderlijks, het maakt ze blij en brengt de geest tot rust. Van samen zingen word je blij, dat is wetenschappelijk bewezen. Onder invloed van muziekklanken wordt dopamine aangemaakt in het menselijk brein. Kom meezingen, luisteren mag ook! De toegang is gratis. Ontvangst is vanaf 13.30 uur. De bijeenkomst start om 14.00 uur en vindt plaats in het auditorium van Kempenhof, aan de Antwerpsebaan 3 in Valkenswaard. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website

www.parkinsoncafevalkenswaard.nl

Drang om iets te betekenen voor de medemens in Hapert – Scheidend voorzitter Antoon Poppeliers in het zonnetje gezet bij GBOH Hot icon

Drang om iets te betekenen voor de medemens in Hapert – Scheidend voorzitter Antoon Poppeliers in het zonnetje gezet bij GBOH

HAPERT – Op dinsdagavond 16 mei, tijdens de openbare klankbordavond van het GBOH, nam Antoon Poppeliers afscheid als voorzitter. Zowel door zijn opvolger Frits Oomen als door waarnemend burgemeester Maas werden alle positieve karaktereigenschappen die Antoon bezit benadrukt.

Bloei
Antoon Poppeliers is een unieke man in Hapert; hij heeft in de tien jaren dat hij voorzitter van het GBOH was partijen bij elkaar gebracht, een visie opgesteld voor de kern Hapert en zich tot het uiterste ingespannen om de leefbaarheid van Hapert hoog te houden. Antoon doet dit door zijn innemende persoonlijkheid, hartelijke benadering en volhardende manier van werken. De afgelopen jaren is er een uitermate constructieve samenwerking ontstaan met de gemeente; het GBOH wordt serieus genomen door de gemeenteraad en het College. Antoon mag, volgens Frits, bijzonder trots zijn op het instituut GBOH, dat onder zijn bezielende leiding tot bloei is gekomen.

Inzet
De inzet voor het verenigingsleven heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Antoon; als slager nam hij de tijd voor een praatje met zijn klanten; hij was voorzitter van Kunst Adelt en zette zich in voor de voetbalvereniging. Na zijn pensionering nam Antoon de taak van voorzitter van KBO Hapert op zich en later ook van Stichting Steunpunt de Kloostertuin. De achterliggende gedachte en motivatie van al deze functies is de wil om zich in te zetten voor samenleving, mensen bij elkaar te brengen en een hechte gemeenschap te creëren. Iets waar hij zeer wel in is geslaagd; Hapert staat op de kaart, het is prettig wonen in Hapert en de gemeenschapszin is hoog in het kerkdorp.

Trots
Trots sprak ook uit de woorden van waarnemend burgemeester Maas. Hij roemde Antoon om zijn niet aflatende drang om iets te kunnen betekenen voor de medemens in Hapert. Of dat nu bij de KBO, de Kloostertuin of het GBOH is, Antoon staat altijd klaar. Enkele jaren geleden heeft Antoon al ‘De Blaalse Zuil’ in ontvangst mogen nemen; de hoogste onderscheiding op het gebied van vrijwilligerswerk en inzet voor de samenleving, dus Antoon moest het deze keer doen met een mooie bos bloemen. Die hij overigens dankbaar in ontvangst nam, evenals de mand met lokale heerlijkheden die hem door het GBOH aangeboden werd.

Pit makelaars: 100% focus op resultaat – Anita Fiers geeft tijd en ruimte aan klanten voor aan- en verkoop droomhuis Hot icon

Pit makelaars: 100% focus op resultaat – Anita Fiers geeft tijd en ruimte aan klanten voor aan- en verkoop droomhuis

Een huis kopen of verkopen is een emotionele gebeurtenis en voor velen één van de belangrijkste financiële beslissingen die ooit genomen moet worden. Dan wil je natuurlijk dat het proces van aan- of verkoop in vertrouwde handen is. Bij Pit makelaars krijg je persoonlijke aandacht en alle ruimte om een weloverwogen beslissing te nemen. Anita Fiers is eigenaresse van Pit makelaars en ze stelt zich graag even voor.

Uitdaging
Anita Fiers is een ervaren makelaar. Ze heeft in de afgelopen 21 jaar al meer dan duizend huizen aan- of verkocht. “Een prachtig beroep”, vindt ze. “Elke zoektocht is een nieuwe uitdaging, geen twee opdrachten zijn hetzelfde, simpelweg omdat al mijn klanten uniek zijn. Mijn werkwijze is persoonlijk, een uitstekende opbrengst is ons doel. Ik ga in een eerste gesprek met klanten op zoek naar wat ze precies willen, wat het budget is en ik bespreek alles wat er verder bij de aan- of verkoop van een huis komt kijken. Elke klant verdient maximale aandacht en krijgt van ons de garantie dat we ons uiterste best doen. Het is voor ons heerlijk als we een zoektocht positief af kunnen sluiten: met de aankoop van een droomhuis of de verkoop van de bestaande woning.”

Gerenommeerde naam
In 1997 begon Anita bij ‘Thuis bij Jan Jansen Makelaardij’, het oudste makelaarskantoor van Veldhoven. “Een bijzonder goede leerschool”, vindt Anita. “Ik heb zoveel geleerd van Jan Jansen en was dan ook vereerd toen hij mij een aantal jaren geleden de kans bood om de zaak over te nemen. Uit respect heb ik de naam nog een hele tijd aangehouden; vooral ook omdat het om een gevestigde naam met een uitstekende reputatie ging. Nu is de tijd aangebroken om verder te gaan onder een nieuwe naam en ik heb gekozen voor Pit Makelaars.” De kwaliteit en service blijven zoals voorheen. Enkel de naam en huisstijl zijn aangepast aan deze tijd. Pit makelaars is een eigentijds makelaarskantoor met een frisse blik en 100% focus op resultaat.”

Overspannen markt
Een huis aan- of verkopen doe je niet even tussendoor. Daar moet goed over nagedacht worden. “In deze tijd merken we dat die tijd en ruimte er steeds minder komt; de huizenmarkt raakt overspannen”, aldus Anita.
“Wist je dat er op dit moment ongeveer tien serieuze kandidaten voor elke koopwoning zijn? Dat is echt veel en dus is het voor ons, wanneer we optreden als aankopend makelaar, nu zaak om onze klanten te behoeden voor een te snelle aankoop. Aan de andere kant zetten we ons uiteraard altijd voor de volle 100% in om het beste voor onze klanten uit de onderhandelingen te halen.” Pit makelaars gaat verder waar de dienstverlening van andere makelaars ophoudt. Dit wordt bijzonder gewaardeerd en zie je ook terug in de positieve klantbeoordelingen. Een reactie van een klant: ‘Naast goed advies en een snelle verkoop, zijn we ook erg te spreken over de persoonlijke aandacht tijdens en na de verkoop. Omdat ons huis snel verkocht is en ons nieuwe huis nog in aanbouw is, zijn we op zoek naar een huis om tijdelijk te huren. Zonder aan te hebben gegeven of zij hierin iets voor ons kon betekenen, heeft Anita rond gebeld naar mogelijke huizen om te huren en heeft zij een oproep geplaatst. Dit beetje extra service wordt door ons erg gewaardeerd.’

Presentatie
Hoe een woning gepresenteerd wordt, is allesbepalend bij de verkoop van een woning. Anita werkt uitsluitend met professionals. “Van elke woning maken we een magazine met daarin professionele foto’s, gemaakt door een gespecialiseerde vastgoedfotograaf. De woning wordt – indien nodig – eerst gestyld door een styliste. Wij hebben de ervaring dat een woning écht sneller verkocht wordt als deze optimaal gepresenteerd en gefotografeerd wordt.” Pit makelaars zet (social) media succesvol in voor haar opdrachtgevers. Alleen een perfecte presentatie resulteert in een optimale verkoopopbrengst voor de opdrachtgever.

Gedegen opleiding
Anita is van alle markten thuis. “Een makelaar is zowel bouwkundig onderlegd als commercieel en juridisch geschoold”, legt ze uit. “Met gladde praatjes alleen kom je er niet. Ja, misschien een poosje maar uiteindelijk val je door de mand. Ik ben beëdigd NVM makelaar en taxateur en die titel krijg je alleen na een gedegen opleiding. Ik vind dat iedereen die een huis wil aan- of verkopen gebruik zou moeten maken van een goed opgeleide makelaar. Die kan namelijk een hoop leed voorkomen.”

Snel schakelen
Anita krijgt dagelijks aanvoer van nieuwe woningen op de woningmarkt. “Voor mij is het dus zaak dat ik de wensen van mijn klanten scherp in het oog houd. Soms is er weinig tijd en moet er héél snel geschakeld worden. De laatste tijd gebeurt het regelmatig dat ik maandag een woning ga bezichtigen met de klant en dat op woensdag de voorlopige akte al wordt getekend. Toch is het een belangrijke taak van de makelaar om de rust te bewaren. Van mijn klanten hoor ik terug dat ze die rust bij mij vinden en dat ervaar ik als een groot compliment.”

De Kempen
Het werkgebied van Pit makelaars bevindt zich in tussen Tilburg – Reusel – Eindhoven. “De laatste tijd is de focus vooral op de Kempen komen liggen. Omdat ik zelf uit de Kempen kom; ik woon al jaren met veel plezier in Reusel. Ik ken de mensen, ik weet hoe ze denken en wat ze verwachten. Ik kan me goed verplaatsen in mijn klanten en dat zie ik terug in de resultaten; een goede huizenprijs, succesvolle verkoop en tevreden klanten.”

Overweeg je een nieuwe woning aan te kopen of wil je je huidige woning verkopen?
Neem vrijblijvend contact op met Anita Fiers. Voor meer informatie; bel naar 06-2193 1959 of kijk op

www.pitmakelaars.com

Pleisteractie EHBO Afdeling Hapert Hot icon

Pleisteractie EHBO Afdeling Hapert

HAPERT – Van zondag 10 juni t/m zaterdag 17 juni houden wij onze jaarlijkse Pleisteractie. Dit houdt in dat onze leden bij u langs komen voor een collecte.

Een deel van de opbrengst wordt onder andere gebruikt voor de aanschaf van verbandmateriaal en verbandkoffers, zodat we u tijdens evenementen zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn. Een ander gedeelte komt weer ten goede aan de opleiding van nieuwe EHBO’ers en de herhalingslessen van de reeds gediplomeerde EHBO’ers of voor de aanschaf van lesmateriaal zoals reanimatiepoppen of een AED-trainer. U ziet dat wij uw gift zo goed mogelijk proberen te besteden. Wij willen de collectanten succes wensen en u alvast bedanken voor uw gift.

Feestelijk opening randweg Bladel op zaterdag 2 juni – Rijdt u mee in één van de bijzondere auto’s? Hot icon

Feestelijk opening randweg Bladel op zaterdag 2 juni – Rijdt u mee in één van de bijzondere auto’s?

De randweg van Bladel is bijna klaar. Op 2 juni, van 10.00 tot 12.00 uur, wordt het laatste stuk van de weg officieel geopend. De gemeente nodigt u uit om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn.

Het eerste stuk van de randweg werd aangelegd in 1978 en was bedoeld om het uitbreidende dorp Bladel goed bereikbaar te houden. Inmiddels zijn we vele uitbreidingen verder en loopt het 4 km lange traject van de kruising van de N284 met de Lange Trekken, de P.G. Ballingslaan en de Gozelinusbocht tot de kruising van de Postelweg met de N284.

Onder de 15.000 ton asfalt die is aangebracht ligt 3.000 meter nieuwe riolering, waardoor er ook een grote slag geslagen is in het verbeteren van de waterhuishouding. De verkeersveiligheid is verbeterd, de fietspaden zijn verbreed en meer voorzien op onder andere elektrische fietsen.

Op 2 juni is er een feestelijke opening bij de bouwlocatie aan het einde van de Gozelinusbocht, ter hoogte van de Vogelwikke in Bladel. Er zijn hapjes en drankjes en de wethouders en projectleider houden een korte toespraak.

De randweg wordt vervolgens officieel geopend door een rij oude Dafjes, een Daf 55 omgebouwd als elektrische wagen én een Chevrolet Tahoe Hybrid, die achter elkaar het hele traject van de randweg rijden. De laatste twee wagens worden geleverd door Fontys Hogescholen Automotive Engineering en Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek. Er is plaats voor een beperkt aantal bezoekers om in de wagens mee te rijden. De plaatsen worden verloot onder de aanwezigen bij de opening.

Op het terrein is een luchtkussen aanwezig voor de kleintjes.

Expositie van Ingrid van der Hoeven en Anne Bauke Roorda in de Kunstkamer Hot icon

Expositie van Ingrid van der Hoeven en Anne Bauke Roorda in de Kunstkamer

HOOGELOON – Ingrid van der Hoeven – drie dimensionale beelden

Ingrid van der Hoeven studeerde in 1988 af aan de Academie Beeldende Kunst (WDKA) Rotterdam. Zij maakt drie dimensionale sculpturen, met overwegend de vrouwelijke figuur: als torso of staand. De beelden zijn samengesteld uit op elkaar verlijmde plaatmaterialen zoals MDF, multiplex, gaatjesboard en zachtboard of kunstharsmaterialen. De plaatmaterialen worden verticaal verlijmd. De lijmnaad tussen de lagen blijft zichtbaar, wat de rondingen van de vrouwen accentueert en de beelden dynamiek en scherpte geeft. In hun houding zijn de vrouwbeelden zowel uitdagend als alert, maar ook bedachtzaam. Ingrid vindt het beeldmateriaal voor haar sculpturen in de media en in het straatbeeld in Rotterdam waar een veelheid van culturen samensmelt. In het atelier fotografeert ze zichzelf in de houdingen van de modellen. Hiermee wordt ze zelf het uitgangspunt van de sculpturen en onderzoekt ze ook haar eigen identiteit als Nederlandse met een gemengde culturele achtergrond

Anne Bauke Roorda – schilderijen
In 2016 startte Roorda het project Runaway pictures. In deze serie toont hij een beeld van de vluchtende mens, zoals wij dat in de afgelopen jaren voortdurend, in meestal gerepresenteerde vorm (kranten, tijdschriften, televisie, sociale media), aan ons voorbij zagen en zien trekken. Met het project vestigt Roorda er vanuit een schilderkunstige invalshoek de aandacht op.

Hebben de gelaten in Levinasfaces een uitgesproken gezicht, in Runaway pictures is het gezicht van de ander afwezig. Groepen anonieme mensen trekken aan ons zicht voorbij. De vluchteling heeft geen gezicht en wordt meer en meer het icoon van de kwetsbare mens. Je zou kunnen zeggen, een mens die er steeds minder toe doet, omdat zij niet gekend is en bijna niet meer wordt gezien: de mens die komt, gaat en verdwijnt.

Datum: t/m 3 juni. Adres: Galerie de Kunstkamer, Hoofdstraat 49 in Hoogeloon. Open: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak: 0497-681984.

www.galeriedekunstkamer.nl

Posts loader