iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Amusement

Op te richten zangkoor

Op te richten zangkoor

BLADEL – Een spiritueel zangkoor zoekt zangers en zangeressen tussen 8 en 80 jaar om een nieuw koor op te richten. Ook zoeken wij muzikanten die met hun instrument ons zingen willen begeleiden.

Wij gaan oefenen in mijn huiskamer Alberdingk Thijmlaan 3 te Bladel op elke woensdag van 19.00 tot 21.00 uur. Kom vrijblijvend meezingen. Het is een mooie gelegenheid om samen met je kind of kleinkind, met vriend of vriendin, broer of zus of partner dit avontuur aan te gaan.

Neem voor meer informatie contact op met Harrie Castelijns. Dit kan via e-mail: harrie_castelijns@hotmail.com of appen of bellen naar 06-46323776.

Inschrijving Solistenconcours Bladel geopend!

Inschrijving Solistenconcours Bladel geopend!

BLADEL – Aan het begin van het nieuwe jaar organiseert Koninklijke Harmonie L’Union alweer voor de 53ste keer het Solistenconcours in CC Den Herd in Bladel. Op zondag 19 januari 2020 kunnen muzikanten zichzelf in de spotlights zetten, waarbij ze op het podium hun ingestudeerde muziekstuk ten gehore kunnen brengen.

Bespeel jij een blaas- of slagwerkinstrument? Wil jij aan een vakkundige jury en een zaal vol publiek jouw muzikale kwaliteiten laten horen? Schrijf jezelf dan snel (en vóór 16 december) in via onze vernieuwde website. Jong én oud kan deelnemen, want je mag precies op jouw eigen niveau optreden. Hopelijk tot dan!

www.solistenconcoursbladel.nl

Nieuwe show ‘Splash!’ van Myrtha Musica

Nieuwe show ‘Splash!’ van Myrtha Musica

HOOGE MIERDE – In deze spetterende avondvullende voorstelling gaat de muziektheatergroep aan boord van Holland-Amerika lijncruiser ‘De Alessie’ en kiest het ruime sop. Met vele geoefende noten op de zang zetten de ruim 40 zangers en orkestleden koers richting een grootscheeps muzikaal avontuur op de woelige baren.

Diverse stormen steken op met als meest heftige de Marlène en het schip danst op de golven 40 graden noorderbreedte. Dan blijkt dat je van twee kapiteins op een schip aardig zeeziek kunt worden en dat de beste stuurlui aan wal staan. Op de woeste zee dreigt De Alessie met man en muis te vergaan. Zal het tij nog keren is de vraag… Gaan de reizigers met windkracht 10 in de oceaan kopje onder naar de haaien, hun zeemansgraf tegemoet? Of komt de wind weer in de zeilen en was het slechts een storm in een glas water? Wij nodigen u uit om dit hachelijke avontuur bij eb en vloed mee te komen beleven. Als u dan geen zeebenen krijgt heeft u echt de boot gemist. Zowel aan bakboord als stuurboord is het geheel sfeervol aangekleed. Professionele choreografie, beeld, licht en geluid maken de omlijsting compleet in dit gevarieerde en kleurrijke schouwspel. U geniet van film-, cabaret- en Nederlandstalige muziek tot close harmony a-capella. Heerlijk om te beluisteren en een lust voor het oog!

Passagiers en crew steken van wal in De Schakel te Hooge Mierde op vrijdag 15 en zaterdag 16 november, om 20.00 uur, en zondag 17 november, om 14.00 uur. Bent u op deze data verhinderd, dan is er geen man overboord en zijn er nog speelavonden in Den Herd te Bladel op vrijdag 29 en zaterdag 30 november, om 20.00 uur en zondag 1 december, om 14.00 uur. Reservering voor kaartjes op tel. 06-51029836 of via

www.myrthamusica.nl

Taalkunstenaar Wim Daniëls vertelt over de herkomst van taal in De Muzenval

Taalkunstenaar Wim Daniëls vertelt over de herkomst van taal in De Muzenval

EERSEL – Taalkunstenaar Wim Daniëls brengt op dinsdag 5 november prachtige, inzichtelijke theorieën over de herkomst van taal. Misschien ken je de droge, maar altijd goedmoedige humor en speelse gedachtekronkels van Wim Daniëls via zijn columns bij Spijkers met Koppen en zijn taalbeschouwingen bij tv-programma’s als Pauw & Witteman en RTL Late Night.

In deze theatervoorstelling ‘De wondere wereld van de Taal’ buigt hij zich over de vraag wat de mens van de dieren onderscheidt. Dat is taal natuurlijk. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld? Waar komen onze woorden vandaan?

Wim Daniëls heeft er prachtige theorieën over en bespreekt in zijn voorstelling de hele geschiedenis van de taal met zevenmijlslaarzen. En dat alles op een humoristische en toegankelijke manier, zodat elke theaterbezoeker na afloop denkt: jammer dat ik al dit moois niet eerder geweten heb! Wim Daniëls maakt er een levendig, geïnspireerd verhaal van met grappige anekdotes. Het wordt een avond vol humor en leermomenten.

– Datum: dinsdag 5 november.
– Tijd: 20.00 uur.
– Waar: De Muzenval, Dijk 7 in Eersel.

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek De Kempen, CC De Muzenval en Volksuniversiteit de Kempen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.volksuniversiteitdekempen.nl

Bent u ook een verzamelaar? Kempenmuseum De Acht Zaligheden wil een tentoonstelling opzetten van privéverzamelingen

Bent u ook een verzamelaar? Kempenmuseum De Acht Zaligheden wil een tentoonstelling opzetten van privéverzamelingen

EERSEL – Al weer enkele jaren geleden was er in het Kempenmuseum De Acht Zaligheden een geslaagde expositie van verzamelingen, bijeengebracht door liefhebbers uit de Kempen. Zij boeiden met hun collecties van bijzondere zaken. Wat zijn dat dan? Wat is er bijzonder aan zo’n verzameling?

Het antwoord is: bijna alles. Wie verzamelt, laat zien wat een bonte verscheidenheid er tevoorschijn komt wanneer je je richt op één bepaald aspect, op iets wat jou interesseert. Of het nu hoogwaardige historische voorwerpen, eenvoudig oud ambachtelijk gereedschap, de Verkade-albums, gewoon rariteiten van nu of toch nog iets heel anders betreft: élke verzameling heeft zijn waarde, is uniek én interessant tegelijk. Voor de verzamelaar, maar ook voor vele anderen.

Minstens even belangwekkend is het ‘verhaal’ achter de verzameling: hoe is die ontstaan? Toeval? Vanuit beroep, ontmoeting of gefascineerd zijn door iets? Is het een eenzame hobby of juist een met veel contacten? Nationaal of misschien zelfs ook internationaal? Het Kempenmuseum is oprecht geïnteresseerd! Maar we willen er ook iets mee doen. Het is de bedoeling om tegelijk met de tentoonstelling een mooie brochure uit te brengen, een boekwerkje met korte toelichtingen en met afbeeldingen van bijzondere ‘objecten’ die wellicht in uw verzameling gevonden worden?

We laten het op ons afkomen en horen graag of u belangstelling hebt om deel te nemen aan deze presentatie. Voor u een unieke kans om te laten zien wat u in huis hebt. Het Kempenmuseum wil dolgraag beoordelen of uw verzameling museumwaardig is. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en er is een bruikleenverzekering. Doe mee en laat dat vóór 1 december aan ons weten.

Aanmelden kan via receptie@kempenmuseum.nl t.a.v. van Hendrik van de Aalst of anders met een schriftelijk bericht aan Kempenmuseum De Acht Zaligheden, Kapelweg 2, 5521 JJ Eersel. Telefonisch kan ook: 0497-515649. Vergeet niet uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres te vermelden. De selectiecommissie krijgt direct al een betere indruk wanneer u ook een foto van uw verzameling of van een gedeelte van uw verzameling meestuurt.

Dirigent/organist gezocht!

Dirigent/organist gezocht!

HOOGELOON – Seniorenvereniging Hoogeloon is voor haar seniorenkoor op zoek naar een nieuwe
dirigent/organist. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Hilde Mollen en ook van enkele koorleden.
Er is nog een klein maar enthousiast koor over.

Voor hen zijn we op zoek naar een dirigent/organist die hen één keer per twee weken, bij voorkeur op dinsdagochtend, wil begeleiden.

Iets voor u? Of kent u iemand die dit zou willen en kunnen doen? Laat het even weten aan John Croese, telefoon 0497-681849.

Theater ’t Ros: Extra voorstelling ‘Van Kwaad naar Erger’

Theater ’t Ros: Extra voorstelling ‘Van Kwaad naar Erger’

Theater ’t Ros uit Knegsel speelt ‘Van Kwaad naar Erger’ een keer extra op woensdag 23 oktober. Omdat de reguliere kaartjes in een mum van tijd waren uitverkocht is besloten om een midweekse voorstelling op de planken te brengen.

In deze hilarische relatiekomedie draait het om Frank en Sjan Dendooven, die op het eerste gezicht best een gelukkig stel lijken. Maar schijn bedriegt. Dat wordt al snel duidelijk wanneer de kersverse buurman, Gerrit Verplancke, op een ietwat vreemd moment bij zijn nieuwe buren komt aanbellen. Hij doet een ontdekking die niet zonder gevolgen kan blijven. De misverstanden stapelen zich op! Het gaat allemaal van kwaad naar erger.

De bekende Knegselse tonprater Hans Keeris speelt één van de hoofdrollen. Naast hem zien we Ans Tholen (Knegsel), Carin van der Velden (Veldhoven), Erica Rombauts (Luyksgestel) en Thijs Bierens uit Reusel op de planken.

De extra voorstelling vangt in MFA De Leenhoef in Knegsel aan om 20.00 uur. Reserveren is mogelijk via de website of telefonisch 06-22563060. Entree € 10,00.

www.theatertros.nl

Posts loader