iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Sport

Run for KiKa

Run for KiKa

BREDA – Dit jaar heeft Breda een primeur. Voor de eerste keer wordt er geld ingezameld voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) middels een georganiseerde run. Dit om meer onderzoek te kunnen doen naar kinderkanker waar nog veel geld voor nodig is. De Bredenaren beseffen dit en willen dat dit jaar bewijzen. Maken zij een verpletterende indruk en wordt de € 100.000,- gehaald?

Op zondag 5 juli mogen de Bredenaren de hardloopschoenen uit de kast trekken. Run for KiKa bezoekt dan Noord-Brabant en roept iedereen op om zich in te zetten voor kinderen met kanker. Leeftijd, fitheid, gezelligheid, het maakt niet uit: iedereen is welkom om zijn/haar steentje bij te dragen voor KiKa. Dit jaar is het zo ver: Run for KiKa Breda. In het Mastbos is de start en finish van deze bijzondere en mooie run. De unieke routes, de haast voelbare saamhorigheid en de KiKa Kanjer show maken het een niet te vergelijken run die iedereen mee moét maken, zij het als loper, dan wel als toeschouwer.

Jaarlijks krijgen in Nederland bijna 600 kinderen een vorm van kanker. 1 op de 4 hiervan overlijdt. Om dit getal de goede kant op te krijgen, is meer onderzoek nodig. Onderzoek naar de ziekte zelf, maar ook de bijwerkingen daarvan. Deelnemers van Run for KiKa rennen daarom 10, 5 of de 1 km KidsRun en laten zich sponsoren ten bate van dit soort onderzoeken.

Ook andere steden zetten zich graag en hard in voor KiKa. Run for KiKa kent in 2020 maar liefst 8 edities waarmee nu al een bijzonder record is gevestigd. Meer informatie: www.runforkika.nl

Beginnen met hardlopen bij DES

Beginnen met hardlopen bij DES

EERSEL – Op dinsdag 3 maart begint bij DES in Eersel weer een startersgroep voor mensen zonder loop- of sportervaring. Op deze manier willen we iedereen weer de kans geven om op een verantwoorde manier te beginnen met hardlopen.

De redenen om met hardlopen te beginnen kunnen heel verschillend zijn. Het blijkt echter dat velen een drempel over moeten, voordat ze echt kiezen voor de loopsport.

Om dit te vergemakkelijken zijn hier een aantal belangrijke redenen om te beginnen op een rijtje gezet.

– Iedereen die begint met hardlopen kan wel wat tips gebruiken. Doe bijvoorbeeld altijd een warming-up. Stel haalbare doelen en probeer deze telkens te verleggen.

– Het is nooit te laat om te beginnen. Hardlopen is niet voorbehouden aan de jeugd. Het merendeel van de lopers is ouder dan 35 jaar. Voor ouderen en mensen die geplaagd worden door stress en/of overgewicht, is training van het uithoudingsvermogen juist heel belangrijk. Dit zorgt voor een sterker en gezonder hart en vermindert gezondheidsrisico’s, zoals hoge bloeddruk en overgewicht. Maar ook voor de jeugdigen, jongeren, iedereen onder de 35 jaar, is het ook belangrijk om te sporten. De voordelen op de gezondheid gelden ook voor deze groep en zullen op latere leeftijd alleen maar versterkt doorwerken.

– Iedereen kan hardlopen. Het maakt niet uit of u vrouw of man, dik of dun, jong of oud bent. Hardlopen is gezond, leuk en ontspannend.

– Gelukkig hoef je geen maanden te wachten voordat je resultaat boekt. Al na enkele weken zal je merken dat je met sprongen vooruit gaat. Bij de eerste training kun je je dat misschien nog niet voorstellen als je na een minuutje dribbelen al uitgeput bent. En als je dan ook nog eens last krijgt van pijntjes van spieren, waarvan je het bestaan niet eens wist. Maar na een aantal weken ben je jezelf dankbaar dat je hebt doorgezet. Het ademhalen gaat makkelijker, je benen voelen krachtiger en je loopt veel sneller en makkelijker.

– Je spieren, hart en longen zijn redelijk snel gewend aan het hardlopen en passen zich best snel aan. Een ander verhaal zijn je pezen, banden en gewrichten. Deze doen er een stukje langer over om het hardlopen te accepteren. Daarom is het een pré om het lopen zeer geleidelijk op te bouwen om blessures aan bijvoorbeeld knieën en achillespezen te voorkomen.

– Lopen in een groep is gezelliger en leuker als alleen lopen. Er zijn mensen die het met een app proberen en na een poosje toch bij een loopgroep aankloppen. Die zijn al na een paar keer overtuigd dat ze dat eerder hadden moeten doen.

Daarom beginnen we bij DES weer op dinsdag 3 maart weer met een startersgroep, waar iedereen zonder loop- of sportervaring kan instromen. We bieden drie trainingen per week aan, op dinsdag- en donderdagavond om 19.30 uur en zondagmorgen om 09.00 uur. Voor een goede opbouw is het nodig om minimaal twee trainingen per week te volgen. De trainers zorgen voor een afwisselende training met leuke oefeningen en een gevarieerd loopparcours. Hierdoor blijven de trainingen leuk en kost het minder moeite om van de deur te gaan. Sterker nog, de meeste staan al weer te popelen naar de training te komen.

Heb jij interesse, meld je aan. Heb je nog vragen, mail dan naar startersgroep@avdes.nl. Kunnen we jou op 3 maart ook verwelkomen?

Omloop der Kempen en Abdijentocht bundelen hun krachten – Zaterdag 16 en zondag 17 mei

Omloop der Kempen en Abdijentocht bundelen hun krachten – Zaterdag 16 en zondag 17 mei

KEMPEN – De stichting Omloop der Kempen streeft in het 3e weekend van mei telkens naar een wielerweekend waarin topsport, breedtesport en recreatiesport aan bod komen. De topsport is gegarandeerd met twee wielerklassiekers verreden binnen de Nederlandse Loterij Topcompetitie: zaterdagvond UCI-/elite-vrouwen en zondagmiddag elite-mannen/beloften.

De breedtesport is vertegenwoordigd door afwachtingscriteriums voor junioren, nieuwelingen en de Kempencup voor niet-licentiehouders. Voor de recreatiesport is naar een sterke partner gezocht en deze is gevonden: Omloop der Kempen en het Tilburgse TCT’93 hebben elkaar inmiddels het ja-woord gegeven.

72e Simac Omloop der Kempen met heuse topsport
Het startplein De Plaatse (tegenover de kerk in Veldhoven-Dorp) is op 16 en 17 mei het epicentrum van het Nederlandse wielrennen. Op zaterdagavond worden vanaf 17.30 uur de UCI-/elite-vrouwen gepresenteerd vanaf de kiosk, waarna zij klokslag 18.00 uur vertrekken voor 125 km.

Op zondag 17 mei, vanaf 11.30 uur, worden de elite-mannen/beloften vanaf de kiosk gepresenteerd, voordat zij om 12.00 uur worden weggeschoten. Na 170 km door de Kempen en 2 finaleronden in Veldhoven, is bekend wie er als winnaar wordt toegevoegd aan de unieke erelijst. Bekijk het wedstrijdverslag op Eurosport, dat direct
voor en na een live-etappe van de Giro d’Italia op TV zal worden uitgezonden.

La Trappe Abdijentocht
De 15e editie van de populaire NTFU La Trappe Abdijentocht krijgt in 2020 een extra opstapplaats in Veldhoven. Op zondagochtend 17 mei kan er op ditzelfde startplein De Plaatse vanaf 08.00 uur worden gestart voor een prachtige wegtoertocht over een afstand van 65 of 125 km. Langs het startplein De Plaatse razen ook de renners van de afwachtingscriteriums. Meer wielerentourage is amper denkbaar.

In de voorbije jaren was de Abdijentocht een populaire wegtoertocht met telkens ruim 1.000 deelnemers. Met een extra opstapplaats in volle wielerentourage zal het deelnemersaantal waarschijnlijk verder groeien. De fervente toerfietsers zullen deze tocht gaan toevoegen in hun persoonlijke toerfietskalender. De datum zondag 17 mei staat, het volgen van de verdere uitwerking kan via de websites www.tct93.nl en www.omloopderkempen.nl.

Ambiance zal er volop zijn, de brandweertruck van Beerze Bier zorgt ervoor dat de dorst direct na aankomst in stijl kan worden gelest. Voor wie het rustiger aan wil doen, kan zich eerst laten masseren, een sportmassage door fysiotherapie De Ligt is een optie. Tot ziens op zondag 17 mei. Voor meer informatie zie: www.tct93.nl

www.omloopderkempen.nl

Winterwandeling

Winterwandeling

HOOGE MIERDE – Op zondag 2 februari organiseert Ti Sento voor de vierde maal een winterwandeling. Er zijn twee mooie routes uitgezet (6,5 of 14 km) over zowel verharde als onverharde wegen. Daarnaast is er voor de kinderen een speciale route van 4,5 km gemaakt.

De routes leiden u door landelijk gebied en prachtige natuur. Landgoed Culitsrode wordt opengesteld voor deze wandeling, een mooie gelegenheid om dit landgoed eens te bewonderen. Ook aan de innerlijke mens is gedacht. Onderweg staat in Het Koetshuis van Academy Bartels iets hartigs voor u klaar en tevens kunt u daar gebruik maken van toiletvoorzieningen.

Inschrijven kan tussen 08.45 en 11.00 uur bij De Spartelvijver, Weeldsedijk 1 te Hooge Mierde. De kosten bedragen € 4,- p.p. en € 2,- voor kinderen. Voor degenen die de route van 14 km wandelen, bestaat de mogelijkheid om voor € 3,- p.p. extra een verrassend lekkere amuse te nuttigen onderweg. Onder de deelnemers zal door onze sponsor Voet en Goed uit Hapert een paar wandelschoenen verloot worden! Wij hopen u op 2 februari te mogen begroeten. Graag tot dan!

Zondag 2 februari Snertloop bij AVR’69 – Voor beste 3 in elke categorie is er een leuke prijs Hot icon

Zondag 2 februari Snertloop bij AVR’69 – Voor beste 3 in elke categorie is er een leuke prijs

REUSEL – Zo halverwege de winter, als het weer vaak guur en onstuimig is, organiseert AVR’69 elk jaar de Snertloop op het sportpark in Reusel. Dit jaar, op zondag 2 februari, is het de 30e keer dat dit evenement op de kalender staat. Deze keer mogen ook deelnemers van buiten de vereniging meedoen.

Een Snertloop is een soort crossloop waarbij de deelnemers van tevoren de tijd door moeten geven die ze denken nodig te hebben om een bepaalde afstand af te leggen. Als jij degene bent die met jouw geschatte tijd de gelopen eindtijd het dichtst benadert ben je de winnaar. Het leuke van deze wedstrijd is dat iemand die het langzaamste loopt kan winnen. Tijdens de loop mag je natuurlijk geen horloge, stopwatch, klok, wekker, zandloper enz. meenemen waar je de tijd op af kan lezen.

Voor de beste 3 in elke categorie is er een leuke prijs te winnen. Voor alle deelnemers staat er na afloop een lekkere kom soep (erwten of tomaten), een kop koffie of thee klaar.

Start en finish is op de atletiekbaan op het sportpark in Reusel. Het secretariaat is in het clubgebouw van AVR’69. Er wordt gelopen in 2 verschillende categorieën.

De eerste categorie betreft alle deelnemers geboren in 2006 of eerder. Zij gaan om 10.00 uur van start. Zij hebben de keuze uit de volgende loopafstanden: 2.746 meter, 5.492 meter, 8.238 meter en 10.984 meter. Daarna is het om 11.00 uur de beurt aan alle kinderen geboren in 2007 of later. Zij hebben de keuze uit de volgende loopafstanden: 780 meter en 1.560 meter. De prijsuitreiking vindt plaats in de kantine van AVR’69, zodra alle deelnemers binnen zijn.

Wil jij ook meedoen, geef je dan op via trimmers.avr69@gmail.com en geef daarbij duidelijk de volgende gegevens door: je naam, de afstand die je gaat lopen en de tijd die je hiervoor nodig denkt te hebben.

Het inschrijfgeld bedraagt € 2,00 en kan voldaan worden bij het afhalen van het startnummer op de dag zelf. Voorinschrijven kan tot donderdag 30 januari. Meer informatie hierover kan je terugvinden op

www.avr69.nl

BC Bladel zoekt nieuwe leden!

BC Bladel zoekt nieuwe leden!

BLADEL – Ben jij op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging of wil je eindelijk weer je oude vertrouwde sport oppakken? Kom dan basketballen bij BC Bladel. Wij zijn een sportclub waar sportiviteit en Kempische gezelligheid hand in hand gaan.

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden die op elk niveau willen basketballen. Voor de senioren zijn wij op zoek naar leden die onze club komen versterken. Het is ook mogelijk om als recreant mee te doen.

Kom dan op dinsdag of vrijdag naar de Sporthal X-sport in Bladel. Voor actuele trainingstijden kijk op www.bcbladel.nl onder het kopje ‘informatie’.

Sport- en Cultuurgala zoekt jeugdkampioenen

Sport- en Cultuurgala zoekt jeugdkampioenen

“Tijdens het Sport- en Cultuurgala op 20 maart huldigen we alle jonge winnaars uit onze gemeente en staan we stil bij al het moois wat de jeugd presteert, zowel op sportief als cultureel gebied”, vertelt mede-organisator Bram Jacobs.

“We starten de avond met een defilé met alle jeugdkampioenen uit de gemeente Reusel-De Mierden.” Het motto van dit jaar is ‘Jeugd, de sterren van de toekomst’. “Voor de huldiging van de jeugd zijn we op zoek naar jeugdkampioenen van bijvoorbeeld een sporttoernooi, muziekwedstrijd of een (sport)competitie. Helaas kennen we niet alle jeugdige kampioenen in onze gemeente, dus we hebben uw hulp hard nodig. Samen kunnen we onze jeugd tijdens een bijzondere avond eens extra in het zonnetje zetten”, vertelt Bram Jacobs enthousiast.

Aanmelden jeugdkampioenen
Om een team of een individuele jeugdkampioen aan te melden, kunt u voor 31 januari contactgegevens mailen aan
b.jacobs@reuseldemierden.nl. Het is ook mogelijk om uw aanmelding per post in te sturen naar Gemeente Reusel-De Mierden, Postbus 11, 5540 AA in Reusel ter attentie van Bram Jacobs. “Wilt u bij de aanmelding aangeven om welke activiteit het gaat, wat het behaalde kampioenschap is en om wie het gaat (team en/of individu). De contactgegevens worden uitsluitend gebruikt om praktische zaken over de huldiging af te stemmen. Daarna worden de gegevens verwijderd”, licht Bram toe.

Andere nominaties
Tijdens het Sport -en Cultuurgala worden ook bijzondere sport- en cultuurprestaties van volwassenen bekroond en wordt de Vrijwilligersspeld uitgereikt. Inwoners kunnen potentiële winnaars nomineren in de categorieën: Sporter, Sportploeg, Talent van het Jaar en Cultuurprijs. Nomineren kan op het gemeentehuis of op de website van de gemeente.

www.reuseldemierden.nl/sportencultuurgala

Start to Run bij De Dorpslopers

Start to Run bij De Dorpslopers

HOOGE MIERDE – In 2020 zijn er bij De Dorpslopers weer diverse mogelijkheden om met hardlopen te starten. Ben je een beginner, heb je al diverse keren geprobeerd om te gaan lopen en het lukt steeds net niet, dan is er op zondag 12 januari de mogelijkheid om met andere lopers te starten. Dit gebeurt vanaf 09.00 uur bij de Spartelvijver in Hooge Mierde, onder begeleiding van een professionele trainer.

Ben je al bezig met hardlopen of wandelen, maar je wilt meer informatie over trainingsmogelijkheden of je wilt graag gaan lopen/wandelen in groepsverband? Ook dit is mogelijk bij de Spartelvijver. Elke zondag wordt hier van 09.00 tot ongeveer 10.30 uur getraind in diverse groepen. Voor elke loper is er wel een passende groep. Ook voor bootcampers heeft De Dorpslopers een training en wel op zaterdagochtend om 07.30 uur en om 08.45 uur bij de Spartelvijver. Is binnen in een sportschool zitten niks voor jou, maar wil je wel fit, sterk, soepel, strak en in de buitenlucht in beweging zijn, kom dan naar onze bootcamptraining. Deze training is ook voor beginners geschikt!

Heb je nog vragen of wil je graag bij één van de bovenstaande trainingen aansluiten? Bel dan naar Leo van Avendonk, telefoon 06-50515466 of kijk op onze website en meld je aan!

www.dorpslopers.nl

Posts loader