KEMPEN – Hoe ga ik om met water in de tuin? Wat mag er wel en niet in het toilet? Kan ik water besparen tijdens het wassen? De Waterschijf van vijf staat boordevol tips en weetjes om bewuster om te gaan met water. Bewoners hebben daar zelf voordeel bij, helpen mee aan goed waterbeheer en dragen bij aan een beter milieu.

Wassen, gieten en regen, doorspoelen, koken en drinken zijn de vijf vakken van de Waterschijf van vijf. Een greep uit de tips en weetjes in de vijf vakken: bij een douchebeurt gebruik je maar de helft van het water van een vol bad; de CO2-uitstoot van de productie van kraanwater is 400 keer lager dan die van in plastic of glas verpakt flessenwater; sproei de tuin liever 1 keer per week een langere tijd dan dagelijks kort. Planten kunnen zo beter tegen droogte. Hun wortels groeien dieper in de grond om water te vinden.

Watergraaf Erik de Ridder: “Het waterschap werkt dagelijks aan schoon, voldoende en veilig water. Dat kunnen wij niet alleen. We doen dat samen met bewoners, boeren en bedrijven. Met onze Waterschijf van vijf geven we bewoners een handige tool om bewuster om te gaan met water.

Maar onze Waterschijf van vijf is nog niet af. Ik weet zeker dat veel bewoners ook tips en ideeën hebben om water te besparen of hoe we kunnen omgaan met te veel of te weinig water in de tuin. Ik nodig dan ook iedereen van harte uit om tips, ideeën en goede voorbeelden met ons te delen. Zo kunnen wij de Waterschijf van vijf verder laten groeien.”

Campagne en vernieuwde website
Alle informatie over de Waterschijf van vijf is te vinden op www.waterschijfvanvijf.nl. Hier is ook een folder met alle tips en weetjes te downloaden. Bewoners kunnen via het e-mailadres op de website hun eigen ideeën, tips en goede voorbeelden delen. Het waterschap heeft van een aantal tips posters laten maken. Ook deze posters zijn op de website te downloaden. Verder zal er via de sociale media volop aandacht voor de tips en weetjes zijn.