iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Sport

KempenRun 2018 in startblokken

KempenRun 2018 in startblokken

HAPERT – Op zondag 18 maart gaat de 8e editie van de KempenRun van start. Een groots loopevenement voor jong en oud, georganiseerd door stichting KempenRun in samenwerking met loopgroep No-Limits.

Voor volwassenen is er, naast de halve marathon, 10 en 6,5 km individueel, de mogelijkheid om samen met een groep deel te nemen aan de bedrijvenloop van 10 km. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf deelnemers. Een mooie uitdaging voor bedrijven, verenigingen, scholen of vriendengroepen. Ook aan de kinderen is weer gedacht. Zij kunnen tot 13 jaar deelnemen aan de Kidsrun en voor de allerkleinste is er de RodeNeuzenrace!

Kortom, zondag 18 maart belooft weer een mooie, sportieve dag te worden. De voorinschrijving is geopend en inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Meer informatie kun je vinden op de website www.kempenrun.nl

ATB Witrijttocht Organisatie: TWC de Contente

ATB Witrijttocht Organisatie: TWC de Contente

EERSEL – Ook dit jaar organiseert TWC de Contente uit Eersel op zondag 4 februari weer de ATB Witrijttocht.

Iedere deelnemer kan kiezen uit 4 afstanden te weten: 20, 35 of 50 km. Er kan worden gestart tussen 08.30 en 10.00 uur. Aan het einde van de tocht kan eenieder direct zien of er een prijs is gewonnen. Op het parcours is een verzorgingsplaats ingericht, inclusief EHBO-post. Voor welke afstand ook gekozen wordt, alle deelnemers zullen zeer goed van sportdrank, fruit en koeken worden voorzien.

De route voor de lange afstanden gaat door de bossen van Eersel. Het bijzondere van de Witrijttocht is dat het parcours 95% onverhard is, veel singletracks bevat en die door het prachtige bosgebied rondom Eersel is uitgezet. Ook dit jaar wordt u weer gefotografeerd op een verrassende plaats. En aan het einde van de tocht is voor elke deelnemer een lekkere hotdog.

De kosten voor deelname aan deze tocht bedragen voor NTFU-leden € 3,00 en voor niet NTFU-leden € 4,00. Inschrijving, start en finish is op sportpark De Dieprijt bij DES-atletiek, ter hoogte van de Postelseweg 71 te Eersel. Er is een bewaakte fietsenstalling en douche- en kleedgelegenheid aanwezig. De leden van TWC De Contente zullen er weer alles aan doen om van deze marathon weer een succesvol wielerevenement te maken. Tot zondag 4 februari op sportpark De Dieprijt. Voor nadere info: www.contente.nl

Heren HV Saturnus winnen lastige uitwedstrijd

Heren HV Saturnus winnen lastige uitwedstrijd

Vorige week zaterdag werd er thuis redelijk gemakkelijk gewonnen. Het vertoonde spel was echter niet constant genoeg en in de altijd lastige uitwedstrijd tegen Tremeg uit Gemert zou het beter moeten. Dat was vooraf duidelijk. In Gemert beschikken ze over twee speelzalen. Het goede nieuws vooraf was dat er niet gespeeld werd in de hal met de betonnen vloer. Dat excuus was er dus niet.

Nog zonder de geblesseerde Niels van Zon, maar met de bij heren 1 teruggekeerde Marko Boon, werd de wedstrijd gestart. De mannen van HV Saturnus begonnen fel en met twee goede doelpunten werd brutaal de voorsprong gepakt. Ken Janssen kreeg vanaf de 1ste minuut mandekking. Dat bracht Bart Fabrie vanuit de hoek net voldoende ruimte om na de 0-2 ook de 1-3 te scoren. Tremeg staat erom bekend dat ze fel en fysiek spelen. Dat gingen ze ook meer doen na de onverwachtse achterstand. Zo konden ze halverwege de eerste helft terugkomen op 7-7. Kort daarna zelfs op 8-7 en zo hun eerste voorsprong pakken. Even was er een mindere fase bij de mannen uit Bladel. Maar na 10-9 namen ze het heft weer in handen. Koen Dielis werd op de cirkel gemakkelijker gevonden en hij wist het net in die fase ook goed te vinden. Kort voor rust, bij een stand van 13-17, werd in de aanval de bal slordig verspeeld. Tremeg kwam daardoor terug na 3 doelpunten achterstand. Vanaf de uitbal kreeg Ken Janssen de bal aangespeeld op ruim 20 meter afstand. Onverwacht en snoeihard vuurde hij richting doel waar de compleet verraste keeper het nakijken had. Ruststand: 14-18.

Na de rust bleef het spelbeeld gelijk. Het verschil in de tussenstand varieerde van 3 tot 6 doelpunten. Een keer kwam de thuisploeg tot 2 doelpunten (18-20) maar daarna liep HV Saturnus weer uit naar 19-25 en was de marge er weer. Het was ook in die fase dat Niels Janssen een 7 meter stopte en de ploeg uit Gemert het laatste sprankje hoop ontnam. De rest van de wedstrijd werd goed en kundig uitgespeeld. Mooi was nog de break waaruit doelpunt nummer 30 viel. Luke Wouters en Ken Janssen speelde elkaar in volle snelheid, met 2 Tremeg-spelers meelopend, elkaar 4 keer de bal toe alvorens Luke doel trof. Een fraai voorbeeld van technisch hoogstaand samenspel. Bij 29-34 kon de goed fluitende Anita van Oorschot het einde van de wedstrijd aankondigen.

Komende zaterdag is de wedstrijd van het seizoen. Ongeslagen koploper PSV komt dan naar Hapert. Daar moet het dan gebeuren.

Doelpuntenmakers: Luke Wouters 9; Koen Dielis 6; Ken Janssen, Niek Fabrie en Bart Fabrie 5, Paxton Hendrickx 3; en Marko Boon 1.

www.hvsaturnus.nl

Hé, ben jij er ook bij op 18 maart? Dan is namelijk de 8ste Kempen(Kids)Run Hot icon

Hé, ben jij er ook bij op 18 maart? Dan is namelijk de 8ste Kempen(Kids)Run

HAPERT – Zoals ieder jaar starten we met de kinderen van 11 tot en met 13 jaar op de 1.000 meter. Vervolgens starten de kinderen van 9 en 10 jaar en daarna van 7 en 8 jaar. Deze afstand wordt officieel geregistreerd met na afloop een prijsuitreiking.

De top 3 van elke leeftijdscategorie wint een trofee! Na afloop kun je thuis je certificaat uitprinten met het behaalde resultaat.

Ook aan de jongste kinderen is gedacht. Voor de kinderen tot 7 jaar is er weer de RodeNeuzenRace (700 meter). Lukt het nog niet helemaal om alleen mee te lopen, trommel dan je papa/mama, opa/oma, oom/tante of misschien wel je grote broer/zus op om met jou mee te lopen. Maar pas op dat onze clowns Belle & Deb je niet de verkeerde kant op sturen.

Bij de finish ligt er iets lekkers op jou te wachten en natuurlijk hoort daar een mooie medaille bij. Meld je snel aan en dan zie ik jou graag op 18 maart. Tot dan!

High five,
Sammie

DDW mist gretigheid maar wint

DDW mist gretigheid maar wint

Op zondag 14 januari stond de wedstrijd Prinses Irene 1 tegen DDW 1 op het programma. Op papier een wedstrijd waarbij DDW op een eenvoudige manier zou moeten kunnen winnen, maar Prinses Irene kan het ploegen verrassend moeilijk maken.

De wedstrijd startte om 12.30 uur en het duurde lang voordat het eerste doelpunt viel. Na ruim vijf minuten op de klok was het DDW die als eerste de korf wist te vinden en zette dit gelijk door naar 3 doelpunten (0-3). DDW faalde dit door te zetten, waardoor de aanvallen stagneerden en Prinses Irene enigszins bij kon blijven (3-5). Door voornamelijk afstandsschoten en een aantal kleine kansjes te scoren, wist DDW met 3-7 in hun voordeel de rust in te gaan.

Ook in de tweede helft slaagde DDW er niet in om overtuigend de wedstrijd binnen te slepen, maar bleef wel genoeg scoren, waardoor Prinses Irene niet aan kon haken. De verdedigingen van DDW stonden sterk, maar door kleine foutjes wist Prinses Irene wel een aantal keer te scoren (6-11). Met nog tien minuten op de klok werd de wedstrijd rustig uitgespeeld met een einduitslag van 10-16. DDW mistte gretigheid in hun aanvallen, waardoor zij niet verder zijn gekomen dan 16 doelpunten; een gemiste kans!

Komend weekend speelt DDW 1 om 15.25 uur thuis tegen Altior 1. De wedstrijd wordt gespeeld in het Hydra Sporthuis te Reusel.

www.ddwkorfbal.nl

1/16e bekerfinale vv Bladella – GRC’14 – Dinsdag 23 januari – aanvang 20.00 uur

1/16e bekerfinale vv Bladella – GRC’14 – Dinsdag 23 januari – aanvang 20.00 uur

Oftewel de Schippers-mannen uit de 3e klasse D (zondag) tegen de HAK Boys, uitkomend in de 1e klasse C (zaterdag) uit Giessen. Het strijdtoneel voor dit bekeraffiche in de vierde ronde van de districtsbeker KNVB Zuid I is het kunstgras van De Smagtenbocht.

De beker
Voor Bladella had de beker vaak weinig uitstraling. De blauw-witte vaandeldragers gedroegen zich zelden als cupfighters. Tot vorig seizoen door deze manschappen een historische moment werd gecreëerd. Voor het eerst waren de blauw-witten namelijk doorgedrongen tot de kwartfinale van de districtsbeker. Winst zou dus toen een halve finaleplek hebben betekend én – ook bijzonder – een ticket voor de voorronde van de grote KNVB-beker. Bladella kwam daarvoor tegenover hoofdklasser Nuenen te staan. David tegen Goliath. Een stug verdedigend Bladella met een hoofdrol voor doelman Nick Vermeiren hield lang stand. Pas diep in blessuretijd moesten de Schippers-mannen het hoofd buigen: 0-1 en dus géén strafschoppen die een beslissing had moeten forceren. Gedesillusioneerd maar onder luid applaus van de grote Bladella-aanhang, verlieten toen de moegestreden mannen van Huub Vermeulen de Nuenense arena.

Overwinteren
Voorafgaande aan deze competitie werd in de groepsfase moeizaam – op doelsaldo – afgerekend met Gudok, Terheijen en Viola. In de tweede ronde werd het vaandelteam van 4e klasser Hoogeloon door Bladella met 0-3 verslagen. In de daaropvolgende ronde moest sportpark Scalune van zaterdag 3e klasser Schelluinen – vlak bij Gorcum – opgezocht worden. Onder toeziend oog van opvallend veel reislustige Bladelnaars werd in een alles behalve prettige sfeer met een zwaar bevochten 1-2 overwinning ronde 4 bereikt. Met dat resultaat kon weer overwinterd worden in de beker.

GRC-14?
‘Grijsaard’ Bladella is al aan haar 107e levensjaar begonnen. GRC-14 heeft er pas drie seizoenen op zitten. De club uit het Brabantse plaatsje Rijswijk is een fusie van Rijswijkse Boys en naaste buur Giessen. Dat duodorp (samen 3.350 inwoners) maakt deel uit van de gemeente Woudrichem, wat is gelegen in het Brabantse gedeelte van het rivierengebied aan de rand Zuid-Holland. De samenvoeging van beide verenigingen leverde in 2014 Giessen Rijswijk Combinatie op. Vv Giessen sloot als 4e klasser haar boeken. Rijswijkse Boys deed haar ogen dicht als 2e klasser. Met die erfenis kon de fusieclub daarom in 2F (zat) van start gaan. Het tweede levensjaar leverde de Giessense Nerazzurri’s (blauwzwarten) via de nacompetitie al promotie op naar de 1e klasse. Met een 10e plaats (32 uit 26 / 34-26) kon men vorig seizoen net boven de streep blijven. Ook dit seizoen zijn de resultaten tot nu toe niet geruststellend. Wedstrijd vier leverde pas het eerste puntje op. Heel opmerkelijk was de laatste zaterdag van oktober. Op het spiksplinternieuwe sportpark Almbos voltrok zich een wonder: koploper LRC werd met een 6-2 schrobbering terug naar Leerdam gestuurd. Ondertussen heeft GRC na 11 partijen 10 punten (doelsaldo 17-26) bij elkaar gesprokkeld, wat tot een alles behalve geriefelijke 10e plek op de ranglijst resulteert.

Interessante opwarmer
De belangrijkste wedstrijd van de ‘wereld’ is jaarlijks de burenruzie tussen Bladella en Reusel Sport/CoTrans. Als de weergoden meewerken wordt die altijd beladen derbystrijd op zondag 28 januari aan de Bossingel in Bladel uitgevochten. Dat is vijf dagen na de bekermatch van dinsdag 23 januari tegen GRC-14. Overigens, ook het geelzwart uit Reusel zit nog in de beker. Tegelijk met Bladella – GRC wordt dinsdag RKSV Heeze – Reusel Sport/Cotrans gespeeld. Ook belangrijk, al zullen beide kemphanen de focus toch op de klassieker Blaal – Reusel leggen.

De winterstop wordt door de liefhebber al lang weer vervloekt. Met deze meer dan interessante voetbalwedstrijden – partijen waar het echt om gaat – kan elke voetbalminnaar zich op sportpark de Smagtenbocht zijn of haar behoefte lessen. Welkom!

www.bladella.nl

MTB-toertocht in Hooge Mierde – Zondag 21 januari

MTB-toertocht in Hooge Mierde – Zondag 21 januari

HOOGE MIERDE – Eerst een mooie ronde mountainbiken in Landgoed De Utrecht en daarna gezellig afsluiten met een glas Glühwein. Op zondag 21 januari organiseert MTB club De Antilopen de Glühwein toertocht.

Al meer dan 15 jaar wordt elke 3e zondag van januari in Hooge Mierde een MTB-toertocht georganiseerd. De organisatie van de toertocht is in handen van Mountainbike Club De Antilopen uit Lage Mierde, die door hun uitgebreide en enthousiaste bike-ervaring garant staan voor een mooie tocht door de Mierdse natuur. De route voert door de mooiste stukken van Landgoed De Utrecht en biedt voor elk wat wils. De tocht voert over de heidevelden, door de bossen en is nagenoeg volledig onverhard. Voor de ervaren mountainbikers is er de 55 km lange tocht die met recht uitdagend genoemd mag worden.

Ten opzichte van voorafgaande jaren is de toertocht aangepast met een nieuw gedeelte in het parcours en hebben we voor meer verschillende afstanden gekozen. Voor diegene die 55 km wat te lang vinden is er een toertocht van 25, 35 of 45 km. Natuurlijk is er een uitgebreide bevoorrading halverwege en op 2 km voor de finish wordt de tocht afgesloten met een heerlijke Glühwein of een stevige kop soep. Na afloop is het mogelijk om de fietsen af te spuiten.

Tussen 08.30 en 10.30 uur kan er worden gestart bij Café Zaal De Bijenkorf op het Myrthaplein in Hooge Mierde. Deelname aan de tourtocht kost voor volwassenen € 4,- p.p. Voor verdere informatie: www.mtb-antilopen.nl

facebook.com/MTBAntilopen

Handboogwedstrijden om de gemeentebeker

Handboogwedstrijden om de gemeentebeker

De verschieting van de gemeentebeker, die elk jaar plaats vindt door de handboogverenigingen Rozenjacht Recht Door Zee, OBK Hapert, Eendracht Casteren en ONA Bladel, werd deze keer georganiseerd door Rozenjacht RDZ. Geschoten werd er voor koning, prins en adjudant en voor procentueel door het gemiddelde hoogste heer, dame en jeugd van de gemeente en beste vereniging.

• Koning: Henk Vermeulen, OBK Hapert, 244 punten (compound)
• Prins: Kees Roos, Rozenjacht RDZ Hoogeloon, 234 punten (recurve)
• Adjudant: Rob van Lankeren, OBK Hapert, 233 punten (compound)
• Hoogste Heer compound: Patrick Willems, 42%, OBK Hapert
• Heer recurve: Don Iraca, 44%, OBK Hapert
• Dame recurve: Magrit van de Ven, 23%, OBK Hapert
• Jeugd recurve: Stan Lemmens, 69%, Rozenjacht RDZ Hoogeloon

Winnaar gemeentebeker
– Rozenjacht RDZ Hoogeloon, +107.2%
– OBK Hapert, -0.2%
– Eendracht Casteren, -28.6 %
– ONA Bladel, -30.4%

Prijswinnaars allemaal van harte gefeliciteerd en iedereen bedankt voor de gezellige middag.

Handboogvereniging
Rozenjacht Recht Door Zee

www.rozenjacht-rdz.nl

Posts loader