iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Amusement

Drummania! 90’s party

Drummania! 90’s party

HOOGELOON – Op zaterdag 29 september organiseert de percussiegroep van Fanfare Wilhelmina Hoogeloon een avondvullend programma met spetterend live percussion entertainment in samenwerking met regionale zangers en zangeressen en een speciaal voor deze show samengesteld combo en blazerssectie.

In deze tweede editie van DRUMMANIA! gaan we terug in de tijd van happy hardcore, boy- en girlbands, flippo’s, Nintendo’s en walkmans, oftewel de 90’s! Een verrassend programma neemt je mee door de verschillende stijlen en de grootste hits uit deze tijd, waarbij ook de nodige ‘drumtertainment’ niet zal ontbreken. Kortom, een show die je niet wilt missen!

Na deze show hoef je nog lang niet naar huis, want na afloop zal de DJ enkel en alleen 90’s verzoeknummers draaien, welke gedurende de hele avond aangevraagd kunnen worden!

Voor slechts € 10,00 (excl. transactiekosten) ben je er bij! Toegangskaarten zijn in de voorverkoop te koop in MFA D’n Anloôp te Hoogeloon en online te bestellen via www.fanfarewilhelmina.com. Aan de kassa kosten de kaarten € 12,50.

Kofferbakverkoop in Lage Mierde

Kofferbakverkoop in Lage Mierde

LAGE MIERDE – Zondag 9 september, van 09.30 tot 14.00 uur, wordt er een kofferbakverkoop gehouden op Gildeterrein de Dorpsakker aan de Broekkant te Lage Mierde.

Na een groot succes van voorgaande jaren, waar we veel positieve reacties gehad hebben van verkopers en kopers, houdt Gilde Sint Ambrosius uit Lage Mierde weer een kofferbakverkoop. Deze zal plaatsvinden op het prachtige gildeterrein Dorpsakker aan Broekkant 13 in Lage Mierde. Tijdens deze kofferbakverkoop hopen wij vele ondernemende mensen uit de wijde omgeving te ontvangen, die allerlei tweedehands spullen voor de verkoop gaan aanbieden. Aanmelden kan via: www.ambrosius.boerenkamp.com Ook hopen wij vele verzamelaars en snuffelaars te mogen ontvangen die met hart en ziel op zoek gaan naar weer interessante koopjes.

Gilde Sint Ambrosius heeft als gildewapen de kruisboog waarmee op doel geschoten wordt. Tijdens deze dag zal er ook een schietbaan open zijn, waar men kan kijken hoe het wapen er uit ziet en wat het schieten inhoud en eventueel zelf een pijltje kan schieten. De entree is gratis!

Kandidaten gezocht voor de ‘Kei-grappigste’ – Voorrondes en grand finale voor grappig talent uit de regio

Kandidaten gezocht voor de ‘Kei-grappigste’ – Voorrondes en grand finale voor grappig talent uit de regio

REUSEL – Op zaterdag 29 september zal in De Kei in Reusel de grote finale plaatsvinden van de ‘Kei-grappigste’. Een nieuw concept dat bedacht en georganiseerd wordt door Sem van den Borne en Maurice Sanders. Voorafgaand aan de finale-avond staan een paar grote namen op de planken van De Kei, om het publiek alvast op te warmen en te laten zien wat je met grappigheid kunt bereiken.

Grappig talent gezocht
“We gaan beginnen met twee voorrondes en we hopen dat daar vooral heel veel lokaal grappig talent voor in gaat schrijven”, vertelt Sem enthousiast. “We weten dat er mensen zijn die op feestjes altijd grappig uit de hoek komen en de lachers op hun hand hebben. Wij nodigen hen van harte uit om te onderzoeken of ze ook het toneel op durven. Desgewenst kunnen we ze een stukje begeleiding bieden aan de voorkant; niet iedereen heeft podiumervaring en het kan heel spannend zijn om ineens voor een groter publiek te gaan staan.” De voorrondes zullen in een kleinere café-setting gehouden worden; de deelnemers krijgen acht minuten speeltijd.

Voorrondes
Sem: “Uit elke voorronde komt in ieder geval een publiekswinnaar die aan de finale mee gaat doen en uit de twee voorrondes selecteert een vakjury drie talenten voor de finale, zodat er uiteindelijk vijf finalisten zijn. Tijdens de finale-avond is een optreden geboekt van Jeroens Clan, die afgelopen jaar in de finale van het Leids Cabaretfestival stond. Uit de grote finale komt één winnaar en dat is de absolute publiekswinnaar. Naast eeuwige roem, wint hij of zij een professioneel gemonteerd promotiefilmpje dat gedurende de avond is opgenomen. Daarmee kan de winnaar zichzelf promoten voor andere optredens.”

Comedy Night
Op vrijdag 28 september wordt het ‘Kei grappige Weekend’ geopend door een line-up met onder andere Leon van der Zanden, Harry Glotzbach, Daan van de Hoeven en Marc van Gestel. Waarschijnlijk komt daar nog één of twee namen bij maar daarover wordt op dit moment nog gecorrespondeerd. Sem: “De vrijdagavond is voor de professionals; zij brengen toegankelijk – voornamelijk stand-up – cabaret waarbij de lach makkelijk los zal komen. De toegangsprijs voor deze avond is € 15,- inclusief een consumptie. De zaterdagavond kost € 10,- entree en is ook inclusief een drankje.”

Gáán voor de lach
Voor deelnemers zijn geen eisen behalve dat de act grappig moet zijn. “Op welke manier ze dat doen, laten we vrij”, aldus Sem. “We gaan in het ‘Kei Grappige Weekend’ voor de lach; afhankelijk van het aantal aanmeldingen moeten we een voorselectie maken. Op onze site lees je daar alles over. Ook meer info over de artiesten van de vrijdagavond en de manier van aanmelden voor de ‘Kei-grappigste’ zie je daar. We hebben nog geen idee hoeveel inschrijvingen we krijgen; we weten zeker dat er komisch talent in de regio te vinden is en we hopen van harte dat deze talenten zich in zullen schrijven.”

www.keigrappig.nl

Tweedehands onderdelen-, kleinvee- en rommelmarkt

Tweedehands onderdelen-, kleinvee- en rommelmarkt

ARENDONK (B) – Op zondag 23 september, van 08.00 tot 17.00 uur, is er de jaarlijkse tweedehands onderdelen-, kleinvee- en rommelmarkt van VZW de Grenslandtrekkers op het terrein van huifkarrenverhuur de Roesthoef, Polderstraat 6 te Arendonk (aan de weg van Reusel naar Arendonk).

Dit jaar met de tweedehands voertuigenmarkt. Dus heb je nog een auto, motor, tractor, brommer, vrachtwagen, fiets, aanhanger of caravan te koop, kom dan naar Arendonk. Het is ook toegestaan om met kleinvee te verkopen. Deelname en entree is gratis!

Een compleet avondje uit – Theaterarrangement met restaurant Crijns Hot icon

Een compleet avondje uit – Theaterarrangement met restaurant Crijns

Theaterbezoekers die hun kaartjes in de voorverkoop hebben besteld, hebben deze inmiddels ontvangen. Op die tickets hebben ze een mooie aanbieding gezien: Restaurant Crijns uit Bladel biedt namelijk een héél mooi theaterarrangement aan. Nóg meer reden om je tickets op tijd te bestellen.

Samen
Marc Crijns en Imke Wind wonen en werken nu zo’n drie jaar in Bladel en het bevalt ze uitstekend. “Er is genoeg te doen en de inwoners houden van lekker eten”, aldus Marc. “Bij genieten hoort een gezellig avondje uit
en dat kan zowel bij ons als bij Cultureel Centrum Den Herd. Ik dacht: ‘Waarom combineren we die twee zaken niet?’ en daarom heb ik contact met Peter Vugts gezocht om te adverteren op de toegangsbewijzen en de theaterbezoekers een mooi arrangement aan te bieden. Ik zie een fijne samenwerking tegemoet.”

Arrangement
Wat houdt het arrangement in? Marc: “Onder het mom van ‘een avondje uit begint bij Crijns’, serveren wij vanaf 18.00 uur een mooi driegangendiner. In een sfeervolle setting presenteer ik de gasten de heerlijkste gerechten en garandeer dat ze op tijd klaar zijn met eten om de voorstelling in Den Herd te bezoeken. Een bijpassend wijnarrangement behoort tot de mogelijkheden en onze eigen port is zeker de moeite van het proeven waard. Voorstellingen beginnen altijd om 20.30 uur en daarmee hebben we tijd genoeg om onze gasten te laten genieten van een diner om daarna te ontspannen bij een cabaretvoorstelling of muziekshow. Het is wel belangrijk dat gasten bij het reserveren vermelden dat ze voor het theaterarrangement komen, dan houden wij de klok in de gaten.”

Kansen
Een aantal artiesten heeft al eens genoten van de culinaire hoogstandjes van Crijns. Peter Vugts: “Eric van Sauers maakt er een ‘sport’ van om samen met zijn technicus de beste restaurants uit te proberen. Ze nemen er echt de tijd voor en ontspannen op die manier vóór de show. Een aantal seizoenen geleden, verwees ik ze naar Crijns en ze waren méér dan tevreden. Sommige artiesten nemen niet zoveel tijd om te eten maar ik weet zeker dat als ze tegen Marc zeggen dat ze nog op moeten treden, hij de gerechten nét iets sneller wil serveren dan normaal”. Marc beaamt dit direct en ziet mooie kansen in de nieuwe verbinding tussen Den Herd en Crijns.

Ga je dit seizoen met vrienden naar het theater, overweeg dan eens om van te voren culinair te gaan dineren bij Crijns en maak van je uitgaansavond een compleet avondje uit. Crijns is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 12.00-14.30 uur en vanaf 18.00 uur; zaterdag vanaf 18.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur.

Hamlet komt naar Netersel – Veldschuur Toon van Overdijk decor voor eigentijdse opvoering Shakespeare-klassieker Hot icon

Hamlet komt naar Netersel – Veldschuur Toon van Overdijk decor voor eigentijdse opvoering Shakespeare-klassieker

NETERSEL – Shakespeare komt naar Netersel. Hamlet in hoogst eigen persoon zal zich af komen vragen of het ‘to be or not to be’ is in het kleine maar o zo culturele dorpje. Toon van Overdijk speelt de oom van Hamlet en hij heeft de theatergroep waarin hij speelt uitgenodigd om het toneelstuk in of rond zijn veldschuur te spelen; een uitnodiging die door de cast en team graag werd aangenomen.

Hamlet
Al een paar maanden werd er druk gerepeteerd toen Toon van Overdijk aanschoof bij de productie. “The story of my life”, lacht hij, erop doelend dat hij vaker gebeld wordt als ergens een rol uitvalt. “Ik ben dól op Shakespeare en hoefde er dan ook niet lang over na te denken of ik ja zou zeggen. Sommige repetities bleken samen te vallen met de repetities voor de Veldhovense Revue waar ik ook een rol in speel maar door overleg zijn we er goed uitgekomen. Theatergroep BLUV is de groep waar ik nu mee speel en ik ervaar de acteurs als zéér betrokken en professioneel. Sommige spelers zíjn overigens professionals maar de amateurs zijn zeker zo goed als het op beleving en spel aankomt; een eer en een plezier om met ze te mogen spelen.”

Openlucht theater in de veldschuur
De speeldata en locaties stonden al vast toen Toon erbij kwam en toch gooide hij het balletje op om de productie voor één dag in Netersel neer te zetten. “Ik speel al jaren met het idee om van onze veldschuur een soort theater te maken. En dan niet voor doorsnee kluchten; daar is niets mis mee maar mijn tuin leent zich uitstekend voor iets gedurfder producties. Ik hou ervan om te experimenteren en ik weet ook zeker dat er een publiek voor is. Mag ik het voorzichtig ‘kwaliteitstheater’ noemen, zonder daarmee een oordeel te vellen over de producties die in de regio spelen? Vorig jaar bracht ik het stuk ‘De Dood en het Meisje’ naar Bladel, ook een stuk wat je niet snel zou verwachten vanwege het serieuze thema en de diepgang. Het werd ontzettend goed ontvangen en daarom durf ik het nu met Hamlet aan.”

Korte inhoud
Het is lastig om een stuk van Shakespeare in een paar zinnen uit te leggen. “Dat komt omdat er nogal wat lagen in zitten. Er is op verschillende fronten een spanningsveld en alles hangt met elkaar samen. Ik moet er overigens bij zeggen dat deze Hamlet een bewerking in het Nederlands is en er rollen en verwikkelingen weg zijn gelaten uit het origineel. Maar goed, dat gezegd hebbende: de vader van Hamlet, de koning van Denemarken is vermoord en volgens zijn geest die aan een paar wachters verschijnt, is hij vergiftigd door zijn broer Claudius (de rol van Toon, red.). Claudius haast zich met zijn schoonzus te trouwen en zich geliefd te maken bij Hamlet en zo het koninkrijk over te nemen. Wanneer er twijfel ontstaat, probeert Hamlet op slinkse wijze een reactie uit te lokken door een aantal acteurs de moord te laten naspelen. Een toneelstukje in een toneelstuk. Uit de reactie van Claudius blijkt al snel dat de verdenkingen juist zijn en op passende wraak wordt gebroed. Onnodig te zeggen dat er gaandeweg het stuk een flink aantal personages vermoord wordt, zoals het Shakespeare betaamt”, aldus Toon.

Hedendaags
Theatergroep BLUV speelt de hedendaagse versie, het stuk is zeker geen kostuumdrama. Toon: “Omdat we met de productie in een aantal theaters – allemaal openlucht – gaan spelen moet ook het decor eenvoudig zijn. We neigen daarin naar het abstracte maar het blijft zeker herkenbaar als het kasteel waarin alles zich afspeelt. Shakespeare kenmerkt zich natuurlijk door het bijna dichterlijke taalgebruik maar het is prima te volgen. Voor de productie is de muziek zelf geschreven door regisseur Harold Schraven. Wij denken dat deze productie voor iedereen goed te volgen is, ook voor hen die niet zo bekend zijn met Shakespeare. Er zit niettegenstaande de tragedie toch ook humor in en er gebeurt een hoop. Er wordt gecomplotteerd en er wordt gemoord. Maar tegelijkertijd gaat het natuurlijk over de zin van het bestaan en de vraag of je als mens jouw levensloop of die van een ander mag of moet beëindigen.”

Erbij zijn?
Toon gaat direct na de zomervakantie op het Pius X-College een aantal gastlessen verzorgen en hoopt dat bovenbouwleerlingen het spel ook komen bekijken. “In de bovenbouw VWO is Shakespeare zelfs verplichte kost bij Engels en dit stuk sluit daar naadloos op aan. Ik wil er alles aan doen om jongeren bekender te maken met één van de grootste schrijvers die Engeland heeft voortgebracht.”

Kaarten voor de voorstelling op zaterdag 8 september in Netersel zijn te reserveren op de site van BLUV (www.tgbluv.nl) en kosten € 15,- per stuk. Omdat de parkeergelegenheid enigszins beperkt is rond Fons van der Heijdenstraat 10 waar de productie wordt gespeeld, wordt iedereen zoveel mogelijk verzocht op de fiets te komen. Parkeren van auto´s op korte loopafstand is mogelijk bij de kerk en op het Carolus Simplexplein. De voorstelling begint om 20.15 uur en er wordt gespeeld ‘whatever the weather’. To see or not to see Hamlet, that’s your question.

Fruhschoppen met Die Stall-Freunde Hot icon

Fruhschoppen met Die Stall-Freunde

NETERSEL – Zondag 19 augustus wordt het weer genieten tijdens het Fruhschoppen van de Tsjechische blaaskapel Die Stall-Freunde. We hopen op een zonnige zondagmorgen waarbij de bezoekers en liefhebbers van volksmuziek weer volop kunnen genieten op het terras van de blaasmuziek onder het genot van een drankje.

Die Stall-Freunde speelt voornamelijk Moravische volksmuziek. Bij Moravische volksmuziek is temperament in de polka’s, afwisselend met lieflijke melodielijnen in de walsjes heel typerend. Ook solistisch staat de kapel haar mannetje. Bijna alle nummers hebben wel enkele solistische trekjes erin, voor de muzikanten een uitdaging en voor het publiek een genot om naar te luisteren. Het optreden vindt plaats bij Camping De Couwenberg, De Ruttestraat 9a te Netersel. Het Fruhschoppen is van 11.00 tot 13.30 uur. De toegang is gratis.

Uitnodiging kermisprinses- en burgerprinsschieten bij Sint-Jorisgilde Hot icon

Uitnodiging kermisprinses- en burgerprinsschieten bij Sint-Jorisgilde

BLADEL – Traditiegetrouw wordt zaterdag voor de kermis van Bladel het kruisboogschieten voor vrouwen gehouden, met als inzet de titel van Kermisprinses. Alle vrouwen vanaf 18 jaar, ook die geen lid van de Guld zijn en in kerndorp Bladel wonen, kunnen op zaterdag 25 augustus daaraan meedoen.

Tegelijkertijd vindt het Burgerprinsschieten plaats. Daarvoor geldt dat alle mannen uit het kerndorp Bladel en die geen lid zijn van een gilde vanaf 18 jaar daaraan mogen deelnemen. Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Het begint om 13.30 uur op het schietterrein Schuttersoord van het Sint-Jorisgilde van Bladel aan de Leemskuilen te Bladel.

Om je kansen te vergroten kun je op woensdagavond 22 augustus vooraf aan de kermis deelnemen aan de gratis schietclinic voor de kruisboog. Die clinic begint om 19.00 uur op het schietterrein. Onder deskundige begeleiding leer je de fijne kneepjes kennen en verhoog je je kansen om als kampioen het laatste stukje van de veelkleurige vogel omlaag te halen. Een uitdaging voor elke vrienden- en vriendinnenclub!

De winnaars van vorig jaar zullen elk het eerste schot lossen, waarna de echte strijd kan beginnen. Na afloop proosten we op de nieuwe Kermisprinses en Burgerprins van Bladel. Een feestelijker begin van
Bladel kermis is niet denkbaar!

Posts loader