iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Amusement

Uitslag Kempenoptocht 2020 Hot icon

Uitslag Kempenoptocht 2020

UITSLAG WAGENS
DEF UITSLAG Naam Onderwerp Plaats Totaal punten
1 J.V. ’t B(r)ouwersgilde Ordinairlines Reusel 1024
2 C.V. De Mouwers Een echte klassieker Reusel 1005
3 V.G. de Lollebollen We hebben mot Casteren 977
4 C.S. Ge Kekt Mer Zoete Inval Hapert 952
5 C.V. de Brassers Ve(e)gitarisch Veldhoven 907
6 C.V. Ge wit mer nooit Ût Haopert Hapert 896
7 C.V. De Bigsmiles Het Gerecht Reusel 895
8 B.V. Stokkelen Huizenjacht Eersel 894
9 C.V. Krek wak wo Van ’t padje Reusel 893
10 V.G. De Lappers Hollandse kostschool Vessem 892
11 J.V. De Barbiertjes Redband Netersel 863
12 V.G. de Begaoiers Duurzaam scheiden Casteren 862
13 C.V. de Broemies Van Flower naar Power Oirschot 851
14 J.V. de Fistvaerekes Uitsmijter Netersel 825
15 Buurtschap Schaak Muzikaal Eersel 815
16 J.C.V. de Koekwauze Aantrekkelijk?! Bladel 810
17 C.V. De Beunhazen Plastic soep, wat een troep! Eersel 801
18 C.V. Ut is Wa Goeie Uitslag! Vessem 779
Publieksprijs is gegaan naar J.V. ’t B(r)ouwersgilde uit Reusel
UITSLAG LOOPGROEPEN
Uitslag Naam Onderwerp Plaats Totaal punten
1 De Tegensputters Vorst in ’t land Casteren 924
2 De Blaostoeters We halen de trekker over Casteren 906
3 De Dagschotels Op de aaier Casteren 898
4 J.V. de Tapkratjes Voorlopige aanslag Netersel 887
5 Pi-Jassen Wij zent zat!! Casteren 848
6 De Feestbeesten ME mobiele eenheid Casteren 789
7 De Flapstengels Carnaval is onze boodschap! Eersel 784
8 t Zooike We bekijken het van verre Casteren 762
9 J.V. de Herrieschuppers Hoogtepunt Netersel 723
Uitslag kleine loopgroepen
Uitslag Naam Onderwerp Plaats Totaal
1 Vriendengroep Bagger De tijd vliegt Casteren 201
2 De Vrienden Van! De zoete inval – snoep trommel Bladel 193
3 Annelies Veroude Wij hebben ook un virus Netersel 190
4 De Hofdames Wij hebben een lap opgerold in Hapert Hapert 186
5 De 3 Musketiers Code Gel Hapert 185
6 Peet Kolen & Mieke Antoius Geen gezicht Hapert 177
7 Jansen en van Beers Klimmaatop Hapert 176
8 Inge Linda Inge Linda (We leggen ut vast) Hapert 164
9 Van alles wa Er is chemie Hapert 152
UITSLAG INDIVIDUELEN
Uitslag INDIVIDUELEN Naam Onderwerp Plaats Totaal punten
1 Gerrie Jansen Non Alcoholic Hapert 180
2 Ad Schijvens Obesitas Haghorst 159
Oproep voor creatieve Kempische glaskunstenaars

Oproep voor creatieve Kempische glaskunstenaars

EERSEL – Glasfusing, glas-in-lood, glasparels, glasblazen, glasslijpen… Je kunt veel kanten uit met glas. Daaruit is het idee ontstaan tot het organiseren van een unieke Glasmarkt in Kempenmuseum De Acht Zaligheden, Kapelweg 2 in Eersel.

Tijdens de Zalige Zondag op 7 juni, van 11.00 tot 17.00 uur, gaat het gebeuren. Er hebben zich al diverse standhouders aangemeld, die prachtige kunstwerken, sieraden e.d. maken van glas. Onder de Kempenaren zijn er vast ook hobbyisten die iets creatiefs maken van glas. Wij willen jullie graag ook een podium geven en zouden het leuk vinden als jullie ook meedoen aan deze markt. Dus daarom via deze weg een oproep aan de Kempische glaskunstenaars: doe ook gezellig mee!

Voor meer info en aanmeldingen kun je contact opnemen met evenementen@kempenmuseum.nl

Humoristische lezing over leuker en makkelijker opvoeden in De Muzenval – Dinsdag 3 maart, 19.30-21.30 uur

Humoristische lezing over leuker en makkelijker opvoeden in De Muzenval – Dinsdag 3 maart, 19.30-21.30 uur

EERSEL – Kinderpsychologe Tischa Neve geeft een humoristische lezing over leuker en makkelijker opvoeden in De Muzenval, Dijk 7 in Eersel.

We houden van ze!
We zijn allemaal dol op onze kinderen. Brengen ze met liefde groot en steunen ze daar waar we kunnen, zo goed als we kunnen. En dat gaat bij de meesten van ons behoorlijk goed. Behalve leuk is dat opvoeden van kinderen ook een hele uitdaging en ontdekkingsreis. Geen kind is hetzelfde en fasen en verrassingen volgen elkaar in rap tempo op. Aan ons als ouder om daar zo goed mogelijk op in te spelen en daarom is een beetje inspiratie bij al die uitdagingen is soms best fijn en handig.

In deze lezing, naar aanleiding van haar boek, krijg je die inspiratie volop! Een avond vol eyeopeners, voorbeelden en veel praktische tips die je direct in de praktijk kunt brengen. Tischa neemt je op een heldere, praktische en laagdrempelige manier mee in haar visie op opvoeden en omgaan met kinderen. Met humor, zelfspot (zelf moeder zijn is echt wat anders dan andere ouders coachen), positief en vooral gericht op ontdekken wat werkt voor jou en voor jouw kind. Want elk kind is anders en elke ouder ook.

Tischa Neve
Tischa Neve werkt zelfstandig als kinderpsycholoog/opvoedkundige, geeft vele lezingen en workshops, coacht ouders en maakt online opvoedcursussen. Haar vierde boek ‘Inspiratie voor leuker en makkelijker opvoeden’ is sinds september 2015 uit. Misschien ken je haar van het opvoedtv-programma ‘Schatjes’, waar zij gezinnen coachte met opvoedproblemen en uit verschillende tijdschriften.

Welkom
Tischa is op dinsdagavond 3 maart van 19.30 tot 21.30 uur te gast in De Muzenval in Eersel. De lezing is tot stand gekomen via een samenwerking tussen Volksuniversiteit De Kempen, Bibliotheek De Kempen en De Muzenval. Voor tickets kijk op 
www.muzenval.nl

Jeugd van toneelgroep Vessem speelt komisch sprookje

Jeugd van toneelgroep Vessem speelt komisch sprookje

VESSEM – Het sprookje van Sneeuwwitje en de 7 dwergen kent u vast wel. Maar hoe zou het verhaal gaan als de stiefmoeder graag de lelijkste van het land wil zijn? En als Sneeuwwitje een jongen is? De dwergen geen kleine mannetjes maar stoere meiden zijn? En als er een dappere prinses met een pratend paard rondloopt die zelf eigenlijk niet weten in welk sprookje ze thuishoren?

Er is maar één manier om daar achter te komen. Kom naar de familievoorstelling ‘Sneeuwwatje en de 7 Erge’ in Vessem op vrijdag 13 maart (19.30 uur), zaterdag 14 maart (15.00 uur) of zondag 15 maart (15.00 uur).

Dit komische sprookje voor het hele gezin wordt gespeeld door enthousiaste jeugdspelers en enkele volwassen spelers van Toneelgroep Vessem in de theaterzaal van gemeenschapshuis D’n Boogerd, Servatiusstraat 6 in Vessem. Kaartjes à € 4,- zijn te reserveren via www.toneelgroepvessem.nl of 0497-591780. Dit mag u niet missen!

Optochten afgelast. Nieuwe data gepland Hot icon

Optochten afgelast. Nieuwe data gepland

Het slechte weer zorgt ervoor dat meerdere carnavalsoptochten zondag niet door kunnen gaan. De zondag-optochten in Reusel, Bladel, Hooge Mierde, Eersel en Hapert zijn afgelast.

 

Optocht Narrendonk verplaatst naar dinsdag 25 februari

Na spoedberaad en goed overleg met alle deelnemers en betrokkenen is besloten de Narrenparade te verzetten naar dinsdag 25 februari! De organisatie is blij dat alle deelnemers een alternatief geboden kan worden zodat ze zich toch kunnen presenteren en tevens trots dat iedereen zo meedenkend en bereidwillig is geweest om naar oplossingen te zoeken.

De Narrenparade start om 12.00 uur en zal de oorspronkelijke route lopen: Marialaan, d’n Ekker, Molenstraat en finalestraat Wilhelminalaan.

De prijsuitreiking vindt om 19.30 uur plaats in Cultureel Centrum de Kei.

Organisatie Neterpop geeft ’t stokje door

Organisatie Neterpop geeft ’t stokje door

NETERSEL – Na veel jaren met plezier Neterpop te hebben mogen organiseren vind het huidige bestuur dat het na ruim 20 jaar tijd is voor vernieuwing en verjonging. Neterpop heeft onder het huidige bestuur veel hoogtepunten gekend.

Zo groeide het uit van een feestje ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de voetbalclub, naar een evenement met op het hoogtepunt 6.000 bezoekers en stonden er vele grote namen als Guus Meeuwis, Bløf en Kensington op het podium. De laatste jaren merkte we als organisatie dat het publiek veranderde en jonger werd of wij ouder. Elk geval vinden wij het tijd voor een nieuw en jonger bestuur, zodat Stichting Neterpop nog 20 jaar door kan. Wij wensen het nieuwe bestuur van Neterpop, Hidde, Joost, Jamie, Rick en Teun, veel succes en willen alle bezoekers, helpers en sponsors bedanken. Hopelijk zien we jullie dit jaar op het vernieuwde Neterpop.

Stichting Neterpop in een nieuw jasje!
Graag willen wij van deze gelegenheid gebruik maken om het bestuur van Neterpop, Jan, Johan, Karin, Jeroen, Rob, Marga en John, te bedanken voor de jarenlange inzet van dit mooie evenement. Daarnaast willen we ze bedanken dat ze ons de kans geven om Neterpop in een compleet nieuw jasje te steken, waarbij het hoge ons-kent-ons gehalte, de lage entreeprijs en een hoop gezelligheid en gekkigheid hoog in het vaandel blijven staan.

Voor het nieuwe evenement zijn we al druk bezig met de voorbereidingen. Over wat dit nieuwe evenement gaat inhouden, willen we natuurlijk nog niet te veel loslaten, maar houd PC55 en social media goed in de gaten.

www.neterpop.nl

facebook.com/Neterpop

instagram.com/Neterpop

Posts loader