iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Sport

Hulde aan de Kampioenen

Hulde aan de Kampioenen

Beste kampioenen,

De eerste teams en individuelen binnen onze gemeente zijn (voorjaars)kampioen geworden.

Alvast van harte gefeliciteerd!

Wij zullen traditioneel alle kampioenen de aandacht geven die ze verdienen. In de Kampioenengalerij
van PC55, in de editie van week 23 (uitgave 6 juni).

Stuur daarom jouw/jullie kampioensfoto zo spoedig mogelijk in (uiterlijk zaterdag 2 juni).

Alle ingezonden kampioensfoto’s worden dan kleurrijk afgebeeld.

Doubletten promotietoernooi bij De Soepele Pols

Doubletten promotietoernooi bij De Soepele Pols

NETERSEL – In het kader van het 40-jarig jubileum van De Soepele Pols uit Netersel wordt op zaterdag 2 juni groots uitgepakt met een doubletten promotietoernooi, waaraan iedereen die van het jeu de boules houdt mee kan doen.

Inschrijven kan voor 31 mei en het inschrijfgeld is slechts € 2,00 per persoon en ook hier geldt: vol is vol! Het inschrijven kan bij phil_spooren@hotmail.com (tel. 013-5091730) of bij Jack van Rijswijk, tel. 0497-514771 (graag 2 namen van spelers doorgeven).

Er worden drie rondes gespeeld. Aanwezig vanaf 12.30 uur, waarna de wedstrijden om 13.00 uur aanvangen. Het inschrijfgeld is prijzengeld en prijzen in natura. Uiteraard is bij dit bijzondere jubileumtoernooi geen licentie verplicht, zodat deelname voor iedereen mogelijk is. Het geheel speelt zich af op de sfeervolle banen van DSP, Polderdijk 10A te Netersel. Tot dan!

Recreatief handbaltoernooi HV Saturnus – Met jaarlijkse loterij

Recreatief handbaltoernooi HV Saturnus – Met jaarlijkse loterij

BLADEL – Op zondag 1 juli organiseert HV Saturnus uit Bladel weer het recreatief handbaltoernooi op het buitenveld aan de Smagtenbocht in Bladel. Hierbij strijden de teams in toernooivorm tegen elkaar om de felbegeerde 1e plaats, waarbij sportiviteit en gezelligheid centraal staan.

Ieder team speelt deze dag meerdere wedstrijden, waarbij er tussendoor regelmatig tijd is voor een hapje of een drankje. Een team bestaat uit 7 personen, waarvan minimaal 2 dames.

Aansluitend aan het toernooi vindt de jaarlijkse loterij van HV Saturnus plaats, waarbij er vele leuke prijzen te winnen zijn, zoals een Kärcher hogedrukreiniger en waardebonnen van verschillende ondernemers in Bladel. Loten voor de loterij zijn vanaf 1 juni te koop, leden van de handbalvereniging komen dan langs de deuren. Daarnaast kunt u op 1 juli tijdens het toernooi ook nog loten kopen. De uitslag wordt bekendgemaakt aan het einde van het toernooi en zijn later ook terug te vinden op de site www.hvsaturnus.nl en in PC55.

Wil je graag deelnemen aan het toernooi? Geef je team dan op voor 15 juni door een mail te sturen met je teamnaam naar jo.vianen@hvsaturnus.nl of nielsvan_zon@hotmail.com. Na het opgeven van je team ontvang je meer informatie en het wedstrijdprogramma. Deelname aan dit toernooi is gratis.

Het is een langgekoesterde wens van Voetbalvereniging Hoogeloon, en zondag 27 mei is het zover. De club gaat dan een spiksplinternieuwe overdekte toeschouwerstribune officieel openen en in gebruik nemen. Kersverse wethouder Davy Jansen zal het ‘lintje’ doorknippen van de tribune, die al een paar weken staat te glimmen in de zon. Fanfare Wilhelmina heeft toegezegd de openingsactiviteiten muzikaal te komen omlijsten.

Vv Hoogeloon’s voorzitter Wim de Laat is in zijn nopjes met de aanwinst op sportpark De Roetwijer. “Met deze overdekte tribune tillen we de club naar een hoger niveau en de voorziening heeft een aantrekkingskracht op de jeugdige voetbalfans van ons dorp. Indirect bevorderen we daarmee de leefbaarheid, een niet te onderschatten component in een kern als Hoogeloon.”

Peter Lamers werd vorige zomer als relatief nieuw bestuurslid vanuit het bestuur tot voorzitter gebombardeerd van de werkgroep die zich de afgelopen tien maanden heeft gestort op het realiseren van de tribune. “Binnen de groep van enkele sponsoren met Hoogeloonse roots, is het vorige zomer gaan borrelen. Die ras-Hoogelooners staken de koppen bij elkaar, hebben de realisatie financieel gedragen en letterlijk het fundament van het bouwwerk gelegd. Want simpelweg heeft de club niet de eigen middelen om zo’n tribune te bekostigen. We hebben een ambitieuze werkgroep samengesteld en op 27 mei wordt het resultaat van die inspanningen zichtbaar. Ik moet zeggen dat we binnen de werkgroep zeer harmonieus en slagvaardig hebben kunnen werken. Je merkt ook dat er bij de club veel vrijwilligers beschikbaar zijn met een stuk vakkennis die ze maar al te graag aan de vereniging beschikbaar stellen. Als ze maar weten wat ze moeten doen”, aldus Peter Lamers.

Voorzitter De Laat wil maar al te graag de sponsoren bedanken voor hun medewerking. “Ik weet dat sommige sponsoren liever niet hun naam in de krant hebben. Maar zij mogen weten dat ze onze vereniging laten sprankelen en stralen. Onze club met haar leden is aan deze ras-Hoogelooners veel dank verschuldigd. Die gedachte willen we maar al te graag binnen de vereniging en ons dorp uitdragen en levend houden.”

Met een beetje spektakel en in een feestelijke en muzikale stemming zal zondag 27 mei wethouder Jansen omstreeks 13.30 uur de tribune officieel openen. De sponsoren en vrijwilligers mogen dan als eerste zitting nemen op de tribune. Aansluitend speelt Hoogeloon 1 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Bergeijk’s vaandelteam.

Het bestuur hoopt dat vele inwoners de moeite willen nemen om die dag een kijkje te komen nemen naar de nieuwe trots van de voetbalclub. Vv Hoogeloon heet u alvast welkom!

Tennisvereniging De Hellekens organiseert ‘Maak kennis met tennis’

Tennisvereniging De Hellekens organiseert ‘Maak kennis met tennis’

Bent u altijd al eens benieuwd geweest naar tennis als sport? Lijkt het u eens leuk om tennis kosteloos uit te proberen? Dat kan! In mei en juni bij Tennisvereniging De Hellekens (Sportpark de Lemelvelden, Hapert).

Onder leiding van een echte tennistrainer kunt u ervaren of tennis misschien een sport is die bij u past. Op diverse avonden bieden wij iedereen vanaf 16 jaar de mogelijkheid om gratis kennis te komen maken met de tennissport.
Wanneer: Maandag 28 mei, 4 en 11 juni
Om 19.50 uur staat de koffie klaar.
Aanvang: 20.00-21.00 uur

Erbij zijn?
Om in te kunnen schatten hoeveel mensen we mogen ontvangen vinden we het fijn als u vooraf een mailtje stuurt naar
tc@dehellekens.nl. Maar mocht u ’s avonds toch plotseling kunnen bent u natuurlijk ook nog van harte welkom. Iedereen is vrij om meerdere keren te komen en om zo een beter beeld van onze vereniging te krijgen en kennis te maken met de tennissport. U komt toch ook! Het materiaal wordt ter beschikking gesteld door de vereniging.

www.dehellekens.nl

SDO’39 verslaat kampioen Waalre

SDO’39 verslaat kampioen Waalre

In de openingsfase ging het nog gelijk op en waren er voor beide teams kansen. In de 10e minuut een pass van Tuur Willems op Martijn Hellegers, zijn schot trof geen doel. De eerste kans voor Waalre kwam in de 13e minuut van Sean Govers, zijn corner draaide gevaarlijk voor het doel door van Menno Sanders van SDO’39.

Een voorzet van Ivar Brans in de 22e minuut gaf Bart Cox de kans om zijn team op voorsprong te zetten, Menno Sanders pakte de bal. Een hoge voorzet, ditmaal bij SDO door Tuur Willems, had doelman Koen de Waal de bal niet klemvast en bijna wist Mike Gevers hiervan te profiteren. In de 32e minuut een mogelijkheid voor Louis van Kuringen, ook hij verzilverde zijn kans niet. Tot aan de rust nog een kans voor zowel SDO’39 als Waalre. Kees Uijthoven koptte over en een schot van Martijn Hellegers leidde enkel nog tot een hoekschop. Ruststand: 0-0.

Bijna was daar in de 47e minuut de leiding voor de Mierdenaren door een schot van een prima ingevallen Frans Berger, uit een goede voorzet van Simon Kruijssen. Drie minuten later weer een aanval door Berger zelf opgezet, ook ditmaal voor hem geen treffer, daar zijn poging strandde in de Waalre defensie. Kort hierna een schot van Kees Uijthoven, maar de bal belandde in het zijnet. In de hierop volgende aanvallen van Waalre stond Menno Sanders met fantastische reddingen een voorsprong voor de bezoekers in de weg. Uit een hoekschop van Marco van Rijn in de 68e minuut viel de enige treffer van de middag te noteren. Frank Swanen stond dicht bij de eerste paal en kopte de bal achterwaarts binnen: 1-0. Drie minuten later een overtreding op Kees Uijthoven van Waalre in de zestien van SDO’39. Hij neemt de penalty zelf, maar schoot de bal hoog en ver naast. Prima keeperswerk van Menno Sanders voorkwam in het verdere verloop van de tweede helft nog treffers voor Waalre en SDO’39. Michel Jansen en Frans Berger hadden nog enkele goede kansen op een tweede treffer, maar doelman Koen de Waal en de paal stonden in de weg.

 

www.sdo39.nl

Uitslagen jeugdrenners van Het Snelle Wiel Hot icon

Uitslagen jeugdrenners van Het Snelle Wiel

De afgelopen weken zijn er door de jeugdrenners van Het Snelle Wiel weer diverse mooie podiumplekken behaald. Het weer was goed, de supporters in grote omvang aanwezig en zelfs op Moederdag werd er gestreden om de bloemen, die wellicht later van eigenaar veranderden.

Op Hemelvaartsdag werd er gestreden in de Output Jeugdronde van WV Schijndel. Veel draaien en keren op een vernieuwd parcours waar de wind vrij spel had. De jeugdige Snelle Wielers kwamen goed voor de dag. Categorie 1: 13. Niels de Brouwer. Categorie 2: 17. Joris de Brouwer. Categorie 3: 2. Thomas Panken, 11. Maartje Jacobs, 23. Bo Klappe. Categorie 4: 6. Fenny Coppelmans.

De jeugdige MTB’ers reden in het Limburgse Beesel hun wedstrijd op een prachtig bosrijk parcours dat zwaar, droog en heuvelachtig was. Categorie 2: 11. Quinn Schmitz, 17. Ellis van de Sande. Categorie 3: 32. Bo Klappe. Categorie 4: 10. Willem Michiels (met tevens de prijs voor beste rijder van de dag). Categorie 5: 16. Amy Kox. Categorie 7: 18. Kas van der Geest.

Op Moederdag was het vroeg starten, categorie 1 (8-jarigen) mocht al om 09.30 uur aan zijn rondjes beginnen in Uden. Onder wisselende omstandigheden, regen voor de wedstrijden en een op drogende baan gedurende de wedstrijd, werd er spectaculair gereden.

Thomas Panken won zijn eerste wedstrijd. Categorie 1: 9. Niels de Brouwer. Categorie 2: 9. Joris de Brouwer. Categorie 3: 1 Thomas Panken, 10. Ward Bierens, 18. Bo Klappe. Categorie 4: 5. Fenny Coppelmans, 18. Gijs Baselmans (met val). Categorie 5: 23. Amy Kox.

Hapert doet punten cadeau aan Hilvaria Hot icon

Hapert doet punten cadeau aan Hilvaria

Enkele weken geleden al werd Hilvaria terecht kampioen. Hapert is ondertussen ook al weer een paar weken veilig en daarom stond er afgelopen weekend niet zo heel veel op het spel. Hilvaria wil graag ongeslagen de competitie volbrengen en aan Hapert de uitdaging om dit te voorkomen.

Net zoals in de voorbije weken benaderde Hapert de wedstrijd vanuit eigen kracht; de basis is een goede compacte organisatie. Toch kon het ook nu niet voorkomen dat de gasten uit Hilvarenbeek vroeg op voorsprong kwamen. Onnodig balverlies op het middenveld leidde de treffer in. Via de paal kwam de 2e bal bij Floris Kramers, die zich buitenkansje niet liet ontnemen. Hilvaria snel op voorsprong dus. Maar Hapert deed vrijwel meteen wat terug. In de eerste de beste aanval na de openingstreffer zette Pedro Mendes perfect voor op de doorgelopen Jordi Huijbregts. Laatstgenoemde liet de bal op zijn achterhoofd vallen en verraste daarmee doelman Van Laarhoven. 1-1 na 7 minuten en het spel kon dus weer van vooraf aan beginnen. Kevin Raaijmakers was er namens Hapert dichtbij, maar hij zag zijn bijna perfect genomen vrije trap op de kruising uiteen spatten. Net voor rust liet Hapert ziet toch weer piepelen. Coen van Oirschot was Rik Verdonschot te slim af. Hij zag zijn inzet via twee palen terug het veld inkomen, maar kreeg van de Hapert verdediging alle gelegenheid om alsnog de 1-2 binnen te schieten. Hilvaria ging dus toch met een minimale voorsprong rusten.

Na de thee een vergelijkbaar beeld. Hilvaria bracht Joost van Doormaal binnen de lijnen. Niet fit genoeg voor een hele wedstrijd, maar wel belangrijk genoeg om toch ingezet te worden. Zijn inzicht en passing maakte Hilvaria beter, maar hij kon toch ook niet voorkomen dat de rood-blauwen gelijk kwamen. Pedro Mendes bekroonde een prima wedstrijd met een doelpunt. Hij kopte bij de tweede paal een hoekschop van Kevin Raaijmakers binnen. Wederom een remise, maar Hilvaria kon leunen op de klasse en kracht van enkele goede spelers. In de 78e minuut draaide Coen van Oirschot weg van directe tegenstander en liet doelman Storms vanuit de draai kansloos. Toen diezelfde Storms er nog een cadeau bovenop deed door de bal iets te doorzichtig te willen uit verdedigen, kreeg Teun van Pelt een kans op een presenteerblaadje. Yorick Hooijen en Jordi Huijbregts kregen namens Hapert nog twee goede kansen en Brian Tijssen zag een kopbal net voorlangs gaan, maar gescoord werd er niet meer.

Een 2-4 nederlaag voor Hapert dus. Terecht? Hilvaria kan leunen op een paar bovengemiddelde spelers in het team die het verschil wel maken. De doelpunten van deze middag vielen echter wel te makkelijk.

 

www.vvhapert.nl

Posts loader