iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Ondernemen

Squall International breidt uit op Kempisch Bedrijvenpark Hot icon

Squall International breidt uit op Kempisch Bedrijvenpark

HAPERT – Squall International verdubbelt haar pand op het Kempisch Bedrijvenpark. Het bedrijf heeft hiervoor de naastgelegen kavel van 6.800 m2 gekocht. De uitbreiding wordt gebouwd door Moeskops’ Bouwbedrijf uit Bergeijk en is ontworpen door architect Joost van der Sande.

Squall International was in september 2011 het eerste bedrijf dat haar deuren opende op het nieuwe Kempisch Bedrijvenpark. Inmiddels is Squall uitgegroeid tot een belangrijke bewerker en leverancier van kwartsglas en producent van glascomponenten. Deze componenten worden met name gebruikt voor de productie van glasvezel en voor de waterzuiveringsindustrie. In 2017 heeft Squall twee bedrijven overgenomen. De uitbreiding van de bedrijfshal biedt het bedrijf meer ruimte voor opslag van voorraden en voor productie. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en levert haar producten wereldwijd.

Directeur/eigenaar Twan Swinkels: “Door verbreding en groei in onze industrie zijn wij vereerd om onze faciliteit te vergroten. Hiermee waarborgen wij onze continuïteit, alsmede die van onze klanten, partners en huidige/toekomstige collega’s.”

De nieuwbouw start in juli en wordt begin 2019 sleutelklaar door Moeskops’ Bouwbedrijf opgeleverd.

www.kempischbedrijvenpark.com

Kansen voor jongeren bij Kempische bedrijven!

Kansen voor jongeren bij Kempische bedrijven!

KEMPEN – Wij zijn op zoek naar jongeren tussen de 15 en 25 jaar die open staan voor een bijbaan, stage, afstudeertraject of werk-lerentraject bij een industrieel en/of technisch bedrijf uit de Brabantse Kempen. Voeg ons toe op Facebook ‘Goed geschoolde jongeren’ of stuur ons een Whatsapp bericht via 06-36415925 en we houden je op de hoogte van de mogelijkheden. Als je vragen hebt neem contact met ons op.

‘Goed geschoolde jongeren’ is een initiatief van de gemeente Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel welke ondersteund wordt door Metropool Regio Eindhoven, het Huis van de Brabantse Kempen en het Kempisch Ondernemers Platform. In de Brabantse Kempenregio zijn veel kansen voor jongeren bij bedrijven om te leren en te werken.

Nieuwbouw Atop-Import op bedrijventerrein Kleine Hoeven

Nieuwbouw Atop-Import op bedrijventerrein Kleine Hoeven

REUSEL – Gemeente Reusel-De Mierden heeft een kavel verkocht aan het bedrijf Atop Import uit Bladel. Het bedrijf bouwt op het bedrijventerrein Kleine Hoeven een ruim magazijn voor de in- en verkoop van afbouwmaterialen. In september wordt gestart met de bouw.

Atop Import importeert natuursteen, aluminium en keramiek uit Azië en Europa. Deze producten worden met name toegepast voor de afbouw van woningen en kantoorgebouwen. Het bedrijf heeft in Bladel een eigen bewerkingslijn, zodat het materiaal op maat kan worden gemaakt en geleverd. Daarnaast is er een showroom in Bladel. Vanwege een toename van de import is er behoefte aan een magazijn voor in- en verkoop van de producten. Atop Import levert met name aan bouwbedrijven in Nederland. Omdat het bedrijf de afgelopen jaren sterk is gegroeid is besloten om een kavel te kopen op het nieuwe bedrijventerrein in Reusel. Nick de Waal van Atop Import: “We hebben ontzettend veel zin om te beginnen met de nieuwbouw op Kleine Hoeven. In Bladel is onze ruimte inmiddels veel te klein geworden. We zijn erg blij met onze mooie locatie op de Kleine Hoeven en kunnen in de toekomst ook samenwerken met andere bedrijven op Kleine Hoeven die op zoek zijn naar tijdelijke magazijnruimte.”

De bouw start in september 2018 en wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf P. van Hulst uit Duizel. Architectenbureau Jos Franken heeft het nieuwe pand ontworpen.

Atop Import is het vierde bedrijf waarmee gemeente Reusel-De Mierden dit jaar een verkoopovereenkomst heeft getekend. Er wordt komende maanden volop gebouwd op het bedrijventerrein. Daarnaast wordt de openbare ruimte van het bedrijventerrein verder afgebouwd en wordt dit najaar het groen volledig aangeplant.

Uitbreiding Van Dingenen Transport op KBP Hot icon

Uitbreiding Van Dingenen Transport op KBP

HAPERT – Van Dingenen Transport uit Hapert heeft een kavel van ruim 1 hectare gekocht op het Kempisch Bedrijvenpark voor de bouw van een nieuw warehouse. Met de koop wordt het huidige terrein van Van Dingenen voor de derde keer uitgebreid.

Het nieuwe warehouse biedt ruimte voor ruim 7.000 palletplaatsen en is voorzien van een grote overkapping voor opslag van volumineuze producten. Het gebouw heeft diverse laaddocks, kantoorruimte en op het terrein is ruimte voor de stalling van vrachtwagens.

Van Dingenen Transport is in 2015 verhuisd naar het KBP. In 2016 is een uitbreiding gerealiseerd voor het parkeren van vrachtwagens. In 2017 is een flinke uitbreiding gerealiseerd voor de opslag van goederen. Het bedrijf is vanwege nieuwe klanten en de toename van het aantal vrachtwagens nu toe aan een derde uitbreiding. In september wordt gestart met de bouw van het nieuwe warehouse. Het bedrijf is sinds de verhuizing in 2015 sterk gegroeid en telt nu 140 medewerkers en 100 vrachtwagens. Directeur/eigenaar Jan van Dingenen: “We zijn klaar voor de toekomst!”

Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijvenpark voor grotere bedrijven, gelegen in Hapert langs de rijksweg A67, midden in de Brabantse Kempen en onderdeel van de Brainportregio. Het bedrijvenpark heeft een omvang van netto 69 hectare, waarvan sinds 2011 55% is verkocht.

Golfclinic voor collega-ondernemers OVBRM Hot icon

Golfclinic voor collega-ondernemers OVBRM

REUSEL-DE MIERDEN – Even los van alle strakke werkafspraken en een ontspannen inspanning met collega-
ondernemers uit de gemeente Reusel-De Mierden was het centrale thema voor het zomeruitje van de OVBRM.

Met de zon in de rug vertrokken ruim 50 leden en partners op 21 juni per huifkar vanuit Reusel naar Esbeek. Na een korte introductie en een versnapering werd er in drie groepen deelgenomen aan een uiterst professionele golfclinic. Een aantal leden is reeds in bezit van een GVB en zij liepen gezamenlijk een flight. Tijdens het golfen was er soms al gelegenheid om met elkaar te praten over alle ondernemerszaken en hier en daar ontstonden verrassende gesprekken. Vanaf de golfbaan vertrok de huifkar naar Hooge Mierde waar een uitstekend buffet stond te wachten. Op het sfeervolle buitenterras was hierbij voldoende gelegenheid om elkaar te informeren en inspireren. Als laatste stopte de huifkar weer in Reusel voor de laatste ronde van de dag, een toetjesbuffet en afsluitende borrel.Kortom, een zeer geslaagde dag en iedere deelnemer kon de dag daarop met nieuwe energie weer verder werken aan de eigen onderneming.

Ondernemers uit de gemeente Reusel-De Mierden zijn van harte welkom bij de OVBRM. Neem een kijkje op de website of stuur een mail naar info@ovbrm.nl

www.ovbrm.nl

Niels Claassen winnaar Zilveren Haring 2018 Hot icon

Niels Claassen winnaar Zilveren Haring 2018

KEMPEN – De maand juni is traditiegetrouw de maand van de Jasno VICK Haringparty, hét B2B netwerkfestijn dat de ondernemer in de regio Brabantse Kempen niet mag missen. Samen met partner en relaties kennismaken met de Kempische gastvrijheid en in ontspannen sfeer andere ondernemers en politici te ontmoeten onder het motto: “Het is niet van belang wát je kent, maar wié je kent!”

Op het sfeervol ingerichte terras van Restaurant Divino in Hapert waren enkele honderden Kempische ondernemers vorige week vrijdag ook getuige van de toekenning van de VICK Zilveren Haring 2018. De lokale ondernemersverenigingen nomineerden elk een jonge Kempische ondernemer met innovatieve ideeën in de ontwikkeling van hun producten, concepten en diensten. De voorwaarden voor deze nominatie zijn eigenlijk heel breed gesteld: jong, dynamisch, opvallend en goed voor een duwtje in de rug!

Niels Claassen acteert al jaren in het managementteam van de Vezet Group en neemt per 1 september de vacante functie van directeur in. De Vezet Group is al ruim 20 jaar een begrip in onderhoud in de verpakkingswereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van slimme innovatieve oplossingen voor technische vraagstukken binnen de non-food en food sector. De slogan van Vezet luidt dan ook: ‘Smart Technical Solutions’. De laatste ontwikkeling van Vezet is een innovatieve afvulmachine, genaamd ‘Quick Fill’. De naam zegt het al: deze machine zorgt voor een snelle dosering van verschillende poeders in potjes en klein verpakkingen. Een innovatie ontwikkeld in eigen beheer waar de Vezet Group trots op is.

Een waardig opvolger in het inmiddels aanzienlijke rijtje jonge ondernemers die we eerder mochten verblijden met de VICK Zilveren Haring-trofee!

Transformatie bij lidbedrijven OBGB Hot icon

Transformatie bij lidbedrijven OBGB

BLADEL – Transformatie was het centrale thema voor de ontbijtsessie, georganiseerd door OBGB. Dit keer ontmoetten de ondernemers van de bedrijventerreinen van de gemeente Bladel elkaar bij Liberty Foodbar, waar ze in gezamenlijkheid genoten van het uitgebreide ontbijtbuffet.

Dick van Gerwen van Liberty Foodbar
Naast netwerken staat de presentatie van enkele lidbedrijven centraal bij de netwerkbijeenkomsten van OBGB. Dit keer mochten Dick van Gerwen van Liberty Foodbar en Johan Plasmans van ZENS zich uitgebreid aan hun collega-ondernemers voorstellen. Dick trapte af met het thema ‘transformatie’ dat bij hem zeer duidelijk is geworden, het afgelopen jaar. Bevangen door passie voor de horeca, zette hij de stap om naast zijn werk als supermarkteigenaar Liberty Foodbar aan de Markt in Bladel te openen. “Een spannende stap”, vond Dick, die ervaring opdeed in de horeca door met zijn broer Eric twee jaar geleden restaurant Divino te starten. “We hebben gezocht naar een nieuw concept waarvan we dachten dat het aan zou slaan bij het Kempische publiek. De pijlers van ons concept zijn: pure ingrediënten voor de burgers, saladbowls en borrelbites, en een groot aanbod aan speciaalbieren, cocktails en inmiddels ook take-away-gerechten. Dit alles in een wereldse setting die we vertaald hebben naar het Kempische. We maakten een vliegende start door in het openingsweekend meer mensen op het terras te hebben, dan er zitplaatsen zijn en sindsdien loopt het storm. Aan ons de uitdaging om vast te houden aan het concept, te blijven vernieuwen en niet bang te zijn voor nieuwe kansen die zich voordoen.”

Zens van Johan Plasmans
Verandering is er ook op het gebied van mobiele telefonie; Johan Plasmans weet er alles van. “Bijna nóg belangrijker dan eten, drinken en een dak boven ons hoofd, is wifi en een volle batterij. Bij ons bedrijf ‘ZENS hebben we het ‘wireless charging’ ontwikkeld. Onze fast wireless charging pads zijn zowel los te verkrijgen als ingebouwd in talloze toepassingen zoals bureaubladen, armleuningen en tafels in restaurants. We zien steeds meer samenwerkingen ontstaan met grote meubelgiganten en aanbieders van mobiele telefonie. Met het wireless systeem zijn kabels straks verleden tijd en daarom denken we vooruit. Wireless een telefoon opladen is al mogelijk; de toekomst zit in alle andere mobiele apparaten, zoals camera’s, laptops en zelfs keukenapparatuur. Door de chargingpads te verbinden met een app liggen talloze mogelijkheden voor ons open: flexwerkplekken die bijvoorbeeld temperatuur en ventilatie persoonlijk instellen op de medewerker. Over dit soort toepassingen zijn we met diverse partijen in gesprek. De techniek biedt talloze kansen, het is aan ons om de markt vóór te blijven.” De ondernemers die aanwezig waren bij de ontbijtsessies werden bij zowel Dick als Johan van harte uitgenodigd voor een kop koffie en een praatje. Johan, met een knipoog: “Bij ZENS kun je dan tegelijkertijd je batterij opladen.” Met vernieuwde energie vertrokken de ondernemers naar hun eigen bedrijven om verder te werken aan hun onderneming, geïnspireerd geraakt door de presentaties van hun collega-ondernemers.

www.obgb.nl

Wie ontvangt de ‘Zilveren Haring’ – Jasno VICK Haringparty op 22 juni Hot icon

Wie ontvangt de ‘Zilveren Haring’ – Jasno VICK Haringparty op 22 juni

KEMPEN – De maand juni is traditiegetrouw de maand van de Jasno VICK Haringparty. Op 22 juni krijgen onder-
nemers uit deze regio weer de gelegenheid om in de tuin van restaurant Divino in Hapert een visje te prikken.

De Jasno VICK Haringparty is hét B2B netwerkfestijn dat de ondernemer in deze regio niet mag missen! Samen met partner en relaties kennis maken met de Kempische gastvrijheid en in ontspannen sfeer andere ondernemers en politici te ontmoeten onder het motto: “Het is niet van belang wat je kent, maar wie je kent!”

Tevens wordt jaarlijks door de betrokken ondernemersverenigingen drie jonge Kempische ondernemers met innovatieve ideeën in de ontwikkeling van hun producten, concepten en diensten gestimuleerd door de nominatie voor de jaarlijkse uitreiking van de Zilveren Haring. De voorwaarden voor deze nominatie zijn breed: jong, dynamisch, opvallend en goed voor een duwtje in de rug!

De genomineerden voor 2018 zijn:

Niels Claassen, Vezet Group
Niels is sinds januari 2017 als manager operations bij Vezet Group actief. Vanaf 1 september wordt Niels directeur van Vezet Group. Vezet Group is al ruim 20 jaar een begrip in ontwikkeling en onderhoud in de verpakkingswereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vinden van slimme innovatieve oplossingen voor technische vraagstukken binnen de non-food en food sector. Niels kijkt graag mee over de schouder en zorgt voor ‘slimme’ technische modificaties.

Lieke van Loon, Werken in de Kempen
In 2014 startte Lieke van Loon (33) aan de keukentafel haar uitzendbureau Baangarant. Luisterend naar Kempische werkgevers die liever zelf personeel wilden werven, ontwikkelde ze met haar zus en marketeer Marion, werkenindekempen.nl.

Ruud van Herk, Van Herk – Mechatronica
Ruud is 46 jaar jong, woont samen met zijn vrouw en 3 zonen in Hooge Mierde en is in 2010 Van Herk Mechatronica in Lage Mierde opgestart. Zijn organisatie bedenkt, ontwerpt en bouwt klant specifieke apparaten en machines. Vanuit de disciplines mechanica, elektrotechniek en (embedded) software realiseren zij oplossingen op het gebied van productieautomatisering en special tooling. Zij werken voor zowel (lokale) mkb-bedrijven alsook voor multinationals als VDL, DAF trucks en ASML

Wij roepen iedereen op om op de website van het VICK op www.hetvick.nl een keuze kenbaar te maken. Iedereen, dus ook de genomineerden, worden aangemoedigd om zelf, of via hun achterban, stemmen te werven. Als je jouw keuze deelt met je vrienden, en je hen via facebook of twitter oproept er óók op te stemmen, neemt de kans toe dat jouw favoriet straks de Zilveren Haring wint én wordt het jonge aanstormend talent overduidelijk onder de aandacht gebracht. En dáár gaat het uiteindelijk om!

Aanmelden voor de Jasno VICK Haringparty voor u en uw relaties kunt u bij het secretariaat van het VICK op

www.hetvick.nl

Posts loader