De heren H.W.C.P. (Henri) Scheepers en A.C.G. (Noud) Maas uit Eersel zijn op woensdag 7 november 2018 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Joseph Vos tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van muziekvereniging De Goede Hoop uit Eersel.

De heer Scheepers ontving zijn onderscheiding onder andere voor zijn grote inzet voor muziekvereniging De Goede Hoop. Met zijn organisatietalent weet hij elk evenement tot een succes te brengen. Door zijn enthousiasme komen mensen in beweging, breidt hij het netwerk en het ledenaantal van de vereniging uit en zorgt hij voor de verbinding tussen jong en oud. Naast de werkzaamheden voor de muziekvereniging is de heer Scheepers langdurig mantelzorger geweest voor zijn schoonmoeder. Door zijn ervaring op dit gebied heeft hij oog voor andere mantelzorgers. Ook is de heer Scheepers sinds begin jaren ‘80 tot 1995 als bestuurslid actief geweest bij Vogelvereniging De Vogelvriend uit Steensel .

Ook de heer Maas ontving zijn onderscheiding onder andere voor zijn grote inzet voor muziekvereniging De Goede Hoop. Sinds 1993 is hij actief als penningmeester. Met toewijding en grote mate van nauwkeurigheid heeft hij de verantwoordelijkheid over de financiën van de vereniging. Ook is de heer Maas sinds 1993 actief als penningmeester en vrijwilliger bij Stichting Kempenmuseum De Acht Zaligheden. Als penningmeester is hij er telkens in geslaagd een sluitende begroting en exploitatie te realiseren. Als vrijwilliger tijdens activiteiten/evenementen en het verzorgen van weekenddiensten maakt hij het mogelijk dat het museum het hele jaar ook in het weekend open kan zijn.