iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Sport

Blaalse Spelen 2019

Blaalse Spelen 2019

BLADEL – Op zaterdag 5 oktober staan sport en gezelligheid weer centraal in Bladel tijdens de Blaalse Spelen. Dit is een sportief toernooi voor volwassenen (deelname vanaf 18 jaar), waarbij teams het tegen elkaar opnemen in diverse sporten: korfbal, voetbal, handbal, tennis en handboogschieten.

Elk team bestaat uit minimaal 4 dames en 4 heren. De teams worden om ± 12.30 uur verwacht op het korfbalveld van sportpark de Smagtenbocht. De wedstrijden worden gespeeld tussen 13.00 en 18.00 uur.

Het toernooi wordt afgesloten door een gezellige avond op het sportpark. Hier zal een frietkar klaar staan, waar iedereen voor € 7,50 per persoon onbeperkt kan eten.

Lijkt het je leuk om mee te doen, meld je team dan aan voor 28 september via het e-mailadres

ac.kv.bladella@gmail.com

31e MTB-toertocht TC De Valkenrijders

31e MTB-toertocht TC De Valkenrijders

VALKENSWAARD – In 2019 wordt alweer voor de 31e keer door de Valkenswaardse toerclub TC De Valkenrijders een MTB-toertocht georganiseerd.

In overleg met Staatsbosbeheer en Brabants Landschap is er voor dit jaar een volledig nieuwe route uitgezet. Een fantastisch mooie route door de prachtige omgeving van Valkenswaard en het uitgestrekte Leenderbos, waar de paarse heide prachtig in bloei staat. De start van deze prachtige tocht zal zijn op het adres Dragonder 33B te Valkenswaard. De tocht zal gehouden worden op zondag 29 september.

Er kan een keuze gemaakt worden tussen de afstanden 25, 45 of 55 km. De route is volledig en duidelijk uitgepijld. Op de controlepost, circa halverwege de tocht, wordt er gratis sportdrank of thee met koek en fruit aangeboden. Bij aankomst is er gelegenheid om de fietsen te reinigen. In de directe omgeving is er volop parkeergelegenheid. Inschrijven kan tussen 08.30 en 10.30 uur bij onze vertreklocatie. Inschrijfkosten bedragen € 5,00 (kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 06-46234850.

Duivenberichten – De Witpen & Luchtbode

Duivenberichten – De Witpen & Luchtbode

De laatste fondvlucht voor jonge duiven, de vlucht van het jaar, vanuit Orleans in Frankrijk van ± 450 km.

Op zaterdag 14 september, om 08.45 uur, werden ze met prima vliegweer op de vlieglijn en met een kalme NO wind gelost. Op donderdagavond werden er bij de Luchtbode 166 duiven ingemand van 14 liefhebbers en bij De Witpen 126 van 8 liefhebbers. In Hapert landde het eerste duifje van deze twee verenigingen op de klep en wel bij Ton van de Put. Aankomst eerste prijsduif 15.24 uur met een snelheid van 1133 m per minuut. Aankomst laatste prijsduif 16.26 uur met een snelheid van 986 m per minuut.

Uitslag: 1-9 Ton van de Put, 2-6 Auke van der Deen, 3 Wim Huijbrechts, 4 Lee van Heijst, 5-7-8 Jan van Rooij, 10 Jan van Mol.

Bij de Luchtbode: aankomst eerste prijsduif 15.22 uur met een snelheid van 1129 m per minuut. Aankomst laatste prijsduif 17.00 uur met een snelheid van 907 m per minuut.

Uitslag: 1-2-3-4-6-7 Combinatie van Raak, 5 Cees Schaapsmeerders, 8-9 Antoon v.d. Borne, 10 Gebrs. van Herk.

Dan was er ook nog een vlucht voor jonge duiven, tweede ronde, vanuit Dizy le Gros in Frankrijk van ± 206 km. Gelost om 08.45 uur. Bij de Luchtbode gingen 385 duiven de mand in van 21 liefhebbers en bij De Witpen 364 van 13 liefhebbers. Bij de Luchtbode: aankomst eerste prijsduif 11.20 uur met een snelheid van 1335 m per minuut. Aankomst laatste prijsduif 11.40 uur met een snelheid van 1190 m per minuut.

Uitslag: 1-4-6-7-8-10 Cor van Gestel, 2-3 Gebrs. van Herk, 5-9 Wil Lavrijsen.

Bij De Witpen: aankomst eerste prijsduif 11.28 uur met een snelheid van 1288 m per minuut. Aankomst laatste prijsduif 11.50 uur met een snelheid van 1137 m per minuut.

Uitslag: 1-6-7 Ton van de Put, 2-8 Auke van der Deen, 3-4-9 Jos van de Wijdeven, 5 Wim Huijbrechts, 10 Lee van Heijst.

Vanuit Dizy le Gros vlogen ook nog oude duiven mee voor de natour. Van de Luchtbode gingen 66 duiven mee van 12 liefhebbers en bij De Witpen 96 van 11 liefhebbers. Bij de Luchtbode: aankomst eerste prijsduif 11.33 uur met een snelheid van 1238 m per minuut. Aankomst laatste prijsduif 11.55 uur met een snelheid van 1085 m per minuut.

Uitslag: 1-3-4-5-7-9 Jan & Jeroen v.d. Borne, 2 Cor van Gestel, 6 Henk van Limpt de Prut, 8 Ton Panjoel, 10 Frans Verspaandonk.

Bij De Witpen: aankomst eerste prijsduif 11.34 uur met een snelheid van 1261 m per minuut. Aankomst laatste prijsduif 11.52 uur met snelheid van 1124 m per minuut.

Uitslag: 1-9 Peter van Hoof, 2-3-10 Wim Huijbrechts, 4-7 Auke van der Deen, 5-6-8 Ton van de Put.

Komend weekend de laatste vlucht vanuit Morlincourt.

Met volle vertrouwen het nieuwe seizoen in! Met jeugdig Reusel Sport/CoTrans en nieuwe trainer Niels Gevers Hot icon

Met volle vertrouwen het nieuwe seizoen in! Met jeugdig Reusel Sport/CoTrans en nieuwe trainer Niels Gevers

REUSEL – Het afgelopen seizoen besloten 8 personen van de selectie, waarvan 5 vaste eerste elftalspelers, om lager te gaan voetballen. 3 personen zitten op het ogenblik met een kniebandblessure en 3 zijn voor studie in het buitenland, pas na de winterstop weer beschikbaar.

Weinig amateurverenigingen zullen bij zo’n plaatje waar je 14 spelers mist, positief aan een nieuw seizoen beginnen. De geel-zwarte Reuselnaren en hun trainer hebben alle vertrouwen in deze jeugdige groep. Bij ons gesprek met Niels Gevers zei hij: “Jeugdige spelers zijn nog te kneden, ik ga met alle vertrouwen met deze groep aan het werk.” Na drie weken training en een zevental oefenwedstrijden met wisselende uitslagen, werd er begonnen aan de bekercompetitie. De manier van spelen was al zichtbaar en de groep voor het eerste en tweede was in grote lijnen al ingevuld, voor zover als kan werden de bekerwedstrijden al gespeeld met 1e en 2e teams. Het 1e won met ruime cijfers uit bij EDN en speelde gelijk thuis tegen medekandidaat GSBW. De beslissing is gevallen in de laatste wedstrijd. Reusel Sport thuis tegen HMVV uit Hooge Mierde en GSBW thuis tegen EDN.

Reusel Sport 2 deed het met twee overwinningen op Hapert 2 thuis en De Valk 2 uit. Vorige week zondag is hier ook de beslissing gevallen met een uitwedstrijd tegen Bladella 2. Na de bekerwedstrijden begon Reusel Sport 1 en 2, afgelopen zondag, met een uitwedstrijd tegen Unitas ’59 in Eindhoven. Daarna volgt SBC thuis, waarna op zondag 6 oktober de Kempische derby volgt uit tegen Bladella, die na een jaar tweede klasse weer terug zijn in de derde klasse. De return in Reusel wordt gespeeld op 2 februari 2020. Ook staan er nog twee andere derby’s tegen Hoogeloon (gepromoveerd van de 4e klasse) en Hapert op het programma.

Wat zijn de verwachtingen?
Voetbaltechnisch moeten de spelers het wel aan kunnen maar fysiek en een stukje ervaring is bij de meeste spelers niet aanwezig. Handhaven met één en twee zou een prima prestatie zijn. Reusel Sport start het nieuw seizoen met 41 teams: 29 jeugd, 11 senioren en 1 dames (combinatie Reusel Sport en HMVV). Voor de winterstop trainen de dames bij HMVV en spelen bij Reusel Sport, na de winterstop omgekeerd. Vooral bij JO-19, die afgelopen seizoen kampioen werden met JO-17 en promoveerde naar de hoofdklasse, maakte vorig seizoen al 5 spelers hun debuut in het 1e. De TC Jeugd heeft dit team dan ook compleet naar de A1 overgeheveld, waardoor spelers na de winterstop als wissel bij 1 en 2 kunnen worden gebruikt.

Aanmelden en info voor nieuwe leden, zowel bij jeugd als senioren, jongens, meisjes en vrouwen kunnen zich dan melden bij het secretariaat via de e-mail. secretaris@reuselsport.nl

Vrijwilligers gezocht!
Reusel Sport kan ook nog vrijwilligers gebruiken onder andere bij de jeugd als trainers en leiders.

Bij de senioren onder andere de VUT-ploeg voor de maandagmorgen, gezellig samen wat werkzaamheden verrichten. Samen onder het drinken van een bakje koffie praten over het voetbal over b.v. de wedstrijd van Reusel Sport 1 van de dag vooraf. Aanmelden kan elke maandag om ± 10.00 uur.

Dit jaar is er besloten om geen entree meer te gaan heffen bij de thuiswedstrijden, maar nog wel de loterij met een balverloting van onze ster en subsponsoren Dit alles t.b.v. onze jeugdafdeling die ook de lotenverkoop verzorgen.

Tot slot namens de trainers en selectie vragen wij weer uw massale steun tijdens de wedstrijden thuis en uit samen met supportersclub ‘Aachter d’n Droad’. Jullie zijn voor ons de twaalfde man.

www.reuselsport.nl

Ook zo’n zin om te volleyballen? Hot icon

Ook zo’n zin om te volleyballen?

Ben jij vrouw, sport je niet graag alleen en sla je graag een balletje? Dan zijn de dames van volleybalteam VC Hapert naar jou op zoek.

Wij spelen op donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in sporthal Eureka in Hapert. Dit doen we al jaren met veel plezier en inzet, maar we willen graag uitbreiding van ons team. Daarom zijn we op zoek naar een aantal dames die op recreatief niveau en vooral ook voor hun plezier met ons mee willen doen. Wij spelen ook mee in de NUVOC recreantencompetitie.

Krijg jij al zin, ben je nieuwsgierig geworden, heb je belangstelling? Mail dan naar Lisette van Hoof, j.hoof585@upcmail.nl of bel 06-15151028 en maak een afspraak voor een kennismaking, die inhoudt dat je komt kijken of meespelen op een donderdagavond en op die manier de sfeer kunt proeven en het spelniveau kunt aftasten.

Plus Parelrun: een gezellig hardloopevenement

Plus Parelrun: een gezellig hardloopevenement

EERSEL – Op zondag 29 september organiseert atletiekvereniging DES voor de 4e keer de Plus Parelrun met start en finish op de historische markt van Eersel. Een groeiend evenement voor hardloopliefhebbers. Mooie routes, van 5, 10 en 15 km zijn uitgezet en de kinderen kunnen lekker door het dorp rennen tijdens de SterrenStrand Kidsrun.

Wilt u zich inschrijven, bent u benieuwd naar de routes of wilt u gewoon meer informatie? Neem dan een kijkje op www.parelrun.nl of bezoek onze facebookpagina.

Mountainbiketoertocht in Diessen Hot icon

Mountainbiketoertocht in Diessen

DIESSEN – Op zondag 15 septemberstaat al weer voor de 12e keer de traditioneel toertocht, georganiseerd door Wielervereniging Diessen, op het programma. Veel fietsliefhebbers benutten deze gelegenheid om de overstap te maken van de racefiets naar de mountainbike om daarmee het winterseizoen in te luiden.

Ook dit jaar is Wielervereniging Diessen er weer in geslaagd een mooie afwisselende tocht uit te zetten. Hoewel het gebied waar we doorheen gaan fietsen niet veel verschilt van andere jaren, zal door het kiezen van een andere route veel deelnemers het gevoel geven in een geheel andere omgeving te fietsen. Ook nu weer zijn er veel mogelijkheden. Te beginnen met 30 km voor de echte recreanten en de jeugd, 45 km voor diegenen die al meer ambities hebben en 65 km voor de diehards die zich aan het voorbereiden zijn voor de nog langere tochten in dit najaar.

Deelnemers kunnen op zondag 15 september vanaf 08.30 uur inschrijven in de kantine van voetbalvereniging RKDSV op het sportpark De Alsie in Diessen. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- en voor NTFU-leden
€ 4,- . Voor de jeugd tot en met 12 jaar is de deelname gratis.

DOSKO ‘32 is op zoek naar een verzorger/sportmasseur Hot icon

DOSKO ‘32 is op zoek naar een verzorger/sportmasseur

DUIZEL – DOSKO ‘32 is met 350 leden een kleine Kempische vereniging en ons vaandelelftal speelt in de vijfde klasse. Wij zijn een (h)echte familievereniging, waar prestatie hand in hand gaat met gezelligheid.

Als sportmasseur/verzorger ben jij op de wedstrijddag (zondagmiddag) aan de zijlijn van het voetbalveld te vinden en je bent vooraf actief in de verzorgingsruimte. Je maakt echt onderdeel uit van ons team en de technische staf. Aanwezigheid op trainingsavonden (dinsdag en donderdag) is een pré, maar zeker geen vereiste. Je masseert de spelers van DOSKO 1 wanneer nodig, tapet ze in en pakt de verzorging op tijdens de wedstrijd van het eerste. Jawel, ouderwets de waterzak het veld op!

Wat zoeken we:

– Iemand die houdt van voetbal, gezelligheid, teamwork en eventueel een derde helft.

– Een sportmasseur of fysiotherapeut (in opleiding) is prettig.

– Maar alles is te leren! Ook zonder echte opleiding. Waag er gerust een mail aan!

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan contact op met Bart Verberne en stuur een mail met jouw gegevens naar b.verberne@dosko32.nl

Posts loader