BLADEL – Op woensdag 18 september begint het nieuwe seizoen 2019-2020 voor de Sniederskring. We starten dit jaar met Nicolien Mizee. Zij werd geboren in 1965 in Haarlem. Als schrijver was ze een laatbloeier want pas op 35-jarige leeftijd debuteerde zij met ‘Voor God en de Sociale Dienst’.

Hierin stelt de hoofdpersoon Cilia, een alter ego van Nicolien, op ironische en luchtige wijze haar vragen des levens via faxen aan haar docent scenarioschrijven. Dit recept herhaalt ze later nog een paar keer in boeken als ‘De kennismaking’, ‘De Porceleinkast’ en in ‘Allesverpletterende’, wat op 27 september zal uitkomen. Uit 2004 dateert ‘Toen kwam moeder met een mes’, wat haar een nominatie opleverde voor de Libris Literatuurprijs. Vooral bekend echter werd ze met haar voorlaatste roman van 2019 ‘Moord op de moestuin’. Deze bekendheid kwam ook doordat het boek in DWDD door Matthijs van Nieuwkerk werd uitgeroepen tot boek van de maand februari 2019.

Op deze avond zal ze geïnterviewd worden en op deze manier vertellen over haar zeer bijzondere persoonlijkheid, over haar wijze van werken en leven, haar thema’s, kortom over wie en wat zij is en doet. De avond vindt plaats in CC Den Herd, Emmaplein 4 in Bladel en begint om 20.00 uur. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om werk van de schrijver aan te schaffen en door haar te laten signeren. De entree is € 8,- (studenten € 2,-).