iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Sport

Inschrijving voor volleybaltoernooi

Inschrijving voor volleybaltoernooi

HOOGELOON – Na het grote succes van het jubileumtoernooi in het voorjaar van 2017, organiseert Volleybalclub Hoogeloon opnieuw een volleybaltoernooi. Dit sportieve evenement voor iedereen, met of zonder volleybalervaring, zal plaatsvinden op zondag 2 juni op Sportpark de Roetwijer in Hoogeloon.

Dus alle sportievelingen van 18 jaar en ouder die het leuk vinden om een potje te volleyballen, stel snel je team samen, bestaande uit minimaal 4 personen, waarvan minimaal één vrouw. Verzamel je vrienden, familie of buurtgenoten om een team te vormen en schrijf je in.

Aanmelden kan door te mailen naar info@vchoogeloon.nl of het inschrijfformulier te downloaden op www.vchoogeloon.nl. Kosten: € 25,00 per team. Inschrijven kan tot 15 mei.

Beheerders gezocht voor kantine van vv Bladella

Beheerders gezocht voor kantine van vv Bladella

Aan het einde van dit seizoen (2018-2019) stopt Peter van der Heijden als gastheer van het clubhuis van voetbalvereniging Bladella. Daardoor zijn we op zoek naar andere beheerders.

Ambitieuze vrijwilligers met gevoel voor gastheerschap
Peter verlaat ons dan, nadat hij zes jaar op een geweldige manier invulling heeft gegeven aan het ontvangen van de gasten van Bladella. De kantine, het clubhuis, is steeds het visitekaartje geweest, zowel voor Bladella-leden op de club- en trainingsavonden, als voor de gasten van buiten Bladel. Dat willen we zo graag houden. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die deze taak op de juiste manier kunnen oppakken en die beschikken over de juiste competenties die horen bij een horecabedrijf.

De grootste huiskamer van Bladel
Voetbalvereniging Bladella zoekt dus nieuwe ondernemende vrijwilligers die hun kleur willen geven aan de grootste huiskamer van Bladel. Met ingang van het seizoen 2019-2020 biedt Bladella hen goede faciliteiten en deskundige begeleiding. De gezochte twee mensen (een stel, een paar, een koppel of een echtpaar) is samen verantwoordelijk voor de resultaten van onze kantine.

Bij voetbal en meer…
De kantine speelt een belangrijke rol en is de ontmoetingsplaats bij voetbal gerelateerde activiteiten: op de trainingsavonden en de wedstrijddagen op zaterdag en zondag. Daarbij verwachten we van het duo dat ze actief aan de slag gaan om bezoekers te trekken en die gastvrij te onthalen. Wij willen graag veel enthousiaste bezoekers. Ondernemende vrijwilligers snappen wat daarvoor nodig is en zijn pro-actief in hun wijze van opereren. De uiteindelijke resultaten, die van de kantine, zijn belangrijk als inkomsten voor de club.

Steun van vrijwilligers
Een grote groep vrijwilligers zal de kantinebeheerders daarbij enthousiast ondersteunen. Will van der Heijden is bestuursverantwoordelijke en kent de kneepjes van het vak. Hij wordt daarbij ondersteund door de kantinecommissie. Met andere woorden: jullie staan er niet alleen voor. Jullie worden wel de boegbeelden van de club omdat men vanuit de verre omtrek zal melden: ‘In de kantine van Bladella is er een vriendelijke, gezellige en Bourgondische sfeer’. Jullie kunnen deze opdracht zien als een prikkelende uitdaging. Peter wil graag de nieuwe beheerders helpen, om het werk dat het met zich meebrengt, goed uit te leggen.

Melden tot uiterlijk 15 mei 2019
Hebben jullie zin om daar eens over door te praten, dan kun je contact opnemen met Will van der Heijden. Kennen jullie potentiële kandidaten, zorg dan dat ze contact opnemen? Voor meer informatie, of je bent geïnteresseerd, kan je melden bij:

Will van der Heijden, De Haecken 23, 5531 DE Bladel. Tel. 06-23133998.

Sport in Beeld Hot icon

Sport in Beeld

PC55 blikt wekelijks terug op het afgelopen sportweekend door het plaatsen van foto’s met een kort verslag. Ook is er ruimte voor aankondingen van wedstrijden die het komend weekend op de rol staan. Elke sportvereniging kan hier gratis gebruik van maken hetgeen tevens een mooi uithangbord voor de vereniging is.

De ervaring leert dat onze lezers het enerzijds meer waarderen om geïnformeerd te worden over wat – sportief gezien – het komend weekend in petto heeft, dan terugkijken op afgelopen week(end). Deze ‘voorbeschouwing’ is voor de lezer de opwarmer voor wat er het komend weekend staat te gebeuren en daarmee een extra stimulans om zijn/haar club actief te ondersteunen. Anderzijds ontvangen we op de redactie veel positieve reacties op de heldere (sport)foto’s die wekelijks de krant sieren in de rubriek ‘Sport in Beeld’

Sportverenigingen kunnen tot zondagavond 22.00 uur hun foto(s) met een zeer beknopte verslag (max. 50 woorden) en/of aankondigingsartikel sturen
naar de redactie van PC55.

Het e-mailadres is info@pc55.nl

Duivenberichten – De Witpen & Luchtbode

Duivenberichten – De Witpen & Luchtbode

Het vliegseizoen voor de oude duiven is weer begonnen! De eerste wedvlucht was op 13 april vanuit Chimay.

Vanwege de kou en noord-oosten wind waren er maar 88 duiven ingemand. De eerste prijs was voor een duif van de trotse Toon Huijbregts met een snelheid van 1190 m per minuut. De tweede en derde prijs voor de duiven van Jan van Mol en de vierde en vijfde prijs voor de duiven van Auke van der Deen.

Op zaterdag 20 april weer een vlucht vanuit Chimay, 160 km. Om 09.30 uur werden 444 duiven gelost met een zwakke noord-oosten wind. Voor veel duiven was de eerste vlucht een taaie. Het stond een half uur open, normaal maar zo’n 10 minuten.

  • Aankomst eerste prijsduif 11.40 uur, snelheid 1256 m per minuut.
  • Aankomst laatste prijsduif 12.10 uur, snelheid 1015 m per minuut.

Uitslagen
1 Auke van der Deen, 2-3-4 Jan van Rooij, 5-7-8 Lee van Heijst, 6 Harrie Kennes, 9 Wim Huijbregts, 10 Jos van de Wijdeven.

Click Indoor groot succes Hot icon

Click Indoor groot succes

BLADEL – Circa 200 kinderen uit het basisonderwijs genoten op woensdag 17 april van Click Indoor. De Bladelse sporthal X-Sport was compleet omgetoverd tot een mega sport- en speelpaleis en het was dan ook lastig kiezen voor de leerlingen. Gelukkig was er tijd genoeg om álles te beleven.

Veel te beleven
Het druppelde wat langzaam binnen maar wie eenmaal binnen was had een topmiddag bij Click Indoor. Een balletje slaan bij de Meppers, hoogspringen bij AVR ’69 of een dansje wagen bij een echte dansleraar; het kon allemaal in de sporthal. Een groot aantal sportverenigingen had zich aangemeld maar ook organisaties op het gebied van jeugdzorg, voeding en gezondheid waren aanwezig om vooral de ouders voorlichting te geven. De kinderen hadden daar geen tijd voor; er was simpelweg té veel te beleven. Voor de broodnodige ontspanning konden de kinderen even uitpuffen bij Click Cultuur, waar heel veel knutselmaterialen aanwezig waren voor het maken van een eigen kunstwerk. Gedurende de middag moesten ook nog alle sportmeesters en -juffen gezocht worden want een volle stempelkaart inleveren betekende een prijs. Sportmeester Ruben Keulers verzuchtte: “Ik voel me net een conducteur”, om vervolgens weer een strippenkaart te knippen.

Sámen sporten
Het doel van Click is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking met sport en/of cultuur te brengen. Freek Bijnen kijkt terug op een succesvol evenement. “Waar ik vooral héél blij mee ben is dat we vandaag zoveel kinderen van het speciaal onderwijs en neveninstromers hebben gezien. Daar gaan we de komende maanden nog veel meer op inzetten. We beginnen met een Click voor kinderen van buitenlandse afkomst en laten die in één vloeiende beweging overgaan in het reguliere Click, om uiteindelijk tot sámen sporten te komen. Bijna geen mooiere manier denkbaar om te integreren en nieuwe mensen te leren kennen.” Met die gedachte waren de aanwezigen niet bezig, die genoten alleen maar van de stormbanen, de spelletjes met ouders, de skelters en de balsporten.

Paastocht met Voetje voor Voetje – 10-15-20-30 km Hot icon

Paastocht met Voetje voor Voetje – 10-15-20-30 km

VALKENSWAARD – In het oude buurtschap De Deelshurk ligt de start van de nieuwe Paastocht. Het Boothuis van kanoverhuurder Rofra, Molenstraat 203 in Valkenswaard, is dan de uitvalsbasis. Van daaruit zijn de routes uitgezet voor de afstanden van 10, 15, 20 en 30 km in de richting van de natuurgebieden die vanaf deze startplek prima bereikbaar zijn.

Zo gaan de lopers meteen al in de richting van De Opperheide en Het Brugven, met verderop ook nog De Hasselvennen. Dit alles is gelegen in het grensoverschrijdend natuurreservaat Groote Heide. Verderop worden ook de pittoreske kerkdorpen Borkel en Schaft, met tal van historische langgevelboerderijen, in de wandeling aangedaan.

Ook mag het bekende bos- en heidegebied van De Malpie met zijn Groot Malpieven niet ontbreken, om samen met de route langs de aloude Schans van Weert de natuurbeleving compleet te maken. Uiteraard is onderweg voor alle lopers in een comfortabele rustpost voorzien, waar onder het genot van hapje en drankje de benen kunnen worden gestrekt.

Alle afstanden kunnen vanaf 08.00 uur op pad: voor 30 km tot 10.00 uur, voor 20 km tot 11.30 uur, voor 15 km tot 13.00 uur en de wandelaars die kiezen voor de 10 km kunnen tot 14.00 uur aan deze fraaie
natuurtocht beginnen. Info:
secretaris@devoetjes.nl, telefoon 040-2047012 of

www.devoetjes.nl

Inschrijving voor volleybaltoernooi

Inschrijving voor volleybaltoernooi

HOOGELOON – Na het grote succes van het jubileumtoernooi in het voorjaar van 2017, organiseert Volleybalclub Hoogeloon opnieuw een volleybaltoernooi. Dit sportieve evenement voor iedereen, met of zonder volleybalervaring, zal plaatsvinden op zondag 2 juni op Sportpark de Roetwijer in Hoogeloon.

Dus alle sportievelingen van 18 jaar en ouder die het leuk vinden om een potje te volleyballen, stel snel je team samen, bestaande uit minimaal 4 personen, waarvan minimaal één vrouw. Verzamel je vrienden, familie of buurtgenoten om een team te vormen en schrijf je in. Aanmelden kan door te mailen naar info@vchoogeloon.nl of het inschrijfformulier te downloaden op www.vchoogeloon.nl. Kosten: € 25,00 per team. Inschrijven kan tot 15 mei.

Pannenkoekentocht op Paaszaterdag Hot icon

Pannenkoekentocht op Paaszaterdag

BLADEL – Loopgroep No-Limits zet zaterdag 20 april een lentewandeltocht uit in het Bladelse bosgebied. Na afloop is er voor elke wandelaar een heerlijke pannenkoek.

Wandelaars kunnen kiezen uit een afstand van 7 of 12 km. Voor de jongste deelnemers is er een wandeling van 2,5 km uitgezet. De routes worden met pijlen uitgezet en er kan gestart worden tussen 12.00 tot 14.00 uur. Aanmelden en vertrek is bij blokhut De Piramide aan de Egyptischedijk 18 in Bladel.

De kosten voor deelname bedragen € 3,- voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen tot 12 jaar. Iedere deelnemer krijgt één consumptiebon voor een drankje naar keuze of een pannenkoek. Er kan op eigen kosten natuurlijk meer genuttigd worden. Voor meer informatie kun je bellen naar Nellie Paridaans, tel. 06-57589622.

Posts loader