iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Sport

Positief gemoed op najaarsvergadering vv Hoogeloon Hot icon

Positief gemoed op najaarsvergadering vv Hoogeloon

Zo’n 75 leden kwamen vorige week donderdag 8 november naar de najaarsledenvergadering van de Hoogeloonse voetbalclub. Afgaande op geluiden van andere clubs in de regio, schetste voorzitter Wim de Laat in zijn openingswoord de gelukzalige omstandigheid dat de club de beschikking heeft over niet alleen een voltallig, maar ook enthousiast en relatief jong bestuur.

“Op basis van plannen die leven in de sportnota van de gemeente Bladel, wordt met ons bestuur nagedacht over het meer functioneel maken van ons eigen sportpark en in dat verband is de aanleg van een beachvolley-voetbalveldje een mogelijke optie”, zo gaf hij aan. Vanuit het bestuur ging Peter Lamers in op het voornemen van de sponsorcommissie tot verdere uitbreiding van het reclamebordenbestand en kon hij melden dat de gemeente in het kader van de verduurzaming nog dit jaar ruim 100 zonnepanelen gaat installeren op de gebouwenaccommodatie van vv Hoogeloon.

Nieuwbakken voorzitter van de jeugdcommissie René Bolte kreeg vervolgens de gelegenheid zijn jeugdpraatje te houden. Nog nauwelijks bekend met de organisatie van vv Hoogeloon stond hij versteld van de beschikbaarheid van zoveel vrijwilligers en wilde met een applaus zijn dankbaarheid naar al die kaderleden graag onderstreept zien. Communiceren is voor hem het sleutelwoord voor de directe toekomst, zo gaf hij als verbeterpunt aan de ledenvergadering mee.

In Job van der Heijden heeft het bestuur een nieuwe penningmeester. Hij presenteerde voor het eerst de jaarcijfers, in dit geval over het boekjaar 2017/2018. Dat jaar is weliswaar met een sober positief resultaat afgesloten, maar aan de hand van de in beeld gebrachte cijfers sloop bij menig verenigingslid het woord
‘waakzaamheid’ binnen, zo viel te constateren.

Met de melding van de voorzitter dat de club nog vrijwilligers kan gebruiken in de klusploeg op maandag en vrijdag en voor de terreindienst op zondag, kon de voorzitter deze zeldzaam korte ledenvergadering na 40 minuten afsluiten.

Volleyballers/sters gezocht Hot icon

Volleyballers/sters gezocht

Voor onze volleybalclub De Toppers zoeken wij nog steeds versterking. Wij zijn een recreatief volleybalclubke in de leeftijd van ± 45 jaar en spelen op vrijdagavond in de sporthal van Hapert van 19.00 tot 20.30 uur.

Heb jij zin en tijd om met ons mee te komen volleyballen en kennis te maken met deze sport, dan ben je van harte welkom om een keer mee te spelen.

Voor vragen kun je contact opnemen met Harrie Wouters, tel. 0497-384834.

17e Hei- en Vennentocht – Zondag 18 november Hot icon

17e Hei- en Vennentocht – Zondag 18 november

NETERSEL – Op zondag 18 november vindt de 17e editie van de Hei- en Vennentocht plaats. De routes zijn aangepast en ook dit jaar met het keurmerk Extra Goed Geregeld.

Voor het 3e jaar op rij is de Hei- en Vennentocht positief beoordeeld door de deelnemers en voldoet deze nog steeds aan de strenge eisen van de NTFU (meer info: www.fietssport.nl).

TC Netersel heeft de routes aangepast en het ‘Dak van Netersel’ is opgenomen in de route van 55 km. Het ‘dak’ is uitdagend, het ‘dak’ is zwaar en is op plekken aangepast om zo de doorstroming te bevorderen, maar blijft zeker extreem. Voor de MTB-er, die dit te spannend vindt, is er een bypass. Het parcours van de route van 45 km is aangepast om ook Natuurgebied de Dunse Duinen in op te nemen. Dit heuvelachtig terrein is onderdeel van Landgoed de Utrecht.

De routes van 30, 45 en 55 km zijn ingedeeld in zones en zowel de routes als de splitsingen zijn aangegeven met duidelijke pijlen. Bij de start- en pauzeplaats vindt u een plattegrond met afstanden en herkenningspunten. Op onoverzichtelijke punten staan onze leden om u te helpen en bij gevaarlijke situaties staan waarschuwingsbordjes.

De pauzeplaats is op camping Rakelbos en hier zijn voldoende sanitaire voorzieningen. Tijdens de pauze kunt u genieten van een uitgebreide bevoorrading met o.a. heerlijke erwtensoep van Slagerij–Poelier ’t Landleven/Baselmans en sportdrank beschikbaar gesteld door Van Hoof Fietsen. Verder zijn er koeken en fruit. Na afloop is er voor de fietsen een afspuitplaats en voor de deelnemers zijn er douches en kleedruimten aanwezig.

Tijdens de gezellig afterbike tonen we foto’s van de tocht en zijn er sfeerbeelden van vorig jaar te zien. Onder het genot van een drankje en gezellige muziek kan men nog nagenieten van deze natuurrijke tocht.
De inschrijving en de after-bike zijn in Café Zaal D’n Driesprong, Carolus Simplexplein 15 te Netersel. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,50; NTFU-leden € 3,50 en voor jeugd tot 16 jaar is het gratis. Voor de afstanden van 30 en 45 km kan men starten tussen 08.30 en 10.00 uur. De starttijd voor de 55 km sluit om 09.30 uur. Leden van NTFU kunnen snel van start met Scan en Go. De bewaakte fietsenstalling is open tot 13.00 uur. Deelname is op eigen risico en het dragen van een valhelm is verplicht. Voor het laatste nieuws:

www.tcnetersel.nl

Sylvestre Night Run – Gratis deelname, iedereen kan meedoen Hot icon

Sylvestre Night Run – Gratis deelname, iedereen kan meedoen

REUSEL – De Sylvestre Night Run is een estafetteloop in het donker en zal gehouden worden op zaterdagavond 8 december op het Sportpark in Reusel.

Teamwork
De teams bestaan uit minimaal 2 tot maximaal 4 personen. Deelnemers lopen in estafettevorm over het parcours: de Finse piste die over het hele sportpark is aangelegd. Het doel is om zoveel mogelijk ronden per team te maken. Alleen volledige ronden worden geteld.

De jeugd t/m 15 jaar start om 17.30 uur met de Jeugd-Nightrun. Zij krijgen 1 uur de tijd. Daarna is het de beurt aan de volwassenen vanaf 16 jaar. Zij starten om 19.30 uur en hier wordt 1,5 uur gelopen. Voor alle teams is er een hoofdlamp. Deelname is gratis! Schrijf je team nu al vast in via www.avr69.nl om zeker te zijn van je deelname!

De prijsuitreiking is rond 22.00 uur in het clubgebouw van AVR‘69. Eerder op de avond zal de vernieuwde kantine feestelijk worden geopend, zodat er na de wedstrijd gezellig wat kan worden gedronken!

L’Avant Sylvestre; voor elk wat wils
Op zondag 16 december organiseert AVR’69 haar 50e L’Avant Sylvestrecross. Deze cross, gehouden op een technisch parcours met diverse heuvels en het nodige bochtenwerk, is een echte klassieker die in haar geschiedenis al vele bekende winnaars heeft opgeleverd. De L’Avant Sylvestrecross heeft altijd een sterke bezetting, met ook veel Belgische lopers aan de start. Het parcours is gelegen aan de Burgemeester Willekenslaan te Reusel. Aan de cross kan elke atleet met wedstrijdlicentie deelnemen. Voorafgaand aan de wedstrijd, is er een trimloop waaraan iedereen mag deelnemen. Er zijn afstanden al vanaf 1010 meter. Er is er ook een mooie wandeling uitgezet door de Reuselse bossen waaraan je kunt deelnemen.

De start en finish zijn bij Taverne D’n Ouwe Brandtoren aan de burgemeester Willekenslaan 2 te Reusel. De cross maakt deel uit van het Kempische Crosscompetitie. Dit circuit bestaat uit 8 crosslopen, georganiseerd door de atletiekverenigingen van regio 14 (Kempen).

www.avr69.nl

TWC De Kempen stelt de toekomst van clubrenners veilig Hot icon

TWC De Kempen stelt de toekomst van clubrenners veilig

TWC de Kempen stelt de toekomst van clubrenners veilig dankzij samenwerkingsverband met TML Dommelstreek en het Rob Ruijgh Development Team/WCL Bergklimmers.

Voor het seizoen 2019 heeft wielervereniging TWC de Kempen voor de categorie U19, heren junioren, een samenwerkingsverband gesloten met TML Dommelstreek en het Rob Ruijgh Development Team. Voor de categorie elite/beloften is een samenwerking overeengekomen met WCL Bergklimmers. Door deze overeenkomst kunnen de junioren niet alleen deelnemen aan Nederlandse één- of meerdaagse wedstrijden en klassiekers, maar ook aan Duitse, Belgische en Luxemburgse.

De elite/belofterenners krijgen dankzij de samenwerking met WCL Bergklimmers een interessant en uitdagend programma voorgeschoteld. Zo nemen zij deel aan de clubcompetitie en beschikken ze over drie wildcards voor de topcompetitie. Daarnaast zal uiteraard de Omloop van Valkenswaard in het programma worden opgenomen, kan er mogelijk een wildcard voor de Omloop der Kempen worden bemachtigd en wordt deelname aan Olympia’s Tour overwogen. De renner die zich komend seizoen weet te onderscheiden maakt bovendien kans op een stageplaats bij het Alecto Cycling Team.

Via deze samenwerking bieden de deelnemende wielerverenigingen hun renners de kans op om nationaal en internationaal niveau ervaring op te doen en stellen ze op de lange termijn de toekomst voor clubrenners veilig.

Nieuwe clinic ouder-kindgym in Eersel, Bladel en Reusel Hot icon

Nieuwe clinic ouder-kindgym in Eersel, Bladel en Reusel

REGIO – Deze week start Avanti-Turnivo weer een nieuwe clinic van 9 weken ouder-kindgym. De clinic wordt gegeven in de kernen Eersel, Bladel en Reusel. Na afloop van deze clinic kunnen kinderen deelnemen aan een diplomales voor het officiële Nijntje beweegdiploma.

De club biedt in alle kernen ouder-kindgym speciaal aan voor kinderen van 2 en 3 jaar. Kleutergym, voor kinderen van 4 en 5 jaar, wordt alleen in Reusel aangeboden. In beide leeftijdsgroepen kunnen de kinderen in een korte periode van 9 weken ‘trainen’ om op te gaan voor de diplomales voor het Nationale Nijntje beweegdiploma.

In Eersel is ouder-kindgym in Sporthal De Kraanvogel op woensdag van 09.00 tot 09.50 uur. In Bladel wordt dit aangeboden in het gymlokaal van De Hoeksteen, Marktstraat 20, op dinsdagochtend van 09.10 tot 10.00 uur. En in Reusel zijn de lessen in de sporthal op vrijdagochtend van 09.00 tot 09.50 uur en op zaterdagochtend van 11.00 tot 11.50 uur. Kleutergym is in Reusel op zaterdagochtend van 10.00 tot 10.50 uur. Vooraf aanmelden bij de ledenadministratie is in verband met verzekering wel nodig. Ieder kind kan een gratis proefles volgen.

Ouder-kindgym
Het opdoen van bewegingservaring is voor kinderen van deze leeftijd van groot belang voor hun ontwikkeling. Onder gediplomeerde leiding en begeleiding van ouders of grootouders krijgen kinderen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden. Zo worden ze gestimuleerd om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. Een kind leert tijdens de les onder meer kleine opdrachten uit te voeren. Daarnaast komt het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert een kind ook rekening met andere kinderen te houden. Tijdens deze trainingen wordt er toegewerkt naar het behalen van het Nationale beweegdiploma 1.

Kleutergym
Het vervolg op ouder-kindgym is kleuter-gym. In deze trainingen sporten ze alleen, dus zonder ouders. Het is een logische volgende stap in de bewegingsontwikkeling van een kind. Daarnaast is er ook aandacht voor de ontwikkeling van de kleine motoriek met verschillend aanbod in de vorm van klein materiaal, zoals ballen, hoepels, pittenzakjes, schuimblokken, touwtjes enz. Tijdens de kleutergym wordt toegewerkt naar het behalen van het Nationale beweegdiploma 2.

Meer informatie leest u op de website van Avanti-Turnivo of mail naar ledenadministratie@avanti-turnivo.nl

www.avanti-turnivo.nl

Huub Vermeulen gaat vv Bladella verlaten Hot icon

Huub Vermeulen gaat vv Bladella verlaten

BLADEL – Huub Vermeulen is aan zijn vierde seizoen bezig bij de huidige 2e klasser uit Bladel. De gedreven oefenmeester heeft aangegeven die verbintenis aan het eind van dit lopend seizoen te willen beëindigen.

De spelers, selectiekader, voetbalcommissie, bestuur, en zeker ook Huub zelf, sluiten hiermee een vruchtbare periode af. Illustratief hiervoor is het inpassen van de talentvolle jeugd. Huub wordt veel succes gewenst met een volgende stap in zijn trainersloopbaan.

1e Moto-Master More Wheels Trophy bij MCC de Kempen

1e Moto-Master More Wheels Trophy bij MCC de Kempen

EERSEL – MCC de Kempen uit Eersel komt met een vernieuwd wedstrijdconcept! Op 18 november organiseert MCC de Kempen een teamwedstrijd speciaal voor quads en zijspannen. De wedstrijd is vergelijkbaar met de befaamde 4-uurs cross die jarenlang traditiegetrouw in november verreden werd. Enkel nu is het een wedstrijd voor de crossers op meer dan twee wielen.

In twee klassen strijden de hobbyrijders, nationalen en de Europese en wereldtoppers op zowel quads als zijspanmotoren om de prijzen. In teams van 2 à 3 rijders/equipes dient men 3 manches van telkens een uur te volbrengen. Het team wat na totaal 3 uur crossen de meeste rondes heeft afgelegd mag zich winnaar noemen van deze eerste editie en met de goed gevulde prijzenpot naar huis.

Het belooft een spannende en loodzware wedstrijd te worden, waarbij uithouding, materiaal en wedstrijdtactiek doorslaggevend zullen zijn. De wedstrijden beginnen om 10.15 uur en om 17.00 uur zal de finishvlag vallen in de laatste manche.

U bent deze dag van harte welkom op ons mooie crosscircuit om de wedstrijden van dichtbij te komen bekijken. De entree bedraagt € 5,-. Tot en met 12 jaar gratis. Het crosscomplex is gelegen aan de Smaragdweg 70 te Hapert, op het Kempisch Bedrijven Terrein aan de A67.

Posts loader