iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Amusement

Bonte Avond

Bonte Avond

Spectaculaire Bonte Avond door eigen leden KBO-Senioren 50+ uit Hooge Mierde.

  • Wanneer: vrijdag 5 april.
  • Waar: De Schakel, Stad 5 in Hooge Mierde.
  • Tijd: 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur).

Een avondvullend programma met medewerking van BO4.

Eigen leden gratis entree, niet-leden betalen € 5,-. Opgeven voor deze avond voor 28 maart bij

Vol = vol!

Winactie: met de hele klas naar een echte boek-presentatie

Winactie: met de hele klas naar een echte boek-presentatie

BLADEL – Maak kans om met de hele klas aanwezig te zijn bij een echte boekpresentatie op 18 april, om 13.45 uur, in Bibliotheek Bladel. Schrijfster Martine Letterie en tekenaar Rick de Haas hebben een prachtig boek gemaakt over kinderen die opgroeien tijdens de Tweede Wereldoorlog: ‘Verboden te vliegen’. In dit boek is een wel heel speciale rol weggelegd voor duiven én het verhaal speelt zich af in Bladel.

Over ‘Verboden te vliegen’
Het is oorlog. De Duitsers nemen alles in beslag. Huizen, fietsen, radio’s… en duiven. Want duiven kunnen boodschappen overbrengen aan de vijand. Fietje moet een list bedenken om de duiven te redden. Gelukkig weet Fietje zeker dat ze de duiven kan verstaan, en zij haar.

Vanuit een verrassend perspectief brengt Martine Letterie de Tweede Wereldoorlog tot leven voor jonge kinderen, zoals ze dat eerder zo prachtig gedaan heeft in het met een Zilveren Griffel bekroonde ‘Kinderen met een ster’.

Hoe maak je kans? Je kunt op twee manieren deelnemen aan deze winactie:

Je mag natuurlijk ook met allebei de acties meedoen. De winnaar wordt uitgenodigd om met de hele klas aanwezig te zijn bij de feestelijke presentatie op 18 april. Dus schrijf een verhaal of maak een ontwerp/tekening van een prachtig duivenhok. Stuur voor 30 maart je verhaal, foto, tekening, knutselwerk of filmpje naar: educatie@bibliotheekdekempen.nl of Bibliotheek De Kempen, t.a.v. afdeling educatie, Sigarenmaker 11 in Eersel en wie weet ben jij straks met de hele klas eregast op de presentatie van ‘Verboden te vliegen’.

Halfvasten Optocht in Eersel – Contente Solo-Duo-Optocht  met pakkende acts en  interactie met publiek Hot icon

Halfvasten Optocht in Eersel – Contente Solo-Duo-Optocht met pakkende acts en interactie met publiek

EERSEL – Carnaval is weer voorbij maar nog niet helemaal in Eersel. Daar staat dit jaar een compleet nieuw evenement op de kalender: de Contente Solo-Duo-Optocht. Op zondag 31 maart – Halfvasten – zullen de leukste creaties uit de regio en daarbuiten, door de straten trekken om te
laten zien dat zónder wagens en loopgroepen een optocht heel bijzonder kan zijn.

Nieuw idee
Het idee kwam van Frank Hermans, lid van cv de Buurlanders. “Ik kende het fenomeen van de solo-duo-optocht uit Limburg; daar is het al jaren een succes. Omdat we als carnavalsvereniging ook steeds de vernieuwing op willen zoeken, heb ik dit idee voorgesteld. Mijn oorspronkelijke bedoeling was om het dit jaar te ontwikkelen en in 2020 van start te laten gaan maar het bestuur was zó enthousiast dat ze het dit jaar al wilden opnemen in het programma. In november was er alleen nog een idee, in december kwam de commissie voor het eerst bij elkaar en in maart gaan we van start.”

Interactie met publiek
De bedoeling van de nieuwe optocht is dat alléén solo- of duo-acts zich inschrijven. Eric Lavrijsen: “In vrijwel elke optocht lopen
individuelen mee maar ze vallen vaak een beetje weg tegenover het ‘geweld’ van de grote wagens. De solo’s moeten het hebben van hun interactie met het publiek; vaak zijn de onderwerpen heel actueel en hebben ze het contact met het publiek nodig om hun act uit te voeren. De reacties van het publiek zijn altijd goed. Om deze artiesten nu een podium te geven waarin ze veel contact kunnen maken met de bezoekers en hun act of boodschap goed over kunnen brengen, is het parcours dat loopt van de Muzenval tot het Hint op 31 maart vanaf 13.30 uur van hen.”

“We kiezen bewust voor een kortere route dan de gangbare carnavals-optocht omdat de individuelen minder ruimte nodig hebben.”

Aanmeldingen
Er is plaats voor maximaal 111 acts in de optocht. “Dat is natuurlijk een ludiek gekozen getal”, lacht Frank maar ergens zit er een kern van waarheid in. “We weten totaal niet wat we kunnen verwachten; we hebben afgesproken met de commissie dat we bij twintig aanmeldingen van start gaan want er moet wel iets te zien zijn voor de bezoekers. De eerste aanmeldingen zijn binnen en we verwachten dat we de twintig sowieso gaan halen. We hadden gedacht dat bij de inschrijvingen vooral de deelnemers van de optochten zouden zitten maar tot onze verrassing zijn er deelnemers bij die we daarvan niet kennen. Zij hebben gewoon een leuk idee of boodschap en hebben zich ingeschreven. Het beperkt zich ook absoluut niet tot Eersel; deelnemers zijn welkom waar ze ook vandaan komen. Weet je dat de optocht in Limburg, waar ik het idee vandaan heb, een deelnemer uit Nijkerk vaak wint? Dat ligt nogal een eindje van Limburg vandaan.”

Sfeer
Om de sfeer te verhogen staan langs het parcours een aantal dweilorkestjes en is er na afloop een gezellige afterparty in De Muzenval. Eric: “Ook daar van weten we totaal niet wat we kunnen verwachten. De deelnemers zullen er zijn omdat de prijsuitreiking plaatsvindt maar vindt het publiek dat een reden om ook even binnen te lopen? We hopen van wel maar alles is nieuw dus ook dit is voor ons afwachten. We hebben de juryleden die met carnaval de optocht beoordelen bereid gevonden om de solo’s en duo’s te jureren. Ze zullen onder andere letten of originaliteit, afwerking en interactie met het publiek. Voor de winnaar ligt er een leuke hoofdprijs in het verschiet.”

Meedoen?
Opgeven kan in ieder geval tot 23 maart; op die datum wordt de beslissing genomen of er voldoende animo is om de Contente Solo-Duo-Optocht van start te laten gaan. Wanneer duidelijk is dat de optocht doorgaat, kan er tot de laatste dag ingeschreven worden. Frank lacht: “Tot we aan de 111 deelnemers zitten, dus. Meedoen kost € 5,- voor een solo-act en een tientje voor een duo maar dat is direct terugverdiend want de deelnemers krijgen van ons consumptiebonnen voor de afterparty.” Eric vult aan: “We hopen op voldoende deelnemers maar publiek is net zo belangrijk; de terrassen aan de Markt zijn open en er is voldoende ruimte om de deelnemers goed te kunnen bekijken. We laten het gebeuren dit jaar, we kijken of de Contente
Solo-Duo-Optocht bestaansrecht heeft. We geloven er zelf in en hopen dat we overspoeld zullen worden door deelnemers en bezoekers.”

Opgeven kan op de site: www.cvdebuurlanders.nl

KBO-bezoek aan Marcienne, Duitsland

KBO-bezoek aan Marcienne, Duitsland

REUSEL – Leden van de KBO Reusel gaan op vrijdag 12 april naar Marcienne in Kirchhoven, Duitsland. Ook de leden van de KBO’s van Hooge Mierde, Lage Mierde en Hulsel worden uitgenodigd. De deelnemers ervaren het als een leuk uitstapje.

Marcienne is een kledingbedrijf/dames breifabriek, waar de nieuwste modetrends worden geshowd. Men kan in dit bedrijf ook kleding kopen. We worden daar ontvangen om ±10.30 uur met koffie/thee en belegde broodjes. Daarna wordt er een live modeshow getoond van de Marcienne-collectie. Als extraatje wordt er onder de deelnemers een verloting gehouden. Op verzoek kunt u de breifabriek, de productie- en confectieafdeling bezoeken. In de boetiek kunt u zich laten adviseren door de mannequins en kopen wat u leuk vindt.

Datum vertrek: vrijdag 12 april om uur. Kosten: € 10,00. Locatie vertrek: busstation Wilhelminalaan bij La Gare. Tijd: van 09.15 tot ± 14.45 uur. Aanmelden: woensdag 20 maart van 10.00 tot 11.00 uur in D’n Aachterûm. Contactpersoon: Annie van Gompel, tel. 642535. Denk eraan: vol = vol.

Voorjaarswandeling Zondag 24 maart

Voorjaarswandeling Zondag 24 maart

LUYKSGESTEL – Startlocatie: Gemeenschapscentrum Den Eijkholt, Kapellerweg 3 in Luyksgestel. Afstanden/starttijden: 7 km van 08.00 tot 14.00 uur, 12 km van 08.00 tot 13.00 uur, 16 km van 08.00 tot 12.00 uur, 21 km van 08.00 tot 11.00 uur en 26 km van 08.00 tot 10.00 uur. Kosten deelname: € 0,50 kinderen t/m 12 jaar, € 1,20 leden van WSV De Grenslopers, € 1,50 overige bondsleden en € 2,50 voor niet-leden (sticker inbegrepen).

U start in Luyksgestel en de wandelroute gaat door natuurgebied Stevensbergen. Dat ligt te midden van de gemeentebossen van Luyksgestel en is een voormalig heideveld met nog enkele stuifzandresten. De Stevensbergen zijn eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten. Het gebied claimt het hoogste punt van Noord-Brabant te bezitten en staat bekend als een rijk reptielengebied. De rustpost is bij het Zwartven in het Venakkerbosch. Als u terug komt bij finish (start) is het nog heerlijk toeven in Den Eijkholt. Heel veel wandelgenot! Voor meer info:

www.degrenslopers.nl

Zing mee met La Bonne  Espérance!

Zing mee met La Bonne Espérance!

EINDHOVEN – Op 5 oktober geeft Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance, samen met het Symfonie Orkest Eindhoven, een concert in het Muziekgebouw, ter gelegenheid van de bevrijding van Eindhoven, 75 jaar geleden. Het programma is opgebouwd rond de Five Mystical Songs van Ralph Vaughan Williams met als solist de bariton Stefan Astakhov.

La Bonne Espérance nodigt mannen, die zingen leuk vinden en een keer op het podium van het Muziekgebouw willen staan, uit om met hen mee te doen. Op dinsdagavond, van 20.00 tot 22.30 uur, kan men dan mee repeteren in zaal Unitas aan de Vlokhovenseweg in Eindhoven. Zangervaring is niet nodig, want er wordt gezorgd voor tien zanglessen en een ervaren zanger als mentor.

Voor het bevrijdingsconcert krijg je van La Bonne een smoking te leen, voor een stralend debuut op het podium. Wat vragen we van je als deelnemer? Een bijdrage van € 50,- en je enthousiaste inzet.

Kijk op www.labonneesperance.nl/zingmee, stuur een e-mail naar secretariaat@labonneesperance.nl en kom op dinsdagavond om 19.45 uur naar zaal Unitas aan de Vlokhovenseweg 49 te Eindhoven. Mee repeteren kan nu al!

6e Pub Quiz Kennis voor Kennis – Voor een goed doel in het onderwijs

6e Pub Quiz Kennis voor Kennis – Voor een goed doel in het onderwijs

REGIO – De Rotaryclub Bladel, Reusel-de Mierden organiseert op 29 maart voor de 6e keer de unieke Pub Quiz in de feesttempel Ambiani in Bladel, de Kennis voor Kennis Pub Quiz. Een quiz die bedoeld is om geld op te halen voor een goed doel in het onderwijs.

Voor de 6e keer zullen diverse teams op deze avond strijden tegen elkaar. 20 teams zetten hun kennis, spitsvondigheid, algemene kennis en creativiteit in om de eeuwige roem te verwerven en tegelijkertijd geld in te zamelen voor het goede doel. U wordt van harte uitgenodigd om mee te doen.

Er zijn geen verliezers op deze avond, want deelname aan de avond betekent steun voor beter onderwijs. Kennis voor Kennis is niet voor niets het motto van de avond. De opbrengst van de Kennis voor Kennis Pub Quiz zal dit keer worden gebruikt om goed de activiteiten van Stichting Leergeld te ondersteunen.

Stichting Leergeld wil op een duurzame manier investeren in de participatie en ontwikkeling van kinderen, die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen. Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt bovendien voorkomen dat de maatschappij er later duur ‘leergeld’ voor gaat betalen.

De Rotaryclub Bladel, Reusel-de Mierden gelooft in onderwijs als hoeksteen van een goed ontwikkelde wereld. Kinderen zijn de leiders van morgen en hun vormingsjaren zijn van cruciaal belang. Zonder onderwijs wordt hun toekomst onzeker, onveilig en kwetsbaar. Met de organisatie van de Kennis voor Kennis Pubquiz wil de Rotary helpen om kinderen een toekomst te bieden.

Om deel te nemen aan de Pub Quiz en daarmee bij te dragen aan het goede doel, kunt u uw team opgeven (max. 6 personen) door een mailtje te sturen naar pubquiz@rotarybladel.nl. Vermeld de naam van uw team en het aantal deelnemers. Kosten voor de deelname bedragen € 15,- per persoon.

Gegarandeerd een reuze gezellige en spannende avond, van 20.00 tot ongeveer 23.00 uur. Zeker als u met uw vrienden een goed team weet te vormen. Kunnen we op uw deelname rekenen? Zie:

www.rotarybladel.nl
https://www.facebook.com/RotaryBladel

Posts loader