EERSEL – Tijdens de herfstvakantie staat er een superleuke kindermiddag gepland in Kempenmuseum De Acht Zaligheden aan de Kapelweg 2 in Eersel. Woensdag 17 oktober staat helemaal in het teken van ‘Wat de pot schaft!’.

Durf jij je hand in de voeldoos te steken? Kun jij proeven met je neus? Kom je ook frikandellen mee bakken, in de vuurton, en natuurlijk opeten? Dit zijn enkele activiteiten die de vrijwilligers van het Kempenmuseum op touw hebben gezet om er weer een gezellige boel van te maken. Deze middag staat helemaal in het teken van smikkelen en smullen en sluit prima aan op de lopende tentoonstelling ‘Wat de Pot schaft!’, over eten en drinken in de Kempen. Maar er zijn ook hapjes uit verre landen, zoals Koerdistan, Eritrea, Syrië en Ghana.

Maak zelf je kruidenthee en bak je eigen appeltjes, nadat je actief bezig bent geweest op het kruiwagenparcours, wat we hebben uitgezet. Heb je alles gedaan, dan krijg je een mooi diploma. De Plus Markt uit Eersel sponsort alle heerlijke en speciale hapjes van die middag.

Dus neem je vrienden, broertjes, zusjes, ooms, tantes en (groot)ouders mee naar het museum en de herfstvakantie kan niet meer stuk. We starten om 13.30 uur en gaan rond 16.30 uur weer huiswaarts. Kinderen betalen slechts € 2,00 p.p. Voor begeleiders geldt de normale entreeprijs. Museumkaart is geldig.