iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Ondernemen

Ontdek de nieuwste innovaties op KempenTech Hot icon

Ontdek de nieuwste innovaties op KempenTech

HAPERT – Vrijdag 8 en zaterdag 9 juni presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech, het techniekevenement op het Kempisch Bedrijvenpark tijdens de Dutch Technology Week. Vooruitstrevende bedrijven laten hun technische specialismen, innovaties en nieuwste machines zien. Hun topprestaties staan tijdens KempenTech in de spotlight voor een breed publiek.

KOP Symposium
Op vrijdagmiddag organiseert het Kempisch Ondernemersplatform (KOP) tijdens KempenTech een symposium voor alle bedrijven uit de Kempen die lid zijn van een ondernemersvereniging. Dit jaar is het thema e-commerce. Twee Kempische ondernemers, Hanny Arens van
bedandbreakfast.nl en Kees Koolen, oprichter van Booking.com, delen hun succesverhalen tijdens het symposium. Beide ondernemers hebben een boeiend verhaal over het opzetten van een succesvol en innovatief internetbedrijf.

Op vrijdag en zaterdag presenteren ruim 40 Kempische bedrijven zich aan jong en oud, waaronder het bedrijf Inno-Tec uit Riethoven. Dit bedrijf is specialist in plaatbewerking en verspanen. Vanwege de sterke groei en hun vacatures presenteert het bedrijf zich op KempenTech en de Banenbeurs van Werken in de Kempen. Ze laten samen met VLH lastechniek uit Hapert zien dat werken in de maakindustrie vele kansen biedt en kinderen kunnen zelf vliegtuigjes bouwen in de stand.

BioBoost is aanwezig op KempenTech om bedrijven in de Kempen te leren kennen die een bijdrage kunnen leveren aan de verwerking van agrofoodreststromen. Daarnaast wil BioBoost aan bedrijven in de Kempen laten zien welke producten er geproduceerd kunnen worden met behulp van innovatieve foodtechnologie. BioBoost exposeert diverse producten die gemaakt zijn op basis van reststromen. Kom voelen, testen en mogelijk zelfs proeven in de stand van BioBoost. VMB Automation uit Eersel is gespecialiseerd in automatisering en besturingstechniek. Bezoekers van KempenTech mogen de handen uit de mouwen te steken en ervaren hoe leuk besturingstechniek is. Daarnaast wisselt het bedrijf graag innovatieve ideeën uit met andere Kempische (techniek-)bedrijven.

Op www.kempentech.nl worden alle bedrijven die deelnemen aan KempenTech gepresenteerd. Geïnteresseerde (techniek)bedrijven uit de Kempen die zich ook willen presenteren op KempenTech kunnen zich nu nog aanmelden via de website www.kempentech.nl/aanmelden

Carrièremogelijkheden zijn er te over op de Werken in de Kempen Banenbeurs. Tientallen werkgevers uit de regio zijn er aanwezig om nieuwe medewerkers aan te trekken. Andersom kunnen werkzoekenden een CV check laten doen, profielfoto’s laten maken door een professionele fotograaf, rondneuzen in het enorme vacature-aanbod en potentiële werkgevers de hand schudden.

Op zaterdag 9 juni, van 11.00 tot 17.00 uur, zijn families en geïnteresseerden welkom om een kijkje te nemen in de keuken van het Kempisch bedrijfsleven en de bruisende arbeidsmarkt in de regio. Interessant voor een breed publiek omdat er naast technische bedrijven ook werkgevers staan uit andere sectoren zoals de zorg of dienstverlening. Geïnteresseerde werkgevers kunnen zich nog aanmelden via info@werkenindekempen.nl of via 0497-210026.

Ruime collectie op het gebied van woninginrichting Hot icon

Ruime collectie op het gebied van woninginrichting

Woontrend Hapert is hét adres voor woninginrichting, in de breedste zin van het woord. Vloerbedekking, raamdecoratie, bedden en karpetten: in Hapert vindt u wat u zoekt. De medewerkers staan voor u klaar en
helpen u graag om van uw woning een echt thuis te maken.

Naar welke stijl u ook op zoek bent, bij Woontrend Hapert vindt u de stijl die precies aansluit bij uw wensen. Of het nu landelijk, klassiek of modern is. Uiteraard is de kwaliteit zodanig dat u nog jaren plezier beleeft aan uw
aankoop. Woontrend koopt groot in, dat kan vanwege het tweede filiaal in Oirschot, en daar profiteert u als klant van. Scherpe prijzen, aantrekkelijke aanbiedingen en altijd de laatste nieuwe trends.

Kiest u voor een houten vloer of voor een PVC of laminaat vloer? Wat u ook wilt, u kiest uit een zéér ruim assortiment. De kwaliteit is optimaal, daar doet Woontrend Hapert geen concessies in. Al eens gedacht aan een prachtig vloerkleed op de houten vloer of het laminaat? Verbaas u over de ruimte keuze bij Woontrend Hapert. Alle vloerkleden kunnen op maat gemaakt worden; u kiest alleen het karpet uit waar u blij van wordt, Woontrend Hapert doet de rest. Dat geldt uiteraard ook voor de vloerbedekking die door onze medewerkers vakkundig gemeten en gelegd wordt.

Rolgordijn? Vouwgordijn? Vitrage of toch liever shutters? Bij Woontrend Hapert krijgt u een overzicht van alle mogelijkheden. De medewerkers adviseren u graag en leveren de juiste raamdecoratie voor uw huis. Uiteraard worden de gordijnen kosteloos op maat gemaakt.

Ook voor een nieuwe boxspring hoeft u niet ver weg. Woontrend Hapert heeft een ruime collectie boxsprings in diverse uitvoeringen en stijlen.

Loop eens binnen, neem een kijkje in onze collectie en neem meteen een lekker kopje koffie. De medewerkers van Woontrend Hapert helpen u graag bij het maken van uw keuze en heten u van harte welkom.

U vindt Woontrend Hapert aan de Kerkstraat 47 in Hapert. U kunt vrijblijvend binnenlopen maar een afspraak maken (ook buiten openingstijden) mag altijd en kan op telefoonnummer 0497-745 557.

www.woontrendhapert.nl

Flex Campus Hapert Hot icon

Flex Campus Hapert

De woonsituatie van buitenlandse Flexwerkers (ook wel arbeidsmigranten genoemd) is een thema dat de gemoederen flink bezig houdt en lang niet altijd in positieve zin.

Vrijwel iedereen is het er over eens dat wij deze buitenlandse hulp hard nodig hebben om onze economie draaiend te houden. Dat we moeten zorgen voor goede leefomstandigheden voor deze mensen is dan ook een vanzelfsprekendheid.

Om hierin iets te betekenen heeft Flex Campus Hapert B.V., in samenspraak met de gemeente Bladel en Metaal Flex Nederland B.V., een plan ontwikkeld voor een logies-gebouw, op de hoek van de Wijer en de toegangsweg naar het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Het streven is om dit gebouw in de loop van 2019/2020 te bouwen en in gebruik te nemen.

Het is een gebouw waarin 120 twee-persoons studio’s zijn ondergebracht die ingezet worden voor het wonen van buitenlandse Flexwerkers die via verschillende detacheringsbureaus (waaronder Metaal Flex Nederland B.V.) werkzaam zijn in onze regio. De plannen zijn inmiddels zo ver uitgewerkt dat wij ze graag aan u willen presenteren. Buurtgenoten en andere belangstellenden nodigen wij dan ook van harte uit voor een informatiebijeenkomst op:

Woensdagavond 16 mei in Den Tref te Hapert.
Inloop om 19.30 uur en start programma om 20.00 uur

De initiatiefnemer (Roel van Heugten), de architect (Willem Keeris) en de gemeente Bladel geven een toelichting op de plannen en de vergunningsprocedure.

Uiteraard krijgt u ruimschoots de gelegenheid voor het stellen van uw vragen. Nadat de informatieavond heeft plaatsgehad zal de gemeente de plannen in formele aanvraagprocedure brengen.

Iedere belanghebbende heeft vervolgens de mogelijkheid om een zienswijze op het plan in te dienen bij het gemeentebestuur.

Ruim 35 bedrijven aanwezig op techniekfeest KempenTech – Robots, Virtual Reality en sleutelen aan een chassis Hot icon

Ruim 35 bedrijven aanwezig op techniekfeest KempenTech – Robots, Virtual Reality en sleutelen aan een chassis

HAPERT – Vrijdag 8 en zaterdag 9 juni presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech, het techniekevenement op het Kempisch Bedrijvenpark tijdens de Dutch Technology Week. Vooruitstrevende bedrijven laten hun technische specialismen, innovaties en nieuwste machines zien. Hun topprestaties staan tijdens KempenTech in de spotlight voor een breed publiek.

Ruim 35 Kempische bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld voor KempenTech en nieuwe aanmeldingen stromen binnen. Ze halen alles uit de kast om er een indrukwekkend techniekfeest van te maken. Op www.kempentech.nl worden alle deelnemers gepresenteerd.

Willems Baling Equipment presenteert zich dit jaar voor het eerst op KempenTech. Het bedrijf uit Bladel gaat verplaatsen naar het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert en wil jongeren kennis laten maken met het bedrijf en de techniek. “We willen jongeren met name aansporen om een praktische opleiding te kiezen. Ook ouders willen we ervan overtuigen dat een praktische opleiding erg interessant kan zijn voor hun kinderen”. Op KempenTech bouwt Willems Baling Equipment een klein deel van een verpakkingslijn op. Met de Kawasaki CP180 robot laat men zien hoe verpakte producten volautomatisch op een pallet worden gestapeld.

Ook HAPERT Aanhangwagens is aanwezig op KempenTech. Dit bedrijf is al geruime tijd de marktleider in de Benelux op het gebied van lichte aanhangwagens met een eigen kenteken. “Door slim te produceren, onze innovatie en ondernemerschap zijn we toonaangevend in de aanhangwagenbranche.” Op KempenTech gaat HAPERT Aanhangwagens de helft van een oude aanhangwagen nieuw leven inblazen. Dit doen ze door simpelweg een aantal onderdelen te vervangen. Een oude aanhangwagen wordt voorzien van een nieuwe vloer, nieuwe borden, nieuwe verlichting, een nieuw wiel etc. Het chassis (onderstel) van de aanhangwagen blijft intact. De bezoekers van KempenTech kunnen hierbij helpen!

MS Schippers wil op KempenTech graag inspirerende mensen ontmoeten en hen laten zien hoe dit Kempische bedrijf de wereld verovert op het van het gebied van veehouderij. Op KempenTech neemt MS Schippers je mee in hun wereld door middel van Virtual Reality brillen. Daarnaast presenteren ze de (internationale) carrièremogelijkheden bij MS Schippers. Hoe ver kom jij met Gezond Boeren Verstand? Geïnteresseerde (techniek)bedrijven uit de Kempen die zich ook willen presenteren op KempenTech kunnen zich nog aanmelden via de website www.kempentech.nl/aanmelden.

Werken in de Kempen Banenbeurs
Carrièremogelijkheden zijn er te over op de Werken in de Kempen Banenbeurs. Tientallen werkgevers uit de regio zijn er aanwezig om nieuwe medewerkers aan te trekken. Andersom kunnen werkzoekenden een CV check laten doen, profielfoto’s laten maken door een professionele fotograaf, rondneuzen in het enorme vacature-aanbod en potentiële werkgevers de hand schudden.

Op zaterdag 9 juni van 11.00 tot 17.00 uur zijn families en geïnteresseerden welkom om een kijkje te nemen in de keuken van het Kempisch bedrijfsleven en de bruisende arbeidsmarkt in de regio. Interessant voor een breed publiek omdat er naast technische bedrijven ook werkgevers staan uit andere sectoren zoals de zorg of dienstverlening. Geïnteresseerde werkgevers kunnen zich nog aanmelden via info@werkenindekempen.nl of via 0497-210026.

Onderwijsprogramma
Net als voorgaande edities wordt er voor de leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs op vrijdag 8 juni weer een onderwijsprogramma georganiseerd. Leerlingen van de Kempische basisscholen en het Pius-X College, Rythovius College en het Kempenhorst College, worden uitgenodigd om op een leuke manier te ervaren hoe leuk techniek kan zijn.

Leerlingen brengen met bedrijfsfilmpjes in beeld hoe leuk technische beroepen kunnen zijn bij (Kempische) bedrijven en ze maken een tour door de tent langs allerlei leuke, opmerkelijke, interessante techniekactiviteiten. Zij mogen zelf ook werken aan activiteiten die door techniekcoaches en leerlingen van het voorgezet onderwijs zijn opgezet. Het programma is besloten en slechts op uitnodiging voor kinderen te bezoeken.

Mega-Bite goes NXT Level! Cafetaria gaat verbouwen en vernieuwen Hot icon

Mega-Bite goes NXT Level! Cafetaria gaat verbouwen en vernieuwen

BLADEL – De Markt in Bladel heeft begin dit jaar een metamorfose gehad en is daarmee naar een hoger niveau getild. Momenteel is cafetaria Mega-Bite gesloten om hetzelfde te gaan doen. Of beter gezegd: om naar een NXT Level te gaan. Binnenkort is hun vernieuwde horeca-concept klaar om kennis mee te maken.

Naar een hoger niveau
Al ruim 18 jaar zijn Niek en Jeanine Hermans de trotse eigenaren van cafetaria Mega-Bite. In al die tijd heeft de zaak enkele kleine verbouwingen gekend, zoals een uitbreiding van de keuken in 2011, maar niets zo grootschalig als nu. “De herinrichting van de Markt bood ons de kans om een mooi terras te realiseren”, vertelt Niek. “We hebben deze kans met twee handen aangegrepen zodat onze gasten nu ook buiten kunnen genieten van ons aanbod.” Niek is de samenwerking met een groothandel, een interieurontwerper en een marketingbureau aangegaan onder de noemer ‘NXT Level’ om zo Mega-Bite niet alleen een terras te geven, maar een compleet nieuwe look en invulling. Zo zijn er 35 zitplaatsen binnen, terwijl er buiten 30 worden gerealiseerd. Ideaal voor een borrel, een lunch, een snelle hap of een lekker etentje.

Uitgebreid en vernieuwd menu
“Als ondernemer wil je met de tijd meegaan en niet stil blijven zitten”, vertelt Niek. “Zodoende zijn we gaan nadenken over hoe we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Om te beginnen in de letterlijke zin van het woord: we gaan werken met bediening zowel binnen als buiten. Daarnaast blijft het bekende cafetaria-assortiment behouden, maar wordt het uitgebreid met lekkernijen zoals maaltijdsalades en overheerlijke verse broodjes.”

“Als je op het terras een wijntje of biertje gedronken hebt kun je lekker blijven zitten en meer bestellen dan alleen friet of snacks”, gaat Niek verder. “Uiteraard kan dat ook nog steeds. Probeer bijvoorbeeld een van onze vernieuwde luxe hamburgers! Maar je zult op onze kaart veel nieuwe gerechten vinden. Als toetje kun je tot slot een verse smoothie, of een heerlijk coupe softijs met vers fruit bestellen uit onze gloednieuwe smoothie- en ijscorner.”

Frisse nieuwe look
De nieuwe inrichting van Mega-Bite kenmerkt zich door een fris en tijdloos ontwerp met veel licht en ruimte. Het afhalen is beter gescheiden van het restaurant-gedeelte. Terwijl je wacht op je bestelling kun je ook even gaan zitten of een blaadje lezen.

“Helaas betekent dat wel dat ons karakteristieke treintje niet meer onder ons is”, durft Niek bijna niet te zeggen. “Maar als je een kijkje neemt in ons nieuwe cafetaria zul je zien dat we niet voor niets afscheid hebben genomen van wat voor velen een stukje jeugdsentiment was.”

NXT Level: een totaalconcept
“NXT Level staat voor een sfeervolle beleving, gastvrije bediening, en natuurlijk een afwisselende en smakelijke menukaart. Dat alles in een verfrissend decor”, aldus Niek. Bij een nieuwe naam, interieur, terras en menu hoort natuurlijk ook een nieuw logo. Ben jij ook benieuwd naar dit nieuwe concept? Vanaf dinsdag 8 mei kun je
kennismaken met

Mega-Bite NXT Level!
Markt 34, Bladel
www.cafetariamegabite.nl

Bijeenkomst voor ondernemers uit de maakindustrie Hot icon

Bijeenkomst voor ondernemers uit de maakindustrie

EINDHOVEN – Niet alleen succesvol zijn, maar in de toekomst ook blijven! Dat is de uitdaging waar ondernemers in de Brainport-regio voor staan. De wereld verandert snel en er zijn talloze innovaties (denk aan 3D printers, handlingrobots) en nieuwe technologieën (zoals Internet of Things, Augmented Reality, big data) om van te profiteren. Op welke manier kunnen ondernemers zich optimaal voorbereiden op de toekomst en ondanks de tekorten aan technisch personeel toch groeien?

Op 8 mei, van 15.00 tot 19.00 uur, wordt er een bijeenkomst georganiseerd in SX-Eindhoven voor ondernemers uit de maakindustrie. Het doel van deze bijeenkomst is dat ondernemers inzicht krijgen in hoe ze, ondanks tekorten aan personeel, toch kunnen groeien door slim en effectief te organiseren en produceren. Hierbij gaat het zowel om praktische zaken die direct opgepakt kunnen worden maar ook om toekomstige uitdagingen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Brainport Development en Koninklijke Metaalunie. Na een introductie zal Hapert aanhangwagens een praktijkcase presenteren hoe je door slim organiseren, toch met je huidige personeel kan groeien. Vervolgens gaan de ondernemers in parallelsessies samen aan de slag om na te gaan hoe ze hun eigen organisatie zo kunnen aanpassen dat het gebrek aan technisch personeel minder wordt ervaren.

Kijk op http://insights.brainport.nl/aanmelden8mei voor meer informatie en om je aan te melden. Deelname is gratis.

Afscheidsreceptie op donderdag 26 april Hot icon

Afscheidsreceptie op donderdag 26 april

Na dertig jaar stopt Walter van de Ven als directeur van Automobielbedrijf P. van de Ven. Op donderdag 26 april is er daarom een gezellige afscheidsreceptie.

Alle (oud)klanten, (oud)medewerkers, relaties, vrienden en familieleden zijn van harte uitgenodigd om tussen 19.00-23.00 uur het glas te komen heffen. De receptie vindt plaats in de showroom van het autobedrijf. Graag aanmelden voor de receptie op info@pvandeven.nl of een telefoontje naar de zaak: 0497-591 766.

Wilhelminalaan 3, Vessem
Telefoon: 0497 591 766

www.ford-pvandeven.nl

MeaMill Fijnmetaal bouwt op Kleine Hoeven Hot icon

MeaMill Fijnmetaal bouwt op Kleine Hoeven

REUSEL – Meer ruimte, logistieke voordelen en de bouw van een duurzaam bedrijfspand. Dat zijn de redenen waarom MeaMill Fijnmetaal onlangs een kavel heeft gekocht op bedrijventerrein Kleine Hoeven in Reusel-De Mierden. Het bedrijf start in mei met de nieuwbouw.

MeaMill Fijnmetaal is specialist in het zogenaamde Computer Numerical Control (CNC) verspanen van diverse mechanische onderdelen uit o.a. metaal, RVS, kunststof en messing. Het bedrijf heeft diverse draai- en freesbanken en combinatie-verspaningsmachines in huis. Daarmee worden onderdelen geproduceerd voor hightech machines, de automotive-industrie en voor machinebouw. MeaMill Fijnmetaal is nu gevestigd in Bladel. Vanwege ruimtegebrek op de oude locatie en de ambitie om in een nieuw en duurzaam pand te investeren is besloten om te verhuizen naar het nieuwe bedrijventerrein Kleine Hoeven.

Otto Dings van MeaMill Fijnmetaal: “We huren al een aantal jaren een bedrijfsgebouw in Bladel. Dat pand voldoet niet meer aan onze eisen en we willen graag doorgroeien in een eigen, geconditioneerd pand. Daarmee krijgt mijn bedrijf een eigen gezicht. Bovendien ligt de nieuwe kavel op een fraaie locatie met veel groen en een eigentijdse uitstraling. Die kwaliteit is voor mij van belang.”

MeaMill is het derde bedrijf dat in 2018 verhuisd naar Kleine Hoeven. De bouw start in mei 2018 en wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf P. van Hulst uit Duizel. Zij dragen zorg voor een sleutelklare realisatie van het pand. MeaMill verhuist in het najaar naar het nieuwe pand.

Posts loader