BEDO uit Beek en Donk is al jaren een lastige tegenstander voor de heren van HV Saturnus. Zonder de geblesseerde Ken Janssen, hij werd vervangen door junior Frank van Avendonk, moest de klus geklaard worden. BEDO had vorige week van nummer 3 Aristos gewonnen en was gemotiveerd het laatste deel van het seizoen goed af sluiten. In Beek en Donk lag een zware opgave te wachten dat was vooraf al duidelijk.

Wat er de eerste minuten van de wedstrijd gebeurde was achteraf lastig te reconstrueren. Bij BEDO lukte alles en bij de gasten uit Bladel ging alles mis. Na circa 5 minuten stond er dan ook een 5-0 stand in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord. Vanuit alle posities wist de thuisploeg te scoren en de pogingen van de mannen uit Bladel smoorde in goede bedoelingen en matige uitvoering. Anders dan voorgaande jaren verloor de ploeg niet het hoofd en geconcentreerd en gestaag werd er gewerkt aan de achterstand. De volgende 10 minuten waren volledig voor HV Saturnus. Nadat Niels van Zon de score aan Bladelse kant had geopend, Luke Wouters en weer Niels van Zon doel troffen, was het Marko Boon met 3 doelpunten op rij die de stand weer gelijk trok op 6-6. De honger was nog niet gestild en de gasten gingen door naar 8-8. Een periode waarin ze dus zelf 8 doelpunten maakte en er maar 3 tegen kregen. Daarna nam HV Saturnus het heft in handen. Niek Fabrie, wat ongelukkig deze week in de afronding, zorgde voor de eerste voorsprong. Paxton Hendrickx was een gevaar voor de verdediging en liet via 9-11 en 9-12 voor het eerst de voorsprong oplopen naar 3 doelpunten. Die voorsprong werd vastgehouden tot aan de rust. Met de tussenstand van 13-16 kon het nog alle kanten uit.

In het begin van de tweede helft maakte de ploeg uit Bladel helder wie de sterkste ploeg had. Met snellen uitbraken en, als deze niet meteen succes hadden, een hoog baltempo werd de verdediging uit elkaar gespeeld. Anders dan in het begin van de eerste helft werden de kansen nu wel afgemaakt en zo liep de ploeg uit naar een 15-20 tussenstand. De voorsprong werd tegen de helft van de tweede helft nog groter toen Bart Fabrie vanuit de hoek kort achter elkaar 3 keer raak schoot. Met nog bijna een kwartier te spelen was de stand 18-25 en de wedstrijd zo goed als gespeeld. De thuisploeg wilde nog wel maar kon niet meer en de gasten vonden het wel oké. Zo kon het gebeuren dat veel aanvallen uitmondde in een doelpunt. Bij 26-31 en nog 5 minuten te spelen was de beslissing definitief en speelde HV Saturnus de wedstrijd uit. Dat de thuisploeg nog tot op 2 doelpunten kwam was de danken aan de overigens goed fluitende scheidsrechter Sonnemans. Deze kon bij 30-32 een goede wedstrijd affluiten.

Door deze overwinning en de winst van PSV bij Aristos is de tweede plek in de eindrangschikking zeker. Om kampioen te worden zullen de resterende twee wedstrijden gewonnen moeten worden en zal PSV nog punten moeten laten liggen. Dat laatste is gelet op het competitieverloop niet erg waarschijnlijk.

Komende zaterdag wordt de laatste ‘thuiswedstrijd’ gespeeld. Deze is om 20.15 uur in Diessen tegen Aristos.

Doelpuntenmakers: Niels van Zon 7; Marko Boon en Luke Wouters 6; Paxton Hendrickx 5; Bart Fabrie en Koen Dielis 3; Niek Fabrie 2.

www.hvsaturnus.nl