REUSEL – De werkweek afsluiten met een Vrijdagmiddagborrel, op de werkvloer afgekort tot ‘vrijmibo’. Er zijn bedrijven waar het een wekelijks terugkerend ritueel is; even met de collega’s de week informeel afsluiten en over iets anders dan het werk praten. In Reusel pakken ze het iets groter aan en nodigen ze álle bedrijven uit de regio uit voor de ‘Grootste Vrijmibo van de Kempen’. Nick de Laat en Ruud Schippers praten je even bij.

Idee
Twee keer per jaar is er op de Wilgenspot in Reusel een onwijs gezellig festival: Elsom Open Air in de zomer en Elsom Winterfestival in de winter. Dan in een tent, dat spreekt voor zich. “In de zomer ontstond ineens het idee om het festivalweekend uit te breiden met de vrijdagmiddag”, vertelt Nick, die als organisator verbonden is aan het festival. “De tijd bleek te krap om het goed te organiseren maar van het idee van een vrijmibo voor álle bedrijven uit de Kempen werden we heel enthousiast. Dus toen we aan de slag gingen met het Winterfestival, haalden we dit idee tevoorschijn en nu is het zover. We weten dat er best wel wat bedrijven zijn waar de ‘vrijmibo’ ingeburgerd is maar we weten ook dat die vaak in een saaie bedrijfskantine zijn. De bedrijven waar ze een gezellig barretje hebben, zijn op één hand te tellen. Wij voegen daar een ingrediënt aan toe, namelijk dat je perfect kunt netwerken op de grootste vrijmibo van de Kempen.”

Contacten
Ruud Schippers is als sponsor al jaren verbonden aan de festivals van d’n Elsom en zijn bedrijf – JAM – heeft connecties met ongeveer 1100 bedrijven in de regio. “Eén en één is twee”, lacht Ruud. “We hebben het idee van de ‘vrijmibo’ in de week gezet bij een aantal bedrijven en het werd positief ontvangen. Zo goed dat we het aandurfden om het groots aan te pakken. We hebben bijna alle bedrijven in de Kempen benaderd, zowel via social media als ondernemersverenigingen, maar vaak ook persoonlijk of per mail, en de respons is goed. Uiteraard hebben we ervoor gezorgd dat er leuke bedrijfspakketten zijn, zoals een gepersonaliseerde hangtafel, hapjes en voldoende munten voor drank. Het leuke aan deze ‘vrijmibo’ is dat het zowel voor grote als kleine bedrijven is, zelfs ZZP’ers zijn welkom. Naast een gezellig feestje mét je collega’s is het ook goed om een keer informeel te praten met collega’s van andere bedrijven. Contacten leggen én onderhouden, dat maakt je onderneming sterker.”

Tickets
De grootste Vrijmibo van de Kempen begint op 15 november om 16.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Het avondprogramma loopt naadloos over van de borrel in het feest en iedereen met een kaartje voor de vrijmibo is welkom om te blijven hangen en de optredens van Rowwen Hèze of de Queen-tributeband The Vipers mee te maken. Nick: “We hebben de ticketprijs laag gehouden om zoveel mogelijk bedrijven de mogelijkheid te geven aanwezig te zijn. € 14,50 voor een feestje is niet veel. Wij zorgen voor de hapjes en de muziek. Hapjes worden verzorgd door Liberty Foodbar en de muziek is van allround coverband REPOP en dj Jerome. Bedrijven hoeven niets te regelen, dat doen wij. Ze hoeven alleen tickets te kopen voor de werknemers en zich over te geven aan de Brabantse gezelligheid.”

Netwerken
De Grootste Vrijmibo van de Kempen wordt – bij gebleken succes – een jaarlijks terugkerend feest. Ruud: “We zien dat er nog een aantal bedrijven een afwachtende houding aanneemt. Dat is niet nodig, we garanderen een feestje van formaat waar nog lang over nagepraat zal worden. We noemen De Grootste Vrijmibo van de Kempen het begin van het nieuwe netwerken. Netwerken is, wat ons betreft, namelijk méér dan directeuren die contact leggen. Collega’s van verschillende bedrijven moeten elkaar ook weten te vinden en waar kun je beter die eerste contacten leggen dan tijdens een ‘vrijmibo’?”

Erbij zijn?
Kaarten voor de ‘vrijmibo’ kunnen tot het laatste moment gekocht worden; de verkoop van de bedrijfspakketten is inmiddels gestopt. Dat wil niet zeggen dat bedrijven niet meer in grote aantallen kunnen komen maar dan is er geen sprake meer van gepersonaliseerde hangtafels. Voor de gezelligheid heeft dat geen gevolgen: hoe drukker, hoe gezelliger. Wacht dus niet langer af maar trakteer je personeel op een gezellige borrel. Wie geen genoeg kan krijgen van het feest, is ook op zaterdag welkom op het Elsom Winterfestival aan de Wilgenspot in Reusel; dan zijn er onder andere optredens van dj Paul Elstak, Lange Frans en Disco Snolly. Kaarten daarvoor – en voor de vrijdagavond – koop je via www.elsomwinterfestival.nl. Kaarten voor de Vrijmibo koop je via www.grootstevrijmibo.nl.