De energiecoöperatie ZonopdeKempen heeft geld teruggeven aan de leden van de coöperatie.

Zij hebben geld bij elkaar gelegd om de installatie van 250 zonnepanelen op het dak van sporthal de Kraanvogel in Eersel te realiseren. Als de zon schijnt, plukken zij er dan ook de voordelen van. Dankzij het goede weer in het afgelopen jaar , is de opbrengst veel hoger dan oorspronkelijk werd geraamd. Oorspronkelijk is gerekend met een jaaropbrengst van 65.000 kWh, “maar deze is veel hoger uitgevallen”, aldus de voorzitter van de Ad van de Ven. “We hebben dus meer stroom kunnen verkopen terwijl we de kosten laag hebben weten te houden. Per saldo dus winst voor de leden van de coöperatie”. “Daarmee laten we zien dat kleinschalige projecten, zoals op het dak van de Kraanvogel, wel degelijk aantrekkelijk zijn als instrument voor de energietransitie. Voor bewoners die niet zelf de mogelijkheid hebben om zonnepanelen op hun eigen dak te plaatsen, kan dit een goed alternatief zijn”.

Initiatiefnemer van ZonopdeKempen is de vereniging KempenEnergie met inmiddels meer dan 400 leden in de regio. Kempen-Energie heeft meer van dergelijke kleinschalige projecten gerealiserd of in voorbereiding en is ook betrokken bij het project Zonnepark Welschap met 11.040 zonnepanelen.

Ook interesse om collectief met duurzame energie aan de slag te gaan? Meld je aan bij KempenEnergie of kom naar onze EnergieLoketten in Bladel, Eersel en Oirschot. Dat moet dan na de vakantie want vanaf 6 juli zijn ze gesloten. Zaterdag 7 september zijn ze weer open. Kijk op de website waar je onze loketten kunt vinden. Iedereen een zonnige vakantie.

Op de foto: Jaarlijkse inspectie of de panelen schoon zijn.

www.kempenenergie.nl