iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Ondernemen

Inschrijving voor Brabantse Kempentrofee 2017 is gestart! Hot icon

Inschrijving voor Brabantse Kempentrofee 2017 is gestart!

KEMPEN – Het Huis van de Brabantse Kempen reikt op 11 december voor de elfde keer de Brabantse Kempentrofee uit en dit jaar op een wel heel bijzondere locatie; de Sint Petrus Basiliek in Oirschot. De Brabantse Kempentrofee is een aanmoedigingsprijs voor bedrijven, organisaties en personen om innovatie en samenwerking in de regio de Brabantse Kempen te stimuleren.

“Het Huis van de Brabantse Kempen haalde in 2016 de nominatie ‘Top 21 Slimste Regio’ voor de Brabantse Kempen binnen. Dat kan alleen als er voldoende mooie initiatieven in de regio zijn die daar een bijdrage aan leveren. Het Huis van de Brabantse Kempen stimuleert innovatie en samenwerking in de regio. Met de uitreiking van de Kempentrofee geven we blijk van waardering voor al die mooie projecten”, aldus Roeland van Hooff, voorzitter Streekplatform de Brabantse Kempen.

De Kempentrofee is een initiatief van het Streekplatform, een samenwerking tussen Kempen-gemeenten, (semi) overheidspartijen, bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen. Het Huis van de Brabantse Kempen ontwikkelt in opdracht van het Streekplatform initiatieven en voert projecten voor de regio uit. Altijd in samenwerking met overheidspartners, onderwijsinstellingen, ondernemers en inwoners. Door samen te werken bereik je méér en dat is het doel voor de Kempen. Samen hebben we daarom ook het initiatief genomen voor de uitreiking van de Kempentrofee.

Iedereen kan meedoen; inwoners, bedrijven, organisaties, verenigingen etc. De jury kijkt bij de beoordeling van de projecten vooral naar hoe het initiatief tot stand is gekomen en op welke manier het vernieuwend is voor de regio. Uiteindelijk kan er maar één met de Brabantse Kempentrofee naar huis gaan maar meedoen is op zich al een waardering waard. Alle initiatieven worden namelijk breed onder de aandacht gebracht zodat initiatieven de belangstelling krijgen die ze verdienen!

Het aanmeldformulier is te downloaden. Samen met informatie over het project of initiatief en een paar foto’s stuur je het formulier naar deelname@brabantsekempen.eu. Als het formulier vóór 22 september binnen is wordt je initiatief gepubliceerd in een regionaal magazine.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Oirschot worden alle initiatieven gepresenteerd en de winnaar bekendgemaakt. Naast een prachtig kunstwerk ontvangt de initiatiefnemer de titel van ‘eervolle winnaar’ en kan het initiatief rekenen op extra publiciteit.

De organisatie is in handen van Huis van de Brabantse Kempen in samenwerking met Centrummanagement en gemeente Oirschot. Iedereen is welkom bij de uitreiking!

40 jaar Moeskops Grafische Afwerking – Massale belangstelling voor opening nieuwe pand op KBP

40 jaar Moeskops Grafische Afwerking – Massale belangstelling voor opening nieuwe pand op KBP

HAPERT – Onder overweldigende belangstelling is in het eerste weekend van september het nieuwe pand van Moeskops Grafische Afwerking feestelijk geopend en werd tevens het 40-jarig bestaan gevierd. Een uitgelezen gelegenheid voor OBGB om daar op 5 september een bedrijfsbezoek voor de lidbedrijven aan te koppelen. Ook hierbij konden Erik en Yvonne zich verheugen in massale belangstelling.

Hightech
OBGB behartigt, netwerkt, ontmoet en versterkt en dat kwam allemaal samen bij het bedrijfsbezoek aan Moeskops Grafische Afwerking op het KBP in Hapert. Ruim honderd belangstellenden vanuit OBGB schreven zich in voor de rondleiding door het splinternieuwe pand en de netwerkborrel na afloop. Uiteraard was ‘trending topic’ tijdens de gesprekken het hightech machinepark bij Moeskops; de manier waarop de fabriekshallen zijn ingericht en de intelligente manier waarop de afvoer van de constante afvalstroom tot stand gekomen is. Jaren geleden was de ondergrondse afvoer het afstudeerproject van Erik Moeskops; bij de nieuwbouw kon een verfijnde versie uitgevoerd worden. Yvonne: “We zijn nu nog op zoek naar een manier om de geperste kartonblokken een nieuwe bestemming te geven. We hebben deze kwestie voorgelegd tijdens een innovatiebeurs en ik weet zeker dat er op dit moment over nagedacht wordt.”

Trots
Tienduizend vierkante meter bedrijfsoppervlak voor de productie van mappen, dozen, cassettes en ontelbaar veel andere producten van karton. Waarnemend voorzitter van OBGB Ger Baken gaf aan dat het bedrijfsbezoek aan Moeskops een enorme verrijking van zijn woordenschat heeft betekend vanwege de vaktermen die voor de medewerkers van Moeskops heel gewoon zijn. Hij wenste Erik en Yvonne heel veel succes met hun bedrijf op de nieuwe plek toe. Erik nam even het woord om de collega-ondernemers te bedanken voor hun komst en te benadrukken hoe trots hij op zijn bedrijf en zijn medewerkers is. De totstandkoming van het nieuwe pand heeft veel bloed, zweet en tranen gekost maar het was het allemaal waard. Moeskops produceert eindproducten voor de grafische industrie, zowel in massaproductie als uniek handwerk. “Doordat we alles kunnen, onderscheiden we ons in de markt”, aldus Erik. In overleg met de leveranciers worden de machines precies op maat gemaakt zodat Moeskops vrijwel voor elke verpakkingsvraag een passend antwoord heeft. Een aantal van de aanwezige ondernemers kreeg inspiratie en weet door de bedrijfsbezoeken collega’s beter te vinden. Dat zal voor het bezoek aan Moeskops niet anders zijn; niet te voorspellen is welke mooie samenwerking hieruit voort kan vloeien.

ManCave, een nieuw evenement van het VICK Hot icon

ManCave, een nieuw evenement van het VICK

VESSEM – Ondernemers in de Kempen kennen het VICK allemaal. Onder andere bekend van De Kempische Haringparty, waar honderden Kempische ondernemers jaarlijks gezamenlijk een visje prikken.

Het VICK is niet zomaar een netwerkclub. Daarvan heb je er genoeg in de Brabantse Kempen. Het VICK is ook niet voor ‘jan en alleman’ bedoeld. Eén van de oudste businessclubs van Nederland, opgericht in 1979, een lerend netwerk. En je kan alleen lid worden als je als ondernemer of DGA woonachtig of zakelijk gevestigd bent in de Brabantse Kempen én iets kan toevoegen aan de club én vooral enthousiast zijn.

Binnen het VICK word je niet bestookt door mensen die meteen iets van je willen. ‘Hier geen geleur met visitekaartjes en dat soort flauwekul. Het zijn krachtige mensen, met oprechte interesse in elkaar.’ En nieuwe ideeën zijn er ook in overvloed. Zo zal op vrijdagmiddag 15 september de eerste editie van het ManCaveFestival plaatsvinden in de tuin van Restaurant De Gouden Leeuw in Vessem, een perfecte locatie om te genieten. Want laten we eerlijk zijn, niets meer gezellig dan met je vrienden ergens aan een bar te hangen en te genieten van sigaren, whisky, bier, een ‘vette’ BBQ, bluesmuziek en ‘dikke’ auto’s, speciaalbieren en de beste whisky’s.

Kom van alles te weten over jouw favoriete drank en beleef een leuke namiddag met je zakelijke vrienden. Ben je ondernemer in de Kempen en heb je interesse voor dit netwerkfeest voor echte mannen (maar we dagen ook de echte vrouwen uit!) meld je aan bij Jeanine, secretariaat@vick.nl.

Toegang voor niet-leden € 50,- (inclusief 5 drankjes, BBQ, sigaren, whiskey en nog véél meer!) Of kijk eens op de website www.vick.nl

Effectieve Cursus ‘Brabantse Kempen Onderneemt’ – Aanmelden tot 7 september Hot icon

Effectieve Cursus ‘Brabantse Kempen Onderneemt’ – Aanmelden tot 7 september

EERSEL – Het Huis van de Brabantse Kempen organiseert de cursus ‘Brabantse Kempen Onderneemt’, een cursus voor startende ondernemers of ondernemers met uitbreidingsplannen.

Het Huis van de Brabantse Kempen start met de cursus ‘Brabantse Kempen Onderneemt’ om de veerkracht van de arbeidsmarkt in onze regio te vergroten. Als startende ondernemer moet men van vele markten thuis zijn. Klanten worden overspoeld met mogelijkheden. Hoe valt men nog op tussen al dat geweld?

Om ondernemers een betere startpositie te geven organiseert het Huis van de Brabantse Kempen de cursus ‘Brabantse Kempen Onderneemt’. De cursus biedt de theorie voor een solide basis voor het opzetten van een eigen onderneming en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant en de inzet van ervaringsdeskundigen.

Aanmelden tot 7 september
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Huis van De Brabantse Kempen, Paul Schellekens & Willeke van de Pol via
pschellekens@brabantsekempen.eu, tel. 06-29056427 of via wvdpol@brabantsekempen.eu, tel. 06-11297554.

Aanmelden voor deze effectieve cursus kan tot 7 september.

Informatieavond ‘Brabantse Kempen Onderneemt’ Hot icon

Informatieavond ‘Brabantse Kempen Onderneemt’

EERSEL – Het Huis van de Brabantse Kempen organiseert op 31 augustus een informatieavond over de cursus ‘Brabantse Kempen Onderneemt’, een cursus voor startende ondernemers of ondernemers met uitbreidingsplannen.

Het Huis van de Brabantse Kempen start met de cursus ‘Brabantse Kempen Onderneemt’ om de veerkracht van de arbeidsmarkt in onze regio te vergroten. Als startende ondernemer moet men van vele markten thuis zijn. Klanten worden overspoeld met mogelijkheden. Hoe valt men nog op tussen al dat geweld? Om ondernemers een betere startpositie te geven organiseert het Huis van de Brabantse Kempen de cursus ‘Brabantse Kempen Onderneemt’. De cursus biedt de theorie voor een solide basis voor het opzetten van een eigen onderneming en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant en de inzet van ervaringsdeskundigen.

Op 31 augustus organiseert het Huis van De Brabantse Kempen een informatieavond. De bijeenkomst start om 19.30 uur bij het Pius X-College, Tuinstraat 1
te Bladel. Geïnteresseerden willen wij vragen zich aan te melden voor de informatieavond door een e-mail te sturen naar
deelname@brabantsekempen.eu.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Huis van De Brabantse Kempen, Paul Schellekens & Willeke van de Pol via pschellekens@brabantsekempen.eu, tel. 06-29056427 of via wvdpol@brabantsekempen.eu, tel. 06-11297554.

Zomerbarbecue OBGB Hot icon

Zomerbarbecue OBGB

BLADEL – Voor het vijfde jaar op rij nodigde OBGB haar lidbedrijven uit voor een gezellige zomerbarbecue en aan die uitnodiging werd massaal gehoor gegeven. Een kleine 110 leden nam een – zeer verrassend – kijkje achter de deuren bij Merchandise.nl en genoten van een hapje en drankje op het zonnige terras aan de Raambrug op bedrijventerrein de Sleutel.

Verrassend Merchandise.nl
Vanaf 16.30 uur druppelden de eerste lidbedrijven van OBGB binnen bij Merchandise.nl om eerst te luisteren naar de presentatie van Richard Theuws, met zijn vrouw Sharon Theuws-Bentelaar vanaf 2003 eigenaar van dit Bladelse bedrijf. “Wij maken alles waar een logo op past”, aldus Richard, die een zeer amusante, informatieve en kernachtige presentatie gaf. Gecombineerd met de nodige humor lichtte hij de bedrijven in over de dienstverlening die Merchandise.nl biedt. “Merchandise.nl werkt vanuit het einddoel dat we samen met onze klanten bepalen, zoals bijvoorbeeld meer leads genereren op beurzen, meer aandacht voor producten, of onderscheidende bedrijfskleding binnen een gesteld budget. De afgelopen jaren is de vak- en productkennis en het wereldwijde netwerk van producenten enorm uitgebreid en daar worden inmiddels 1500 vaste klanten mee bediend. Graspop, Van Ham Tenten & Podia, FC Utrecht, Poppodium 013. Buttons, werkkleding, petten, backdrops, sleutelhangers, tassen, mokken. Te veel om op te noemen”, aldus Theuws, “maar vooral bedoeld om doelgericht te ondersteunen. Inclusief advies, design, productie en logistieke ondersteuning.”

Amare Uitvaartbegeleiding
Sharon Theuws-Bentelaar is sinds een jaar na een gedegen opleiding bedrijfsmatig actief in de uitvaartbranche. Op Raambrug 36 is ook haar bedrijf Amare Uitvaartbegeleiding gevestigd en zij begeleidt nabestaanden naar het afscheid van een dierbare. “Persoonlijke begeleiding van A tot Z is wat ik bij een afscheid bied”, geeft Sharon aan, “en ieder afscheid is uniek. Het belangrijkste is dat het afscheid past bij degene die overleden is en zijn of haar naasten.” Amare neemt daarnaast ook een aantal praktische zorgen uit handen.

De aanwezigen gaven aan zeer verrast te zijn over de bedrijfsactiviteiten van dit ondernemende duo. Na een uitgebreide rondleiding genoten zij van een heerlijk barbecuebuffet. De OBGB-ers lieten zich de gerechten goed smaken en samen met het OBGB-bestuur werd geproost op een mooie zomer en een najaar met veel
OBGB-activiteiten.

www.obgb.nl
www.merchandise.nl
www.amare-uitvaartbegeleiding.nl

Een eigen bedrijf starten? Informatieavond Brabantse Kempen Onderneemt Hot icon

Een eigen bedrijf starten? Informatieavond Brabantse Kempen Onderneemt

KEMPEN – Wil je een bedrijf voor jezelf beginnen in de Brabantse Kempen? Of ben je sinds kort al voor jezelf begonnen maar zit je met vragen als hoe kom ik aan meer klanten? Of hoe presenteer ik mijn bedrijf? Stichting het Huis van de Brabantse Kempen heeft het initiatief genomen een ondernemerscursus te organiseren voor startende ondernemers of ondernemers met uitbreidingsplannen om de veerkracht van de arbeidsmarkt in onze regio te vergroten.

In een 10-tal praktijkgerichte workshops worden onderwerpen als marketing, communicatie (waaronder ook het gebruik van social media), verkooptechnieken en -doelstellingen uitgebreid behandeld. Wat te doen met wanbetalers, risicospreiding en hoe dient een financiële verantwoording eruit te zien. Daarnaast organiseren we voor de deelnemers thema-netwerkavonden.

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant en de inzet van ervaringsdeskundigen. Hierdoor kan de cursus van 10 workshop en 2 netwerkavonden worden aangeboden voor slechts € 250,- in totaal. De workshops worden gegeven door ervaren ondernemers. De training werd eerder succesvol gegeven aan 136 deelnemers in de Kempen.

De cursus start in het najaar van 2017 en de workshops vinden plaats op woensdagavonden van 19.00 tot 22.00 uur.

Informatieavond
Op 31 augustus organiseert stichting het Huis van De Brabantse Kempen een informatieavond over de cursus ‘Brabantse Kempen Onderneemt’. De bijeenkomst start om 19.30 uur bij het Pius X-College, Tuinstraat 1 te Bladel. Bezoekers willen wij vragen zich aan te melden voor de informatieavond door een mail te sturen naar
deelname@brabantsekempen.eu.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met het Huis van De Brabantse Kempen, Paul Schellekens & Willeke van de Pol via het mailadres pschellekens@brabantsekempen.eu of tel. 06-29056427 en via wvdpol@brabantsekempen.eu of tel. 06-11297554.

Direct aanmelden voor de cursus? Stuur een mail naar info@brabantsekempen.eu met je naam, bedrijfsactiviteit en contactgegevens. Wij nemen dan contact met u op.

Posts loader