iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Sport

3e editie Plus Parel Run

3e editie Plus Parel Run

EERSEL – Op zondag 30 september organiseert atletiekvereniging DES voor de 3e keer de Plus Parel Run door de prachtige natuur van Eersel, met start en finish op de historische markt van Eersel. Ook de kinderen kunnen voorafgaand aan de Plus Parel Run meedoen aan de SterrenStrand Kidsrun.

Voor de kinderen is een route uitgezet in de kern van Eersel met start en finish op de markt. Na de finish ligt er voor ieder kind een welverdiende medaille klaar en krijgen deze kanjers water en fruit. Voorafgaand aan iedere afstand is er een gezamenlijke warming up op de markt.

Programma:
– 10.00 uur: start 2000 meter voor kinderen van 11 t/m 13 jaar
– 10.20 uur: start 1000 meter voor kinderen van 9 t/m 10 jaar
– 10.30 uur: start 1000 meter voor kinderen van 7 t/m 8 jaar
– 10.40 uur: start 650 meter voor kinderen t/m 6 jaar

Zelfs de allerkleinsten kunnen meedoen. En wat extra leuk is, is dat Timo & Bloos van Camping ter Spegelt ook hun hardloopschoenen aantrekken en met de kinderen t/m 6 jaar meelopen in de afstand van 650 meter. Uiteraard mogen de ouders ook meelopen met hun kinderen. Om 11.00 uur start de Plus Parel Run voor de lopers die graag 5, 10 of 15 km lopen. Er zijn 3 prachtige routes uitgezet door de mooie natuur van Eersel. Zo zult u over de Cartierheide lopen, langs het Laarven en over de Boskheide. Ook hier is de start en finish op de sfeervolle markt in Eersel. Wilt u zich inschrijven, bent u benieuwd naar de routes of wilt u gewoon meer informatie? Neem dan een kijkje op www.parelrun.nl of bezoek onze facebookpagina.

De Plus Parel Run is onderdeel van Eersel beweegt. Stichting Promotie Eersel (SPE), atletiekvereniging DES en Click Sport gemeente Eersel organiseren voor de 3e keer het evenement Eersel Beweegt. Eersel Beweegt kent een zeer divers programma waarbij er ruimte is voor sport, mode en cultuur. Een programma waarbij het hele gezin zich kan vermaken. Kortom, trek de hardloopschoenen aan, ga trainen en mis dit prachtige evenement niet!

Volleyballers/sters gezocht! Hot icon

Volleyballers/sters gezocht!

HAPERT – Voor onze volleybalclub De Toppers zoeken wij versterking. Wij zijn een recreatief volleybalclubje in de leeftijd van 45 tot ± 80 jaar en spelen op de vrijdagavond, van 19.00 tot 20.30 uur, in de sporthal van Hapert.

Heb jij zin en tijd om met ons mee te komen volleyballen en kennis te maken met deze sport, dan ben je van harte welkom om een keer mee te doen op een vrijdagavond vanaf 24 augustus. Voor vragen kun je contact opnemen met Harrie Wouters, tel. 0497-384834.

AVR’69 pakt de draad weer op

AVR’69 pakt de draad weer op

REUSEL – Na een stop van ongeveer zes weken (zomerstop i.v.m. de vakantie) hervat de Reuselse atletiekvereniging AVR’69, na de zomervakantie van de basisscholen, weer volop haar activiteiten.

Trainingen wedstrijdatleten en trimmers
Vanaf dinsdagavond 21 augustus beginnen de trainingen voor de volgende groepen weer op de atletiekbaan in Reusel. Alle kinderen die geboren zijn in 2013-2012-2011-2010 trainen elke dinsdag en donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. Alle kinderen die geboren zijn in 2009-2008 trainen op dinsdag en donderdag van 18.30 tot 19.30 uur. Alle kinderen die geboren zijn in 2007-2006-2005-2004 trainen elke dinsdag en donderdag van 19.00 tot 20.00 uur. Alle wedstrijdatleten geboren in 2003 of eerder trainen op dinsdag en donderdag van 20.00 tot 21.15 uur. Verder trainen alle dames en heren trimmers (buiten) op dinsdag en donderdag van 20.15 tot 21.30 uur. Deze groep doet uitsluitend looptrainingen op verschillende niveaus.

Binnen trimmen
Vanaf woensdagavond 22 augustus is er ook weer de mogelijkheid voor dames van alle leeftijden om binnen te trimmen (RABO Sporthuis). Elke woensdag wordt er getrimd van 20.00 tot 21.00 uur. Er kan steeds op een leuke en gezellige manier onder deskundige leiding getrimd worden. De trainingen worden zo in elkaar gezet dat iedereen zonder veel problemen meteen mee kan doen.

Wandelgroepen
Na de zomervakantie gaat de wandelafdeling weer van start met de wandelactiviteiten. Twee keer per week wordt er gewandeld. Er wordt altijd gewandeld op woensdagmorgen van 09.00 tot ongeveer 11.00 uur en op zondagmorgen van 09.00 tot ongeveer 11.00 uur. Er wordt vertrokken vanaf het clubgebouw van AVR’69 op het sportpark in Reusel (m.u.v. de laatste zondag van de maand).

Skeelers
Elke zondagmorgen, als de weersomstandigheden dit toelaten en als er geen andere activiteiten op de atletiekbaan zijn, kan er geskeelerd worden op de asfaltbaan rond het atletiekveld van 09.00 tot 11.00 uur.

Activiteiten na de zomervakantie
Meteen na de vakantie staan er weer verschillende activiteiten op het programma. Een overzicht hiervan vind je terug op de site van AVR’69. De belangrijkste activiteit vindt plaats op zondag 26 augustus: De clubkampioenschappen voor alle atleten van AVR’69 op de atletiekbaan in Reusel. De wedstrijd begint om 10.00 uur en wordt weer afgesloten met een spectaculaire estafettewedstrijd waaraan alle atleten meedoen.

Nieuwe leden
Nieuwe leden (zowel trimmers/trimsters, wandelaars, skeelers als wedstrijdatleten) zijn ook na de zomervakantie weer van harte welkom. Kinderen geboren in 2013 of eerder kunnen al bij de vereniging komen. Iedereen die belangstelling heeft mag geheel vrijblijvend een aantal keer (4 keer) kosteloos meedoen alvorens men besluit om lid te worden van AVR’69. In alle groepen wordt aan iedereen aandacht geschonken. Je kunt dus meteen instappen en je bent zeker van een goede en verantwoorde begeleiding. Als je na de proeftrainingen besluit om lid te worden kun je jezelf in laten schrijven als AVR-lid via de site van AVR’69.

Meer informatie over trainingen kan je krijgen tijdens de trainingen op bovengenoemde tijden. Alle informatie over AVR’69 is tevens terug te vinden op

www.avr69.nl

Korfbalvereniging Klimroos Hot icon

Korfbalvereniging Klimroos

Nog een paar weken en dan start het nieuwe korfbalseizoen weer. De voorbereidingen zijn al begonnen. Alle leden (of hun ouders) hebben inmiddels de mail met het (digitale) informatieboekje 2018-2019 ontvangen. We hopen weer op een mooi seizoen en een fijne samenwerking met VVO.

Belangrijke data
– 21 augustus: start trainingen jeugd en alle seniorenteams volgens schema
– 26 augustus: oefentoernooi voor senioren 1 en 2
– 30 augustus: 18.30 uur informatieavond scheidsrechters B1 en B2. 19.00 uur informatieavond scheidsrechterbegeleiders
– 1 september: aftrap nieuwe seizoen voor de jeugdteams en maken van teamfoto’s
– 2 september: oefendriekamp senioren 3, 4 en 5 en maken van teamfoto’s
– 2 september: oefenwedstrijd senioren 1 en 2 (onder voorbehoud)
– 8/9 september: start competitie 2018-2019.

www.kvklimroos.nl

Indrukwekkende ervaring – Rob Eisenkolb en Angelo Jansen lopen marathon voor Unicef in Kenia Hot icon

Indrukwekkende ervaring – Rob Eisenkolb en Angelo Jansen lopen marathon voor Unicef in Kenia

DUIZEL/EERSEL – Ze raken er niet over uitgepraat: Angelo Jansen en Rob Eisenkolb namen onlangs deel aan de Unicef Rift Valley Marathon Experience in Kenia. Een paar maanden geleden stond in deze krant al een artikel over de voorbereidingen. Reden genoeg om nog eens langs te gaan om te horen of de barre tocht succesvol voltooid is.

Project
‘Indrukwekkend’ is het woord dat het vaakst valt in het gesprek. Een goede tweede is ‘fantastisch’ en ook ‘geweldig’ komt nogal eens voorbij. “Het is moeilijk te omschrijven hoe het was”, begint Rob. “Het was vooral prachtig; alles was super goed georganiseerd. We zijn uiteindelijk met 29 deelnemers gestart; er was plek voor 60. Het begon een tijd geleden toen een bestuurslid van Unicef Nederland het idee van een marathon in Kenia op een bierviltje schreef en later besprak met het hoofdbestuur. Die zagen er niet zoveel in en dus ging het idee de koelkast in. Omdat hij overtuigd was van de mogelijkheden kaartte hij het idee nog eens aan maar toen met het hoofdbestuur van Unicef wereldwijd. Die gaven hem de ruimte en dus zette hij het project op. Ook al deden er ‘maar’ 29 lopers mee, Unicef heeft plannen om het project groter en internationaler te maken. Grote kans dus dat er een vervolg komt.” Of Angelo en Rob dan weer meelopen is de vraag. Angelo: “Ik denk het niet omdat het deze eerste keer niet zal overtreffen. Deze reis was onvergetelijk en een echte ‘experience’. Ik ga graag weer een nieuwe uitdaging aan. Volgend jaar misschien wel de ‘Roparun’ van Hamburg naar Rotterdam.”

School
Het meest indrukwekkende van de reis was niet de marathon zelf. “Dat was eigenlijk maar bijzaak”, aldus Angelo. “Ik werd vooral gegrepen tijdens het bezoek aan de school waar we voor liepen. Bij ons opa thuis was zo’n gebouwtje vroeger een stal; in Kenia zitten er honderden leerlingen in. Je moet het ook niet vergelijken met hier. Kinderen kúnnen naar school en zijn daar dankbaar voor. Maar de verschillen tussen de leerlingen onderling greep me aan. Er staan kinderen in redelijk goede schooluniformen en er zijn kindjes bij met een schooluniform tot op de draad versleten en op blote voeten. Zij staan achteraan, zijn meer verlegen en zijn misschien wel de kinderen die na de basisschool stoppen met onderwijs omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Ik had zo een stuk of tien van deze kindjes mee naar huis willen nemen. Wat een welvaart hebben wij hier in Nederland! Hier werd voor mij goed duidelijk dat de hulp die Unicef verleend hard nodig is.”

Kenia
Een week lang waren de lopers in Kenia. “De eerste dag was om te acclimatiseren”, vertelt Angelo. “We hebben een safari gemaakt in Nairobi. Een vreemde gewaarwording: je zit in een wildpark en het voelt als de vrije natuur maar op de achtergrond zie je de skyline van Nairobi. Een soort grote dierentuin dus eigenlijk. Veel dieren gezien, de meeste op grote afstand maar toch een hele belevenis. Daarna vertrokken we met een binnenlandse vlucht naar het High Altitude Sports Training College om alvast te kunnen wennen aan het hoogteverschil. Nadat we welkom geheten waren door een dans- en zanggroep op de luchthaven van Eldoret werden we getooid als Masai-krijgers per ‘Matatu’ – 6-persoonsbusje – naar Iten vervoerd. We gingen namelijk een marathon lopen op 2200 m hoogte en dat vergt wel iets van je lijf. Aan de andere kant: niemand van onze groep heeft de marathon echt als een wedstrijd gezien; het was een grootse ervaring om te mogen lopen op het grondgebied van de beste hardlopers ter wereld.” Dat Angelo 6e en Rob 10e is geworden is bijzaak maar willen ze toch niet onvermeld laten; ze zijn vooral trots op het feit dat ze ‘m uitgelopen hebben. De uitslag is niet via een website te raadplegen is maar werd gewoon in een groen schriftje opgeschreven.

Op slippers
In Nederland zijn de sporters asfalt gewend of een mooie stoep. In Kenia moest over een pad van rode klei gelopen worden. Rob lacht: “Echt heel fijn dat het kort daarvoor zoveel geregend had, bleef die klei lekker aan je schoenen plakken. Om de paar honderd meter moest je je schoenen afvegen aan het gras. Ieder van ons had een gangmaker – ook wel ‘haas’ genoemd – mee; iemand die traint in het centrum, om ooit een grote wedstrijd te kunnen winnen. Deze persoon kende de route en wist ons te motiveren om vooral door te blijven gaan. Op veel momenten liepen er kinderen met ons mee. Op slippertjes of blote voeten. Eén van onze lopers viel halverwege de marathon en kneusde daarbij een rib; een Keniaans meisje van een jaar of tien, kwam aangesneld, pakte hem bij de hand en is op slippers de laatste vijftien kilometer met hem meegelopen. Hij verwoordde het als volgt: ‘Ik kwam naar Kenia om de kinderen te helpen en in plaats daarvan helpen ze mij naar de finish’. Een heel ontroerend moment.”

€ 155.000,-
Angelo en Rob hebben een goed beeld gekregen van Kenia. “We hebben veel gezien, behalve toen we aan het lopen waren, dan kijk je vooral naar de grond omdat je weet dat die verraderlijke kuilen kan bevatten. De marathon was zwaar, niet alleen door de ondergrond maar vooral ook omdat het vrijwel constant omhoog ging. In het begin was er een flinke daling, gevolgd door een fikse stijging en daarna alleen maar ‘vals plat’ omhoog. Zwaar maar indrukwekkend. We zijn overdonderd door de hartelijkheid van de Kenianen. We hebben nu al € 155.000,- opgehaald met ons team en we weten dat daar heel veel goede dingen mee gedaan gaan worden in Kenia. De teller loopt nog steeds want er komen nog vrijwel dagelijks donaties binnen. Doneren kan nog steeds via
https://helpmee.unicef.nl/riftvalley. Prachtig om te ervaren dat het doel zoveel mensen aan het hart gaat.” Rob en Angelo zijn inmiddels weer op adem gekomen en gaan weer lekker ‘de baan op’ op een atletiekbaan van GVAC. “Daar lopen we weer ‘toptijden’”, lachen de heren. “Maar nogmaals: we gingen niet voor de snelste tijd, we gingen voor een onvergetelijke ervaring en die hebben we beleefd. We weten zeker dat het geld goed besteed wordt en de kids in Kenia verdienen het allemaal. Wat was het prachtig!”

Sporten doe je samen – Sporthelden gemeente Bladel winnen clinic bij Het Snelle Wiel Hot icon

Sporten doe je samen – Sporthelden gemeente Bladel winnen clinic bij Het Snelle Wiel

BLADEL – Een paar weken geleden werden ze uitgeroepen tot ‘Sportjongen, Sportmeisje en Sportploeg van het Jaar’ van de gemeente Bladel. Vorige week woensdag mochten zij hun prijs in ontvangst nemen: de sportclinic, aangeboden door Het Snelle Wiel en het interview met PC55. Bart Roos van The Identiteam maakte de prachtige foto’s.

Siem
‘Sportjongen van het Jaar’ word je niet zomaar, dat zullen de combinatiefunctionarissen hebben gedacht. Siem Bakkers is degene die het vaakst de activiteiten van Click heeft bezocht en dat was volgens Roy Vissers de belangrijkste afweging Siem de titel te geven. “Hij laat zien dat je van heel veel verschillende sporten kunt genieten. Hij zit op voetbal maar vindt het daarnaast gewoon leuk om andere sporten te doen. Click biedt hem de kans en hij grijpt die kans aan. Hij is – zonder dat hij het zelf weet – onze ambassadeur.”

Janne
Janne Jacobs kon helaas niet op de clinic aanwezig zijn. Roy: “Ze zit in voorbereiding voor verschillende wedstrijden en moet rekening houden met andere activiteiten. Het zou natuurlijk heel erg zonde zijn als ze valt en daardoor niet aan wedstrijden mee kan doen. Ze is wel heel blij met haar titel ‘Sportmeisje van het Jaar’, hoor. Zij is door de jury verkozen omdat ze kiest voor een niet gangbare sport: paaldansen. Al van kleins af aan is ze door de sport gefascineerd en ze doet het prima. Al vinden wij als sportcoördinatoren natuurlijk winnen niet het belangrijkst: dát je sport en daarin jezelf probeert uit te dagen, staat bij ons voorop.”

D1 van VVO Hapert
De dames van D1 van VVO Hapert waren bijna allemaal aanwezig op de clinic die door Henk Dirks van Het Snelle Wiel gegeven werd. Na de eerste voorzichtige rondjes waarop héél vaak ‘oei’ en ‘Ik durf niet’ werd geroepen, stappen de meiden als volleerd renners af en schuiven ze aan voor het interview. Jessie, Juul, Imme, Djenne, Mila en Pleun zijn aanwezig. Teamgenoten Vera, Sanne, Maud en Sam hadden andere plannen voor de middag. De belangrijkste vraag is natuurlijk waarom zij denken dat ze de prijs voor Sportploeg van het Jaar hebben gewonnen. “Omdat we goed samen kunnen spelen”, zeggen ze in koor. “We weten wat iedereen kan en waar we goed in zijn en daardoor krijg je een sterk team. Korfbal is een echte teamsport en dat hebben wij laten zien door afgelopen jaar twee keer kampioen te worden; in de zaal en op het veld.” Dat brengt meteen de volgende vraag: wat is leuker, in de zaal of het veld? De meiden praten zo druk door elkaar dat het antwoord in het midden blijft; sommigen hebben voorkeur voor binnen, de anderen voor buiten. Blijkbaar heeft het allebei charme.

Hecht team
De meest gevreesde tegenstander uit de regio blijkt Klimroos uit Hoogeloon te zijn. “Die zijn érg goed en daar kunnen we alleen met veel moeite van winnen maar dat doen we meestal wel. De reden waarom de D1 van VVO zo goed op elkaar ingespeeld is en zo vaak wint is omdat de meiden al zo lang met elkaar spelen. “De meeste van ons zitten al vanaf de welpen bij elkaar; we zitten niet allemaal bij elkaar in de klas maar als je zo vaak met elkaar sport, leer je elkaar heel goed kennen. Over het mogelijk uit elkaar vallen van het team in het nieuwe seizoen, willen de meiden dan ook niet praten. Gelukkig is dat nog niet helemaal zeker. “Het is ook niet slim om zo’n goed team uit elkaar te halen”, zijn ze het met elkaar eens. “We zijn nu helemaal op elkaar ingespeeld en we hopen echt dat de leiding ons bij elkaar houdt.” Het is nog even spannend.

Clinic bij Het Snelle Wiel
Na het korte interview gaan de winnaars weer de wielerbaan op; ongemerkt poserend voor de fotograaf die de winnaars van hun mooiste kant laat zien. Er wordt geslalomd, bidons worden aangepakt, er wordt over een wip gereden en bij de wedstrijd wie het langzaamst kan fietsen, krijgt bij sommige meiden de slappe lach de overhand. Er wordt deze middag vooral heel veel plezier gemaakt en dat is waar sporten in de eerste plaats om draait: plezier. Winnen is leuk maar samen sporten is nóg leuker. Ook al beoefen je een individuele sport, kom je in wedstrijden of trainingen toch ‘collega’s’ tegen en sport je alsnog samen.

Nomineren
Volgend jaar worden tijdens de kampioenshuldiging het nieuwe Sportmeisje, Sportjongen en Sportploeg van het Jaar bekend gemaakt. Denk je dat je een geschikte kandidaat weet, aarzel dan niet om de naam door te geven aan één van de combinatiefunctionarissen of gymdocenten van de basisschool. Alle nominaties worden serieus beoordeeld en gewogen.

Fotograaf: Bart Roos van The Identiteam

Zomeravond-trimloop bij Natuurpoort TerSpegelt Hot icon

Zomeravond-trimloop bij Natuurpoort TerSpegelt

EERSEL – Tijdens de zomervakantie organiseert Atletiekvereniging DES weer haar jaarlijkse zomer-avond-trimlopen. Net als vorig jaar vinden deze plaats aan de Postelseweg bij Natuurpoort TerSpegelt op de woensdagavonden 18 juli, 25 juli, 1 augustus en 8 augustus.

Er is een gevarieerd en uitdagend parcours uitgezet in de bossen nabij de Natuurpoort. De ronde loopt via het Kabouterpad over prachtige paden door de uitgestrekte bossen terug naar het startpunt aan de Postelseweg. Iedere woensdag start de jongste jeugd om 19.45 uur. Zij kunnen kiezen voor een afstand van 400 meter (1 rondje) of een afstand van 800 meter (2 rondjes). Om 20.00 uur is het de beurt aan de oudere jeugd en de volwassenen, die een ronde van 1.350 meter één, twee, drie of vier keer kunnen afleggen. Inschrijven kan tot 10 minuten voor de start bij De Keizer eten & drinken aan de Postelseweg 88 in Eersel. Na afloop van de trimlopen is er een loterij met hele mooie prijzen, beschikbaar gesteld door een aantal Eerselse ondernemers. De opbrengst van de loterij komt ten goede aan Atletiekvereniging DES. De deelname aan de trimlopen is gratis.

De zomeravond-trimlopen zijn bij uitstek de manier om tijdens de vakantiemaanden de conditie lekker op peil te houden. Voor diegene die niet op vakantie gaan, of later op vakantie gaan, de vakantievierende campinggasten, jong of oud, prestatie gericht of recreatief. Kortom, iedereen die een paar goede loopschoenen ter beschikking heeft, nodigen wij van harte uit om deel te nemen aan deze trimlopen. Ben je op 18 juli verhinderd, geen nood. Op 25 juli, 1 augustus en 8 augustus is er een nieuwe kans.

2e Ladies Day DSP 2018 – Zaterdag 18 augustus in Netersel Hot icon

2e Ladies Day DSP 2018 – Zaterdag 18 augustus in Netersel

NETERSEL – Op zaterdag 18 augustus wordt door Jeu de Boulesvereninging De Soepele Pols (DSP) uit Netersel de 2e Ladies Day DSP georganiseerd op de club-banen van DSP, Sportpark De Groesbocht, Polderdijk 10a te Netersel.

Opzet
Het wordt ongetwijfeld een gezellig toernooi met leuke prijzen. Ook al ben je geen lid van de NJJB en heb je geen clublicentie, maar speel je toch in je eigen woonplaats bij een klein clubje of heb je nog niet vaak gebould, dan kun je op deze manier met het spel en speelsters van DSP Netersel kennismaken! Wellicht ontstaan hierdoor weer nieuwe mogelijkheden.

We willen graag veel speelsters uit de Brabantse en Belgische Kempen ontmoeten. Op de dag zelf dien je om 10.15 uur aanwezig te zijn, zodat de uitleg en de wedstrijden om 11.00 uur kunnen beginnen. Er worden 4 ronden gespeeld in een doublettentoernooi van 24 teams minimaal tot 40 teams maximaal. Je kunt met een vaste speelster inschrijven en je speelt dan alle wedstrijden met elkaar tegen de andere teams. Ben je alleen, geef je dan zeker ook op. We kunnen d.m.v. loting een team met jou vormen, ook dan speel je de hele dag met die medespeelster.

Meedoen
Geef je tijdig op, eventueel samen met anderen per email, want voor dit gezellige toernooi geldt: vol = vol! Inschrijven kan tot 1 augustus bij Phil Spooren, organisator Ladies Day DSP 2018,
info@dspnetersel.nl of 013-5091730.

Opgave dient te geschieden met opgave van naam, woonplaats en/of club, e-mailadres en telefoonnummer.

Posts loader