REUSEL – Allereerst wenst Werkgroep Kèndercarnaval alle Narrendonkers en Narrendonkerinnekes een heel kleurrijk en vooral carnavalesk 2018!

Heb jij het goede voornemen om in 2018 mee te lopen in de mooiste kinderoptocht van Reusel? Geef je dan op voor de Grôte Klène Narrentrek op maandag 11 februari. Het thema van dit jaar, bedacht door Sjors Cox, luid als volgt: “Doe mèr lekker zot en gek, dan bende in Klèn Narrendonk op de goei plek!” Als je deelneemt aan de Grôte Klène Narrentrek komen op zaterdag 9 februari Oppernar Lieke, D’r Neffe Nar Gijs en de rest van de Narrenraad naar jou om de creatie van jou of je groepje te bewonderen. Niet verklappen hè, maar iedere deelnemer krijgt van Oppernar Lieke en D’r Neffe Nar Gijs een kleinigheidje als aandenken. Er zijn diverse prijzen te behalen in allerlei categorieën en net als vorig jaar is er ook een publieksprijs. Het publiek langs de kant kan via SMS stemmen op zijn/haar favoriete act. Voor alle winnaars zijn er weer geweldige bekers beschikbaar.

Wacht dus niet langer en schrijf je in voor de mooiste, grootste en langste kinderoptocht van Narrendonk en omstreken. Na de optocht is er in De Kei het Biste Fist van Narrendonk, wat je niet wilt missen! Op dat fistje wordt ook een Oanhouwer en/of Uitschieter in het zonnetje gezet en wie weet ken jij hem of haar!

N’n echte Aonhouwer
N’n echte Aonhouwer is een volwassen persoon die zich al heel lang inzet voor (een deel van) de Reuselse jeugd. Voorbeelden hiervan uit het verleden zijn Monique Bogaars voor haar mateloze inzet bij Volleybalvereniging Pegasus en Harold Baijens die zich op veel fronten binnen Stichting Jeugd Belangen heeft ingezet. En wat dacht je van Bart Lavrijsen die zich vol overgave heeft ingezet voor de jeugd van AVR’69 en buurtvereniging de Velden. Er zijn vast nog heel veel mensen in onze gemeenschap die zich al jarenlang belangeloos op een dergelijke manier verdienstelijk maken voor de Reuselse jeugd en het verdienen om hiervoor een keer in het zonnetje te worden gezet.

D’n Uitschieter
Ken jij een kind (of groep kinderen) die in het afgelopen carnavalsjaar een bijzondere prestatie heeft of hebben geleverd, dan kun je hem/haar/hen bij ons aanmelden.

Om in aanmerking te komen voor de titel D’n Uitschieter moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
– De prestatie moet heel bijzonder zijn: hij of zij moet(en) kampioen zijn geworden of een unieke titel/status hebben gekregen in datgene waar hij/zij dan blijkbaar zo goed in is of zijn. Die prestatie kan zowel op het sportieve vlak liggen, maar kan ook met bijvoorbeeld een hobby te maken hebben.
– Het kind of de groep kinderen moet(en) op het moment dat de prestatie werd geleverd de leeftijd hebben van de basisschool én woonachtig zijn in de gemeente Reusel.
– De prestatie moet geleverd zijn tussen maart 2017 en nu.

In 2017 ontvingen maar liefst twee kinderen de titel D’n Uitschieter. Luuk Wouters werd in dat jaar Brabants kampioen DMX zuid in de categorie 50CC en Inge de Laat werd Brabants kampioen dressuur rijden in de categorie C-L1.

Graag willen we ook dit jaar n’n echte Oanhouwer en d’n Uitschieter in het zonnetje zetten. Ken jij kinderen of personen die hiervoor in aanmerking komen? Laat het ons weten door contact op te nemen met één van onderstaande werkgroepleden of via het hieronder genoemde e-mailadres. Als er meerdere kinderen/personen worden genomineerd, dan zal de werkgroep Kinderkarnaval daaruit een keuze maken. Enne… niets zeggen tegen degene die je opgegeven hebt hè!? Het moet natuurlijk wel een verrassing blijven.

Voor informatie of aanmeldingen voor de kinderoptocht, Oanhouwer en Uitschieter kun je contact opnemen of mailen met Audrey Baselmans, tel. 06-28774162. E-mail: kindercarnaval@narrendonk.nl Het inschrijfformulier is ook te vinden op: www.narrendonk.nl