iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Ondernemen

Facilitypoint met restaurant op Kempisch Bedrijvenpark

Facilitypoint met restaurant op Kempisch Bedrijvenpark

HAPERT – Schippers Onroerend Goed en Kempisch Bedrijvenpark (KBP) hebben een koopovereenkomst getekend voor de verkoop van een kavel op het KBP. Op deze kavel wordt een facilitypoint met restauratieve voorziening gerealiseerd. Er wordt ruimte geboden aan diverse kantoorfuncties en het gebouw is flexibel in te delen. De kantoorruimte is onder andere bedoeld voor de huisvesting van de projectorganisatie van het KBP, het parkmanagement KBP en overige bedrijven en organisaties. Er lopen gesprekken met Subway om een vestigingspunt in de ‘Fresh Forward-stijl’ op de begane grond van het gebouw te realiseren.

Sinds de start van het KBP bestond de wens voor een facilitypoint met restauratieve voorziening op het terrein. De realisatie hiervan zorgt ervoor dat de voorzieningen voor de bedrijven en de medewerkers op het KBP nog verder worden uitgebreid. Het facilitypoint wordt een ontmoetingsplek voor medewerkers op het KBP en andere bedrijven en organisaties.

Het gebouw wordt gebouwd op een prominente locatie in het noorden van het bedrijvenpark aan de Provincialeweg. Het heeft drie bouwlagen en ca. 1.500 m² vloeroppervlakte. Een deel van deze ruimte wordt gebruikt door de projectorganisatie van het KBP en het parkmanagement. Daarnaast is er ruimte gereserveerd voor de huisvesting van andere projectorganisaties en bedrijven. Schippers Onroerend Goed bouwt het facilitypoint en gaat de kantoor- en horecaruimte verhuren. Het gebouw wordt naar verwachting in 2020 opgeleverd.

Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijventerrein van 69 ha groot, dat is aangelegd door de 4 Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Inmiddels is ruim 60% van het bedrijvenpark verkocht en 7% is gereserveerd. Meer info: www.kempischbedrijvenpark.com

 

 

René Coppens kondigt afscheid aan bij Rabobank De Kempen Hot icon

René Coppens kondigt afscheid aan bij Rabobank De Kempen

KEMPEN – Directievoorzitter René Coppens van Rabobank De Kempen heeft onlangs zijn afscheid aangekondigd. Vanaf 1 januari 2020 legt hij zijn werkzaamheden voor de lokale bank neer. Tot 1 juli blijft hij op parttimebasis namens Rabobank werkzaam als programmadirecteur van Vitale Varkenshouderij en is hij lid van de door Uri Rosenthal voorgezeten Coalitie Vitale Varkenshouderij om te komen tot een – mogelijk kleinere – duurzame topsector.

“Er verandert heel veel binnen de Rabobank-organisatie”, legt René uit. “Na de fusie tussen de banken in de Kempen in 2014 werkte er een fors aantal medewerkers. Inmiddels is dit aantal sterk afgenomen en zijn veel ondersteunende taken door andere bedrijfsonderdelen overgenomen.”

Ondernemerschap
“In het verleden werd vaker een beroep gedaan op mijn ondernemerschap”, verduidelijkt Coppens. “Zo heb ik bijvoorbeeld 4 fusieprocessen geleid, reorganisaties doorgevoerd en nieuwe organisaties opgezet. Telkens moesten belangrijke besluiten worden genomen om weer een gezonde nieuwe bank neer te zetten. En dat besturen en ondernemen geeft me juist energie. De functie van directievoorzitter van een zelfstandige lokale bank heeft de afgelopen jaren een duidelijk andere inhoud gekregen. Dit heeft tot mijn – in goed overleg genomen – besluit geleid.” René Coppens zal per 1 juli 2020 na ruim 39 jaar de Rabobank-organisatie verlaten en gaat in de tussentijd op zoek naar een andere uitdaging.

Bedrijven uit de Kempen bouwen uitkijktoren in Tilburg Hot icon

Bedrijven uit de Kempen bouwen uitkijktoren in Tilburg

KEMPEN – Het is niet zo verwonderlijk dat juist ondernemers uit de Kempen na de succesvolle realisatie van de Flaestoren op het landgoed de Utrecht in 2011 nu ook de Kempentoren in het Spoorpark in Tilburg bouwen. Een toren waar Kempische bouwers trots op zijn en die tot uitdrukking brengt waar samenwerking in de Brabantse Kempen toe kan leiden.

Het initiatief voor de bouw van de Kempentoren is volgens gedeputeerde Erik van Merrienboer iconisch voor hoe wij in Brabant en de Kempen te werk gaan! Erik van Merrienboer is bijzonder enthousiast over dit project van stad en ommeland die erdoor dichter bijeen komen. “In de eerste plaats: het getuigt van lef en onconventioneel denken. In de tweede plaats is er de samenwerking van iedereen. Je komt hier met een goed idee, het wordt omarmd en de mouwen worden opgestroopt; het project wordt gewoon gerealiseerd. Ten derde lijkt het mij een manier om mensen te verbinden en dat is ook typisch voor hier.”

De Kempentoren, een innovatief hightech ontwerp van Steef Luiten van Luiten-Smeulders architecten, zal het Spoorpark in Tilburg, het grootste burgerinitiatief in Nederland, nog meer uitstraling geven én zal door haar naam de Kempen nadrukkelijker op de kaart zetten en de stad verbinden met de regio. De Kempentoren is met een hoogte van 35 meter bijna twee keer zo hoog als zijn kleine broertje in de Utrecht. De betonnen fundering voor de toren werd in het voorjaar al gerealiseerd door aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen en bouwbedrijf Gebroeders Van Gisbergen uit Hooge Mierde. De afbouw van de toren, door Reijrink Staalconstructies en houthandel Van Dal, is op maandag 30 september al gestart. Op zaterdag 7 december wordt de toren feestelijk geopend.

De sterke maakindustrie, met het accent op innovatie, productie en toelevering, speelt een belangrijke rol in de Brabantse Kempen. De ontwikkeling van deze sector heeft de regio in de afgelopen decennia een hoog welvaartsniveau gebracht. Vanuit de hoogwaardige maakindustrie en duurzame agrosector levert de regio vanuit haar verbindende kracht en coöperatieve handelsgeest vandaag de dag innovatieve producten in een grotere productieketen op nationaal en internationaal niveau.

De Kempentoren, een icoon voor Brabant en de maakregio de Brabantse Kempen, past helemaal bij Kempisch ondernemerschap. De Brabantse Kempen is een regio die eigen identiteit koestert. De regio is zich bewust van de grenzen, maar juist daardoor ook van de waarde die daar buiten ligt. De Kempen ziet en erkent het economisch profijt dat buiten de regio te behalen is. Is het toeval dat de Kempen in vroegere jaren al bekend stond om de handel over de grens? Handel zit in de genen. Deze handelsgeest is terug te zien in de Kempische industrie. Kempische producten zijn vaak onderdeel van eindproducten die buiten de regio worden gemaakt. De metaalindustrie is sterk vertegenwoordigd. Het betekent dat veel bedrijven toeleveranciers zijn en daarmee sterk zijn gericht op samenwerking. Veelal met bedrijven buiten het gebied. Samenwerking is een kenmerk dat ook als cultureel kenmerk veel wordt genoemd en verband houdt met de gemeenschapszin die het gebied in de ogen van veel mensen binnen en buiten de regio karakteriseert. Samenwerking is ook een kenmerk van het een economisch productieproces

Bedrijven kunnen deel uitmaken van deze unieke samenwerking door een traptrede te sponsoren. Meer informatie zie www.kempentoren.nl

Oogwereld Holtman in Bladel verbouwt en is tijdelijk verhuisd naar het pand van oogwereld Holtman in Reusel Hot icon

Oogwereld Holtman in Bladel verbouwt en is tijdelijk verhuisd naar het pand van oogwereld Holtman in Reusel

BLADEL/REUSEL – Vanaf vrijdag 4 t/m vrijdag 25 oktober verbouwt Oogwereld Holtman in Bladel haar winkel. Tot de heropening zijn zij tijdelijk verhuisd naar het pand van Oogwereld Holtman aan de Kerkstraat 4 in Reusel. Gelukkig niet zo ver verwijderd van de huidige locatie. Op dit tijdelijke onderkomen kunt u uiteraard terecht voor de hoogstaande oogzorg en de laatste oogmode die Oogwereld Holtman klanten biedt. Niet in de vertrouwde omgeving, maar wel met de vertrouwde gezichten.

Het verbouwingsongemak levert voor bezoekers van de tijdelijke locatie een prettig voordeel op. Oogwereld Holtman geeft bij aankoop van een complete bril namelijk een korting van 50% op alle monturen, inclusief die van 2019! Vraag in de winkel naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Exclusieve oogmode en brillenglazen passend bij uw kijkbehoeften
Brillenglazen zijn veel meer dan een stukje glas. Voor iets wat er op het eerste gezicht altijd hetzelfde uitziet, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Voor iedere kijkbehoefte en levensstijl is er een brillenglas op maat te maken, zodat u gegarandeerd bent van comfortabel en optimaal zicht op iedere afstand. Laat u door Oogwereld Holtman adviseren voor een kijkoplossing op maat!

U wilt niet alleen goed kunnen zien, maar er ook goed uitzien met een bril. Bij Oogwereld hebben ze een uitgebreide collectie brillen met bijzondere merken, zoals Bellinger, Carven, Entourage of 7, Lafont, Lindberg, Penn & Ink N.Y. en Theo.

Benieuwd naar de oogmode en oogzorg van Oogwereld Holtman? De medewerkers verwelkomen u graag in het tijdelijke pand aan de Kerkstraat 4 in Reusel!

Oogwereld Holtman

Tijdelijk adres: Kerkstraat 4 Reusel
Holtman Bladel • T. 0497 – 360 420
Holtman Reusel • T. 0497 – 643 309

www.oogwereld.nl

Waarom verlichting maatwerk is… Hot icon

Waarom verlichting maatwerk is…

Kostenbesparingen, efficiënter inzetten van middelen en kritisch kijken naar de uitgaven van je bedrijf, winkel of woning. Dat is waar mensen op dit moment veel mee bezig zijn. Energiekosten en verzekeringen worden doorgespit, de aanschaf van zonnepanelen of warmtepomp wordt overwogen en ook vraagt men zich af hoe de huisvestingkosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden? Vaak wordt er niet stilgestaan bij één van de meest eenvoudige en snelste besparing die mogelijk is: namelijk de verlichting! Jawel, de lampjes op kantoor en magazijn, of in uw winkel, die soms wel 10 uur per dag branden.

Ledverlichting is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch zijn er nog steeds heel veel gebouwen waar oude, conventionele lichtbronnen branden. Dit zijn bijvoorbeeld TL-balken, halogeenspots en spaarlampen. Stuk voor stuk energievreters die ongemerkt een groot deel van uw energiebudget verbruiken. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de oplossingen die ledverlichting u kan bieden en waar Watts Lux & Lumen u bij kan adviseren met een lichtplan en de aanschaf van de armaturen.

Stimuleren van ledverlichting
De politiek is steeds meer bezig om alles te verduurzamen. Eén van de maatregelen die ze genomen heeft is dat bedrijven vanaf 1 juli 2020 enkel nog ledverlichting mogen gebruiken. Zowel nieuwe als bestaande gebouwen zullen moeten worden uitgerust met duurzame verlichting met als doel de CO2 uitstoot te verlagen. Naast dat het gunstig is voor het milieu, kan dit voor uw bedrijf een flinke besparing opleveren op de energiekosten. Ledverlichting is nu eenmaal veel energiezuiniger dan tl-verlichting, spaar- of halogeenlampen. Daarnaast is de langere levensduur van ledlampen een bepalende factor op de kostenbesparing op langere termijn. Het kán voor ondernemers een stimulans zijn om gebruik te maken van de energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie zoals ledverlichting. Mocht u hierover meer informatie wensen, dan kunt u dit opvragen via het e-mailadres
info@wattsluxandlumen.nl

Bestaande gebouwen en LED
Veelal wordt in bestaande gebouwen gedacht ‘oude armaturen eruit, LED-armaturen op dezelfde plaats’. Een voor de hand liggende gedachte maar ledverlichting is een ander type lichtbron dan de bestaande TL-balken of spaarlampen. Laat daarom vooraf een lichtplan maken zodat u een goede en prettige sfeer creëert.

Nieuwbouw en LED
Zodra er sprake is van nieuwbouw is het uiteraard eveneens van belang dat er goed wordt gekeken naar het lichtplan en zeker ook de manier van aansturing. Dynamische verlichting of daglichtgeregelde systemen die al dan niet centraal bediend kunnen worden is dan makkelijk aan te brengen en bespaart u veel energie.

Advies of verkoop
Voor Watts Lux & Lumen zit er een groot verschil tussen advies en verkoop, maar voor beide kunt u bij ons terecht. Bij een internetwinkel klikt u op het product dat u wilt hebben. Het ‘advies’ dat gegeven wordt bestaat vaak uit een productspecificatie en de eigenschappen van het product, in dit geval het armatuur. Maar een internetaanbieder kan nooit voor u bepalen welk product voor uw omgeving en met name de toepassing het meest geschikt is. Een standaard ledlamp die geschikt is voor elke kantooromgeving bestaat niet. De keuze voor het beste armatuur voor uw kantoorruimte is maatwerk. Dit hangt onder andere af wat voor soort werk dat er gedaan wordt, de grootte van de ruimte, de hoogte, de hoeveelheid daglicht en ook de lichtkleur kan bepalend zijn.

Met een goed advies vooraf – welk product is het beste voor uw toepassing – weet u zeker dat wat u gaat ontvangen, aansluit bij uw wensen. En juist daar zit het verschil tussen verkoop en advies waar sprake is van persoonlijk contact. Allemaal factoren die een rol spelen bij de keuze van uw verlichting. En dat is echt mensenwerk.

Maatwerk
Goede verlichting is essentieel in uw woning, op de werkvloer, in het magazijn of in uw winkel. Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn, is het goed om u te laten adviseren door een specialist die exact kan vertellen welke lichtbronnen het meest geschikt zijn en waarom. Ledverlichting heeft veel voordelen ten opzichte van conventionele lampen, maar bij verkeerd gebruik of verkeerde keuzes gaat een groot deel van het voordeel verloren. Overweegt u om ook over te stappen op ledverlichting? Maak dan eerst een afspraak bij Watts Lux & Lumen, wij kunnen u op maat adviseren. Persoonlijk advies, service en maatwerk staan centraal, voor elke toepassing en elke ruimte de juiste verlichting.

Neem vrijblijvend contact op met Rob Tummers voor een eerste kennismaking en ervaar wat hij kan doen voor je bedrijf, winkel of woning. Ga naar onderstaande website voor een impressie van de mogelijkheden of kijk op de Facebookpagina van Watts Lux & Lumen.

www.wattsluxandlumen.nl

OUTLET-verkoop bij Roijmans Bronzen Sculpturen – Weekend van 19 en 20 oktober Hot icon

OUTLET-verkoop bij Roijmans Bronzen Sculpturen – Weekend van 19 en 20 oktober

Roijmans Bronzen Sculpturen is gevestigd in Reusel en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het vervaardigen van bronzen sculpturen.

Als alle ingrediënten aanwezig zijn kan het proces van brons gieten beginnen. Allereerst zijn er een aantal mallen c.q.. vormen nodig; deze zijn gemaakt van zilverzand met hierbij 2 componenten, een hars en een harder. Deze mallen zijn voorzien van een speciale coating welke er voor zorgt dat het hete brons van 1200 graden celcius niet in de mallen brandt, met een ruw oppervlak als gevolg.

Daarnaast is er een (oliegestookte) oven nodig voor het verwarmen van de broden brons 90/10 (90% koper en 10% tin). De smelttemperatuur van brons ligt ongeveer tussen de 960 en 1050 graden Celcius en is afhankelijk van het percentage tin. Beschermende kleding dragen is noodzakelijk voor de gloeiendhete kroes en de daarbij vrijkomende stralingswarmte. Na het gieten, als de mallen nog warm zijn en de gegoten brons een paar minuten is gestold, kan de mal al voorzichtig worden opengemaakt. De mal is voor een eenmalig gebruik. Iedere sculptuur is uniek!

Sculpturen
De sculpturen zijn zowel geschikt voor binnen als buiten. Om een indruk te geven van de afmetingen van het werk vindt u alle formaten tussen de 5 centimeter en 4,5 meter.

Outlet – korting tot 70%
In het weekend van 19 en 20 oktober vindt er een outlet plaats van 12.00-17.00 uur. Door een herinrichting van de expositieruimte willen wij plaats maken door de voorraad bestaande beelden tegen een gereduceerde prijs aan te bieden. Kortingen minimaal 30% op alle sculpturen, maar kunnen oplopen tot 50% en zelfs 70% op diverse kleine en grote kunstwerken. Bent u nog op zoek naar een verfraaiing van uw huis en/of tuin, dan kunt u nu tegen een gereduceerde prijs een fraai kunstwerk aanschaffen.

De samensmelting van mens en materie; het proces van brons gieten.

Roijmans Bronzen Sculpturen
Wilhelminalaan 12 – Reusel
Tel 0497-641690 of 06-27433732

www.roijmansbronzensculpturen.nl

Creatief op de Dag van de Klant – Hapertse ondernemers geven blijk van waardering aan klanten op 6 oktober Hot icon

Creatief op de Dag van de Klant – Hapertse ondernemers geven blijk van waardering aan klanten op 6 oktober

Op zondag 6 oktober worden de klanten van de winkels in Hapert, flink in de watten gelegd. Het is dan namelijk ‘Dag van de Klant’ en dat betekent: leuke extraatjes, mooie aanbiedingen en een blijk van waardering van de ondernemers aan hun klanten.

Creatief
Het is al jaren traditie dat de ondernemers hun blijk van waardering aan hun klanten, verpakken in een creatieve dag. Dus zal op zondag 6 oktober een deel van de Kerkstraat vol staan met kraampjes waarin kunstenaars zich presenteren. Een aantal van hen zal een demonstratie geven en natuurlijk kan het publiek ook zelf aan de slag. Dat kan in de tent die komt te staan aan het begin van de Alexanderhof. VanBregje is de hele dag in de weer met ‘handlettering’ van kaartjes, labels of boekenleggers. Je kunt inschrijven bij haar voor een workshop ‘vaasje illustreren’ of ‘pimp je tassie’. Laat je creativiteit helemaal de vrije loop en maak van een ‘simpel’ vaasje een uniek kunstwerkje. Vooraf inschrijven is gewenst en kan via
info@vanbregje.nl.

Verwendag
Voor iedere bezoeker aan de Dag van de Klant is er een lekker kopje koffie met iets lekkers. Vincent Verdonschot: “We zijn blij met onze klanten en dat laten we graag merken tijdens de jaarlijkse verwendag in oktober. Uiteraard zijn de winkels open en hebben de ondernemers speciale dagaanbiedingen maar we willen vooral benadrukken dat je álle dagen van het jaar leuk kunt winkelen in Hapert. Voor iedere kopende klant is er op de ‘Dag van de Klant’ en leuke attentie. We hebben er dit jaar voor gekozen om de Markt vrij te houden, daar kan geparkeerd worden. De activiteiten vinden plaats in de Kerkstraat van Straatman tot aan de Novy. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.”

Kunst en creativiteit
In de kramen met creatieve uitspattingen zullen onder andere te zien zijn: schilderijen, hoeden, sieraden, lampen, macramé en wollont, kleding, haakwerken en cadeaus op maat. Elk getoond kunstwerk is uniek omdat het voortkomt uit de creativiteit van de maker. De kunstenaars vertellen graag over hun werk en geven een kijkje in hun creatieve proces. De Dag van de Klant duurt van 13.00-17.00 uur en iedereen is van harte welkom in het hart van Hapert.

50 jaar Bax Totaalrecreatie Hot icon

50 jaar Bax Totaalrecreatie

BERGEIJK – Wat 50 jaar geleden begon in een oude kippenkooi in het Brabantse Bergeijk, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste kampeerzaken van Zuid-Nederland. Bax Totaalrecreatie viert dit jaar haar 50-jarig jubileum!

Het bedrijf is inmiddels, na een aantal verhuizingen, gevestigd in een voormalige melkfabriek. Noodgedwongen verhuizingen aangezien het bedrijf gestaag doorgroeit. De showroom op de begane grond is een walhalla voor iedere kampeerliefhebber met een groot aanbod tenten, voortenten, campingaccessoires, tuinmeubelen, barbecues en outdoor. Maar de verdieping erboven, het atelier waar de tenten gemaakt worden, is hemel op aarde voor iedereen die met de tent gaat kamperen.

Bax Totaalrecreatie is de grootste tentenproducent van Nederland en er staan inmiddels meer dan 60 mensen op de loonlijst.

“Het waren onze ouders Jos en Mien die 50 jaar geleden al hun eerste tenten maakten. De zaken gingen goed en ze namen hun intrek in een in onbruik geraakte melkfabriek waar kampeerbenodigdheden werden verkocht. Op de verdieping erboven bevindt zich het atelier,” zeggen de broers John en Mark Bax die in 2005 het roer overnamen van hun ouders. Terwijl de oudste broer John een rondleiding geeft door de gigantische showroom van 25.000 m2, passeren we Bax senior. Hij zit, zoals elke dag eigenlijk, achter zijn naaimachine in het atelier van maar liefst 6.200 m2. In het atelier is ook een reparatieafdeling aanwezig, daar kunnen kampeerders hun tent in de periode van september tot en met december ter reparatie aanbieden.

“In het begin waren er de bungalowtenten, toen kwamen de piramidetenten en ondertussen zijn er onze tunneltenten in diverse formaten. We hebben drie merken kampeertenten: Baco, Falco en Mountain Oak. Sinds 2000 produceren we het merk Unico, dat zijn ronde voortenten en luifels, en wat later kwam er ook Freestyle bij, stabiele boogluifels in het aanvangssegment.”

Met Unico lanceerde Bax Totaalrecreatie een ongeziene uitvoering. “Onze voortenten en luifels van Unico staan bekend om de ronde vorm die een hoop voordelen biedt. Dankzij de boogstokconstructie zijn de voortenten en luifels eenvoudig op te zetten, bijzonder stormvast en is de afwatering optimaal!”

De familie Bax kan terecht trots zijn op wat ze de afgelopen 50 jaar heeft gerealiseerd. En ook voor de toekomst staat er een nieuwe generatie klaar. “John lacht: “De zonen van mijn broer zijn nog wat jong, maar mijn zonen steken al eens een handje toe.”

27 & 28 september 
Open Huis
Extra jubileumkorting!

Bax Totaalrecreatie organiseert vrijdag 27 en zaterdag 28 september Open Dagen van 10.00-16.00 uur. Een unieke kans voor bezoekers om een kijkje achter de schermen te nemen in het tentenatelier, maar ook om te profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen op tenten, voortenten, tuinmeubelen en kampeerartikelen. “Iedereen is welkom!”, zegt John. Locatie: Het Loo 22 in Bergeijk.

www.baxrecreatieshop.nl

Posts loader