iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Algemeen

Algemeen

Collecte Hersenstichting

HAPERT – Van maandag 29 januari tot en met zaterdag 3 februari vraagt de Hersenstichting weer uw steun. Een aantal enthousiaste collectanten zullen in Hapert op pad gaan om geld in te zamelen voor al die mensen met een hersenaandoening.

Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en hersenaandoeningen te genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting, voeren we vernieuwende projecten uit en werken we aan goede patiëntenzorg. Voor dit werk is veel geld nodig. Geef daarom aan de collectant. U kunt ook uw gift overmaken op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag. Bedankt voor uw steun!

Collectanten gezocht!
Wij zoeken nog een aantal collectanten voor Hapert. Dit mag ook voor maatschappelijke stage. Even tijd vrij maken om te collecteren voor de medemens. U kunt zich melden bij coördinator Loes van Beers, tel. 0497-386196.

www.hersenstichting.nl

Ook lid worden van Chauffeurs Vereniging Reusel? Bijeenkomst zondag 28 januari

Ook lid worden van Chauffeurs Vereniging Reusel? Bijeenkomst zondag 28 januari

REUSEL – Chauffeurs Vereniging Reusel is een actieve vereniging die elk jaar diverse evenementen organiseert zoals een ATB-cross, de Veiligheidsdag en de Autozegening. Naast het helpen tijdens deze evenementen is er ook tijd voor gezelligheid. Daarnaast wordt er voor de leden en hun gezin ook elk jaar een ledendag georganiseerd en zijn er soms andere activiteiten, zoals een excursie of voorlichtingsbijeenkomsten om aan deel te nemen.

Spreekt dit je aan en zou je ook graag lid willen worden van deze actieve vereniging! Kom dan zondag 28 januari om 10.30 uur naar onze jaarvergadering in ‘De Wekker’, Wilhelminalaan 97 in Reusel. Om lid te worden dien je wel in het bezit te zijn van tenminste rijbewijs C of D. Als je buiten Reusel woont, kun je ook lid worden. Lidmaatschap kost € 30,- per jaar. Mocht je 28 januari verhinderd zijn en toch lid willen worden, kun je ook aanmelden via de website. Hier kun je ook terecht voor meer informatie.

www.chauffeursverenigingreusel.nl

Opbrengst beklimming Kilimanjaro voor Tumaini Nederland Hot icon

Opbrengst beklimming Kilimanjaro voor Tumaini Nederland

EERSEL – Op 7 februari stappen Marianne van Woerkum, Tamara Koolen, Kris van der Linden, Wil van der Linden (allen uit Eersel), Karin van de Pas (Vessem), Gaspar Mondejar (Waalre) en Hans Verstijnen (Oisterwijk) in het vliegtuig op weg naar Tanzania. Een dag later zet het zevental de eerste stappen op de flanken van de Kilimanjaro, om 7 dagen later weer terug te keren in de bewoonde wereld.

De groep volgt de noordelijke Rongai route, die begint op een hoogte van 1.996 m. Op de zesde dag bereiken ze Uhuru Peak, met een hoogte van met 5.895 m de hoogste top van het Kilimanjaro gebergte. Om geleidelijk aan de hoogte te wennen is er op dag vier, op een hoogte van 4.303 m, een rustdag. Twee dagen later volgt de helse tocht naar de top. Deze begint rond middernacht op een hoogte van 4.730 m. Ruim zes uur later is er een hoogte van ruim 1200 m overwonnen en is de top bereikt. Door het gebrek aan zuurstof en de lage temperatuur, tot min 20 graden is mogelijk, is deze wandeling loodzwaar. Na wat foto’s gemaakt te hebben, daalt de groep weer af naar 3.705 m, een wandeling van 16 km. Overnachting vindt gedurende de hele tocht plaats in tentjes.

De klimmers gaan deze sportieve uitdaging aan in het kader van een sponsortocht. De opbrengst ervan komt ten goede van Tumaini Nederland. Deze Eerselse stichting geeft financiële ondersteuning aan een kindertehuis in Tanzania. Als u net als de klimmers de stichting een warm hart toedraagt, maak dan uw donatie over aan:

Stichting Tumaini Children’s Foundation Nederland, IBAN NL04 RABO 0167878174. Lees meer over Tumaini Nederland: www.tumaini-nederland.nl en over het kindertehuis: www.tuchifo.com

Open Dag Rythovius College Eersel – Zondag 28 januari

Open Dag Rythovius College Eersel – Zondag 28 januari

EERSEL – Op zondag 28 januari vanaf 13.00 uur zijn leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders van harte welkom op de Open Dag van het Rythovius College in Eersel. Er is veel te zien en te beleven op de Open Dag. Er zijn demonstraties van vakken, leerlingen kunnen zelf meedoen en er zijn bijeenkomsten waar je specifieke informatie krijgt over bijvoorbeeld het gebruik van iPads, de aanmeldingsprocedure en de begeleiding op onze school. Aan de hand van een duidelijke route maken de bezoekers kennis met het gebouw en met de sfeer die het
Rythovius College kenmerkt.

Ruimte voor talent
De een is gek van science, de ander wil extra Engels op niveau volgen. Er zijn ook leerlingen die meer uren aan sport willen besteden of Grieks en Latijn willen leren en weer anderen krijgen nooit genoeg van dans, drama, tekenen en andere kunstvakken. Alle leerlingen brengen hun eigen talenten en interesses mee. Op het Rythovius hebben we ruimte voor die verschillende talenten als je kiest voor één van de talentstromen sport, kunst en science, voor het gymnasium of voor Anglia (extra taalprogramma Engels).

Informatierondes
Veel leerlingen en hun ouders willen graag weten hoe ze worden opgevangen op hun nieuwe school, hoe de aanmelding in zijn werk gaat, hoe de leerlingenbegeleiding in elkaar steekt, hoeveel lessen je krijgt en nog veel meer van dat soort vragen. Het antwoord daarop wordt gegeven in korte informatierondes in lokalen waarin medewerkers ingaan op al deze vragen. Bovendien is er na afloop de mogelijkheid om individuele vragen met de adjuncten van de eerste klas te bespreken. Ook de medewerkers van de ondersteuning (zorg) staan klaar om individuele vragen te beantwoorden.

De krant voor groep 8
Iedereen in de regio heeft de Open Dag Krant, die speciaal voor deze gelegenheid gemaakt is, ontvangen. Samen met de indrukken die de leerlingen op de Open Dag opdoen krijgen de leerlingen zo een compleet beeld van het Rythovius College. Daarnaast vind je op onze website
www.rythovius.nl veel informatie over de school en is ook te zien hoe de school zich op Twitter en Facebook presenteert.

Welkom
Leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders zijn van harte welkom: zondag 28 januari, 13.00-16.00 uur, Rythovius College, Bos-
poort 1 te Eersel.

www.rythovius.nl

Meer weten over beleggen? Studieclub De Laatste strohalm nodigt u uit!

Meer weten over beleggen? Studieclub De Laatste strohalm nodigt u uit!

CASTEREN – Beleggingsclub De Laatste Strohalm bestaat nu ruim 7 jaar. Het is een echte Kempische studieclub die elke zes weken in gemeenschapshuis Den Aord te Casteren bij elkaar komt om te discussiëren over aandelen, opties en allerlei andere mogelijkheden op beleggingsgebied.

Daarnaast bezoeken we ook bedrijven, aandeelhoudersvergaderingen en bedrijfspresentaties. Er wordt echter wel serieus belegd, maar u hoeft zeker geen deskundige te zijn. Wij zijn tenslotte een beleggingsstudieclub. U zult merken dat u langzaam maar zeker steeds beter wordt ingevoerd in de beleggingsmaterie. Het gaat ook zeker niet om grote bedragen die moeten worden ingelegd door de leden.

Hebt u interesse, dan kunt u rustig een avondje meelopen om te kijken of het iets voor u is. De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 22 januari om 19.30 uur.

Mocht u een kijkje willen nemen, dan bent u van harte welkom. Graag willen we dat u dan van te voren contact opneemt met de voorzitter 0497-681859/06-55142114 of met de penningmeester 0497-530404/06-51265947. Wie weet, ontdekt u een nieuwe hobby in een gezellige club.

Votech breidt uit op bedrijventerrein Kleine Hoeven

Votech breidt uit op bedrijventerrein Kleine Hoeven

REUSEL – In juni 2016 opende Votech de deuren van het nieuwe bedrijfspand op bedrijventerrein Kleine Hoeven. Twee jaar later is het bedrijf toe aan een uitbreiding van het nieuwe pand. Vanwege de sterke groei in de afgelopen jaren is er behoefte aan uitbreiding van de assemblagehal en het buitenterrein. De groei van het bedrijf was voorzien. De gemeente heeft daarom met het bedrijf afspraken gemaakt over een fasering van de bouw en de mogelijkheden voor uitbreiding.

Votech levert en produceert verpakkingsmachines voor bulkgoederen, zoals diervoeders, zand, zaden en poeders. Daarnaast verzorgt Votech het onderhoud aan deze machines. Twee jaar geleden heeft het bedrijf besloten om de activiteiten te concentreren op het nieuwe bedrijventerrein in Reusel. Dit heeft geleid tot omzetgroei, groei van het aantal werknemers en een efficiëntere assemblage van de machines. Bovendien is het bedrijf in staat om grotere orders te verwerken en biedt het nieuwe pand een fijne werkplek voor haar werknemers. Met de geplande uitbreiding wordt geborgd dat de groei van het bedrijf kan worden doorgezet.

Valeres Industriebouw uit Best is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe pand. Naar verwachting kan in maart worden gestart met de uitbreiding. Het pand is dan in juli 2018 gereed.

BS De Toermalijn start het nieuwe jaar kunstzinnig

BS De Toermalijn start het nieuwe jaar kunstzinnig

BLADEL – Basisschool De Toermalijn neemt in de eerste weken van het nieuwe jaar deel aan de Kunstweken. Dit is een schoolbreedproject voor kunsteducatie waarin kinderen uitgedaagd worden hun creativiteit te ontwikkelen.

De kinderen maken kennis met het werk van bekende kunstenaars, zoals Van Gogh en Picasso. In de kleuterbouw staat het werk van Piet Mondriaan centraal. Kinderen zijn gestart met het bekijken van schilderijen. Speciale aandacht ging uit naar de gebruikte technieken en kleuren. Daarna zijn ze natuurlijk zelf aan de slag gegaan met het maken van een eigen kunstwerk.

Het gemaakte werk zal tentoon worden gesteld in een onlinegalerie, welke kinderen kunnen delen met familie en bekenden. Op deze manier ontstaat er een echt schoolmuseum. Ook zullen de kunstwerken te bezichtigen zijn tijdens de open avond, welke in het voorjaar zal plaatsvinden.

Nieuwe reanimatiecursus met bediening AED

Nieuwe reanimatiecursus met bediening AED

BLADEL – Elke week worden in ons land 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Het gebeurt vaak thuis, op het werk of buiten op straat. Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. Tijdens een reanimatiecursus leert u hoe u moet handelen. Meld u daarom aan!

U leert hoe u:
– een hartstilstand herkent;
– het bewustzijn en de ademhaling van het slachtoffer controleert;
– moet reanimeren;
– de AED eruitziet, hoe deze werkt en hoe u dit apparaat moet gebruiken.

Reanimatiecursus met bedienen AED is op donderdag 25 januari en 1 februari om 19.00 uur in Den Herd te Bladel. Kosten zijn € 20,00 incl. lesboek reanimatie. Wilt u een herhalingsles reanimatie volgen kijk op onze website voor de beschikbare avonden. Geef u nu op!

reanimatieaed@upcmal.nl
of 0497-573751

Posts loader