iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Amusement

Vogelcursus voor beginnende vogelaar

Vogelcursus voor beginnende vogelaar

IVN Bergeijk-Eersel start op woensdag 21 februari met een vogelcursus voor vogelliefhebbers die graag naar vogels kijken, het vogelgedrag interessant vinden, met plezier naar vogelgeluiden luisteren, maar vooral graag in de natuur zijn. De cursus heeft als doelstelling dat men ná de gevolgde lessen nog enthousiaster over vogels is geworden, maar ook dat een aantal vogels kan worden herkend aan de hand van zang, gedrag en biotoop.

Theorie en praktijk gaan in deze cursus samen. We willen met een groep van maximaal 25 personen van start gaan. De theorielessen worden steeds gegeven op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in De Wingerd, Terlostraat 4 in Bergeijk (Natuurtuin ’t Loo) op de navolgende data: 21 februari, 21 maart, 18 april en 23 mei. Op de zaterdag, ná elk gevolgde theorieles, trekken we met zijn allen het veld in van 09.00 tot ± 11.00 uur. We gaan dan in kleine groepjes onder leiding van een ervaren vogelaar naar vogels kijken en luisteren. De kosten, inclusief lesmateriaal en koffie tijdens de lessen, bedragen € 40,00.

Opgeven voor deze cursus en/of nadere informatie bij Koos Slenders 0497-572882, kslenders@zonnet.nl en Wout Couwenberg 0497-514233, couwenberg03@hetnet.nl

Snuffelmarkt in Den Herd – Zondag 18 februari van 11.00 tot 17.00 uur

Snuffelmarkt in Den Herd – Zondag 18 februari van 11.00 tot 17.00 uur

BLADEL – Alweer voor de derde keer start het Sint-Jorisgilde uit Bladel een echte Snuffelmarkt in Den Herd te Bladel.

Snuffelen
Gildeleden van het Sint-Jorisgilde uit Bladel en helpers van buiten af hebben het afgelopen jaar weer van alles en nog wat verzameld: boeken, prullaria, verzamelingen, postzegels, snuisterijen, hebbedingetjes, curiosa, kunst, kitsch, antiek, kaarten, huisnijverheid, posters, collector-items, vinylplaten en nog veel meer. Eigenlijk te veel om op te noemen. Tegen spotprijzen worden die te koop aangeboden. Heerlijk om daarin te snuffelen en iets van je gading te vinden. Uiteraard mag een enveloppenstand, grabbelton en loterij niet ontbreken bij een dergelijk evenement.

Kunstnijverheid
Wegens succes zijn houtsnijden, mandenmaken en steenslijpen opnieuw te beleven. Nieuw dit jaar is een stand vol ballonnen. Wat je daar allemaal mee kan doen? Kom het zien en beleven! Ook Het Kompas heeft er een kraam.

Benefiet Kempische Egerländ Freunde
In de grote zaal geeft de Kempische Egerland ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur een concert met gezellige klanken. Liefhebbers van deze muziek kunnen hun hart ophalen.

Loterij
Tijdens de Snuffelmarkt en het Kempische Egerländ Freunde-concert zijn loten te koop, waarvan de trekking om 16.00 uur plaatsvindt. De hoofdprijs is een schietclinic voor tien personen. Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers (van 4 tot 100 jaar) zijn daarbij speciale mogelijkheden voor handen. De allerkleinsten schieten met pijl-en-boog op ballonnen en overige basisschoolkinderen schieten met veilig infraroodbogen. Tot 18 jaar (en ook de alleroudsten onder ons) maken gebruik van een vlakboogbaan en vanaf 18 jaar wordt onder deskundige leiding traditioneel met de kruisboog geschoten.

De entree is € 1,- per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) is de toegang gratis. De Snuffelmarkt in CC Den Herd te Bladel begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur en het benefietconcert van de Kempische Egerländ Freunde is van 14.00 tot 16.00 uur.

Oproep aan oud-leden Haperts Gemengd Koor

Oproep aan oud-leden Haperts Gemengd Koor

Graag willen wij nog een keer een reünie organiseren voor alle oudleden van het Haperts Gemengd Koor. Mits voldoende aanmeldingen willen wij dit eind februari of begin maart laten plaatsvinden.

De uiteindelijke datum en ontmoetingsplek worden later bekendgemaakt. Wij hopen op een grote opkomst.

Aanmelden kan bij de volgende personen: Ton van Houtert email: famvanhoutert@gmail.com; Els van de Woerdt email: elwola@kpnmail.nl of Harrie Lamers email: harriecarien@hotmail.com. Tel. 0497-384701.

Accordeon-ensemble ARTE bij Zondagmiddag Live in De Muzenval

Accordeon-ensemble ARTE bij Zondagmiddag Live in De Muzenval

EERSEL – Op zondag 4 februari staat een bijzonder gezelschap op de ‘planken’ in de foyer van De Muzenval. Het ensemble ARTE bestaat uit 5 zeer ervaren accordeonisten die hun roots hebben liggen in Helmond bij de accordeonvereniging Accordeana.

Paul en Rina De Bra, Wilco van Laarhoven, Diana Meulendijks en Riet Smulders hebben een grote passie voor hun instrument en willen graag aan een groot publiek laten horen dat het accordeon één van de meest veelzijdige muziekinstrumenten is. Hiervoor kiezen zij met zorg de mooiste muziek, vaak door henzelf gearrangeerd. Met een veelkleurig repertoire van klassieke en moderne muziek, jazz, filmmuziek, tango en volksmuziek laat ARTE zien en horen dat het accordeon veel meer is dan een begeleidingsinstrument bij feestjes en partijen. Kom luisteren en genieten op zondag 4 februari om 14.00 uur. Entree is gratis.

Wil je ook eens meedoen met Zondagmiddag Live? Je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen aan: zondagmiddaglive@muzenval.nl. Je krijgt dan een mail terug met meer informatie en de voorwaarden. Voor meer vragen: tel. 0497-515997.

Luisteravond ‘Zwerftocht door Oost-Europa’ in De Leenhoef

Luisteravond ‘Zwerftocht door Oost-Europa’ in De Leenhoef

KNEGSEL – We gaan op pad, dit keer door Oost-Europa. Daar gaan we op zoek naar het werk van hun eigen componisten en naar hun eigen lokale muziek. Werken van grote componisten zoals Tsjaikovski, Chopin, Bartok en Dvorak, maar tevens ook wat onbekendere zijn er te beluisteren.

Dat levert te veel fraais op om in één luisteravond te stoppen, maar wanneer we de mooiste composities selecteren gaat dat toch lukken. Geniet van de traditionele klanken en vurige muziek die op nationalistische leest zijn geschoeid en zo een reflectie zijn van de nationale volksaard.

Op onze website www.treskemuziek.nl kunt u op de titel ‘Zwerftocht door Oost-Europa’ klikken en dan op het afspeeltekentje. Daar staat een voorproefje te beluisteren van ons programma.

De luisteravond ‘Zwerftocht door Oost-Europa’ wordt gehouden op woensdag 24 januari, om 20.00 uur, in De Leenhoef te Knegsel. Toegangsprijs is €12,50. Voor meer informatie kijkt u op www.treskemuziek.nl of belt u 0497-842978

Bluesmiddag bij Podium10

Bluesmiddag bij Podium10

BLADEL – Op zondag 28 januari wordt inmiddels voor de 5e keer de gezellige bluesmiddag gehouden. Het ieder jaar groeiende bezoekersaantal komt voor de sfeer, de lekkere muziek en natuurlijk het mooie podium, geluid, licht en gastvrijheid van Podium10.

De aftrap wordt gegeven door de huisband op de bluesmiddag: Which Tuesday Bluesband, waarna King Gussie uit Valkenwaard het podium zal betreden. King Gussie is in rap tempo bezig om de regionale bluespodia te veroveren met hun lekkere, vette doorgewinterde Blues.

Which Tuesday Bluesband
Which Tuesday Bluesband speelt met een bezetting van 2 gitaristen/zangers, toetsen, bas en drums een ‘bluesmengsel’ van eigen nummers en covers. Nummers worden gekozen en geschreven op gevoel. Het enige criterium is dat het lekker moet voelen, en niet toevallig is dat vaak blues en bluesgerelateerde muziek. Plezier en spelvreugde staan daarbij voorop! De setlist wordt beïnvloed door Clapton (Cream), JJ Cale, John Hiatt en Watermelon Slim. Daarnaast komen diverse klassiekers aan bod, zoals ‘Blue Jean blues’, ‘White room’, ‘Riding with the King’ en ‘Mary Jane’s last dance’. De band heeft gespeeld op festivals als BibberBlues in Eersel, Nacht voor de Koning in Lage Mierde, Knegsels Fist in Knegsel, Backyard Classics in Eersel, Kuylkamp in Son en Breugel en de Boerenmert in Hapert. Op de bluesmiddag in Podium10 worden ze regelmatig teruggevraagd. In de regio Eindhoven wordt regelmatig in cafés opgetreden en jaarlijks wordt de band live via internet ‘gestreamd’ vanuit het ROC Tilburg Sound & Vision.​

King Gussie Bluesband
Deze band uit Valkenswaard is een 5-mans formatie die lekkere, vette blues speelt. Drie mooie, rauwe stemmen, een geweldige sologitarist en daarachter een stevige ritmesectie (gitaar, bas, drums). De vijf leden van de band hebben jarenlang ervaring, die ze nu gebruiken om hun blues op een eerlijke manier te spelen. Met hart en ziel. Stevige muziek, die kracht geeft. King Gussie Bluesband zorgt dat je aan het eind van de avond met een goed gevoel naar huis gaat.

King Gussie Bluesband is in de jaren ‘90 van de vorige eeuw opgericht door Jan Snellen. Jan was gitarist en er werd bij hem thuis gerepeteerd. Hij bedacht gedurende vele jaren voor elk optreden een nieuwe naam voor de band. Na een reis door Schotland en een bezoek aan het stadje Kingussy, gaf hij de band definitief een naam. Jan nam de leden van de band in 2010 mee naar Memphis, Clarksdale, New Orleans, San Antone en Nashville, back to the roots. In Memphis en Clarksdale werd er gejammed met plaatselijke bluesmuzikanten.

Jan overleed in 2012. Vanaf het begin was Jan van Barschot de zanger. Hij speelde eerder in A Few Men en Lemon Leaf. In verband met gezondheidsproblemen moest hij de band verlaten. Met de komst van Dave en Frank in 2014 en Amalia in 2016 heeft de band nieuwe spirit gekregen.

Posts loader