Het boek is geschreven in Turkije en geïllustreerd in Vessem. Schrijfster Klaske Kassenberg woont en werkt in Turkije en heeft al een aantal boeken op haar naam staan en illustrator Marja Roes woont in Vessem en illustreert voor kinderboeken, lesmaterialen, spellen en tijdschriften.

Na een unieke samenwerking op afstand is er een fris, vernieuwend kinderboek ontstaan, waarin diverse actuele thema’s op een luchtige manier aan bod komen. De wist-je-dat pagina’s na elk verhaal prikkelen de interesse van kinderen en zorgen voor verrassing en verwondering.

Het verhaal
In ‘Bento en Alba, een asiel voor kinderen’ draait het om de kinderen Bento en Alba, hun vader, mevrouw Ebru de professor en de hond Chico. Bento en Alba zijn door de Nederlandse vader geadopteerd, ze komen uit een ‘asiel voor kinderen’ in Colombia. Papa is huisman en helpt ook de Turkse mevrouw Ebru de professor in haar huishouden – en soms in het laboratorium. In deze ongewone setting beleven Bento en Alba heel gewone dingen.

De verhaaltjes zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vijf jaar. Voor prijzen en informatie verwijzen wij u naar de website www.uitgeverijweegbree.nl