REUSEL – Ook zin om mee te lopen in de kinderoptocht van Reusel? En heb je al een leuk idee of ben je er nog over na aan het denken? Hoe dan ook, het is tijd om je op te geven, want jij kunt niet ontbreken in de Grôte Klène Narrentrek op maandag 4 maart. Het thema van dit jaar, bedacht door Thijs Cox, luid als volgt: ‘Dees joar gi klèn Narrendonk helemoal uit z’n ploat, van ’s mergens vruug tot ’s avonds loat’.

Als je deelneemt aan de Grôte Klène Narrentrek komen op zaterdag 2 maart Oppernar Thijs, D’r Neffe Nar Meis en de rest van de Narrenraad naar jou om de creatie van jou of je groepje te bewonderen. Niet verklappen hè, maar iedere deelnemer krijgt een kleinigheidje als aandenken. Er zijn diverse prijzen te behalen in allerlei categorieën en natuurlijk is er een publieksprijs. Het publiek langs de kant kan via SMS stemmen op zijn/haar favoriete act. Voor alle winnaars zijn er geweldige bekers te winnen.

Wacht dus niet langer en schrijf je in voor de mooiste, grootste en langste kinderoptocht in onze regio. Na de optocht is er in De Kei het Biste Fist van Narrendonk, wat je niet wilt missen. Op dat feestje wordt ook een Oanhouwer en/of Uitschieter in het zonnetje gezet en wie weet ken jij hem of haar. Wat is nou een Echte Oanhouwer en wat is een Uitschieter?

N’n echte Aonhouwer
N’n echte Aonhouwer is een volwassen persoon die zich al heel lang inzet voor (een deel van) de Reuselse jeugd. Voorbeelden hiervan uit het verleden zijn o.a. Harold Baijens en Bart Lavrijsen. Harold omdat hij zich op veel fronten binnen Stichting Jeugd Belangen inzet en Bart zet zich vol overgave in voor de jeugd van AVR’69 en buurtvereniging de Velden. Vorig jaar mocht Yvonne Verspaandonk-van Herk zich nog een echte Aonhouwer noemen. Zij staat met hart en ziel voortdurend klaar voor korfbalvereniging Rosolo en de jeugd van Rosolo. En zo zijn er zeker nog meer mensen in onze gemeenschap die zich al jarenlang belangeloos inzetten voor de Reuselse jeugd en het verdienen om hiervoor een keer in het zonnetje gezet te worden.

D’n Uitschieter
Ken jij een kind (of groep kinderen) die in het afgelopen carnavalsjaar een bijzondere prestatie heeft of hebben geleverd, dan kun je hem/haar/hen bij ons aanmelden.

Om in aanmerking te komen voor de titel D’n Uitschieter moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  • De prestatie moet heel bijzonder zijn, hij of zij moet(en) kampioen zijn geworden of een unieke titel/status hebben gekregen in datgene waar hij/zij dan blijkbaar zo goed in is of zijn. Die prestatie kan zowel op het sportieve vlak liggen, maar kan ook met bijvoorbeeld een hobby te maken hebben.
  • Het kind of de groep kinderen moet(en) op het moment dat de prestatie werd geleverd de leeftijd hebben van de basisschool én woonachtig zijn in de gemeente Reusel.
  • De prestatie moet geleverd zijn tussen maart 2018 en nu.

In 2017 ontvingen maar liefst twee kinderen de titel D’n Uitschieter: Luuk Wouters werd in dat jaar Brabants kampioen DMX Zuid in de categorie 50 CC en Inge de Laat werd Brabants kampioen dressuur rijden in de categorie C-L1. Vorig jaar hadden we er geen, dus zou het extra leuk zijn als we in 2019 wel weer een Uitschieter hebben.

Graag willen we ook dit jaar n’n Echte Oanhouwer en d’n Uitschieter in het zonnetje zetten. Ken jij kinderen of personen die hiervoor in aanmerking komen? Laat het ons weten door contact op te nemen met één van onderstaande werkgroepleden of via het hieronder genoemde e-mailadres. Als er meerdere kinderen/personen worden genomineerd, dan zal de werkgroep Kinderkarnaval daaruit een keuze maken. Enne… niets zeggen tegen degene die je opgegeven hebt hè!? Het moet natuurlijk wel een verrassing blijven.

Voor informatie of aanmeldingen voor de Kinderoptocht, Oanhouwer en Uitschieter kun je contact opnemen of mailen met Audrey Baselmans, tel. 06-28774162. E-mail: kindercarnaval@narrendonk.nl Het inschrijfformulier voor de optocht is te vinden op de website:

www.narrendonk.nl