De vakanties lopen ten einde en we horen het vaak. ‘Back to normal’; we gaan weer beginnen. De accu’s zijn opgeladen, we kunnen er weer tegenaan. De meningen zijn veelal verschillend of we hier blij mee zijn. Terwijl er best veel mensen opknappen van de regelmaat van het normale leven zijn er ook velen bij wie de heimwee naar het vrije leventje de boventoon voert.

Onwezenlijk
Maar deze gevoelens van opluchting of spijt worden lang niet door iedereen gedeeld. Want er zijn helaas ook veel mensen die dit alles totaal ontgaat door ziekte of overlijden van een dierbare. Die alles overweldigende gevoelens van onmacht, gemis en rouw doen al het andere verbleken. ‘Back to normal’ is voor hen wel heel onwerkelijk nu. Een onwezenlijke droom, waaruit ze waarschijnlijk wel heel graag zouden willen ontwaken. Alles weer normaal. Heerlijk moet dat zijn.

‘Anders dan anders’
Wij willen deze mensen graag bijstaan en ruimte voor troost bieden. Waarbij we al het mogelijke doen om hun zorgen zoveel mogelijk te verlichten. Zoals het verzorgen van een mooi en persoonlijk afscheid, met alle aandacht, betrokkenheid en oog voor detail. Daarbij volgen we zoveel mogelijk de wensen van de overleden dierbare en familie, ook al kunnen die soms best afwijkend zijn, anders dan anders.

‘Back to normal’ betekent voor ons doen wat we kunnen. Zoals een sfeervolle avondwake verzorgen in ons uitvaartcentrum, omdat daar toch behoefte aan blijkt te zijn ondanks de verminderde mogelijkheden binnen de kerken. Of het kosteloos vastleggen van uw uitvaartwensen, opdat uw afscheid wordt verzorgd, zoals u dat wenst. Zodat u daarna weer ‘back to normal’ kunt gaan, omdat u weet dat alles goed geregeld is.

Meer weten?
Wilt u meer weten of een afspraak maken om uw uitvaartwensen te bespreken? Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we uw vragen, natuurlijk met een kopje koffie erbij. Dat is voor ons de gewoonste zaak van de wereld!

Door Arie van den Berk