REUSEL – De Reuselse motorclub kondigt met gepaste trots aan dat zij voor haar 7e lustrum wederom een mooie Smokkelrit heeft weten te organiseren. In de eerste jaren was de rit nog als een klein boekje getypt en gedrukt. Vervolgens werd de rit met plakband op de tank geplakt. Dit is helaas toch wel een beetje nostalgie geworden. De toermastodonten van deze tijd zijn voorzien van moderne navigatiesystemen. Dus geen geplak vooraf en stoppen tijdens de rit om het volgende blad voor te leggen. Voor de één verluchting, voor de ander een gemis naar vroegere tijden.

Vanaf 1985 staat de Smokkelrit op de kalender. Nog steeds hetzelfde van opzet, tweede zondag in oktober, een mooie motorrit, afsluitend met een kopje snert. Alleen de GPS-navigatie is nieuw.

Ook voor dit jaar hebben de Reuselse motards weer hun best gedaan om de 35e Smokkelrit door de Belgische en Nederlandse Kempen te laten slingeren. België is geliefd omdat hier kleine achteraf weggetjes beter behouden zijn gebleven, en zo wordt de naam van het ‘smokkelen’ ook eer aangedaan. De rit is ongeveer 200 km lang en voert door de grensstreken van beide landen (denk aan pas en groene kaart). Pechservice is van dienst tijdens de rit. Ook is het een 10 punten ster-evenement voor de echte toerrijders van de LOOT competitie. De route is op de dag zelf beschikbaar op GPS.

Wil je het motorseizoen met een mooie toerrit afsluiten, kom dan op zondag 13 oktober naar het clublokaal d’n Bonn (voorheen De Red Coral Bar) aan de Wilhelminalaan in Reusel. Inschrijven is mogelijk vanaf 09.00 tot 12.00 uur. Deelnamekosten bedragen € 6,- inclusief een kop koffie bij aanvang en kop snert bij terugkomst. Contactadres: desmokkelears@hotmail.com. Telefoon secretariaat: (0031) 06-53306959.