iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het laatste nieuws van dichtbij!

Rubriek Amusement

Barbecue Zonnebloem afdeling Reusel Hot icon

Barbecue Zonnebloem afdeling Reusel

REUSEL – Op maandag 17 juli organiseert de Zonnebloem afdeling Reusel haar jaarlijkse barbecue. Deze zal dit jaar weer plaatsvinden bij het Trefpunt van de Guld aan het Gildepad in Reusel. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en kunnen we er iets leuks van maken.

Tijdens de heerlijke barbecue hebben we een gezellig achtergrondmuziekje. We beginnen deze dag om 11.00 uur en de sluiting zal rond 15.00 uur zijn. De eigen bijdrage is € 12,50. Opgeven kan tot en met zondag 2 juli. Voor vragen kunt u bellen naar Mieke Legius, den Drink 31, telefoon 643952.

Optreden Toekomstmuziek in Lage Mierde

Optreden Toekomstmuziek in Lage Mierde

LAGE MIERDE – Op donderdag 29 juni speelt het jonge orkest Toekomstmuziek ‘Op de Veranda’ in Lage Mierde. De gastvrouw van de duurzame mini-camping speelt bariton-saxofoon in het orkest. En zij niet alleen, ook haar twee dochters spelen elke week vrolijk op de repetitie fluit en saxofoon.

Tussen de uitgestrekte bossen, velden en Brabantse gezelligheid gaan de klanken van houten, koperen en slagwerkinstrumenten de campinggasten verrassen. De kinderen, ondersteuners en dirigent Rianne Boone hebben er weer zin in. Het optreden begint om 18.30 uur en iedereen is van harte welkom!

8 wandelingen in grensdorpen van Nederland en België Hot icon

8 wandelingen in grensdorpen van Nederland en België

De wandel8daagse van Grenspark de Kempen is een samenwerking van 8 grensdorpen in Nederland en België. Samen organiseren ze op een dinsdag in juli en augustus van dit jaar een wandeltocht.

Daartoe behoren voor Nederland: Bladel, Eersel, Bergeijk, Luyksgestel, Reusel-de Mierden en Valkenswaard en voor België: Mol en Lommel. De afstanden van de wandeltochten variëren per organiserend dorp van 4 tot maximaal 25 km. Inschrijven kan op de dag zelf bij de organisatie van het betreffende dorp.

Het overzicht van de wandelingtochten staan op de eventspagina van deze krant!

Zomeractiviteiten 2017 24 juli t/m 11 augustus Hot icon

Zomeractiviteiten 2017 24 juli t/m 11 augustus

BLADEL – Van maandag 24 juli tot en met vrijdag 11 augustus 2017 vinden de zomeractiviteiten 2017 plaats, zoals die door de Seniorenvereniging Bladel nu al weer voor het negende jaar succesvol worden georganiseerd. Dit jaar gebeurt dat in samenwerking met de KBO Hoogeloon.

Wat organiseren we?
Op het programma staan diverse eendaagse bezoekjes aan musea en bedrijven en activiteiten zoals schilderen, golfen, wandelingen, Tai Chi en bloemschikken. Kortom een zeer gevarieerd aanbod van kunst, cultuur en ontspanning. Voor een compleet overzicht van het programma verwijzen wij u naar onze website seniorenverenigingbladel.nl, waar ook de voorwaarden en kosten staan vermeld.

Voor wie?
De inschrijving staat open voor senioren van 50+ die in de gemeente Bladel wonen. Acceptatie van inschrijving vindt tevens plaats op volgorde van aanmelding.

Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 9 juli en kan alleen plaatsvinden via de website van de Seniorenvereniging Bladel.

www.seniorenverenigingbladel.nl

10e Ploegfestival Hot icon

10e Ploegfestival

BERGEIJK – In het door Mien Ruys ontworpen landschapspark en met het door Gerrit Rietveld ontworpen fabriekscomplex De Ploeg als decor, wordt op 27 augustus de 10e editie van Het Ploegfestival gevierd. Het festival is zonder enige twijfel een begrip geworden, dit door unieke kenmerken.

Een festival van dit formaat, met een fantastische line-up, wordt geheel gratis aangeboden. Er wordt geprogrammeerd met het oog op alle lagen van de bevolking. Voor jong en oud dus. Naast bekend talent, zoals Waylon en Sharon Doorson, schittert onbekend talent op de planken. De leukste theatervoorstellingen en andere activiteiten voor de kleinsten. Het Ploegfestival is uniek en met geen enkel ander festival te vergelijken.

Daags voor het festival wordt Heroes in Heaven gepresenteerd. Kempische helden betreden het podium, geïnspireerd door hen die inmiddels overleden zijn. Er prijken 15 verschillende bands op het programma. U kunt een set verwachten van Donna Summer, David Bowie, Queen, Robert Palmer en vele anderen.

Programma Ploegfestival
Kinderdorp
In het kinderdorp is er een mini-kermis met een zweefmolentje, een draaimolentje, scooter rijden, schiettent, eendjesvijver, een rodeostier, springkussens en nog veel meer! Verder zijn er leuke voorstellingen te zien van: De Reizende Clownswagen van Arno Huibers, Cirque Frappé, Malabarista Entertainment en Malle Balle Circus.

Mr. Moto
Mr. Moto bijt de spits af. Deze stevig rockende formatie uit Veldhoven heeft in 2016 het eerste album ‘Fire it up’ gelanceerd. Deze uiterst dansbare plaat is bijzonder goed ontvangen. Nu als openingsact is Mr. Moto ingegaan op het speciale verzoek van de organisatie om een akoestische set voor te bereiden.

Peter Koelewijn
Peter Koelewijn scoorde de hit ‘Kom van dat dak af’. Direct na dit enorme succes komen achtereenvolgens hits als ‘Janus’, ‘Marijke’, ‘Laat me los’, ‘Speel die dans’ en ‘24.000 kussen’ uit. Een indrukwekkende muzikale carrière volgt.

GUS
GUS is die twee meter lange dude, geboren in home of the blues Chicago. Daar waar de naam Gijs Wisselink lastig uit te spreken was en GUS tot leven kwam. Hij studeerde aan de Royal Amsterdam Conservatory, speelde met onder andere Jett Rebel, Valerius en Supercity. Na vijf jaar veel voor anderen gespeeld te hebben, is het nu tijd om zelf op de voorgrond te treden.

Sharon Doorson
In 2015 deed zij mee aan Expeditie Robinson en zij won de aflevering van De Beste Zangers met een door haarzelf geschreven Engelse versie van het lied ‘Samen zijn’ van Willeke Alberti: ‘Hold me now’. Sharon komt met live-band. Dit optreden belooft groots te worden, haast Amerikaans. De organisatie tipt deze show als ‘de geweldige verrassing van Ploegfestival 2017’.

Ellen ten Damme
Ellen ten Damme bezocht een vooropleiding voor het conservatorium in Hilversum en de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze zich concentreerde op pianospelen. Ze speelt ook viool en gitaar. Een indrukwekkende carrière volgde: in 1991 maakte ze haar filmdebuut in Paul Ruvens muzikale eindexamenfilm ‘De tranen van Maria Machita’, waarvoor ze meteen al genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Als muzikant maakte ze 6 albums, verkocht meerdere theatertournee’s volledig uit. Ellen is één van de meest veelzijdige performers van dit moment.

Waylon
Waylon nam deel in 2008 aan Holland’s Got Talent. Hij maakte tijdens zijn auditie indruk door het nummer ‘It’s a Man’s World’ te zingen van James Brown. Zijn eerste single ‘Wicked Way’ verscheen in 2009. In 2012 werd hij uitgeroepen tot beste zanger bij de 3FM Awards. Geheel onverwacht werd in 2016 zijn vierde studio-album gereleased: ‘Seeds’. Ook dit album bereikte de eerste plaats. Op 24 en 25 november 2016 trad hij op in een uitverkocht Rotterdam Ahoy. Zijn clubtour was in slechts vijf dagen compleet uitverkocht.

Voltage
Voltage is een 70’s rockband uit de regio Helmond en Eindhoven. Strak als Status Quo en AC/DC en met de bezieling van southern bands als ZZ TOP en Blackberry Smoke zetten de vier Brabanders een energieke mix van strakke shuffles en southernrock neer. In 2016 brult leadzanger Dave zich naar een 2e plek in TVOH. Daarna headlined de band een tour met uitverkochte shows bij de bekende poppodia van Nederland. Er worden supportshows gespeeld voor o.a. Miss Montreal en Status Quo in de Heineken Music Hall en festivals als Paaspop en de Zwarte Cross worden op de kop gezet.

Boef
Boef kwam op zijn vierde naar zijn oom in Eindhoven. Met hem woonde hij ook nog twee jaar in Houston, Texas, en op zijn dertiende verhuisde hij naar Alkmaar. In 2017 werd Boef wegens het beledigen van twee agenten veroordeeld tot een taakstraf. Inmiddels heeft Boef publiekelijk excuses aangeboden en heeft zich laten adviseren door Ali B. Ali B heeft hem onder zijn hoede genomen. Boef zijn laatste plaat ‘Slaaptekort’ heeft werkelijk alle denkbare records gebroken.

Plork en de Aannemers
Tijdens een optreden van Plork en de Aannemers kan er van alles gebeuren. De avond zit vol verrassingen: niets is de heren van Plork en de Aannemers te gek. Zeker op muzikaal gebied kan de band verrassend uit de hoek komen: van Abba tot André van Duin en van de harde rock van System of a Down tot hun eigen repertoire. Plork en de Aannemers sluiten het festival af.

Slampampers
Tussen alle optredens door zorgen de drie Slampampers voor een ‘feelgoodshow’. Ze zijn zowel uitstekende muzikanten als geweldige komedianten. Ze hebben zich ontwikkeld tot ervaren entertainers die spelen in zowel theaters als op festivals en andere events, op straat en desnoods bij u in de huiskamer; akoestisch, versterkt, mobiel of op een podium: die het publiek aan het lachen maakt en waar je goeie zin van krijgt.

Voorstelling ‘Hamer & Zaag’

Voorstelling ‘Hamer & Zaag’

HOOGELOON – Bij houtwinkel ‘Hamer & Zaag’ komt een nieuwe jongen werken. Hij heeft 2 linkerhanden, da’s niet echt handig in een houtwinkel, toch… Blus. Stramien houdt alles in de gaten, maar houdt ze ook Blus in de gaten? Er werken diverse vaste krachten bij Hamer & Zaag, ieder met hun eigenaardigheden. Dit leidt tot komische, maar ook pijnlijke momenten.

Dan komt ook nog het dochtertje van de baas bij Hamer & Zaag werken! Chef-junior… Er staat een goed team en dat moet je niet stuk maken. Snap je? Want bij Hamer & Zaag koop je graag! Het stuk speelt zich af op een verrassende locatie: in de hal van Houthandel Gooskens, Breestraat 25 in Hoogeloon. Kom het ervaren! De regie is in handen van Hans Maas.

De voorstellingen zijn op zondag 2 juli om 14.00 uur, zaterdag 8 juli om 20.00 uur en zondag 9 juli om 14.00 uur.

Entree bedraagt € 8,- en kinderen t/m 12 jaar € 4,-; inclusief een consumptie.

Kaarten zijn te bestellen via pancratiustoneel@gmail.com of stuur een berichtje naar Lian 06-50402159. Hopelijk tot ziens!

Even voorstellen… Ans Gijsbers

Even voorstellen… Ans Gijsbers

BLADEL – Na de daverende successen van de afgelopen jaren vindt er op zaterdagavond 8 juli op de Markt van Bladel wederom een groots muziekfestival plaats, georganiseerd door CV de Muggezifters. De entree is gratis!

Diverse artiesten zullen onder begeleiding van de ‘OfGeZatBand’ live zingen en/of optreden tijdens ‘100%-BL’. De komende weken zullen een aantal van deze artiesten zich middels een foto en leuke wetenswaardigheden presenteren in PC55. Hieronder lees je alle ins en outs van Ans Gijsbers

Wie ben je? Vertel eens iets over jezelf:
Ik ben Ans Gijsbers, 21 jaar en woon in Bladel. Ik studeer International Lifestyle Studies op Fontys in Tilburg. Ik hou van festivals, concerten en een koud pilsje op z’n tijd.

Wat heb jij met muziek?
Ik ben opgegroeid met muziek, ik kom uit een muzikale familie waar altijd gezongen werd. Ik ben gitaar gaan spelen op mijn twaalfde en ik ben er bij gaan zingen toen ik zestien jaar was. Muziek maken is hetgeen wat mij gelukkig maakt. Ik zit in de band Final Jam als zangeres en gitariste, verder treed ik ook solo op als singer/songwriter. Muziek maken en optreden is voor mij de ultieme uitlaatklep.

Welke verwachtingen heb je van het festival ‘100% BL’?
Ik verwacht dat 100% BL een groot spektakel wordt voor jong en oud. Ik verwacht goede optredens van lokale talenten en vooral veel plezier en gezelligheid.

Wat wil je nog aan de lezer kwijt?
100% BL, komt dat zien, komt dat zien!

Posts loader