iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Ondernemen

Een eigen bedrijf starten?

Een eigen bedrijf starten?

In maart 2018 start weer een nieuwe cursus voor startende ondernemers of ondernemers met uitbreidingsplannen uit de Brabantse Kempen regio.

Droom je ervan om een bedrijf voor jezelf te beginnen? Of misschien ben je al begonnen. Ondernemerschap staat voor vrijheid, zelfredzaamheid en zelfontplooiing. Maar ondernemen betekent ook risico’s nemen. Uw eigen vakgebied kent u op uw duimpje. Maar ondernemen is toch een vak apart. Heeft u voldoende kennis en vaardigheden in huis om een succesvolle onderneming op te richten? Hoe kom je bijvoorbeeld aan meer klanten?

Middels de cursus Brabantse Kempen Onderneemt vergroten wij je ondernemerskennis en helpen wij jou bij het opzetten van een eigen bedrijf. Professionele begeleiders bieden kennis en handvatten aan om van je ondernemerschap een succes te maken. Er wordt ingegaan op de basiselementen van een ondernemersplan en onderwerpen als marketing, communicatie en social media, verkoop bevorderende technieken, belastingvoordelen voor starters en financiën.

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen: tien praktijkgerichte workshopavonden, begeleiding door een persoonlijke coach en netwerkbijeenkomsten. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant en de inzet van ervaringsdeskundigen.

Voorgaande jaren namen al 148 startende ondernemers deel aan de cursus. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Willeke van de Pol via wvdpol@brabantsekempen.eu of tel. 0497-512273 voor meer informatie. Ook via www.brabantsekempen.eu

OBGB en OVBRM samen ‘Onderweg naar huis’ Hot icon

OBGB en OVBRM samen ‘Onderweg naar huis’

REUSEL – Op maandag 18 december vond de jaarlijkse Eindejaarsbijeenkomst plaats. Deze editie was bijzonder vanwege de locatie; die was dit jaar bij wijze van uitzondering voor de OBGB-ers in Reusel. Hiermee werd de samenwerking tussen OBGB en ‘zusterorganisatie’ OVBRM gevierd. Zo’n 180 ondernemers van de lidbedrijven van zowel OBGB als OVBRM waren aanwezig in de feesttent van de Winterfeesten.

Na een welkomstdrankje is het woord aan Bas Schellens, de voorzitter van OVBRM. Hij heet iedereen van harte welkom en vertelt hoe de bijeenkomst eruit zal zien. Eerst worden er twee korte presentaties gegeven. Daarna wordt het buffet geopend en kunnen de ondernemers tijdens een gezellige informele afsluiting terugblikken op het succes dat het afgelopen jaar is behaald.

Projecten van KOP
De eerste presentatie wordt gegeven door Ben Cornelis, projectmanager van Kempisch Ondernemers Platform (KOP). “Mensen willen functionaliteit en geen product”, stelt de projectmanager. Hij vertelt over de verschillende projecten op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs waar KOP zich onder andere mee bezighoudt. Ook Stichting InnovatieProject de Kempen (IPK) is een KOP-project, dat is opgezet om meer aandacht te vragen voor een innovatief vestigingsklimaat in de Brabantse Kempen. Ben Cornelis zegt: “KOP kan letterlijk en figuurlijk een stuk meerwaarde bieden in een product en dienstverlening en is een hefboom voor ondernemers.”

Ontsluiting De Sleutel/Kleine Hoeven
Vervolgens vertelt Peter Maas, de burgemeester van Bladel, over het belang van het verbeteren van de ontsluiting en bereikbaarheid van de bedrijventerreinen De Sleutel en Kleine Hoeven. De bereikbaarheid in Zuidoost-Brabant is een van de eerste projecten waar hij zich voor heeft ingezet. Hij benadrukt het belang van smart mobility en noemt hierbij groot onderhoud aan de N284 als belangrijk speerpunt. Dit onderhoud zal uiterlijk in 2021 klaar zijn. Peter Maas zal in ieder geval tot 1 januari 2019 burgemeester van Bladel blijven en is vastberaden om zich tijdens zijn burgemeesterschap in te zetten voor ondernemers. “Vaak is de gemeente een apart instituut, maar ik vind dat de gemeente samen moet werken met ondernemers. We moeten samen nadenken wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

De presentaties worden afgesloten met een dankwoord van Ger Baken. De voorzitter van OBGB wenst iedereen een gezond en succesvol 2018, zowel zakelijk als privé. Iedereen geniet van lekkere hapjes en proost samen op een nieuw jaar waarin de ondernemers uit de gemeente Bladel en de gemeente Reusel-De Mierden hun krachten zullen bundelen.

Tekst: Vera Bollen

Haardenfabrikant Barbas Bellfires organiseert zaterdag 27 januari een vacaturedag – Ben jij een laseroperator/kanter of lasser en op zoek naar een fijne werkplek?

Haardenfabrikant Barbas Bellfires organiseert zaterdag 27 januari een vacaturedag – Ben jij een laseroperator/kanter of lasser en op zoek naar een fijne werkplek?

BLADEL – Barbas Bellfires is de fabrikant van Barbas houthaarden en Bellfires gashaarden. Alle haarden worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd in de fabriek te Bladel. Maar liefst 17.500 haarden per jaar! Met 150 vakkundige medewerkers en verkoopafdelingen in Nederland, Engeland en Frankrijk is Barbas Bellfires toonaangevend en één van de grotere spelers in deze industrie. En nog steeds groeiende!

Daarom is Barbas Bellfires op zoek naar Laseroperators/Kanters en lassers! Je hebt nu de mogelijkheid om tijdens de vacaturedag op zaterdag 27 januari op een vrijblijvende, laagdrempelige manier een kijkje te komen nemen. Een mooie kans voor iedereen die geïnteresseerd is in een (nieuwe) baan in de metaalbranche!

Tijdens de dag kun je tussen 10.00 en 14.00 uur vrij binnen lopen. Om het half uur start een rondleiding door de fabriek waar de medewerkers aan het werk zijn. Zij nemen alle tijd om je te woord te staan. Wie kan je namelijk beter vertellen wat de functie inhoudt en wat het betekent om bij Barbas Bellfires te werken dan de medewerkers zelf? Na de rondleiding is er in de showroom nog de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten met diverse collega’s.

Waarom werken bij Barbas Bellfires?
Niek Basten (Coördinator Productie Barbas Bellfires): “Veel mensen verwachten het niet van een haardenfabriek, maar we werken hier echt in een moderne productie-omgeving met de nieuwste machines en laatste techniek. Het is een professionele en goed gestructureerde organisatie.

Er wordt geluisterd naar ieders persoonlijke opleidingswensen en gekeken of we hieraan bij kunnen dragen in de vorm van training. Zo komt het geregeld voor dat mensen in diverse functies doorgroeien. De arbeidsomstandigheden zijn goed. Zo sta je rechtop te werken in een schone omgeving en met goede bescherming. Een ander groot pluspunt vind ik de fijne samenwerking met collega’s en de gemoedelijke, Brabantse sfeer. Maar bovenal zijn we trots op de mooie producten die we hier maken.”

Barbas Bellfires is gevestigd aan de Hallenstraat 17 te Bladel. Voor meer informatie over de vacatures kijk op www.barbasbellfires.com (Over ons – Vacatures).

Hapert Aanhangwagens districtswinnaar Metaalunie Smart Manufacturing Award Hot icon

Hapert Aanhangwagens districtswinnaar Metaalunie Smart Manufacturing Award

HAPERT – De districtswinnaars van de Metaalunie Smart Manufacturing Award zijn bekend. De jury, onder leiding van Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland, heeft op 8 december uit alle inzendingen 9 districtswinnaars gekozen. Hapert Aanhangwagens is verkozen tot districtwinnaar van de regio Zuidoost. Alle districtswinnaars gaan automatisch ook door naar de landelijke finale op 7 maart 2018.

“De winnaars zijn allemaal goede voorbeelden van MKB-metaalbedrijven die begrijpen dat de kracht van onze maakindustrie zit in het ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’, nu en in de toekomst. Dat is belangrijk voor een goed renderend bedrijf. Met deze excellerende districtswinnaars wordt het 7 maart tijdens de landelijke finale spannend wie de Award gaat winnen,” aldus Michaël van Straalen.

“We zijn trots op het feit dat we districtwinnaar zijn. We zien het als een bevestiging van de kwaliteiten van het totale team. We gaan nu uiteraard voor het halen van de award; bring it on!,” aldus Mark van der Linden.

Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunielid dat zich met een actueel thema positief onderscheidt. Dit jaar is het thema ‘Smart Manufacturing’, oftewel slim produceren. Dat kan bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en zelflerende organisatie.

Naast juryvoorzitter Michaël van Straalen (voorzitter MKB-Nederland), bestaat de jury uit Rolf Elling (hoofdredacteur Vraag en Aanbod), Gu van Rhijn (senior project manager & researcher bij TNO), Mark Helder (managing director HGG International bv en winnaar van de Metaalunieaward in 2017) en David Pappie (directeur Topsectoren en Industriebeleid bij het directoraat-generaal Bedrijfsleven en Innovatie van het ministerie van Economische Zaken).

Negen districtswinnaars, drie genomineerden, een middag en avond boordevol inspiratie met boeiende sprekers en mooie voorbeelden van onze fantastische sector. Het programma wordt nog ingevuld, maar zeker is dat er weer Awards worden uitgereikt aan top MKB-metaalbedrijven. Meld u nu aan voor de feestelijke en boeiende uitreiking van de award op 7 maart 2018. De bijeenkomst vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht. Meer informatie: www.metaalunieaward.nl

Koninklijke Metaalunie is met ruim 13.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het MKB-metaal. De leden hebben samen een omzet van 22 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.

Doen wat Google wil – OBGB Young Entrepreneurs krijgen cursus SEO Hot icon

Doen wat Google wil – OBGB Young Entrepreneurs krijgen cursus SEO

BLADEL – Je kent het wel – je nieuwe website krijgt niet zo veel bezoekers als je zou willen. Hoe komt dat? Dikke kans dat je je website niet (voldoende) geoptimaliseerd hebt. Zoekmachine-optimalisatie heet dat, kortweg SEO. Bram Waarma is ‘SEO Specialist De Kempen’. Hij leerde op woensdagavond 29 november aan de Young Entrepreneurs van OBGB de basisbeginselen van dit vak. Locatie? Libra Service in Bladel, onder het wakend (en curieus) oog van gastheer Jan Timmers.

Volgens de spelregels van Google
Als we ‘zoekmachine-optimalisatie’ zeggen, bedoelen we er eigenlijk maar eentje: Google, verreweg de grootste speler op de markt. “Beter gevonden worden in Google leidt tot meer bezoekers, wat leidt tot meer conversie (mensen die iets kopen), en dus tot meer omzet”, vertelt Bram. “Door middel van SEO scoor je beter in het netwerk van Google, waardoor je hoger komt in de natuurlijke (dus de onbetaalde) zoekresultaten.

Maar voordat je aan SEO begint, is het belangrijk een goede basis te hebben. “Je website moet een goed CMS (Content Management Systeem) hebben en mobiel-vriendelijk zijn”, gaat Bram verder. “Daarnaast moet hij een goede laadsnelheid hebben, zijn afbeeldingen en video’s een pre, en is het belangrijk dat je veel links hebt naar je eigen website en daarbuiten.”

En dan komt SEO
Bram geeft de aanwezigen, zo’n vijftien in getal, daarna tips om op een goede manier SEO te schrijven. “Het is belangrijk dat je weet wat het doel van je website is, en wat het thema is van elke pagina”, aldus de SEO-Specialist. “Daarna moet je weten wat je belangrijkste zoekwoorden zijn waarop je gevonden wilt worden. Dan kun je een logisch verhaal gaan schrijven aan de hand van die woorden; maar je schrijft het uiteindelijk niet voor Google, maar voor je bezoeker. De kunst van SEO zit ‘m in waardevolle unieke content, leesbaarheid, en een goede structuur en opmaak.”

Het schrijven van SEO kan overweldigend lijken, maar met de tips van Bram wordt het een stuk overzichtelijker voor de aanwezigen. Er worden tijdens de presentatie en ook tijdens de vragenronde interessante vragen gesteld die laten zien dat de jonge ondernemers voelen dat SEO een belangrijk onderwerp is.

Na de vragenronde kunnen ze nog even ‘oefenen’ met hun eigen websites door te kijken hoe deze wordt weergegeven op Google. Dit kleine practicum vloeit naadloos over in de netwerkborrel, waar nog even wordt nagepraat over allerlei onderwerpen – uiteraard véél meer dan alleen SEO.

Doen is de beste manier van denken – Geslaagde zesde editie Vrouwennetwerk OBGB Hot icon

Doen is de beste manier van denken – Geslaagde zesde editie Vrouwennetwerk OBGB

BLADEL – De zesde editie van het Vrouwennetwerk van OBGB in het auditorium van de Rabobank had als thema: ‘Oei, ik groei’. Anders dan deze titel doet vermoeden ging het niet over het opgroeien van kleine kinderen maar over de groei die je doormaakt als vrouw, als ondernemer en als mens.

Zonder fouten maken, leer je niets
Onder leiding van coach Nancy Verstegen, kregen de vijfenzeventig aanwezige ondernemende dames, interessante opdrachten en gespreksonderwerpen voorgelegd. Hoeveel ballen houdt je dagelijks in de lucht? Welke rollen vervul je? Van welke rollen krijg je energie en welke vreten energie? Wat wil je veranderen en hoe verander je patronen? Wat vinden we eigenlijk van onszelf? Serieuze vragen werden in een ludieke vorm gegoten. Ondersteund door toepasselijke liedjes, werden de dames aan het denken gezet. Een aantal waarheden kwamen boven drijven: zonder fouten maken, leer je niets. Einstein kon ook ooit nog niet rekenen; Shakespeare heeft ooit het alfabet moeten leren en we kunnen alleen wiskundesommen oplossen omdat ons brein in staat is dat te leren. Met andere woorden: niets is onmogelijk als je fouten durft te maken. De dames werden uitgenodigd om blunders aan elkaar te vertellen, wat de nodige hilarische momenten opleverde.

Later is allang begonnen
De ondernemende dames was gevraagd hun visitekaartjes mee te nemen naar de bijeenkomst; niet voor niets was de avond een netwerkbijeenkomst. Door op briefjes te schrijven wat men goed kan en waar men hulp bij nodig heeft, werden contacten gelegd, die na de avond zeker een vervolg gaan krijgen. De kracht van deze avonden is dat de dames elkaar leren kennen en weten te vinden als het nodig is. De sfeer is ontspannen en nodigt uit tot het leggen van nieuwe contacten. ‘Doen is de beste manier van denken’, was één van de wijsheden van de avond. Ervoor gaan, risico durven nemen, jezelf iets gunnen (tijd, rust of juist uitdaging) en hulp vragen, zijn onderwerpen die voor vrouwen soms gevoelig liggen. Eén dame was zéér stellig: “Ik móet niks! Ik mag wel heel veel en sinds moeten mogen is geworden, is mijn leven een stuk leuker geworden.” Een waarheid waar nog lang over nagedacht zal worden. Vandaag beginnen met veranderen, niet wachten tot later want later is allang begonnen!

Op naar de zevende …
De drie organiserende dames: Hetty van der Hamsvoort, Marion Borgmans en Yvonne Moeskops brainstormen alweer over de zevende editie want het succes van het Vrouwennetwerk is inmiddels bewezen en de grote opkomst toont aan dat vrouwen behoefte aan ontmoeting met elkaar. Voor het Vrouwennetwerk van OBGB kan gesteld worden dat het niet is: ‘Oei, ik groei’ maar ‘Yes, ik groei!’.

JAMwerkt.nl 2e snelst groeiende bedrijf van Zuid-Nederland! Hot icon

JAMwerkt.nl 2e snelst groeiende bedrijf van Zuid-Nederland!

Na vorig jaar de Gouden Gazelle Award gewonnen te hebben en daarmee bekroond te worden tot snelst groeiende bedrijf van Zuid-Nederland, viel het uitzendplatform JAMwerkt.nl uit Bladel ook dit jaar in de prijzen tijdens de FD Gazelle Awards van Zuid-Nederland. In het Evoluon ontvingen de oprichters Miranda (26), Martijn (21) en Ruud Schippers (24) de Zilveren FD Gazelle Award, wat inhoudt dat ze dit jaar het tweede snelst groeiende bedrijf zijn van Zuid-Nederland!

JAMwerkt.nl heeft als doel om het voor alle jongeren, studenten en starters zo makkelijk mogelijk te maken om betaalde werkervaring op te doen bij bedrijven in hun eigen regio. Hierbij focussen ze zich op het gehele traject van bijbaan tot startersfunctie.

Gekeken naar de fysieke uitbreiding van ons platform is het nog niet snel genoeg gegaan, vertelt Ruud Schippers. “We zijn nu actief in 1/3e van de gemeentes in Noord-Brabant. Om het platform op korte termijn in heel Noord-Brabant beschikbaar te maken zijn we op zoek naar ondernemende young potentials.”  Binnen enkele weken zal er een nieuw regiokantoor geopend worden tussen ’s Hertogenbosch en Helmond. Uiteindelijk wil JAMwerkt.nl met drie regiokantoren het platform in heel Noord-Brabant kunnen uitrollen. Daarna zal het uitzendconcept worden uitgebreid naar andere provincies.

Bronwww.JAMwerkt.nl

6e editie Vrouwennetwerk OBGB Hot icon

6e editie Vrouwennetwerk OBGB

BLADEL – Op dinsdagavond 7 november organiseert OBGB de zesde editie van het Vrouwennetwerk.

In samenwerking met Rabobank De Kempen biedt Nancy Verstegen een avondvullend theater met de titel ‘Oei ik groei!”. Zij daagt de ondernemende Kempische vrouwen uit: van moeten naar willen, van ja-maar naar ja-en, van herkennen naar bekennen, van nadenken naar voordenken en van denken naar doen.

Aan het einde van de avond gaat iedereen met een concrete afspraak met zichzelf over ‘wat ga jij morgen anders doen….?’ de deur uit.

Met 75 aanmeldingen is de zaal reeds volgeboekt en hoopt de organisatie op wederom een inspirerende en leerzame avond voor de vrouwelijke ondernemers uit de Kempen.

Posts loader