Soms krijgen we een klacht van een lezer en misschien klinkt dat gek maar dat waarderen we enorm. Het zegt ons namelijk dat de lezer – in dit geval de klager – zich betrokken voelt bij PC55. In sommige gevallen wordt PC55 – in de beleving van een lezer – ‘te laat’ bezorgd. Maar wat is te laat? We leggen het heel graag even uit.

In het voorjaar van 2020 zijn we noodgedwongen van bezorgdienst overgestapt. Dat was niet onze keuze maar onze vaste dienst werd overgenomen en dus moesten we mee. Dat had als gevolg dat we van de midweekbezorging naar weekendbezorging gingen. Op zich was dát geen probleem voor ons want in het weekend heeft iedereen lekker veel tijd om te lezen. Onze artikelen hebben we erop aangepast: de artikelen die je leest, gaan over evenementen die de week of het weekend daarna plaatsvinden. Daarom is het op zich niet zo héél erg als de krant pas op zondagmiddag bezorgd wordt.

Het feit dat we een krant zijn, schept de verwachting dat alles wat erin staat nieuws is en dat is in ons geval niet zo. We doen ons best om ‘goed-om-te-weten-leuk-om-te-lezen-artikelen’ te maken die een weekje mee kunnen. We zijn géén dagblad. Ook géén magazine maar misschien net iets er tussen in. Een magazine hoef je niet meteen uit te lezen en kan gerust een week of twee op de koffietafel liggen. Een dagblad is een dag na de verschijningsdatum ‘oud nieuws’. Wij vinden dat we er tussenin zitten. De artikelen – en dikwijls ook de aanbiedingen van onze adverteerders – gaan over de week ná de verspreidingsdatum. Op dinsdag is PC55 dus nog heel erg actueel. Misschien moeten we onszelf ‘weekblad’ gaan noemen en geen krant meer.

In onze weekkrant vind je, naast aankondigingen van evenementen en activiteiten uit de regio, ook mooie verhalen over onze adverteerders, oproepjes, sfeerverslagen en kennismakingen met verenigingen en organisaties. We proberen onze gemeenschap zo breed mogelijk te presenteren in ons blad. De parochieberichten beslaan altijd een periode van twee weken en datzelfde geldt voor de agenda. Er is dus genoeg reden om de krant een weekje in de krantenbak te laten liggen en nog eens open te slaan als je informatie zoekt. Heb je alleen in de vakantie tijd om te puzzelen? Bewaar alle kranten dan want elke week valt er genoeg te breinbreken. Strips en columns zijn ontspannend om voor te gaan zitten wanneer het jou uitkomt.

We hopen dat we in dit bericht voldoende hebben uitgelegd wat er veranderd is en hoe wij het ervaren. Vergeet daarbij één ding niet: PC55 wordt gratis aangeboden. We vertalen de bezorgklachten graag als compliment: dat de lezer ons mist als we ‘te laat’ of niet bezorgd worden.

Redactie PC55