iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Amusement

Muzikale Jubileumlunch – Senioren uit de regio samen aan tafel om te genieten van muziek en lekker eten

Muzikale Jubileumlunch – Senioren uit de regio samen aan tafel om te genieten van muziek en lekker eten

HAPERT – In het kader van het 50-jarig jubileum trakteert Den Tref de senioren uit de regio op een heerlijke lunch, die bereid wordt door Kookclub ‘Samen aan Tafel’. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Kempisch Senioren Orkest.

Senioren uit de regio
Al een aantal feestelijkheden hebben plaatsgevonden om te vieren dat gemeenschapshuis Den Tref al een halve eeuw haar deuren open zet voor verenigingen. Op 4 oktober zijn alle senioren uit de regio van harte uitgenodigd voor de muzikale jubileumlunch. Beheerder Peter Schellekens: “We nodigen nadrukkelijk de senioren uit de regio uit en niet alleen die van Hapert; iedereen mag zich namelijk thuis voelen in ons gemeenschapshuis. Dat blijkt ook wel uit de diverse verenigingen die we wekelijks ontvangen; daarvan zijn heel veel Hapertse mensen maar ook heel veel bezoekers van buiten de dorpsgrenzen en iedereen is even welkom.”

Kookclub ‘Samen aan tafel’
Maandelijks kookt een groep van twaalf vrijwilligers een diner voor zesenvijftig alleenstaanden uit Hapert. Truus Hijman is één van de koks, die zichzelf lachend ‘de Pollepels’ noemen. “We zijn zeven jaar geleden begonnen met dit initiatief en het sloeg onmiddellijk aan. Samen aan tafel is veel gezelliger dan alleen eten en daarom hadden we meteen een wachtlijst. In het begin was er plek voor veertig gasten maar al snel hebben we dat uitgebreid naar zesenvijftig. Nu zitten we echt aan onze max. Je merkt de behoefte bij onze gasten want ze komen goed op tijd naar Den Tref. Ze genieten van het viergangenmenu en van het gezellige contact. We maken gebruik van de uitstekende faciliteiten van de keuken van Den Tref en de samenwerking is perfect te noemen. Voor de lunch van 4 oktober gaan we een uitgebreide broodmaaltijd verzorgen met een heerlijke soep. Omdat we heel veel gasten verwachten, kunnen we geen uitgebreide maaltijd bereiden maar met brood, soep en heerlijk beleg kan het net zo gezellig zijn.”

Kempisch Senioren Orkest
Het Kempisch Senioren Orkest heeft ook iets te vieren, namelijk dat het orkest vanaf de oprichting, nu twintig jaar geleden, Den Tref als thuisbasis heeft gehad. Klaas Makkes, secretaris, vertelt: “Het initiatief kwam van Frits Oomen uit Hapert en dat is de reden dat we in Hapert zijn blijven ‘plakken’. We hebben het hier prima naar onze zin en er is geen enkele reden om te verkassen. Ik geloof dat er maar drie leden van ons orkest uit Hapert komen, de rest komt uit andere delen van de Kempen en zelfs daarbuiten. De accommodatie is prima, de koffie smaakt goed en we voelen ons goed thuis hier.” Er wordt nog een paar weken hard gestudeerd op de nummers voor het concert en sinds december 2016 gebeurt dat onder leiding van Christianne Celis. “Een geweldige klik hebben we met onze nieuwe dirigente. Ze heeft een absoluut muzikaal gehoor en weet precies welk instrument niet helemaal op de juiste toon speelt. Zij heeft in de maanden dat ze bij ons is, het orkest echt al naar een hoger niveau gebracht. We zijn heel erg blij met haar en we hebben heel veel zin in het concert van 4 oktober.”

Toegangsbewijs
Er is plaats voor tweehonderdvijftig gasten op de jubileumlunch. Ria van Dingenen, bestuurslid Den Tref, vertelt: “Om in te kunnen schatten hoe druk het gaat worden, moeten alle bezoekers een kaartje kopen aan de bar van Den Tref. Voor € 4,- mogen ze aanschuiven bij het concert en de lunch. We verwachten echt dat het druk gaat worden; wacht dus niet te lang met het kopen van de toegangsbewijzen want vol is echt vol. De verkoop is inmiddels gestart en het loopt heel aardig. De deuren van Den Tref gaan om 10.00 uur open en na de koffie met gebak begint het concert van het Kempisch Senioren Orkest. Er is een ruime pauze waarin gezellig bij gepraat kan worden en rond de klok van 12.00 uur gaan we beginnen met de lunch. Als we afgaan op de bezoekersaantallen bij concerten van het Kempisch Senioren Orkest, verwachten we dat het nu ook storm zal lopen. We gaan er een heel gezellige dag van maken.”

Nieuwe leden gezocht voor Zanggroep Ti Sento

Nieuwe leden gezocht voor Zanggroep Ti Sento

HOOGE MIERDE – Zanggroep Ti Sento is op zoek naar nieuwe leden vanaf 30 jaar. De drempel ligt bij onze zanggroep laag en we zingen graag 4-stemmig
allerhande repertoire.

We treden twee- à driemaal per jaar op. Onze wekelijkse repetitie is op maandagavond om 20.00 uur in De Schakel te Hooge Mierde. Ti Sento is ook op zoek naar een toetsenist en drummer voor éénmaal per 4 à 6 weken mee te repeteren. We verwelkomen heel graag belangstellenden en/of nieuwe leden op maandag 25 september, om 20.00 uur, in De Schakel te Hooge Mierde.

Zondag 8 oktober korenmiddag in Den Herd

Zondag 8 oktober korenmiddag in Den Herd

Houdt u ook zo van het luisteren naar meerstemmige zang? Lijkt het u leuk om met zo’n 100 andere koorzangers een meerstemmig lied te zingen? Op zondagmiddag 8 oktober zingen Gemengd koor Sint Clemens uit Reusel, Koor Klein Akkoord uit Lage Mierde en Zanggroep Karmanath uit Bladel hun mooiste en meest feestelijke nummers voor u.

Ze hebben alle drie dezelfde dirigente: Anja van Lierop-Vinken. Zij viert die middag dat ze al 25 jaar enthousiast koren leidt om het beste uit zichzelf, de muziek en de groep te halen. Iedereen in de zaal kan meezingen: het openings- en slotlied zijn gezamenlijk. Als u interesse heeft in de opnames en de bladmuziek, kunt u een mailtje sturen naar info@anjazingt.nl. Anja stuurt de gewenste partijen naar u toe. Datum: zondag 8 oktober, 13.30 uur, in de grote zaal van Den Herd, Emmaplein 4 in Bladel. Toegang is gratis en reserveren is niet nodig.

Extra voorstellingen Den Herd

Extra voorstellingen Den Herd

BLADEL – Het theaterprogramma van Den Herd is van start gegaan en er zijn nog twee voorstellingen aan toegevoegd.

Op zaterdag 7 oktober komen de Def Americans naar Bladel. Deze Johnny Cash tribute neemt de bezoeker mee terug naar de good old days en benadert de sound van één van de meest invloedrijke artiesten aller tijden als geen ander. Naast Cash brengen ze ander materiaal uit dezelfde stijl en periode. Kaarten zijn te koop voor € 10,- via www.denherd.nl. De zaal zal in café-opstelling staan, waarbij de bar openblijft.

Begin van de maand opende Guido Weijers het theaterseizoen in Den Herd en dat beviel hem zo goed dat hij besloot zijn ‘Masterclass Geluk’ ook in Bladel te komen geven. Kaarten voor deze komische lezing over de wetenschappelijke kant van geluk kosten € 21,- en zijn te reserveren via www.denherd.nl. Guido laat zijn hilarische licht schijnen over ons geluk. Daar wil je bij zijn!

Motorclub De Smokkelears bestaat 40 jaar en houdt 33e Smokkelrit Hot icon

Motorclub De Smokkelears bestaat 40 jaar en houdt 33e Smokkelrit

REUSEL – Het waren een handvol Reuselse motorliefhebbers die in 1977 de motorclub hebben opgericht. Op motoren die zo in de Easy Rider-film konden meedoen, werden er vanaf het begin al flinke motorritten gemaakt.

Op vakantie naar Zweden, waar dan enkele motortreffens bezocht werden. De prijs van verstkomende deelnemer werd vaak gewonnen. Vele Europese landen werden bezocht in de afgelopen 40 jaar. Het was een avontuurlijke tijd waar het motorrijden samenging met gezellige ontmoetingen met andere internationale motards. Halfweg de ‘90-er jaren kwam het zelfs voor dat er 35 weekenden op een jaar werd uitgereden.

Vanaf 1985 staat de Smokkelrit op de kalender. Nog steeds hetzelfde van opzet, 2e zondag in oktober, een mooie motorrit, afsluitend met een kopje snert, maar alleen de GPS-navigatie is nieuw. Ook voor dit jaar hebben de Reuselse motards weer hun best gedaan om de 33e Smokkelrit door de Belgische en Nederlandse Kempen te laten slingeren. België is geliefd omdat hier kleine achteraf weggetjes beter behouden zijn gebleven, en zo wordt de naam van het ‘smokkelen’ ook eer aangedaan. De rit is ongeveer 200 km lang en voert door de grensstreken van beide landen. Denk aan pas en groene kaart! Pechservice is van dienst tijdens de rit. Ook is het een 10 punten ster-evenement voor de echte toerrijders van de Loot competitie. De route is op de dag zelf beschikbaar op GPS (Garmin en Tom Tom).

Wil je het motorseizoen met een mooie toerrit afsluiten, kom dan op zondag 8 oktober naar het clublokaal d’n Bonn (voorheen De Red Coral Bar) aan de Wilhelminalaan in Reusel. Inschrijven is mogelijk vanaf 09.00 tot 12.00 uur. Deelnamekosten bedraagt € 6,- inclusief een kop koffie bij aanvang en kop snert bij terugkomst. Contactadres: desmokkelears@hotmail.com Telefoon secretariaat: 06-53306959.

Posts loader