iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het laatste nieuws van dichtbij!

Rubriek Sport

Grandioze afsluiter van spannende competitie – DDW geniet na van Nederlands kampioenschap korfbal Hot icon

Grandioze afsluiter van spannende competitie – DDW geniet na van Nederlands kampioenschap korfbal

HOOGE MIERDE – Na een zinderende en bloedstollend spannende finale op zondag 11 juni wisten de dames van korfbalvereniging DDW de beker mee naar Hooge Mierde te nemen. Nederlands kampioen stond erop. Stond ja, want in het feestgedruis is het plaatje verloren gegaan. Dat maakt de trots niet minder; ze hebben gevochten als leeuwinnen en de beker krijgt een ereplaats in het clubgebouw.

Besef
Janneke Mariën, Sanne Luijten en Rudy van Gestel zitten een paar dagen na de finale nog altijd te stralen. “Het besef kwam ook echt pas op maandag”, vertelt Janneke. “Op zondag waren we uitgelaten en werden we geleefd. Een groot feest tot in de kleine uurtjes. Op maandag toen ik wakker werd, realiseerde ik me ineens pas goed dat we voor de eerste keer Nederlands kampioen waren met veldkorfbal. Héél bijzonder.”

Bloedstollend spannend
Ze denken alle drie terug aan de wedstrijd van 11 juni. Sanne: “Het was echt niet normaal spannend. Het was een droomstart, we kwamen op 1-6 voorsprong maar op een bepaald moment – net na rust – stonden we op achterstand. Met nog zeven minuten op de klok was het 14-12 en dat was niet goed. We wisten ons te herpakken en kwamen uiteindelijk terug tot 14-16. Toen moesten we er nog twee minuten voor zorgen dat we in balbezit bleven en wachten op het fluitsignaal. Ik weet niet eens meer wat er precies gebeurde toen de wedstrijd klaar was. Iedereen werd gek!”

Aan elkaar gewaagd
Rudy maakte maar liefst de helft van alle goals. “Ik denk dat we daardoor weer vertrouwen kregen. Het lukte allemaal en dat is natuurlijk ontzettend fijn”, lacht Rudy. “We stonden niet voor niets in de finale; we hebben een mooi jaar gehad en dan weet je dat de kans erin zit dat je Nederlands kampioen wordt. Voor de tegenstander – Swift – gold natuurlijk hetzelfde. We waren aan elkaar gewaagd, dat kun je al zien aan de eindstand. We waren met twee bussen naar Velden gegaan; één spelersbus en een bus vol supporters. Er stonden meer supporters van DDW dan van Swift aan de lijn. Voor hen was het misschien nog wel spannender dan voor ons. Wij lopen in het veld en hebben de mogelijkheid het spel te bepalen; het publiek kan alleen maar toekijken. Bij hun was de ontlading ook groot toen het fluitje klonk.”

Gouden duo
DDW – Doorzetten Doet Winnen – speelde de laatste jaren altijd in de top 4 van de Topklasse maar wist niet eerder te winnen. “We zijn van ver gekomen; zo’n vijf tot tien jaar geleden deden we elk seizoen ons best om niet te degraderen, wat niet altijd lukte maar we hebben gebouwd aan het team en dat heeft zich nu terugbetaald”, aldus Janneke. Sinds twee jaar trainen de dames onder de bezielende leiding van Tjeerd Kooiman en Rob Jager. Sanne: “Die vullen elkaar ontzettend goed aan. Ze komen allebei uit de hoogste regionen van het korfbal en kennen het spel door en door. Ze zijn naast tactisch, ook heel goed in het teambuilden en vinden de gezelligheid na de training of de wedstrijd net zo belangrijk als de training zelf. Dat past bij ons; zij maken dat we hard willen werken en voor ons team is het een gouden duo gebleken.” Rudy gaat verder: “Sinds een aantal jaren worden alle wedstrijden opgenomen en die kijken we regelmatig terug. Zo kunnen we goed reflecteren wat we zelf doen maar ook de tegenstander analyseren; voor ons werkt dat heel goed.”

Motivatie
De dames van DDW zijn tot op het bot gemotiveerd om dit niveau in stand te houden en zetten er veel voor opzij. Sanne: “Sowieso zijn we bijna elke zondagmiddag weg voor een wedstrijd, daarnaast trainen we twee keer per week. Teamgenoot Veerle komt twee keer per week voor de training van Maastricht af waar ze studeert en Rudy werkt in de zorg; haar baas houdt rekening met de planning en haar collega’s vinden het goed. Die ondersteuning heb je echt nodig. Ik zie altijd een beetje op tegen de zomerstop, die nu ingegaan is. Je moet dan zelf zorgen dat je conditie op peil blijft en dat valt niet altijd mee. Direct na de zomerstop zijn de selectietrainingen en dan moet je meteen laten zien dat je op niveau bent.”

Elk lid van de selectie zet zich in voor de coaching van de lagere teams. Rudy: “Dat hebben we zo afgesproken en dat werkt goed. De één heeft er meer tijd voor dan de ander maar wie kan beter overbrengen hoe het is om in de selectie te spelen dan wijzelf. Die jongere spelers zijn net zo enthousiast en fanatiek als wij en dat maakt van DDW een super hechte en gezellige vereniging.”

Roes
De 150 leden van de Hooge Mierdse korfbalvereniging zijn allemaal even trots op de prestatie van de dames. Janneke: “Een groot aantal was komen kijken naar de finale en heeft mee gefeest. Zo grappig om te ervaren dat je door het dorp fietst en dat mensen je aanspreken op onze prestatie; het leeft echt in het dorp. We zijn echt heel trots op onze club, die volgend jaar precies vijftig jaar bestaat. Voor het jubileumjaar stellen we ons een nieuw doel: Nederlands kampioen worden op het veld én in de zaal en de competitiebeker winnen. Zou mooi zijn als dat zou lukken; aan ons zal het niet liggen, we gaan er keihard ons best voor doen.”

De roes van deze overwinning duurt nog even voort en de beker wordt gekoesterd. Sanne lacht: “Een wonder dat we die nog hebben. Tijdens ons feest ging hij van hand tot hand; uiteindelijk heb ik ‘m maar mee naar huis genomen want ik was bang dat hij anders verdwenen zou zijn.”

No-Limits organiseert Zomertrail

No-Limits organiseert Zomertrail

BLADEL – Op zaterdag 1 juli wordt de tweede No-Limits Zomertrail georganiseerd. Deze trail is opgezet voor twee doelen. Het promoten van het traillopen in de mooie bossen die de Kempen te bieden heeft. Daarnaast zal van het inschrijfgeld van elke deelnemer een bedrag worden besteedt voor het goede doel DeGoeiPlak Bladel.

DeGoeiPlak is een gezellige ontmoetingsplek voor kwetsbare ouderen uit Bladel. Zij ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie en/of lunch, zodat de zorgen en ongemakken even naar de achtergrond kunnen verdwijnen. DeGoeiPlak vindt het belangrijk dat er aandacht is voor elkaar en dat mensen in vertrouwen hun verhaal kunnen vertellen. Ben je benieuwd? Loop dan gerust eens binnen. Je vindt DeGoeiPlak aan de Kloostertuin 2 in Bladel.

Het parcours van de trail heeft mooie smalle en brede trailpaden en loopt met een gering aantal hoogtemeters door de Bladelse bossen die bekend staan om de vennen en heide. De trail van 5 en 11 km is voor iedereen geschikt die 7 km kan hardlopen. Het is echt een kennismaking van de trailtraining. Het parcours is niet zwaar, na een splitsing van de 5 km volgt het tweede deel voor de 11 km lopers. Het parcours van 17 km is gemiddeld tot zwaar te noemen voor de minder ervaren loper en de afstand van 25 km is voor de gevorderde trailrunner. Dit parcours is middel tot zwaar te noemen. Je kan deelnemen op je reguliere hardloopschoenen, maar heb je beschikking over trailschoenen geeft dit natuurlijk de voorkeur.

De Zomertrail start om 10.00 uur bij Hotel de Tipmast in Bladel. Er is een verzorgingspost bij 5, 10, 15 en 20 km en na afloop is er een gratis kopje koffie of thee voor de deelnemers. Kosten voor deze Zomertrail zijn voor 5 km € 4,-, 11 km € 8,-, 17 km € 10,- en 25 km € 14,-. De Zomertrail is geen wedstrijd, er is daarom ook geen tijdregistratie. Je kunt je inschrijven tot 28 juni op onze website. Mocht je meer informatie willen over de trail dan kun je die hier vinden. Na-inschrijving is mogelijk bij Hotel de Tipmast op zaterdag 1 juli vanaf 09.00 uur tot een half uur voor de start.

www.no-limitsbladel.nl

Tv LTC de Kemphanen biedt zomerlidmaatschap aan

Tv LTC de Kemphanen biedt zomerlidmaatschap aan

REUSEL – Heeft u altijd graag gedurende de zomermaanden een balletje willen slaan met uw familielid, vriend, vriendin, buurman of kennis, dan is dit uw kans! Tennisvereniging LTC de Kemphanen uit Reusel biedt een tennis-abonnement aan speciaal voor de zomermaanden.

Gedurende de periode 1 juni tot met 31 augustus 2017 kan men lid worden van onze vereniging als ‘zomerlid’ en kan men vrijwel onbeperkt tennissen op onze 6 all-weather banen op sportpark Den Hoek. Tevens kan men gedurende deze periode deelnemen aan de interne tennisactiviteiten van onze vereniging. Het abonnement vervalt automatisch op 1 september 2017. Men ontvangt een ‘speciale’ gebruikerspas met pasfoto en personalia, zodat deze leden ten alle tijden aan kunnen tonen dat zij speelgerechtigd zijn. Men ontvangt echter geen KNLTB-pas. Hierdoor kan men niet meedoen aan KNLTB-toernooien/wedstrijden en heeft men geen directe toegang tot de kleedkamervoorzieningen (dit is wel mogelijk indien de bar van het paviljoen De Hut geopend is). Zomerleden dienen zich te houden aan de regelementen van onze tennisvereniging. Prijzen: zomerlidmaatschap senior € 35,00 en junior (t/m 17 jaar) € 20,00 (contributie via eenmalige automatische afschrijving).

Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website. U kunt via ‘lidmaatschap’ vervolgens een aanmeldingsformulier invullen. We wensen alle (zomer)leden veel speelplezier op onze tennisbanen!

www.dekemphanen.nl

2e Plus Parelrun in Eersel – Zondag 24 september

2e Plus Parelrun in Eersel – Zondag 24 september

EERSEL – Na een eerste succesvolle editie is het zondag 24 september tijd voor de tweede editie van de Plus Parelrun, georganiseerd door atletiekvereniging DES uit Eersel. Dit evenement is een uitdaging voor iedereen: jong of oud, ervaren of beginnende loper, bij de Plus Parelrun kunt u de afstand kiezen die het beste bij u past. Kiest u voor de 5 of 10 km trimloop of staat u aan de start van de 15 km wedstrijdloop?

Welke keuze u ook maakt, de Plus Parelrun heeft voor elke afstand een prachtige route uitgestippeld. Vanuit het centrum van Eersel wordt vrijwel meteen de natuur ingetrokken. Richting de finish zult u de sfeervolle markt van Eersel weer tegemoet lopen, eenmaal bij de finish aangekomen zult u worden opgewacht door het publiek dat geniet van dit prachtige evenement.

Niet alleen voor de volwassenen biedt de Plus Parelrun een mooie loop, voor de kinderen is er ook de mogelijkheid om te laten zien wat ze kunnen. Vóór de start van de Plus Parelrun zal eerst het startsein klinken voor de Sterrenstrand Kidsrun. De Kidsrun is onderverdeeld in vier categorieën, waarbij de kinderen tot 6 jaar alleen of samen met de ouders mee mogen doen. Zelfs Timo & Bloos zullen meelopen in deze 600 m durende loop. Kinderen van 7 tot en met 13 jaar strijden, verdeeld over 3 categorieën, om mooie bekers over een parcours van 1 km.

Enthousiast? Noteer 24 september dan alvast in uw agenda en schrijf u in via de website. Graag tot ziens aan de start van de Plus Parelrun!

www.parelrun.nl

Speelfeest en schoolhandbaltoernooi in Bladel – Organisatie: Handbalvereniging Saturnus

Speelfeest en schoolhandbaltoernooi in Bladel – Organisatie: Handbalvereniging Saturnus

BLADEL – Al jaren en jaren organiseerde handbalvereniging Saturnus uit Bladel een schoolhandbaltoernooi op Koninginne- en later Koningsdag. Jammer genoeg liep door allerlei omstandigheden het deelnemersaantal in de loop der jaren flink terug.

Omdat wij als vereniging wel graag kinderen (en ouders) willen laten zien en ervaren dat handbal ook prima buiten gespeeld kan worden, hebben we ervoor gekozen het toernooi en het speelfeest op een andere datum te organiseren. Dit jaar zal dat zijn op zaterdag 24 juni op het korfbal- en handbalveld van Sportpark de Smagtenbocht in Bladel.

Voor de kinderen van de onderbouw, groep 0 t/m 4, organiseren we een speelfeest. Met deze kinderen gaan we allerlei spellen en activiteiten doen. Denk hierbij aan tikspellen, estafettes en allerlei andere activiteiten om lekker te bewegen. Natuurlijk gaan we ook aan de gang met ballen en divers ander materiaal. Mochten we erg mooi en warm weer hebben, dan worden een aantal spellen hierop aangepast. Voor het speelfeest kun je je nog opgeven of op de ochtend zelf binnenlopen. Het speelfeest is van 10.00 tot 12.00 uur. Opgeven kan via jes@hvsaturnus.nl

Er wordt een toernooi gespeeld met de bovenbouwklassen van de basisscholen. We hebben gekozen voor een 4 + 1-opzet. Dit houdt in dat een team bestaat uit 4 veldspelers en een keeper die ook mee mag aanvallen en te allen tijde gewisseld mag worden. Voordeel van deze spelopzet is dat je minder kinderen nodig hebt voor een team, maar vooral ook dat alle kinderen meer aan de bal komen en echt deelnemen aan het spel. Het toernooi beginnen we met een warming-up. Per team worden een aantal activiteiten gedaan, waardoor alvast meer kennisgemaakt wordt met het handbalspel. Voor het toernooi is het schema inmiddels rond en kun je je jammer genoeg niet meer inschrijven. De warming-up begint om 09.30 uur en de prijsuitreiking zal rond 13.00 uur plaatsvinden. Natuurlijk zorgen we voor een kraampje met drinken en wat lekkers. Dit jaar voor het eerst ook weer een leuk spel, waarmee nog een leuk prijsje te verdienen is.
Helemaal in de stijl van de zomer. Dus kom meedoen of kijken. We gaan er een sportieve en gezellige ochtend van maken!

vv Hapert doneert aan KWF

vv Hapert doneert aan KWF

Bij vv Hapert staat het voetbal natuurlijk voorop. Daar zijn we tenslotte een voetbalclub voor. Maar ook aan onze club gaat het leven niet zonder slag of stoot voorbij. Binnen onze vereniging hebben we de laatste jaren helaas ook te vaak te maken gehad met de verwoestende ziekte die kanker heet.

Om onze maatschappelijke betrokkenheid hierin te tonen organiseert vv Hapert elk jaar het John Wouters penaltytoernooi. Met de opbrengst hiervan steunen we de kankerbestrijding.

Het is goed om te zien dat er zoveel mensen binnen de club zich inzetten voor het KWF door middel van diverse acties. Vv Hapert zal hier altijd zoveel mogelijk een bijdrage aan leveren.

Dit jaar heeft vv Hapert € 250,- geschonken aan de actie ‘Nuderestnog’ van Tom Lavrijssen en € 500,- rechtstreeks aan het KWF.

Duivenberichten – De Arkduif/Luchtbode & De Witpen

Duivenberichten – De Arkduif/Luchtbode & De Witpen

De klassieker Saint-Vincent stond op het programma. De duiven werden gelost om 12.30 uur op vrijdagmiddag met noordwesten wind. De verwachting was dat in de loop van zaterdagmorgen de eerste duiven zich zouden melden. Op zaterdagmorgen werden de midfondduiven in Chevrainvilliers gelost om in de tweede helft van de middag te worden verwelkomd.

De tijd van de marathonvluchten en lang wachten bij het hok is aangebroken. Dirk Honselaar was een lui mens. Hij deed het liefst mee aan verre vluchten zoals Saint-Vincent. Dan duurde het lang alvorens alle duiven thuis waren. Daarmee had hij een goed alibi om in de tuin in een luie stoel uren te gaan zitten wachten op zijn duiven. Pietje Biemans kwam een keertje kijken bij Dirk of er al duiven waren en zag hem onderuit liggen in zijn luie stoel. “Zo Dirk, kunde d’t zo wel uithouwe,”, vroeg Pietje. “Pietje”, antwoordde Dirk, “het is zalig niks te hoeven doen en daarna uit te rusten van het niks doen.” Waarvan akte.

Hoe dan ook, het waren het afgelopen weekend zware vluchten voor de duiven. De wind hadden de duiven zowel vrijdag als zaterdag schuin op de kop en het was bewolkt in België en Nederland. Toch kwamen de duiven snel en vrij aaneengesloten naar huis. De kopduiven van Saint-Vincent meldden zich na een kleine 1.000 kilometer pas na het middaguur. Sjef Kuijken had om 12.30 uur de snelste duif van onze verenigingen. Drie uur en drie kwartier later waren de prijzen verdiend. De snelste duif van Chevrainvilliers was een duivin van de gebroeders Van Herk uit Netersel. Die duif maakte een gemiddelde snelheid op de bijna 400 kilometer van net geen 80 kilometer. Het duurde slechts een half uur alvorens de boeken van dit concours konden worden gesloten.

Uitslag Saint-Vincent: 1-6 Sjef Kuijken, 2-4-9-10 Ad de Weijs, 3 John Poppeliers, 5 Jan van Gompel, 7 Wal van Gestel, 8 Berry en Tim Masseurs.

Uitslag Chevrainvillier De Witpen: 1-3-8-13-18 Wim Huijbregts, 2-11-19 Auke van der Deen, 4-5-6-12-14 Harrie Kennes, 7 Toon Huijbregts, 9-16 Ton van de Put, 10 Wim Peters, 15 Twan Liebregts, 17 Peter van Hoof, 20 Leo van Heijst.

Uitslag Chevrainvilliers Luchtbode: 1 Ad en Carolus van Herk, 2 combinatie Henk Lavrijsen – Jac van der Aa, 3-11-14 Sjaak en Tinus van Raak, 4-15-16-18-20 Antoon van den Borne, 5 Herman en Janus Borgmans, 6 Leo Dierckx, 7-13 Jan en Eddie Kerkhofs, 8 Annie en Cor van Gestel, 9 Servaas van Gompel, 10-12 Piet van Deursen, 17 Christ en Mark Verspaandonk, 19 Toon Spooren.

Het is hoogtij in de duivensport. We staan zowat aan de start van de tweede helft van het seizoen. De jonge duiven moeten nu volop getraind worden om de juiste koers te leren kennen. Andere disciplines zijn nog volop gaande. Aanstaande vrijdag worden de marathonduiven gelost in Agen, op zaterdag vliegen de ééndaagse fondduiven vanuit La Souterraine en de midfonders vanuit Nanteuil. Zondag is er een trainingsvlucht vanuit Olen. Het jonge duivenseizoen en de natour starten een week later.

Posts loader