BLADEL – De kerstboomverbranding in Bladel is dit jaar op 12 januari om 19.00 uur. Dit gratis evenement wordt georganiseerd door Scouting Bladel op de zaterdag na Driekoningen. Het terrein is aan de noordkant van de Beemdstraat in Bladel.

De kerstbomen kunnen vanaf 12.00 uur worden gebracht door alle inwoners van Bladel en omstreken. Veel kinderen nemen zelf het initiatief om kerstbomen te verzamelen en naar het terrein te brengen. Zonder deze kinderen is een mooie grote stapel niet te realiseren. Daarom krijgen ze per ingeleverde kerstboom een lootje, waarmee ze geweldige prijzen kunnen winnen. Vrijwilligers van Scouting Bladel staan vroeg op om van houten pallets een geraamte te timmeren. Dit vormt de basis voor een prachtige stapel kerstbomen. In 2018 lagen zelfs bijna 1000 kerstbomen op de stapel.

Kinderen leven naar de kerstboomverbranding en lampionnenoptocht toe. Ze zijn al een hele tijd bezig met het in elkaar knutselen van prachtige lampionnen. We verzamelen om 18.15 uur op de markt en wandelen we samen naar het terrein van de kerstboomverbranding, waarbij een deel van Bladel wordt verlicht door de prachtige lampionnen. De twee kinderen die de mooiste lampion hebben geknutseld winnen zelfs een leuke prijs.

Tijdens de dag bakken vrijwilligers heerlijke, zelfgemaakte appelflappen. Deze zijn te koop tijdens de kerstboomverbranding voor € 1,25 en ook is voor € 0,75 warme chocolademelk, koffie, thee of ranja te koop. Betalen is alleen contant mogelijk. De eventuele opbrengst is bestemd voor Scouting Bladel.

Ook dit jaar hopen we weer op een grote opkomst. Veel gezinnen bezoeken de kerstboomverbranding om te genieten van de hartverwarmende gezelligheid. Het is een traditioneel evenement dat inwoners van gemeente Bladel bij elkaar brengt. Voor kinderen is het meemaken van een kerstboomverbranding een spectaculair moment. Jullie zijn van harte welkom!