VESSEM – Afgelopen zomer bestonden de Wereldwinkels in Nederland 50 jaar! Dat is een niet geringe prestatie, wanneer je beseft dat bijna alle Wereldwinkels gerund worden door vrijwilligers, die zich met ziel en zaligheid inzetten voor het ideële doel van de Wereldwinkels. Namelijk het bieden van een eerlijke prijs voor producenten in ontwikkelingslanden, met oog voor mens en milieu.

De Wereldwinkels verkopen Fair Trade-producten. Door kleine producenten te steunen probeert de Faire Trade-organisatie op haar manier bij te dragen aan een grotere rechtvaardigheid in de internationale handel. Ook de Wereldwinkel van de Jacobushoeve, die inmiddels 26 jaar bestaat, staat helemaal achter de idealen van de Fair Trade.

De Wereldwinkel verkoopt prachtige kado-artikelen, zoals sjaals uit India, beelden uit Zimbabwe, schalen uit Tunesië, tassen uit Nepal, kettingen uit Venezuela, zilveren sierraden uit Mexico, mobiles uit Indonesië etc. Naast deze bijzonder fraai vorm gegeven artikelen zijn er ook Fair Trade levensmiddelen te koop, zoals koffie, thee, chocolade van Tony’s Chocolonely, rijst, noedels, honing, wijn etc.

Het Sinterklaasfeest en de Kerst beginnen langzamerhand weer te naderen, dus menigeen zal al bezig zijn om te bedenken wat voor cadeautjes er de komende tijd gekocht dienen te worden. De Wereldwinkel biedt vele mogelijkheden. Daarnaast kan de Wereldwinkel zorgdragen voor het samenstellen van kerstpakketten en/of cadeaupakketten, waarbij een organisatie, ondernemer of particulier zelf een keuze kan maken uit alle voorgaand genoemde artikelen en nog veel meer artikelen die wij hier niet genoemd hebben. Kom vrijblijvend een keer kijken om te zien wat de Wereldwinkel u kan bieden. U zult bij ons zeker slagen. Daarnaast willen wij bij u onder de
aandacht brengen dat de Jacobushoeve regelmatig leuke vrijwilligersvacatures heeft. Mocht u interesse hebben om als vrijwilliger bij ons te komen te werken, dan bent u van harte welkom in de Wereldwinkel of bij één van de andere afdelingen.

De openingstijden van de Jacobushoeve en de Wereldwinkel zijn op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie over de Wereldwinkel, zoals onze maandaanbiedingen, kunt u vinden op de website, de Facebookpagina van de Jacobushoeve en op Instagram.

www.jacobushoeve.nl