iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Amusement

Opname Kempen TV in het Kempenmuseum

Opname Kempen TV in het Kempenmuseum

Wilt u de opname van het ‘Kempisch uurtje’ van Kempen TV ook een keer bijwonen? Kom dan op zondag 18 november naar Eersel.

De opname is gratis bij te wonen in de koffieshop van Kempenmuseum de Acht Zaligheden en begint om 10.00 uur. U dient dan wel zeker om 09.45 uur aanwezig zijn. Tijdens de opname is er een optreden van de bekende Eerselse zangeres Simone van den Eertwegh, er wordt een mooi Kempisch verhaal verteld en de kok zorgt voor een lekker soepje. Na de opname is er, tegen de normale entreeprijs, volop de gelegenheid om het museum en de mooie tuin te bezichtigen. In het museum is de interessante tentoonstelling te zien met de titel ‘Wat de Pot schaft’ over eten en drinken in de Kempen in vroegere tijden. In verband met het aantal plaatsen dat beschikbaar is moet u zich wel even aanmelden. Dat kan per email: receptie@kempenmuseum.nl of bel 0497-515649.

U vindt Kempenmuseum De Acht Zaligheden aan de Kapelweg 2 te Eersel. De museumkaart is geldig.

Inleveren tweedehands kerstspullen voor Kerstmarkt Kunst Adelt

Inleveren tweedehands kerstspullen voor Kerstmarkt Kunst Adelt

HAPERT – Voor de verkoop van retro kerstversieringen kan muziekvereniging Kunst Adelt nog tweedehands kerstspullen gebruiken.

Kerstspullen gevraagd
Heeft u nog kerstspullen op de zolder die u niet meer kwijt kunt in en rondom uw kerstboom, dan kan Kunst Adelt deze goed gebruiken. Indien u iets van elektronica wilt inleveren, dan dient het uiteraard nog wel te werken.

Voor meer informatie kunt u terecht via rene@kunst-adelt.nl. U kunt deze spullen op de zaterdagen 17 november en 1 december van 12.00 uur tot 14.00 uur inleveren op het adres Nieuwstraat 15a in Hapert. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Kerstmarkt
Op zondag 16 december staan muzikanten van Kunst Adelt er weer met een kerstmarkt. Hierbij zijn er retro kerstversieringen te koop tegen een mooie prijs. Daarnaast wordt er gezorgd voor een heerlijke versnapering bij de drankjes.

Muziekvereniging Kunst Adelt

Voorstelling van Rob en Emiel in Den Herd

Voorstelling van Rob en Emiel in Den Herd

BLADEL – Ken je Rob en Emiel? Na Hans Klok en Victor Mids zijn ze de bekendste illusionisten van Nederland. Ze hebben een eigen tv-programma op NPO3: ‘Streetmagic’. Wie ooit bij een voorstelling van hen geweest is, zit nog steeds na te denken over wat er nu eigenlijk gebeurd is. Het is werkelijk magisch.

Als Rob en Emiel het podium oprijden, begint de reis waarvan niemand weet waar die eindigt. En jij reist mee op de illusie van hun show. ‘Onderweg’ van Rob en Emiel is theater-cabaret met een twist! Verwacht ‘magie-strale’ acts, een bijzonder originele voorstelling en een absoluut onvergetelijke avond. Je verveelt je geen moment omdat je gegarandeerd van de ene in de andere verbazing valt. Onderweg is een volwassenen voorstelling, waarbij jeugd (12+) meer dan welkom is. En dát is geen illusie. Goochelen, illusie, verbazing, verwondering en bewondering. Je gaat het beleven bij ‘Onderweg’ van Rob en Emiel op zaterdag 17 november, 20.30 uur. Kaarten kosten € 18,- en die reserveer je via www.denherd.nl

The Rocking Navigators in Dancing Heidelicht

The Rocking Navigators in Dancing Heidelicht

POSTEL (B) – The Rocking Navigators nemen u op vrijdag 16 november graag mee naar de nostalgische tijd van de jaren ‘50 en ‘60. De band speelt hits van onder andere Jerry Lewis, Elvis Presley, The Mavericks, Shaking Stevens, Chuck Berry, Bill Haley, Johnny Cash en vele anderen.

Op de vette klanken van The Rocking Navigators is het schier onmogelijk om stil te blijven staan. Ook als niet-danser valt er volop van dit concert te genieten vanwege de geweldige ambiance die de heren samen met hun publiek altijd weten te creëren.

Het adres van Dancing Heidelicht is Eerselseweg 100 in Postel (tegenover Kaasboerin). Aanvang is om 20.00 uur en de entree bedraagt € 5,-. ‘Lets go back to the crazy, shakin’, boppin’, rocking’ days of the fifties en sixties en be there!’

Sinterklaasintocht in Bladel

Sinterklaasintocht in Bladel

BLADEL – De Sint en zijn Pieten komen op zaterdagmiddag 17 november, om 14.30 uur, aan op het Burgemeester van Houdtplein, waar de Sint ontvangen zal worden door de burgemeester. Het ontvangst zal worden opgeluisterd door live muziek van de Wendbend van Harmonie L’Union.

Het zou natuurlijk erg leuk zijn als alle kinderen uit Bladel hier dan al aanwezig zijn. Tegen de klok van 15.00 uur zal de Sint samen met zijn Pieten in een optocht door het gezellige centrum van Bladel trekken, waar de Sint op een aantal plaatsen zal stoppen. Route: Burg. van Houdtplein, Sniederslaan, Markt en Europalaan. Tegen de klok van 15.15 uur zal de Sint bij Feesttempel Ambiani arriveren voor een gezellige middag met zijn Pietjes, met leuke
activiteiten én muziek van DJ Rob. Maar let op, omdat niet alle kinderen tegelijk in de zaal kunnen, zijn er ook dit jaar weer twee groepen gemaakt.

Sinterklaas verzoekt de ouders zich aan deze tijden te houden, zodat ook de kinderen die met hun ouders in de tweede groep komen evenveel tijd hebben bij Sinterklaas. Let dus goed op dat je met het juiste kaartje op het juiste tijdstip bij Ambiani bent. Rood entreebewijs: 15.15-16.15 uur (zaal open vanaf 15.05 uur). Geel entreebewijs: 16.30-17.30 uur (zaal open vanaf 16.25 uur). Entreebewijzen zijn verkrijgbaar bij Intertoys Bladel voor alle kinderen t/m groep 5. Kies zelf het tijdstip waarop je wilt komen, maar wees er snel bij! De Sint hoopt ook dit jaar weer veel kinderen en hun ouders een mooie middag te bezorgen. Tot zaterdag 17 november!

Alle informatie over de sinterklaasactiviteiten is te zien op www.bladelcentrum.nl

Het carnavalsseizoen in Narrendonk verrassend geopend! – Prinselijk paar staat garant voor feestelijk carnaval Hot icon

Het carnavalsseizoen in Narrendonk verrassend geopend! – Prinselijk paar staat garant voor feestelijk carnaval

REUSEL – Afgelopen weekend werd duidelijk dat Narrendonk kan rekenen op bijzondere regeerders tijdens carnaval 2019. Voor het eerst in de geschiedenis van Reusel zal een prinselijk paar Narrendonk gaan leiden! Prins Jimmy d’n Urste en zijn prinses Miranda staan samen met Oppernar Thijs Lavrijsen en d’r Neffe Nar Meis van Veldhoven klaar om er een spetterend carnavalsseizoen van te maken. Hun enthousiasme is groot, net als dat van de 12 kids die een plaats in de Narrenraad hebben bemachtigd.

Het begon allemaal vrijdagavond met het Grôte Klène Narrengala waar de kinderen van groep 6, 7 en 8 het carnavalsseizoen inluidde. Op en top verkleed, feestend en dansend op de muziek kwamen de kinderen snel in de carnavalssfeer. Maar er was ook strijd. Strijd om een plaatsje in de Narrenraad en daar moesten de kinderen wel wat voor doen. De jury had het zwaar. Uit 9 acts moesten zij de beste kiezen. Maar hoe kun je nu kiezen tussen een banaan etende aap, een rug die de carnavalskrant leest en de Blues Brothers? En dat is nog niet alles. Het podium werd gevuld met perfecte danspasjes, lichtjes, worst en pizza, live gezang en gekke meiden. Al sportend, dansend en zwetend kregen de Dixies de hele zaal mee en wonnen daarmee de eerste prijs. Dit leverde hun een plaats op in de Narrenraad, net zoals de Vreetzakkuhn, Ruggespraak, De Floties, Party Girls en C3. Maar daarmee was de strijd nog niet klaar. Wat is carnaval immers zonder Oppernar en d’r Neffe Nar? Iedereen die deze titel wilde bemachtigen kreeg 1 minuut de tijd om te vertellen waarom. En dat was nog niet zo makkelijk. Super stoer dat 8 kinderen dit durfden. Uiteindelijk kwam er voor Thijs Lavrijsen een droom uit; hij is Oppernar 2019 en wordt bijgestaan door d’r Neffe Nar Meis van Veldhoven die de minuut prima wist vol te praten. Met dit stel is kindercarnaval verzekerd van één en al gezelligheid. Want, zo bedacht Thijs Cox, “dees joar gi klèn Narrendonk helemoal uit z’n ploat, van ’s morgens vruug tot ’s avonds loat”.

Op zaterdagavond mochten ze zich meteen aan het grote publiek voorstellen. Toen was het de beurt aan de volwassenen om het carnavalsseizoen af te trappen tijdens het Narrenfestijn in de Kei. En ook hier was er strijd, strijd om de titel Prins Carnaval 2019. Wat wilde Erwin graag een knappe prins worden en dus schakelde hij de net uit de gevangenis vrijgelaten Louis in. Ze sloten een deal. Louis maakte een transformatiemachine en als dank mocht hij Erwins adjudant zijn. Maar of het zou lukken? Het publiek wachtte in spanning af, onder het genot van een fantastisch optreden van Dazzling. En toen gebeurde er iets geheel onverwachts. Niet Prins Erwin sprong uit de transformatiemachine maar Prins Jimmy d’n Urste. En niet Louis als adjudant, maar zijn eigen prinses Miranda staat hem bij tijdens carnaval 2019! Wat een geweldige transformatie. Voor het eerst regeert in Narrendonk een prinselijk paar. En wat voor één! Ze weten wat carnaval vieren is. Prins Jimmy d’n Urste maakt al jaren deel uit van de Raad van Elf en zijn vrouw Miranda feestte al die jaren aan de zijlijn mee. Nu mogen ze het samen gaan doen en dat is ze zeker toevertrouwd. Wat zal het gaan knallen tijdens carnaval 2019.

Ook de burgemeester en wethouder waren zeer verrast en enthousiast en overhandigden met eer de cape, steek en scepter. Als klap op de vuurpijl mocht dochter Indy haar moeder voorzien van een mooi kroontje en was het gezin klaar voor carnaval. Indy in de Narrenraad en Prins Jimmy d’n Urste en prinses Miranda als regeerders over Narrendonk. Het beloofd een heel uniek carnavalsjaar te worden wat het afgelopen weekend dus spectaculair is geopend. Met de leuze; “Tis niet te geleuven, tis echt waor. We gaon carnavallen met een prinselijk paor” staan prins Jimmy d’n Urste en zijn prinses Miranda garant voor een feestelijk carnaval in Narrendonk.
Op
www.narrendonk.nl zijn foto’s van het Grôte Klène Narrengala, Narrenfestijn, Narrenraad en het prinsenpaar terug te vinden evenals alle informatie over het carnaval in Narrendonk. Het carnavalsgebeuren in Reusel is ook te volgen via onze Facebookpagina www.facebook.com/Narrendonk. Volg ons, dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

www.narrendonk.nl

Vernice & Friends in Cafe de Bijenkorf Hot icon

Vernice & Friends in Cafe de Bijenkorf

HOOGE MIERDE – Op zaterdag 17 november presenteert Café de Bijenkorf ‘Vernice & Friends’. Iedere muziekliefhebber kent de oergezellige donkerbruine kroegen met live muziek. Het café van de Bijenkorf is de perfecte omgeving voor zo’n avond waarbij je met een pint onder handbereik kunt genieten van leuke muziek. Naast optredens van de bekende folk-countryrockband Vernice, zullen er ook optredens zijn van de R&B band Rare Ink, en van lokale talenten met o.a. Joost Jansen.

Rare Ink
Rare Ink is een 3-mans formatie met Dirk Reijrink, Jurgen Reijrink en Rogier Kreijns, allen uit de regio Hilvarenbeek. Drie mannen: een gitaar, een drumsetje, een bas en een unieke, rauwe, maar vooral fantastische mooie stem. De basis ligt bij de rythm and blues muziek van weleer, denk aan Tom Waits, Johnny Cash en Jimmy Hendrikx. Bestaande nummers worden bewerkt naar een eigen Rare Ink versie. Maar behalve de muziek van deze legendarische artiesten, bevat het repertoire ook recenter werk van U2, Jammie n Commons, Gary Clark JR en The Black Keys. Stevige blues-rock wordt afgewisseld met wat rustigere nummers. Ook speelt men eigen werk van de hand van Dirk en Jurgen. Verwacht geen perfecte coverband, maar rauwe rythm & blues met een geweldige stem, en af en toe een tikkeltje Soul.

Lokaal talent met o.a. Joost Jansen.
Met Joost Jansen haalt men de gezelligheid in huis. Joost heeft al diverse optredens in de regio gehad, en maakt er steeds weer een feestje van. Dit keer brengt Joost zijn Nederlandstalige repertoire met begeleiding van Vernice, dit zal ongetwijfeld een speciale twist geven.

Natuurlijk zal Vernice zelf deze avond ook een deel van de muzikale invulling verzorgen. Het repertoire bevat zowel hits van o.a. Ed Sheeran, Miss Montreal, Blackbird en John Mayer, alsook enkele ‘gouden’ pareltjes van o.a. Travelin Wilburys en Jackson 5. Alles uitgevoerd met de van Vernice zo bekende harmonieuze samenzang. Kom sfeer (en een pintje) proeven. De aanvang is om 21.00 uur en de entree is gratis.

De Eenakter speelt ‘Leven in drie dagdelen’ – Zaterdag 17 november; 99e en 100e voorstelling Hot icon

De Eenakter speelt ‘Leven in drie dagdelen’ – Zaterdag 17 november; 99e en 100e voorstelling

HAPERT – Een directe confrontatie met de vreselijke waarheid van dementie. Want ‘Leven in drie dagdelen’ is een toneelstuk over dementie om nooit te vergeten!

Beleef hoe een man en zijn vrouw allebei worstelen met het besef dat de dementie onherroepelijk een steeds grotere impact op hun leven krijgt. Een stuk met een lach en een traan. Nog twee keer zetten de spelers hun beste beentje voor om de 100 voorstellingen vol te maken. We dragen de laatste voorstellingen op aan ons recent
ontvallen medespeler Will, een dierbare vriend en prachtige speler, die deze rol als kroon op zijn lange toneelcarrière zag. “Leven in drie dagdelen” wordt op 17 november om 15.00 uur en 20.00 uur gespeeld in gemeenschapshuis Den Tref in Hapert.

De entree is gratis maar we willen wel graag weten hoeveel bezoekers we kunnen verwachten, daarom graag een berichtje of je ’s middags of ’s avonds onze voorstelling wilt zien naar: contact@eenakterhapert.nl of telefonisch via 06-10846510.

www.eenakterhapert.nl

Posts loader