BLADEL – Op woensdagavond 19 februari organiseert het Kempisch Vrouwengilde de lezing ‘Klimaatverandering en vogels’ in Den Herd te Bladel.

In deze lezing laat Ir. H. Sierdsema, senior onderzoeker bij Sovon vogelonderzoek Nederland, zien welke gevolgen klimaatveranderingen hebben voor onze vogelpopulaties. Alle aspecten passeren daarbij de revue, van veranderingen in de fysiologie van vogels, via veranderingen in fenologie (zoals timing van eileg en trekpatronen) tot veranderingen in verspreiding en populatiegroottes: welke soorten gaan we in de toekomst verliezen en welke soorten kunnen we juist verwelkomen als gevolg van de opwarmende omstandigheden?

Tenslotte wordt er ingegaan op veranderde relaties tussen soorten: wat gebeurt er als de activiteitspatronen van vogels en hun insectenvoedsel met elkaar uit de pas gaan lopen? En welke gevolgen heeft dit voor de toekomst van de Nederlandse vogels? En kunnen we hier al de voortekenen van zien in de monitoringprogramma’s en de resultaten van het recente atlasproject?

Iedereen is van harte welkom bij deze avondlezing. Voor leden van het Kempisch Vrouwengilde is de lezing gratis. Aan andere belangstellenden vragen we een bijdrage van € 5,00 (incl. koffie/thee). Aanvang lezing: 19.30 uur, koffie/thee vanaf 19.00 uur. Aanmelden leden KVG digitaal en aanmelden introducees bij Henriëtte Vanhommerig, tel. 0497-337759 of hvanhommerig@hotmail.com.