BLADEL – Het carnavalsfeest in Bladel staat aan de vooravond van een van de meest bijzondere jaren van haar geschiedenis. De Muggezifters noemen het zelf 11.0. Zoals onze Prins Johan ook al aan zijn prinsennaam heeft gekoppeld. Deze term is zeker allesomvattend.

De gehele vereniging is onder de loep genomen. Welke activiteiten en tradities hebben we allemaal? Welke zijn perfect, welke wat minder? Aan de hand van deze analyse is een visie ontwikkeld en deze wordt direct dit jaar tot uitvoer gebracht! Wat goed was is gewoon gebleven, wat minder was is flink aangepakt. Zo komt er een volledig nieuw optocht concept: De Blaalse Strip (hier leest u volgende week over). De zittingsavonden die omgedoopt zijn tot Nieuwe Blaalse Revue en het allergrootste spektakel, de tent op de mert. Niet meer in cultureel centrum Den Herd met carnaval, maar met zijn allen in de enorme feesttent.

En dan bedoelen we ook met zijn allen. We organiseren activiteiten voor alle leeftijden, van 0 tot 122. Bij al deze ontwikkelingen komt alleen wel kijken dat we veel meer werk te verzetten hebben met onze relatief kleine carnavalsvereniging (40 mannen en vrouwen). Gelukkig zetten al onze leden vol trots en enthousiasme een flink aantal tandjes bij. Hierdoor zitten we ruimer in de bezetting als ooit te voren.

Toch komen we nog een behoorlijk aantal handjes tekort. Met name gedurende het carnaval zelf. Denk dan aan garderobetaken, bardiensten en muntenverkoop. Ook bij de jeugddisco zoeken we nog elke avond hulp. Hier is voor het eerst ook een gedeelte speciaal alleen voor de 14-17 jarigen.

Wat dit komend jaar ook prettiger helpen maakt is dat je altijd tussen het feestgedruis aan het assisteren bent. Niet ergens achteraf, waardoor je net zo goed alles rustig meekrijgt!

Wanneer je bardiensten zou willen draaien tijdens de carnavalsdagen dan staat hier ook een vergoeding tegenover. Deze kan voor jezelf zijn of voor de vereniging namens wie je komt ondersteunen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de commissie Organisatie via info@demuggezifters.nl en 06-57404153. Dan ontvang je informatie over tijden, vergoeding etc.

De shifts zijn flexibel in te delen. Een bardienst is meestal een blok van 4 uur in de middag of in de avond. We zijn namelijk elke dag van 13.00 tot 0.00 uur geopend. Met uitzonderingen van zaterdagavond, dan mogen we een uurtje langer door en dinsdagochtend beginnen we eerder om 10.00 uur voor de peuters en kleuters!

Alle verdere informatie vind je in onze eigen carnavalskrant die bij alle inwoners van Bladel op de mat zal vallen. Lees deze aandachtig en ontdek welke prachtige ontwikkelingen er allemaal gaande zijn, wat het programma is en hoe gezellig deze bijzondere carnaval gaat worden. Hopelijk zien wij jullie tijdens onze activiteiten. Zonder publiek heeft het Blaalse carnaval sowieso geen recht van bestaan. Zonder jullie zijn we nergens! Samen kunnen we er echt wat moois van maken.