EERSEL – Op zaterdag 14 december gaat om 18.00 uur de Rotary Santa Run weer van start op de Markt in Eersel. De Santa Run is een feestelijke wandeltocht waarbij deelnemers – in kerstmanpak – door Eersel lopen. Het parcours (2,3 km) is geschikt voor jong en oud en loopt grotendeels door de winkelstraten van Eersel.

Organisatoren Rotaryclub Eersel, Stichting Promotie Eersel (SPE) en de gezamenlijke horeca-ondernemers verwachten zeker 400 kerstmannen aan de start. Het inschrijfgeld en de sponsorbijdragen gaan dit jaar naar de Wensambulance Brabant.

Programma:
– 17.00 uur: registreren ‘last minute’ deelnemers en ontvangst sponsoren (in tent op de markt).
– 18.00 uur: op de markt muzikale warming-up onder leiding van enthousiaste instructeurs van de Fit Factory.
– 18.10 uur: startsein Rotary Santa Run door de Kerstman.
– 19.45 uur: optreden bigband Nightshift uit Valkenswaard in de tent.
– 20.00 uur: sluiting finish.
– 20.30 uur: bekendmaking opbrengst voor het goede doel en uitreiking cheque.
– 20.45 uur: feestelijke afsluiting op de markt in Eersel.

Rondom de Rotary Santa Run is er in het centrum van Eersel een hoop te doen. Zo is er veel live muziek in de feestelijk versierde straten. Showband Sint Joris, dweilorkest Krankjorum en het Strijps Kamerkoor zullen tijdens de tocht een muzikale bijdrage leveren. Ook aan de inwendige mens is gedacht. De Rotaryclub en winkeliers richten op verschillende plekken kraampjes in waar lekkere koek en zopie aangeboden wordt. De tocht eindigt in de tent op de Markt van Eersel. Daar laat de bigband Nightshift alle deelnemende kerstmannen, sponsoren en geïnteresseerden swingen tijdens de afterparty.

Kosten voor deelname zijn € 2,50. Inbegrepen zijn een kerstmanpak, startbewijs en diverse hapjes en drankjes onderweg. Ook krijgen alle wandelaars een medaille bij de finish. Inschrijven kan via https://eersel.rotarysantarun.nl. De via internet bestelde kerstmanpakken en startbewijzen zijn vanaf 7 december af te halen bij Supermarkt Plus van Doornmalen. Op 14 december kunnen late beslissers nog inschrijven in de tent op de Markt in Eersel.

De ambitie van de organisatoren is om met de inschrijfgelden weer een mooi bedrag bijeen te krijgen voor het goede doel. Dit jaar is dat de Wensambulance Brabant.

Naast grote sponsoren kan iedereen die de Santa Run en het goede doel een warm hart toedraagt, lid worden van de Club van 100. Voor € 100,- steun je dit evenement en draag je bij aan het goede doel. Daarnaast word je voorafgaand aan de run ontvangen voor een gezellige borrel met andere leden van de club.

De dag na de Rotary Santa Run, zondag 15 december, organiseert de Stichting Promotie Eersel met enkele horeca-ondernemers een heuse kerstmarkt en een koopzondag. Ook deze activiteiten vinden plaats in centrum van het dorp. Aanvang is om 12.00 uur. Zo kan je het hele weekend alvast lekker in de kerstsfeer komen.