iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Amusement

Radio-Techniekmarkt in Den Herd

Radio-Techniekmarkt in Den Herd

BLADEL – Op zondag 22 december wordt in Cultureel Centrum Den Herd, Emmaplein 4 in Bladel weer de jaarlijkse Radio-Techniekmarkt gehouden. De markt wordt gehouden op een oppervlakte van 1500 m2 en is zeer interessant voor bouwers en geïnteresseerden in techniek.

Het is één van de weinige markten waar nog betaalbare onderdelen en producten te koop zijn. Je kunt hier als hobbyist alles vinden op het gebied van elektronica, drones, Arduino, Raspberry, 3D-printing, modelbouw, onderdelen, computers, robots, maar ook radiozendapparatuur, HIFI, vintage etc.

Het is dus de ideale plek om aan onderdelen en informatie van en voor techneuten en bouwers te komen in al zijn facetten. De ontwikkelingen in de techniek gaan snel en zijn door goedkope modules en software voor iedereen makkelijk toegankelijk.

Het is tevens een plek om mede-hobbyisten te ontmoeten en onder het genot van een bakje koffie in het gezellige café van Den Herd bij te praten over de belevenissen met onze hobby. Het is een gezellige en betaalbare markt.

De entree bedraagt € 3,00 en het parkeren is gratis. T/m 16 jaar en vanaf 85+ is de entree gratis. De markt is open van 10.00 tot 15.00 uur. Voor meer informatie, aanmelden voor de huur van een tafel of kraam (vanaf € 10,00) zie:

radiomarkt@pi4kar.net

Start aanmelden Jantje Beton – Collecte 2 t/m 7 maart 2020

Start aanmelden Jantje Beton – Collecte 2 t/m 7 maart 2020

Vanaf vandaag kunnen clubs en verenigingen zich weer aanmelden voor de Jantje Beton collecte. Van maandag 2 t/m zaterdag 7 maart 2020 gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton. 50% van de opbrengst is voor de eigen club en 50% is voor Jantje Beton.

Help je club; doe mee met de collecte
Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. Samen met tienduizenden vrijwilligers halen deelnemende clubs en verenigingen geld op. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor de eigen clubkas van deelnemende verenigingen en clubs. Niet alleen Scouting groepen, sport- en jeugdclubs kunnen deelnemen aan de collecte; ook speeltuinen en organisaties zoals buurtcentra, jongerenwerk en kinderboerderijen kunnen meedoen. Kijk voor meer informatie en tips op
jantjebeton.nl/collecte

Opbrengst verhogen? Online doneren
Geen klein geld in huis? Doneren kan contant en online. iDEAL QR doneren is snel en gemakkelijk. Staan collectanten voor een gesloten deur, dan kunnen zij het niet-thuis-kaartje achterlaten. Hiermee kan er alsnog een online donatie voor de club worden gedaan. Bovendien kunnen deelnemers aan de collecte naast huis-aan-huis collecteren ook een online collectebus inzetten om de opbrengsten te verhogen. Collecteren met een online collectebus kan gewoon thuis vanaf de bank. De bus is in een paar klikken aan te maken. Leden, vrienden en familie van collecterende leden kunnen ook helpen door vanaf 10 februari een online collectebus aan te maken. De collectebus is makkelijk te delen via social media. Op deze manier kan iedereen in de buurt of verder weg helpen de club rijk te maken.

Voor meer informatie, surf naar jantjebeton.nl/collecte

Kerstconcert Reusels Gemengd Koor

Kerstconcert Reusels Gemengd Koor

REUSEL – Op zondag 15 december verzorgt het Reusels Gemengd Koor weer haar traditionele kerstconcert in de kerk van O.L.V. Ten Hemelopneming te Reusel. Aanvang van het concert is om 14.30 uur.

De uitvoering begint met samenzang, waarbij het alom bekende kerstlied ‘Wij komen tezamen’ wordt gezongen. Waarna kort pianospel volgt, uitgevoerd door Tom Vos. Dan zingt het koor ‘Fantasia on Christmas Carols’ van R. Vaughan Williams. Als interludium bespeelt vervolgens Sjak Smulders het kerkorgel. En tenslotte voert het koor uit ‘Gloria in D (RV 589)’ van Antonio Vivaldi.

Als solisten bij dit concert treden op Nancy Verschuuren (sopraan), Lucia van Vugt (alt) en Leon van Wersch (bariton). De muzikale begeleiding wordt deze keer verzorgd door een strijkkwartet, bestaande uit Gyda Stephensen (viool 1), Marta Lopez Vega (viool 2), Mirjam Verbist-van Hemert (altviool) en Herman Cnop (cello). De organist Sjak Smulders begeleidt het koor op het kerkorgel. De algehele muzikale leiding van dit concert ligt in handen van de dirigent Tom Vos. De entree voor dit concert is gratis. Wel wordt aan het einde van het concert weer een financiële inzameling gehouden met onze collectemandjes achter in de kerk. Hierdoor kunt u enerzijds uw waardering tonen voor deze prachtige kerstviering. Anderzijds ondersteunt u daarmee uw eigen Reusels Gemengd Koor, waarmee zij ten dele weer in de kosten voor dit concert kunnen voorzien.

Wij wensen u een fijne kerst en veel luistergenot toe!

Bibberblues 2019 – Vrijdag 20 t/m zondag 22 december Hot icon

Bibberblues 2019 – Vrijdag 20 t/m zondag 22 december

EERSEL – Na de succesvolle jubileumeditie van het Bibberblues Kroegenfestival van vorig jaar (30 jaar!) gaan we in 2019 gewoon door met de 31 editie. Dit jaar zal het bekende bluesfestival uit Eersel plaatsvinden van vrijdag 20 december t/m zondag 22 december.

Op dit moment is het bestuur nog bezig met de laatste voorbereidingen voor het festival. Als u op de hoogte wilt blijven hou dan speciaal onze website en onze facebookpagina in de gaten.

Op vrijdag 20 december start het festival met de activiteit die voorgaande jaren op donderdag werd georganiseerd: blues en verhalen. Het zaaltje van Café Restaurant In Irsel wordt een gezellige huiskamer waar genoten kan worden van de muziek en belevenissen van Jan de Bruijn.

Op zaterdag 21 december zal in Restaurant Veertien voor het eerst een echt bluesdinner plaatsvinden. Bezoekers kunnen een speciaal bluesmenu bestellen en worden tijdens het eten sfeervol begeleid door live bluesmuziek. Graag vooraf reserveren.

Daarna gaat het festival verder met een optreden in het Protestants kerkje. Dit jaar zal daar Robbert Duijf optreden, winnaar van de Dutch Blues Challenge 2019. Vanaf 22.00 uur barst het kroegenfestival los en wordt er in vier kroegen op los gebluesd.

Zondagmiddag 22 december sluiten we het festival af met een ‘nabibberoptreden’ van Bella Blues in Café Sindsdien.

Noteer bovenstaande data alvast in uw agenda en hou onze publicaties komende tijd in de gaten. Wij wensen iedereen een fijn bibberbluesweekend 2019 toe!

www.bibberblues.nl

Oudejaarsconference Sem van den Borne

Oudejaarsconference Sem van den Borne

BERGEIJK – Iedereen kent hem inmiddels wel van zijn kluchten. Afgelopen jaren stond hij in de diverse Kempische theaters, met een wisselende cast, met diverse komische toneelstukken. Maar wat wellicht niet iedereen weet, is dat Sem van den Borne ook al een hele tijd bezig is met cabaret. Hij ging 4 jaar naar de Kleinkunstfactory in Tilburg en stond daarna in verschillende finales van cabaretwedstrijden door het land.

Dit jaar heeft hij zich een heel ander doel gesteld, namelijk om zijn eerste oudejaarsconference te gaan spelen. De voorstelling ’’t Vliegt Voorbij’ gaat plaatsvinden op maandagavond 30 december in De Kattendans in Bergeijk. In zijn eerste avondvullende show zal Sem uiteraard stilstaan bij de belangrijke en onbelangrijke gebeurtenissen van afgelopen jaar, in relatie tot zijn eigen leven. Energiek, filosoferend, muzikaal en ook zeker niet bang om af en toe het randje op te zoeken. Kaartverkoop is geopend en zijn à € 17,50 te verkrijgen via www.kattendans.nl

2 voorstellingen jeugdtoneel op zondag 15 december

2 voorstellingen jeugdtoneel op zondag 15 december

HOOGELOON – Wat hebben ze er zin in! De jeugd van toneelvereniging St. Pancratius!

De jongste jeugd (groep 2 t/m 4) speelt “Sjakie en de chocoladefabriek”. Sjakie vindt een gouden wikkel van een Willie Wonka-reep! Hij mag, samen met Veruca, Violet en Purple en Jara TV, een bezoek brengen aan de chocoladefabriek van Willie Wonka. Wie kan de verleidingen weerstaan van al die lekkernijen in de fabriek en blijft uit handen van de Oempaloempa’s?

De oudste jeugd (groep 5 t/m 8) speelt “Viavia”. De kinderen hebben deze voorstelling samen bedacht. Ze vinden in het rariteitenmuseum een viavia, een voorwerp waarmee je naar een andere plek kunt reizen. Hoewel de directrice hen waarschuwt er vanaf te blijven, kunnen ze de verleiding niet weerstaan… Ze komen terecht in Labiegoetoetoe en maken kennis met de pruella’s. Zal het hen nog ooit lukken om terug te keren naar huis?

Beide voorstellingen worden gespeeld in gemeenschapshuis D’n Anloop. We starten om 16.00 uur met “Sjakie en de chocoladefabriek”, tussendoor hebben we een korte pauze en aansluitend kunt u genieten van de voorstelling “Viavia”. De regie is in handen van Lian Claassen. De voorstellingen zijn leuk voor kleine en grote mensen! Grijp deze kans! We hebben een digitaal decor! Dus kom kijken als je durft! De entree is € 3,- voor beide voorstellingen samen.

Zangverenigingen zorgen voor Kerstsfeer in De Schakel

Zangverenigingen zorgen voor Kerstsfeer in De Schakel

HOOGE MIERDE – Zanggroep Nova, De Vroolycke Noot, Ti Sento, kinderkoor Pop-up en muziekvereniging Sirena zijn al flink aan het repeteren om zondag 22 december voor jou een mooie muziekmiddag te verzorgen.

De verenigingen laten allemaal hun eigen unieke geluid horen. Dit jaar zal ook het kinderkoor Pop-up deelnemen met een bijzonder optreden. Uiteraard hoort bij deze middag een heerlijke versnapering. De verenigingen zorgen voor soep met stokbrood en kruidenboter. De toegang is gratis maar wij waarderen een vrijwillige bijdrage. Deze vrijwillige bijdrage kunt u aan de Kerstman geven die ook aanwezig is in De Schakel.Wij hebben er zin en hopen samen met u in een gezellige Kerstsfeer te belanden.

Datum: zondag 22 december. Aanvang: 14.00 uur, de zaal is open vanaf 13.30 uur. Locatie: gemeenschapshuis De Schakel in Hooge Mierde.

Posts loader