BLADEL – Op maandag 4 februari, vanaf 14.00 uur, bent u welkom bij een presentatie en interview met vertegenwoordigers van Bladelse organisaties die zich bezig houden met fondsenwerving op het gebied van kanker. Wendy Adams van Blaal2beatCancer komt vertellen over de plannen voor dit jaar, Eric Janssen van Blaaldu6 legt uit wat zijn organisatie precies doet en gast van ons Inloophuis, Mien van Gestel, gaat dit jaar Alpe d’HuZes lopen; haar persoonlijk verhaal.

Nog steeds is het aantal mensen dat kanker krijgt stijgende. Kanker zet je wereld op zijn kop. Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg en ondersteuning te bieden, waaraan zij behoefte hebben, op het gebied van preventie, onderzoek, behandeling en psychosociale (na)zorg. Dit aanbod wordt landelijk onder de aandacht gebracht met een gezamenlijke campagne van 140 (zorg)organisaties. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd voor iedereen die met kanker geconfronteerd is (geweest). Zie: www.wereldkankerdag.nl.

Het thema van 2019: ‘Late gevolgen’
Dit jaar staan de zogenoemde ‘late gevolgen’ van kanker centraal. Voor veel mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Zij worden onder meer belemmerd door vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, verminderde concentratie of relationele problemen. Ook voor hen is het belangrijk te weten dat er zorg en ondersteuning beschikbaar is, en waar zij die kunnen vinden.

Het Kempisch Inloophuis is een ontmoetingsplek voor iedereen, niet enkel voor mensen die kanker hebben (gehad), maar ook voor mensen die in hun nabije omgeving met kanker te maken hebben of hadden. Of zomaar eens willen binnenlopen voor een goed gesprek of mee willen doen aan een georganiseerd evenement of workshop. Naast gelegenheid tot ontmoeten wil het Inloophuis namelijk ook een plek zijn waar je informatie kan vinden, activiteiten en workshops kan doen.

U bent van harte welkom op maandag 4 februari in het Inloophuis voor kanker in de Hoeksteen, Marktstraat 20 in Bladel.

Voor meer informatie: www.kempischinloophuis.nl