REUSEL-DE MIERDEN – Vogelvereniging Zang en Kleur uit Reusel-de Mierden staat weer voor de organisatie van een grote vogelshow op zaterdag 9 en zondag 10 december. Besef wel dat er achter elke vogel iemand staat, die hier een heel jaar (soms meer) naar toe heeft gewerkt, met veel kennis en liefde voor zijn hobby. Door het tonen van deze vogels hopen we dat u eventueel ook interesse krijgt in een mooie tijdverdrijf.

Gemeenschapshuis De Schakel in Hooge Mierde is in het weekend 9 en 10 november een grote vogelkooi. Deze dagen worden er 466 vogels geshowd, zoals kleurkanaries, parkieten en andere papagaai-achtigen, tropische vogels en Europese cultuurvogels, waaronder zelfs een ekster, die door 33 inzenders zijn ingebracht.

Tijdens deze vogeltentoonstelling, georganiseerd door vogelvereniging Zang en Kleur uit Reusel-De Mierden, kan het publiek komen genieten van deze vogels. Wat betreft de vogels hebben een 9-tal keurmeesters deze uitvoerig bekeken. Eén voor één worden alle vogels gekeurd en bekeken of ze voldoen aan de eisen waaraan ze moeten voldoen. Dit zijn o.a. kleur, houding, conditie, tekening, vorm en bevedering. Er wordt overlegd en uiteindelijk is er een Open Brabants kampioen. En deze beste vogel wordt winnaar van het half varken, een tegoedbon bij de slager voor een groot vleespakket.

Prijsuitreiking van het Open Brabants Kampioenschap is op zondagmiddag 15.30 uur, waar dan ook de kampioenen en beste vogels van een prijs worden voorzien. Tevens kunnen de deelnemers van de gehele show, die minimaal 5 vogels hebben ingezonden, een keuze maken uit ons klassement met natura prijzen in volgorde van het behaalde aantal punten.

De 33 kwekers/inzenders hebben, zoals gezegd, een keur aan vogels bijeen gebracht. Het verbaast sommige mensen wel eens, dat zo’n vogeltje in dat kooitje er zo kleurrijk en gezond uitziet. De show is geopend op zaterdag 9 november van 14.00 tot 22.00 uur en op zondag 10 november van 09.00 tot 15.30 uur en de entree is gratis.

Tijdens de openingsuren op zaterdag- en zondagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur, is er tevens een vogelbeurs, waar u wellicht ook in het bezit kunt komen van vogels voor de hobby die u al heeft of misschien wel wilt gaan beginnen, nadat u dit alles heeft gezien. Onze (bestuurs)leden willen u daarin ook met raad en daad bijstaan. Dus tot ziens in gemeenschapshuis De Schakel in Hooge Mierde.