iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Amusement

Lentewandeling

Lentewandeling

BERGEIJK – NWV de Witrijt organiseert op 28 april haar volgende maandwandeling. Er worden 2 verschillende routes uitgezet van ca. 8 km,
waardoor u 8 of 16 km kunt wandelen. De routes gaan over zand-/bospaden.

Natuurliefhebbers kunnen tijdens deze lentewandeling hun hart ophalen. Het startpunt is ons clublokaal De Kneup bij SBP Outdoor aan de Witrijtseweg 15 in Bergeijk. Na de wandeling kunt u lekker uitpuffen en gezellig nakletsen in ons clubgebouw.

Vertrektijd: tussen 08.00 en 10.00 uur voor 16 km en van 08.00 tot 12.00 uur voor de 8 km. De tweede lus wordt om 12.30 uur opgehaald. Inschrijfgeld: € 1,50.

Speeltuin De Hofstad gaat weer open!

Speeltuin De Hofstad gaat weer open!

LADEL – Wegens omstandigheden is er dit jaar helaas geen feestelijke opening op Koningsdag. Vanaf 29 april opent Speeltuin De Hofstad (toegang Torendreef) weer haar poorten voor het speelseizoen 2019.

Met ingang van deze datum is de speeltuin weer open van maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur en op de woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Het speelseizoen sluit op 30 september van dit jaar. In de speeltuin is altijd een vrijwilliger aanwezig die toezicht houdt.

Buiten openingstijden bestaan er mogelijkheden voor donateurs om de speeltuin af te huren voor b.v. kinderfeestjes, e.d. Verhuur is per dagdeel mogelijk vanaf € 20,-. Voor beschikbaarheid/reserveringen kunt u terecht op www.speeltuindehofstad.nl.

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die 2 uurtjes per week, om de week of per maand, van 18.00 tot 20.00 uur, van 28 april tot 1 oktober, op een doordeweekse dag toezicht zouden willen houden in de speeltuin. Uiteraard zijn je eigen (klein)kinderen ook welkom om hier naar hartenlust te komen spelen. Interesse, neem dan contact op via onze website.

Veel donateurs (ruim 500) steunen de speeltuin met een bijdrage. Voor nieuwe donateurs geldt een bedrag van minstens € 10,- per jaar. Inning van het donateurgeld gaat via een machtigingskaart. Nieuwe donateurs kunnen een machtigingskaart aanvragen via onze website of tijdens de openingsuren van de speeltuin. Het bestuur hoopt dat veel mensen ons steunen om deze unieke speelvoorziening voor Bladel in stand te houden.

Het bestuur en alle vrijwilligers van Stichting speeltuin De Hofstad wensen alle kinderen veel buitenspeelplezier in de speeltuin.

www.speeltuindehofstad.nl

De Toermalijn uit Bladel wint de First Lego League

De Toermalijn uit Bladel wint de First Lego League

BLADEL – Op zaterdag 13 april was er in Eindhoven op het Lorentz Casimis Lyseum een FLL off-season toernooi. De BS De Toermalijn uit Bladel had zich ingeschreven en met 8 kinderen van groep acht speelden ze mee aan de wedstrijden. Er waren 14 teams aanwezig onder wie 2 Spaanse teams. De wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours van 120 x 240 cm met een zelf gebouwde Mindstorms Lego Robot die meerdere opdrachten uitvoert in 3 minuten.

Je speelt tijdens dit FLL-season toernooi met 2 teams op 1 tafel. Je mag 2 robots tegelijk laten rijden om zo samen zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dat vraagt natuurlijk wel wat voorbereiding, dus voor elke wedstrijd heb je samen met het team waarmee je bent ingedeeld tijd om af te spreken wie welke missie doet en in welke volgorde. Om 10.00 uur begonnen de voorronde wedstrijden en ieder team speelde 3 wedstrijden. BS De Toermalijn eindigde als derde met totaal 209 punten en haalde de halve finale.

Na de lunch was het tijd voor de halve finale en BS De Toermalijn mag zelf een team kiezen om mee samen te werken, het werd team Cadmes uit Uden. De halve finale werd goed overlegd en voorbereid en de missies leverde wederom een hoge score van 186 punten. Daarmee komen we na twee halve finales op de eerste plek. Dat wordt dus de finale.

De finale spelen we met het zelfde team en met de zelfde strategie als in de halve finalen. De robot doen het nog beter en aangezien ook de robot van Cadmes doet wat het moet doen scoren we samen 224 punten. Dit is de hoogste score van de dag en dus winnen we samen het toernooi in Eindhoven. Beide teams ontvangen na een groot applaus van het voltallig publiek en onderscheiding in de vorm van een beker, opgebouwd met lego blokjes. Wat een blijdschap!

Koningsdag vier je in Hapert Levendige en gezellige braderie en volop vermaak voor de kinderen Hot icon

Koningsdag vier je in Hapert Levendige en gezellige braderie en volop vermaak voor de kinderen

HAPERT – Wie van struinen langs kraampjes, snuffelen door tweedehands spullen en vermaak voor de kinderen houdt, doet er goed aan om 27 april naar Hapert te gaan. Zoals talloze voorgaande jaren is er de Koningsmarkt waar het leuk is voor iedereen. Elk jaar probeert de organisatie nieuwe activiteiten op te zetten en dat is dit jaar zeker weer gelukt.

Versierde fietsen en kleurwedstrijd
“De vernieuwing zit ‘m vaak in kleine dingen want de opzet van de Koningsmarkt is gewoon goed”, vindt Anneke Merkx. “Al jarenlang zien we een vrij constant aantal bezoekers en daarmee weten we dat het concept goed is. Toch moeten we onszelf scherp houden en het publiek vernieuwende activiteiten aanbieden. Zo is dit jaar voor ’t eerst de ballonnenwedstrijd komen te vervallen. Alhoewel we volgens de vergunning nog steeds ballonnen mochten oplaten, hebben we ervoor gekozen dit niet meer te doen. We vonden het een probleem worden dat al dat plastic in het milieu terecht kwam. Het wedstrijdelementje voor de kinderen wilden we er wel in houden en dus is er de Puk & Pelle-kleurwedstrijd voor in de plaats gekomen. Op de Hapertse basisschool worden de kleurplaten uitgereikt; kinderen van buiten Hapert kunnen de tekening downloaden via de site.” Voor de optocht kunnen kinderen hun kleurplaat inleveren. Op de Markt worden de winnaars getrokken en ontvangen een leuke prijs. Natuurlijk worden alle kinderen gevraagd om hun fiets/step/skelter te versieren en mee te lopen in de optocht om klokslag 10.00 uur de Markt te openen.

Circusworkshop met Kevin van Geet
Overal aan de route Markt, Bernardstraat, Nieuwstraat en Kerkstraat staan kramen met koopwaar. “Net als vorig jaar hebben we dit gedeelte uitbesteed aan een extern bureau. Omdat wij te weinig vrijwilligers hadden om het te regelen en om onze aandacht volledig te kunnen richten op de bijkomende activiteiten. Zoals bijvoorbeeld het circus. Kevin van Geet komt naar Hapert om circus-workshops te geven aan iedereen die het leuk vindt. Hij laat je zien en ervaren hoe het is om clown of acrobaat te zijn. Vorig jaar stond Kevin met een vuurspuwer op de Koningsmarkt en dat viel goed in de smaak bij de bezoekers. In gesprekken die we hem gevoerd hebben, kwam naar voren dat het leuk zou zijn om bezoekers van de Koningsmarkt een keer zélf aan het werk te zetten en een act te bedenken. De circusworkshop staat bij de kerk en zolang er plaats is mag je aanschuiven.”

Spektakel en muziek
Spektakel mag niet ontbreken op de Koningsmarkt en dus kan er geklommen worden. “Bezoekers kunnen onder professionele begeleiding ‘de boom in’ in de buurt van de Hapertse pastorie”, aldus Anneke. “Uiteraard worden ze gezekerd dus echt gevaarlijk is het niet. Spectaculair wel.” Voor de jeugd is er verder nog een draaimolen, een spiegelhuis, een grote zandbak en de brandweer komt om demonstraties te geven. “We hebben dit jaar ook meer muziek. Vorig jaar ging dat door omstandigheden niet door en het werd gemist, zowel door de organisatie als door de bezoekers. Sambaband A Batacuda uit Reusel zorgt voor swingende beats, verspreid over de Koningsmarkt. Op de Markt is de hele dag een dj en zullen demonstraties gegeven worden door Dédé Dance en Fitcenter.”

Kom ook!
Koningsdag is niets zonder vrijmarkt en verkoop van tweedehands spulletje. Iedereen die een zolder of schuur vol bruikbare spullen heeft, die nog een ronde mee kunnen, mag zich opgeven via de site. Een grondplaats kost € 5,- en dit jaar is ervoor gekozen alle ‘vintage’-kramen bij elkaar te plaatsen. Lekker struinen tussen de boeken, kleding, speelgoed en snuisterijen dus.

De Koningsmarkt wordt om 10.00 uur feestelijk geopend en duurt tot 17.00 uur. De entree is € 1,- per persoon (vanaf 13 jaar); kinderen krijgen een stempelkaart waarmee ze aan alle activiteiten deel kunnen nemen. Koningsdag vier je met het hele gezin in Hapert.

Tim Huijbregts brengt de Adriaan naar Hapert Hot icon

Tim Huijbregts brengt de Adriaan naar Hapert

HAPERT – Spannend, dat vonden we het allemaal, de leden van Kunst Adelt. We hadden er met zijn allen hard aan gewerkt. En we hadden er vertrouwen in dat we een mooie uitvoering zouden geven. Maar stiekem wilden we meer…, we wilden de Adriaan naar Hapert brengen. Tim Huijbregts deed voor de derde keer mee aan de wedstrijd voor jonge solisten en dit was zijn laatste kans! Zou drie keer scheepsrecht zijn? Zou het hem lukken om de Adriaan te bemachtigen?

We hadden tijdens de repetities ervaren hoe goed Tim zijn instrument beheerst. Virtuoos spel: elke variatie in speeltechniek met de onderliggende emotie vloeit schijnbaar moeiteloos uit zijn klarinet. Hij kan er zogezegd mee lezen en schrijven. Maar zou hij, of zouden wij, als begeleidend orkest, onder de druk van het concours bezwijken? Zouden de zenuwen het spel kunnen bederven? Gelukkig bleek al na de eerste maten dat dat niet het geval was. Het zat goed. We kwamen in de flow en alles lukte. Het publiek luisterde met open mond. De lichaamstaal van onze dirigent bevestigde ook nog eens ons goede gevoel. Daar klonken de slotmaten in prestissimo! Glimmend van trots namen we het langdurig en enthousiaste applaus in ontvangst. Het was een fantastische ervaring. Tim is dan wel een amateur, maar volgens de juryrapporten was de uitvoering van zowel solist als orkest haast professioneel.

Na een geweldig optreden volgde dan de verlossende uitslag. De winnaar van de Adriaan 2019 is… Tim Huijbregts met een score van 93 punten! Vol trots tilt Tim het bronzen beeldje van de Adriaan omhoog. En uiteraard volgde nog een groepsfoto samen met het orkest! Vol trots kijken we terug op een topprestatie van zowel het orkest en solist.

Pius X-TV

Pius X-TV

Pius X-TV is de online TV-zender van het Pius X-College in Bladel. Wekelijks wordt het Pius X-Journaal gemaakt.

De onderwerpen van deze week zijn:

  • Nieuwe studietip van Michel Swaanen
  • Laatste schooldag voor de examenleerlingen
  • Leerlingen op de Praktijkschool leggen een Tapijt voor Vrede
  • Nieuwe wedstrijd dartcompetitie
  • Mevrouw van de Put vertelt over de Notre-Dame
  • Video van de cultuurestafette

Het Pius X-Journaal is ook te zien op de website van PC55. Ga hiervoor naar www.pc55.nl/videos

Met glans van de schans – Feestweekend in Netersel: geef je snel op voor de Zeepkistenrace Hot icon

Met glans van de schans – Feestweekend in Netersel: geef je snel op voor de Zeepkistenrace

NETERSEL – Dat het feest is in Netersel, kan je haast niet ontgaan zijn. Dit jaar wordt het 800-jarig bestaan gevierd. Uit eerdere berichten weten we dat het dorp eigenlijk ouder moet zijn maar dat is niet minder reden om een groot feest te geven. In het weekend van 21, 22 en 23 juni gaat het los in Netersel. Hugo en Rob zijn lid van de feestcommissie en onthullen hun wilde plannen.

Met glans van de schans
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: iedereen kan ‘met glans van de schans’ tijdens het feestweekend. “Wij noemen het de zeepkistenrace maar als je het uitlegt als een onderdeel van ‘Ter land, ter zee en in de lucht’, vinden wij het ook goed”, aldus Hugo Maas. “We bouwen een metershoge schans en iedereen die zin heeft mag een team opgeven en een zeepkist bouwen. Die moet natuurlijk aan bepaalde voorwaarden voldoen maar dat hoor je vanzelf als je je opgeeft. Wat het belangrijkst is, is dat er geen aandrijving op de voertuigen mag zitten. Dus een skelter mag maar dan moet de ketting eraf zijn. De bedoeling is dat de zeepkisten vanaf de helling een zo groot mogelijke afstand afleggen en zo snel mogelijk bij de finishbel zijn.” Dat belooft een spektakel.

Spektakel
De zeepkistenrace is voor álle leeftijden. Rob Michiels: “We willen alle feestelijkheden van het weekend voor álle leeftijden toegankelijk maken. De leerlingen van de onderbouw van de basisschool gaan niet van de helling af maar bij hun moeten de teamleden de zeepkist duwen. De ouderen en de volwassenen zorgen voor de spectaculaire beelden. Overigens is de zeepkistenrace beslist niet alleen voor inwoners van Netersel, íedereen mag meedoen. De meivakantie komt eraan, ik zou zeggen: ga lekker knutselen en maak een mooie zeepkist.”

“Er zijn prijzen voor de mooiste, ludiekste en snelste zeepkist én er is een pechprijs maar die wil natuurlijk niemand winnen.” De jeugd uit de onderbouw van de basisschool start tussen 14.00-16.00 uur, voor hen kost deelname een tientje per team; de volwassenen starten vanaf 18.00 uur en betalen € 17,50.

Buitenbeurs en Tussen Kunst & Kitsch
Alle activiteiten in het feestweekend vinden op de Brink plaats. Hugo: “Rondom dit plein is op zaterdagmiddag tussen 16.00-18.00 uur een ‘Buitenbeurs’ waar alle ondernemers van Netersel zich kunnen presenteren en workshops verzorgen voor belangstellenden. Je denkt: ‘Hè, ondernemers in Netersel?’ Ja, tweeënzeventig om precies te zijn. Die komen niet allemaal naar de Buitenbeurs en die hebben ook niet allemaal een winkel of werkplaats in Netersel maar ze wonen er wel. Mooi om hen een keer de gelegenheid te geven te laten zien waar ze dagelijks mee bezig zijn.” Parallel aan de Buitenbeurs wordt er een Neterselse variant van ‘Tussen Kunst & Kitsch’ georganiseerd. Iedereen met kunst die aan Netersel is gerelateerd, mag langskomen om het werk op waarde te laten schatten. Op de site zal binnenkort bekend worden gemaakt of aanmelden vereist is.

Feestje
Wie zin heeft in een rondjes ‘Escaperoom’ kan terecht op het terrein waar de organisatie gezorgd heeft voor een op Netersel gebaseerde puzzelwagen. Deelname hiervoor kost € 15,- per team van maximaal vier personen en aanmelden is verplicht en kan op korte termijn via de site. Op zaterdag is de escaperoom open tussen 14.00-21.30 uur; op zondag van 10.00-15.00 uur. Rond de klok van 19.30 uur zal op zaterdagavond de prijsuitreiking beginnen en aansluitend is het feest. Rob: “We willen dat in de sfeer van ‘Netersel Zingt’ neerzetten. Gewoon gezellige muziek, veel sfeer, hapje, drankje en buurten met elkaar. Op de Brink staat een groot terras; er is dus volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en het gezellig te maken.”

Fietsen, bingo en lunch
De zondag is de afsluitende dag van het feestweekend. Hugo: “Om half tien ’s morgens verwachten we de sportiefste mensen uit het dorp voor een ‘Kaoi-dampen-rit’ uitgezet door Toerclub Netersel. Deze recreatieve rit duurt ongeveer een uurtje en is dé aanleiding voor een spannende bingo. Deelnemers aan de fietstocht krijgen namelijk een rugnummer en de volgorde van binnenkomst, bepaald wie het eerst zijn bingokaart vol heeft. Voor de winnaar is een leuke prijs: die mag het feest voor het 900-jarig bestaan organiseren.” De zondag wordt afgesloten met een ‘Bring-your-own-food-lunch’. Iedereen neemt iets te eten mee en deelt dat met dorpsgenoten. Rob: “Je mag zelf bepalen wat je maakt maar houd er rekening mee dat er weinig tot geen gelegenheid is om iets op te warmen op de Brink. Vanaf 12.00 uur verwachten we iedereen met hapjes, broodjes of andere etenswaren. PUUR Poporkest zorgt voor de muzikale afsluiting van het geheel.”

Cadeau voor gemeenschap
Rob meldt nog: “We zijn bijna vergeten te benoemen dat de Commissaris van de Koning, of een afgevaardigde van hem, een cadeau komt overhandigen aan de Neterselse gemeenschap. Dat zal gebeuren op 11 september om 13.30 uur.” De officiële start van het feestweekend is op vrijdagavond en de feestcommissie hoopt en rekent erop zoveel mogelijk inwoners van Netersel te mogen begroeten tijdens de feestelijke activiteiten. “We hebben ons best gedaan om het voor iedereen interessant te maken en we denken dat we daarin goed geslaagd zijn. Nadrukkelijk willen we zeggen dat iederéén welkom is, dus ook mensen uit omliggende dorpen. We willen iedereen de gelegenheid geven om een Netersels feest te ervaren.”

Kieptrekken tijdens het Waaifist

Kieptrekken tijdens het Waaifist

DUIZEL – Tijdens het Waaifist hebben cv De Zwetsers elk jaar een leuk spel om de mensen te vermaken. Dit jaar is gekozen voor het spel genaamd Kieptrekken.

Kieptrekken is een soort van touwtrekken waarbij vijf teamleden een gewicht omhoog tillen door aan een touw te sjorren. Brute boerenkracht en tegelijk trekken, dus kracht en techniek dat is de essentie van kieptrekken. Degene die het zwaarste gewicht omhoog tilt heeft gewonnen. De organisatie is op zoek naar teams bestaande uit 5 personen en een captain om hieraan deel te nemen. De teams kunnen bestaan uit 5 mannen of 5 vrouwen of 5 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar. Opgeven is mogelijk tot 1 mei via waaifist@gmail.com

Het evenement vindt zaterdag 18 mei plaats tijdens het jaarlijks terugkomend Waaifist in Duizel aan de Hoef 5. De kids gaan om 16.00 uur van start met hun competitie. De volwassenen starten vanaf 18.00 uur. Voor de allerkleinste is ook gedacht in de vorm van een luchtkussen. Voor de inwendige mens is alles aanwezig en er is ook een speciale waaifistsnack.

Posts loader