iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Sport

Opening nieuw clubgebouw MCC de Kempen

Opening nieuw clubgebouw MCC de Kempen

HAPERT – MCC de Kempen viert op 14 oktober het 40-jarig bestaan van circuit de Ketelberg. Ook zal het nieuwe clubgebouw, wat we recent in gebruik hebben genomen, om 15.00 uur officieel geopend worden.

Voor alle leden zal er deze middag een ludieke crossactiviteit georganiseerd worden met aansluitend een feestavond. Verder zal er in de middag van 13.00 tot 17.00 uur voor alle leden, oud-leden, sponsoren en geïnteresseerden een doorlopende receptie plaatsvinden, waarin er gelegenheid is om het bestuur te feliciteren met deze feestelijke gebeurtenissen en tevens een kijkje te nemen in ons nieuwe clubgebouw.

We willen via deze weg met name alle oud-leden van MC Eersel en MCC Hapert en alle geïnteresseerden uitnodigen om tijdens de receptie samen met ons, onder het genot van een hapje en een drankje deze feestelijke gebeurtenissen vieren.Graag verwelkomen we u op zaterdag 14 oktober aan de Smaragdweg 70 te Hapert.

Helma van Moll: clubvrouw van het jaar

Helma van Moll: clubvrouw van het jaar

BLADEL – Zonder vrijwilligers kan een een club als Bladella niet bestaan. Daarom is er een prijs om de clubman of clubvrouw van het jaar in het zonnetje te zetten. De voorzitter spreekt…

“In 2013 is die prijs omgedoopt tot de Peer Hooijen Trofee. John Daniëls heeft als vorige clubheld zijn grote beeld ingeleverd en daarvoor in de plaats een klein definitief exemplaar gekregen. De winnaar van dit jaar is geen man, maar een vrouw. Het internationale succes van het vrouwenvoetbal heeft hopelijk zijn doorwerking op het damesvoetbal bij Bladella en hopelijk ook het aandeel van de dames in het vrijwilligersbestand. Helma van Moll, de winnares van dit jaar, laat zien dat vrouwen op een meer dan uitstekende wijze hun rol kunnen spelen.”

Dames en Bladella
“Helma, op de eerste plaats is het fijn dat je er vanavond bij kunt zijn. Vlak voor de zomer is jullie leven van de ene op de andere dag behoorlijk op zijn kop gezet. Jullie dochter Carmen werd zonder enige vooraankondiging geconfronteerd met heftige epilepsieaanvallen. Daardoor hebben jullie de afgelopen maanden meer in het ziekenhuis in Maastricht hebben gezeten dan thuis. Carmen komt binnenkort dichter bij huis voor verdere behandeling en hopelijk een spoedig herstel. Sterkte daarmee.”

Een stille kracht
“Helma, jij bent die liever op de achtergrond het mensen zo goed mogelijk naar de zin wilt maken. Maar dit is een podium om ook een stille kracht als jij een keer nadrukkelijk in het zonnetje te zetten. Jij bent vanaf 1 augustus 2009 lid van Bladella en hebt in die tijd bepaald niet stil gezeten. Jij bent sindsdien de stuwende kracht achter de activiteitencommissie van onze vereniging. De afgelopen twee jaar ben je ook nadrukkelijk aan de slag als vrijwilligerscoördinator. Jouw gesprekken met ouders van nieuwe leden geven naar twee kanten informatie, maken duidelijk wat wij als club verwachten en welke normen en waarden wij willen hanteren.”

Een spin in het web
“Helma, jij bent altijd één van de pijlers geweest van het voormalige jeugdleidersfeest en voor de eerste bedankdag voor vrijwilligers was je aan de slag. De jaarlijkse actie voor goedwerkende fietsverlichting bij de jeugd staat ook in jouw agenda. Je maakt deel uit van het jeugdbestuur en je organiseert mede de strijd om de penaltybokaal. Uiteraard ben je van de partij bij het Sinterklaasfeest en ook bij de Nieuwjaarsloterij ben jij een spin in het web. Jij bent één van die vrijwilligers die ondanks een drukke baan eigenlijk altijd wel tijd vinden als er incidenteel iets moet gebeuren.”

De Vlam
“Helma, de Peer Hooijen Trofee in de vorm van dit kunstwerk van ‘De Vlam’ symboliseert alles wat wij bij een vrijwilliger kunnen bedenken. Een vlam die moet blijven branden wil onze vereniging al haar ambities realiseren. Een vlam die nodig is om het vuurtje aan te stoken, op te porren en brandend te houden. Dat deze trofee dit jaar toekomt aan jou, Helma van Moll, is dik verdiend. Hartelijk gefeliciteerd.”

Hoogeloon wint ook haar derde bekerwedstrijd

Hoogeloon wint ook haar derde bekerwedstrijd

Tegen Knegselse Boys was Hoogeloon in de eerste helft veel sterker en leidde bij rust met 2-0, maar in de tweede helft waren de gasten de gevaarlijkste ploeg. Zij wisten echter niet te scoren, zodat de ruststand tevens de eindstand betekende.

De thuisclub begon sterk en al na twee minuten schoot Yannick Sol maar net naast. In de tiende minuut plaatste Yannick een vrije trap op het hoofd van Niels Luyten, die fraai binnen kopte. Hoogeloon dicteerde het spel en met vlotte combinaties werd het spel aantrekkelijk gespeeld. Halverwege de eerste helft ontsnapte de snelle Jarno Wilting aan de verdediging van Hoogeloon, maar met kunst- en vliegwerk kon doelman Peters een doelpunt voorkomen. Even later schoot Bas Nijhof voor Hoogeloon maar net voorlangs. Een terugspeelbal in de 32ste minuut werd de aanleiding tot 2-0. De snelle doelman Van Bree moest er achteraan en bij een poging om een doelpunt te voorkomen schoot hij in eigen doel. Hans van de Heijden kreeg na een goede combinatie nog een kans, maar strandde op de doelman.

In de tweede helft dacht de thuisclub de buit al binnen te hebben, maar had niet gerekend op een fel Knegselse Boys, dat fel van zich afbeet en nu ook veel beter speelde. Kuipers rukte op links goed op en gaf een afgemeten voorzet op Van den Broek, die de bal maar half raakte. Even later werd Wilting net buiten de zestien onderuit gehaald. De ingeschoten vrije trap werd door doelman Peters echter goed gepakt. Kansen waren er nog over en weer en Tom de Laat moest nog in actie komen om een inzet van de lijn te trappen.

Komende zondag moet Hoogeloon naar Woenselse Boys, waar de eerste competitiewedstrijd op het programma staat.

www.vvhoogeloon.nl

High Mierd Run – Zaterdag 30 september, Hooge Mierde Hot icon

High Mierd Run – Zaterdag 30 september, Hooge Mierde

Op zaterdag 30 september organiseert Muziekvereniging Sirena voor de derde keer de High Mierd Run. Deze stratenloop door Hooge Mierde heeft een speciaal karakter, doordat diverse Mierdse ondernemers, maar ook basisschool De Akkerwinde, de loop dwars door hun gebouwen laten gaan.

De High Mierd Run vindt plaats in de (vroege) avond, waardoor de schemering een bijzondere sfeer met zich mee brengt. Evenals vorig jaar is er een Kidsrun voor de jongste deelnemers (1 en 2 km) en een 5 km en een 10 km-loop voor de deelnemers vanaf 15 jaar.

Stratenloop
Evenals vorig jaar kan Sirena rekenen op de medewerking van de Dorpslopers, onder meer in de persoon van Leo van Avendonk, die met zijn jarenlange ervaring bij De Dorpslopers en atletiekvereniging AVR’69 een waardevolle inbreng heeft voor onze organisatie. Waar vorig jaar de start van de stratenloop enigszins werd verlaat door hevige regenval, hopen we dat dit jaar de weergoden ons beter gestemd zijn.

Voor de jongste lopers van 5 tot en met 10 jaar is de 1 km-loop. Voor kinderen van 11 tot en met 14 jaar is er de 2 km-loop en voor deelnemers vanaf 15 jaar bestaat de keuze uit een afstand van 5 of 10 km.

Aanvang van de High Mierd Run zal zijn om 19.00 uur (1 km) en 19.30 uur (2 km) voor de Kidsrun en om 20.00 uur voor de 5- en 10-km-loop. Start en finish zijn op het Myrthaplein in Hooge Mierde. Er is gelegenheid tot omkleden en/of douchen in de kleedlokalen van voetbalvereniging HMVV op sportpark De Leeuwerik. De prijsuitreiking vindt plaats op het Myrthaplein. Na afloop worden de uitslagen ook gepubliceerd op onze website, waar tevens foto’s zullen worden gepubliceerd van deze derde editie van de High Mierd Run.

Voor meer informatie en aanmeldingen kun je terecht op www.hm-run.nl. Aanmelden kan ook ter plaatse in het secretariaat op het Myrthaplein tot 30 minuten voor aanvang van de loop. Houdt er rekening mee, dat het druk is tijdens de inschrijving, dus kom niet op het laatste moment. Inschrijfgeld bedraagt € 3,- voor deelnemers aan de Kidsrun (1 of 2 km), € 5,- voor de 5 km-lopers en € 6,50 voor de lopers van de 10 km.

Verlicht parcours
Ook dit jaar vragen wij om de mensen, die aan het parcours wonen, om met (kerst)verlichting, kaarsjes of wat dan ook van het parcours een lichtjesroute te maken. Dit maakt het voor de lopers extra leuk. Bovendien kunnen ze uw aanmoediging goed gebruiken.

MTB-toertocht in Valkenswaard Hot icon

MTB-toertocht in Valkenswaard

VALKENSWAARD – Op zondag 24 september wordt alweer voor de 29e keer door de Valkenswaardse toerclub TC De Valkenrijders een MTB-toertocht georganiseerd.

In overleg met Staatsbosbeheer is er ook voor dit jaar weer een fantastisch mooie fietstocht uitgezet door de prachtige omgeving van Valkenswaard en het uitgestrekte Leenderbos. De start van de geheel vernieuwde route zal zijn op het adres Dragonder 33B te Valkenswaard. Er kan een keuze gemaakt worden tussen de afstanden 25, 40 of 50 km. De route is volledig en duidelijk uitgepijld. Op de controlepost, circa halverwege de tocht, wordt er gratis sportdrank of thee met koek en fruit aangeboden. Bij aankomst is er gelegenheid om de fietsen te reinigen en in de directe omgeving is er volop parkeergelegenheid.

Inschrijven kan tussen 09.00 en 10.00 uur bij onze nieuwe vertreklocatie: Dragonder 33B te Valkenswaard. Inschrijfkosten bedragen € 4,00 (kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen). Voor meer informatie over deze MTB-tocht kunt u contact opnemen met tel. 06-46234850.

Duivenberichten – De Arkduif/Luchtbode & De Witpen

Duivenberichten – De Arkduif/Luchtbode & De Witpen

Afgelopen zaterdag was de dag van de Derby der Junioren, het klassieke concours vanuit Orleans. De natour was neergestreken in Laon. Met een bewolkte hemel mochten de duiven zich verheugen op de zuidwesten wind. Kortom, de weersgesteldheid was gelijk aan het seizoengemiddelde. De duiven zijn daar al aan gewend.

Thias de kunstschilder zocht vroeger zijn vluchten om te vlammen heel secuur uit. Orleans was er steeds één van. Zijn duiven waren dan perfect voorbereid en het was veelal ook raak. Op één van die Orleans-vluchten zou het om de eerste prijs gaan tussen hem en Pieter Romme. Met verschillende afstanden tot de lossingsplaatsen en verschillende aankomsttijden was het vroeger moeilijk te berekenen wie het zou winnen. “We zien het vanaovend wel,” zei Pieter tegen de kunstenaar. En ’s avonds stonden ze voor het raam bij Jos de Brouwer te kijken naar de uitslag. Dat was nostalgie. Met de moderne elektronica weet men al voordat de uitslag wordt gemaakt wie gewonnen zou hebben. Het is duivensport in de vaart der volkeren.

Hoe dan ook, zowel Orleans als Laon waren snelle concoursen. Duidelijk is dat er duiven meedoen die al de nodige ervaring hebben. Het concours vanuit Orleans duurde 25 minuten. De gemiddelde uursnelheid van de snelste duif was 88 km en Jan van Rooij was de triomfator. In het verleden was het uren kijken, zelfs kwam het voor dat de volgende dag nog prijzen waren te verdienen. Ook de Laon-duiven volgden elkaar snel op. De rapste van allemaal maakte een gemiddelde snelheid van 95 km per uur. Het was een duif van de combinatie Van Gestel.

Uitslag Laon jonge duiven De Witpen
1-4 t/m 8 Ton van de Put, 2-13 Harrie Kennes, 3-15-17 Wim Huijbregts, 9-18 Jos van de Wijdeven, 10 Auke van der Deen, 11 Jan van Rooij, 12-14-20 Leo van Heijst, 16 Wout de Brouwer, 19 Wim Peters.

Uitslag Laon jonge duiven Luchtbode
1-5-19 Annie en Cor van Gestel, 2-3-4-8-10-12 Sjaak en Tinus van Raak, 6-9-18 Jac en Rik van Beers, 7-17 Ad en Carolus van Herk, 11 Jan en Jeroen van den Borne, 13-16-20 Herman en Janus Borgmans, 14 Antoon van den Borne, 15 Henk van Limpt-Prut.

Uitslag Orleans jonge duiven De Witpen
1-2-7-9-11-12-15-17 Jan van Rooij, 3-10 Wim Huijbregts, 4-6-8-14-18 Harrie Kennes, 5 Toon Huijbregts, 13-20 Ton van de Put, 16 Jan van Mol, 19 Auke van der Deen

Uitslag Orleans jonge duiven Luchtbode
1-5-10-11 Jan van de Zanden, 2-3-8-9-12-14 t/m 18-20 Sjaak en Tinus van Raak, 4 Jo Hendrikx, 6 Henk van Limpt-Prut, 7 Christ en Mark Verspaandonk, 13 Leo Dierckx, 19 Frans Verspaandonk.

Uitslag Laon natour De Witpen
1-3-4 Ton van de Put, 2-5 Auke van der Deen.

Uitslag Laon natour Luchtbode
1 Frans Verspaandonk, 2 Jac en Rik van Beers, 3-5 Jan en Jeroen van den Borne, 4 Antoon van den Borne.

Met Orleans is het seizoen voor de eerste tour jonge duiven ten einde. Die duiven mogen nu volop gaan ruien. De natourduiven moeten daarmee nog even wachten; die gaan zaterdag concoursen vanuit Laon.

Posts loader