REUSEL – Op dinsdagavond 18 februari verzorgt John Meulenbroeks van het Museum De Bewogen Jaren 1939-1950 een lezing over de strijd rondom de bevrijding.

Oorlogsstrijd
De lezing gaat in op de aanloop naar de strijd om Reusel, een strijd die niet alleen aan Britse en Duitse zijde veel slachtoffers eiste maar ook aan veel burgers uit Reusel en omgeving. John doet dit met behulp van foto’s en een topografische kaart waarop het verloop van de frontlinies tijdens ‘De Slag om Reusel’ zijn te zien. Tevens is deze avond ook een tentoonstelling te bezichtigen.

John Meulenbroeks
John verzamelt al vanaf jonge leeftijd alles wat met de Tweede Wereldoorlog en met de geschiedenis van Nederlands-Indië te maken heeft. Dit heeft geresulteerd in het museum te Hooge Mierde. De regionale gebeurtenissen, zoals de inval, het verzet en de strijd rondom de bevrijding zijn erg belangrijk, maar ook de geschiedenis in Nederlands-Indië, voor, tijdens en na de Japanse bezetting.

Welkom
Iedereen is welkom op dinsdagavond 18 februari van 20.00 tot 21.30 uur in Bibliotheek Reusel. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie en het reserveren van een ticket op www.bibliotheekdekempen.nl of neem contact op met John via johnmeulenbroeks@hotmail.com of tel. 06-22468282.