HAPERT – Op zondag 2 februari heeft Zanggroep Medium met een mooi concert in Den Tref het 50-jarig jubileum gevierd. Wat een geweldige middag was dat. De zaal was goed gevuld en de sfeer was prima.

Dit was mede te danken aan het optreden van de band Sabbatical, die samen met Zanggroep Medium ook nog een aantal liedjes ten gehore bracht.

Vervolgens heeft deze band ook de afterparty muzikaal opgeluisterd, wat zowel door het publiek, als door Zanggroep Medium zeer werd gewaardeerd. Aansluitend aan het concert werd één van de leden van het eerste uur, Piet Wilborts, de drummer, in de schijnwerpers geplaatst. Piet is destijds, bij de opstart van het Jongerenkoor, gevraagd als drummer deel uit te maken van het combo en deze functie heeft hij al die jaren met verve vervuld. Dit kon natuurlijk niet zonder hulde blijven. Pastoor Schilder en wethouder Davy Jansen waren dan ook graag bereid hieraan hun medewerking te verlenen. Na de mooie woorden van de pastoor, die u in de vorige uitgave van de PC55 hebt kunnen lezen, ontving Piet uit handen van de pastoor een oorkonde en de eremedaille in Goud van de Sint Gregoriusvereniging.

Vervolgens nam wethouder Davy Jansen het woord en hij sprak Piet en echtgenote Lucia met lovende woorden toe (zie hiervoor ook de facebookpagina van Zanggroep Medium). Davy overhandigde Lucia een mooi boeket en de leden van het koor werden getrakteerd op heerlijke vlaai. Piet was zeer verrast met de eer die hem ten deel viel.