iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Sport

Wandelen of rennen voor Kempisch Inloophuis

Wandelen of rennen voor Kempisch Inloophuis

BLADEL – Kom op zondag 29 september in Bladel een korte of wat forsere wandeling maken. Alleen, met zijn tweeën of met het hele gezin samen. De routes lopen door de prachtige natuur rondom Bladel en natuurlijk zijn er posten onderweg voorzien met versnaperingen.

Het gaat om diverse afstanden die zowel gewandeld als gerend kunnen worden. De start en finish zijn in het Kempisch Inloophuis aan de Marktstraat 20 in Bladel en alle inkomsten komen ten goede aan het Inloophuis.

Wat is van belang:

– Datum en tijd: zondag 29 september, starten kan tussen 09.00 en 12.00 uur.

– Wat: wandelen of running 5, 10 of 15 km naar keuze en een gezinsspeurtocht met opdrachten.

– Waar: start en finish Kempisch Inloophuis aan de Marktstraat 20 (gebouw Hoeksteen), Bladel.

– Parkeren: ruime gelegenheid op parkeerplaats Jumbo, Victor de Bucklaan.

– Kosten: € 6,- voor alle wandeltochten en runs (ter plaatse te voldoen) of € 5,- bij voorinschrijving via website:
www.kempischinloophuis.nl

Voor de gezinnen met kinderen is er een speurtocht uitgezet met opdrachten. Voor deze tocht bedraagt de inschrijving € 1,- en kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen. Tip: verschillende gasten van het inloophuis gaan ook meelopen en laten zich sponsoren per km. Doe ook mee! Graag tot ziens op zondag 29 september.

5-jarig bestaan
Het Kempisch Inloophuis bestaat dit jaar 5 jaar en organiseert een open dag op 2 november. Het Kempisch Inloophuis is een vertrouwde ontmoetingsplek voor iedereen die kanker heeft (gehad), maar ook voor mensen die in hun nabije omgeving met kanker te maken hebben of hadden. Naast gelegenheid tot ontmoeten wil het inloophuis ook een plek zijn waar je informatie kan vinden, activiteiten en workshops kan doen. We zijn een vrijwilligersorganisatie en volledig afhankelijk van giften en sponsoring. Om bekender te worden in Bladel en omstreken en om inkomsten te genereren organiseren wij deze sponsortochten.

Nieuwe clinic ouder-kindgym in Eersel, Bladel en Reusel

Nieuwe clinic ouder-kindgym in Eersel, Bladel en Reusel

REGIO – Na de vakantie start Avanti-Turnivo weer een nieuwe clinic van 18 weken ouder-kindgym. De clinic wordt gegeven in de kernen Eersel, Bladel en Reusel. Na afloop van deze clinic kunnen kinderen deelnemen aan een diplomales voor het officiële nijntje beweegdiploma.

De club biedt in alle kernen ouder-kindgym speciaal aan voor kinderen van 2 en 3 jaar. Kleutergym, voor kinderen van 4 en 5 jaar, wordt op dit moment alleen nog maar in Reusel aangeboden, maar bij voldoende aanmeldingen kan dit ook in andere kernen. In beide leeftijdsgroepen kunnen de kinderen in een periode van 18 weken ‘trainen’ om op te gaan voor de diplomales voor het Nationale Nijntje beweegdiploma.

In Eersel is ouder-kindgym in Sporthal De Kraanvogel op woensdag van 09.00 tot 09.50 uur. In Bladel wordt dit aangeboden in het gymlokaal van De Hoeksteen, Marktstraat 20, op dinsdagochtend van 09.10 tot 10.00 uur. En in Reusel zijn de lessen in de sporthal op vrijdagochtend van 09.00 tot 09.50 uur en op zaterdagochtend van 09.30 tot 10.20 uur. Kleutergym is in Reusel op zaterdagochtend van 10.30 tot 11.20 uur. Vooraf aanmelden bij de ledenadministratie is in verband met verzekering wel nodig.

Ouder-kindgym
Het opdoen van bewegingservaring is voor kinderen van deze leeftijd van groot belang voor hun ontwikkeling. Onder gediplomeerde leiding en begeleiding van ouders of grootouders krijgen kinderen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden. Zo worden ze gestimuleerd om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. Een kind leert tijdens de les onder meer kleine opdrachten uit te voeren. Daarnaast komt het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert een kind ook rekening met andere kinderen te houden. Tijdens deze trainingen wordt er toegewerkt naar het behalen van het Nationale beweegdiploma 1.

Kleutergym
Het vervolg op ouder-kindgym is kleutergym. In deze trainingen sporten ze alleen, dus zonder ouders. Het is een logische volgende stap in de bewegingsontwikkeling van een kind. Daarnaast is er ook aandacht voor de ontwikkeling van de kleine motoriek met verschillend aanbod in de vorm van klein materiaal, zoals ballen, hoepels, pittenzakjes, schuimblokken, touwtjes enz. Tijdens de kleutergym wordt toegewerkt naar het behalen van het Nationale beweegdiploma 2. Meer informatie leest u op
www.avanti-turnivo.nl of mail naar ledenadministratie@avanti-turnivo.nl

Pétanque-competitie Groot Bladel binnenkort weer van start

Pétanque-competitie Groot Bladel binnenkort weer van start

NETERSEL – Half oktober is het weer zover: dan begint alweer de 23e editie van de pétanquecompetitie Groot Bladel, welke gespeeld gaat worden in de sfeervolle accommodatie van De Soepele Pols te Netersel.

De wedstrijden zijn telkens op de donderdagavond en er wordt aan deelgenomen door buurtverenigingen, vriendengroepen en andere samengestelde triplettes. Ieder triplette bestaat uiteraard uit 3 spelers, die in totaal 21 partijen gaan spelen verdeeld over 7 speelavonden. De finale is in februari 2020.

Dat deze competitie erg aanslaat bewijst wel het feit dat elk jaar weer dezelfde mensen zich aanmelden voor dit uitermate gezellige en sportieve treffen. Echter, door natuurlijk verloop hebben twee teams af moeten haken, waardoor er twee plaatsen zijn vrijgekomen die nog opgevuld kunnen worden om tot 24 teams te komen. Er kan nog tot eind september aangemeld worden. Het advies is: wacht niet te lang, want vol is vol! Men kan zich opgeven bij Phil Spooren, welke u graag de nodige informatie zal verstrekken. Dit kan telefonisch via 013-5091730 of per mail: phil_spooren@hotmail.com

Nieuws Snelle Wiel-Bestronics Hot icon

Nieuws Snelle Wiel-Bestronics

REGIO – In de kermisronde van Steensel stelde Snelle Wiel-Bestronics coureur Pieter van Oirschot vorige week de tweede plaats in het Belisol Eindhoven Klassement veilig. De renner uit Best had daarbij enigszins de medewerking van de pechduivel die bij zijn naaste concurrent Jasper de Laat toe sloeg.

De Moergestelnaar kwam met materiaaldefect aan de kant te staan en moest noodgedwongen de strijd staken. Van Oirschot reed in de slotfase van de koers nog met een groepje andere renners weg uit het peloton en vergaarde voldoende punten om De Laat in de eindstand van het Kempenklassement te passeren. De eindwinst ging overduidelijk naar Coen Vermeltfoort (Vlijmen) die na zijn zege in Duizel ook Steensel op zijn naam schreef.

Een team van Snelle Wiel-Bestronics was traditiegetrouw onlangs aan de slag in de Ronde van Vlaams Brabant in België. De etappekoers moest vanwege de hittegolf een paar dagen worden ingekort en tot overmaat van ramp kwam de wedstrijd op de slotdag vanwege hevig noodweer met modderstromen tot stilstand. In de ploegenrangschikking bezetten de Snelle Wielers plaats 10 en individueel eindigde Xavier Poels als 18e.

Aniek van Alphen is afgelopen weken alweer in training gegaan voor het komende veldritseizoen. Met een paar ploeggenotes van Kleur op Maat-BNS werkte zij pittige trainingen af in de Belgische Ardennen in de omgeving van Namen. Het duurt nog even voor de eerste veldriiten weer worden verreden, maar als het zo ver is hoopt de Hapertse renster weer mee te gaan tellen bij de Beloften.

Door Piet Gijsbers

Opperste concentratie is vereist – Stef Willems (15) is Europees recordhouder handboogschieten bij de jeugd Hot icon

Opperste concentratie is vereist – Stef Willems (15) is Europees recordhouder handboogschieten bij de jeugd

HAPERT – Het is misschien geen héél grote club – Handboogvereniging OBK in Hapert – maar ze mogen wel de Europees recordhouder bij de jeugd tot hun leden rekenen. De vijftienjarige Stef Willems schoot bij het EK in Doorwerth 560 punten, een aantal dat nóóit meer overtroffen kan worden, slechts geëvenaard. Op 14 en 15 september organiseert OBK een leuke wedstrijd in het bos. PC55 ging eens langs in het clubgebouw op de Lemelvelden.

Trots
Met trots draagt Stef zijn medaille van het EK. Hij werd tweede van alle deelnemers in zijn leeftijdscategorie maar bij het onderdeel ‘Animal’ schoot hij het maximale aantal punten: 560. Stef: “De wereldrecordhouder had dit aantal al ooit geschoten maar bij de junioren was het nog niemand gelukt. Sinds 1997 stond het record op 558. Mij lukte het wel en dat nieuwtje ging als een razende rond tijdens het toernooi. Het is een goed gevoel dat ik voor altijd de eerste zal zijn die dit aantal punten heeft geschoten. Er zullen er vast nog komen die het óók lukt maar ik ga de boeken in als de eerste en dat is leuk.”

Kneepjes van de sport
Stef leerde schieten bij OBK; zijn vader is ook lid en door de andere clubleden leerde hij de fijne kneepjes van de sport. Henk Vermeulen, zijn trainer, lacht: “Er komt een tijd dat hij beter wordt dan wij maar we zijn klaar voor ‘m. We zijn benieuwd hoe hij volgend jaar gaat presteren op het WK in Estland.” Daar kijkt Stef al naar uit: “Het is altijd leuk om te schieten maar als je je mag meten met de besten is het extra mooi. Ik vind het vooral mooi dat je andere schutters leert kennen en leert van hun cultuur. Ik weet nu bijvoorbeeld dat ze in Roemenië zelden bij een vereniging schieten; daar hebben ze een schuur of doen ze dat in een open veld of bos. Terwijl in Duitsland de handboogverenigingen niet te tellen zijn. Bij OBK zouden we het trouwens ook erg leuk vinden als er wat meer leden bij kwamen, zeker bij de jeugd.”

Concentratie
“Het is fysiek niet zo’n héél zware sport maar na een wedstrijd ben je toch moe”, vertelt Stef. “Je bent constant in je concentratie en ook dat vreet energie. Ik doe voornamelijk aan wedstrijden mee in de openlucht en dan moet je dikwijls een bergje op of af of een eind lopen naar het volgende doel; uiteindelijk word je daar ook moe van. De verschillende disciplines van het Veld gebeuren vind ik wat de sport zo leuk maakt. Binnen heb je alle condities mee, het waait niet, de afstanden zijn precies uitgemeten en er is altijd voldoende licht. Buiten moet je met álles rekening houden. Als het een beetje waait, kan je pijl al centimeters afwijken of de organisatie ‘verstopt’ het blazoen ergens tussen de struiken waardoor je moeilijker kan richten.”

2-D en 3-D
Omdat het Veldschieten steeds meer in opmars is, organiseert OBK een eigen wedstrijd in het bos achter het motorcrossterrein op het KBP. Henk: “Op 14 en 15 september – bij handboogschieten duren wedstrijden meestal twee dagen – gaan we onze deelnemers uitdagen mee te doen aan ons 2-D en 3-D toernooi. We werken met hoogtes wat het extra uitdagend maakt en we hebben blazoenen in de vorm van foto’s van wild. Op dat idee kwamen we toen we in Zuid Afrika aan een wedstrijd meededen. We hebben de foto’s opgevraagd en die uitgeprint. Ook hebben we 3-D wild waarop geschoten wordt. Uiteraard geen levende beesten maar figuren van piepschuim.” De dierenactivisten kunnen gerust thuisblijven.

Locatie
Er zijn al voldoende inschrijvingen binnen om er een succesvolle wedstrijd van te kunnen maken. Piet vertelt: “Alle voorwaarden zijn aanwezig; we hebben een prachtig bosperceel tot onze beschikking. Het was een heel gepuzzel om de diverse wedstrijdonderdelen erin uit te zetten en ook het publiek een plek te kunnen geven maar het is gelukt. Er zijn paden waarop het publiek kan staan en dan weten we zeker dat de veiligheid gegarandeerd is. Op het naastgelegen motorcrossterrein is op 15 september een wedstrijd maar dat betekent een mooie extra uitdaging voor onze deelnemers. Die laten hun concentratie door niets of niemand verstoren en sluiten zich helemaal af.” Van Oewakadoe wordt een tent geleend en van de lokale hondensportvereniging komt de stroom. Henk: “We helpen elkaar vooruit; Oewakadoe zit in de zomer altijd op ons terrein en nu kunnen ze wat terug doen met gesloten beurs, dat is het mooie.”

Jaarlijks evenement
De wedstrijd op zaterdag 14 september begint om 10.00 uur en op zondag al om 09.00 uur. Rond de klok van vijf zal het afgelopen zijn. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De entree is gratis.

Henk: “Bij succes gaan we er een jaarlijks terugkerend evenement van maken. We moeten iets organiseren om onze clubkas te spekken. Niet dat het een dure sport is maar er moet een beetje geld in kas zijn om de vaste lasten te kunnen betalen. Daar hoeft het publiek zich geen zorgen over te maken; die kunnen gewoon komen genieten van een mooie sportwedstrijd.

We hopen op veel belangstelling.”

Hap & Trap toernooi bij vv Bladella Hot icon

Hap & Trap toernooi bij vv Bladella

BLADEL – Op zaterdag 17 augustus organiseert vv Bladella, samen met haar hoofdsponsor MS Schippers, het eerste Hap & Trap toernooi.

Er zal een 7 tegen 7 bedrijventoernooi plaats vinden. Er wordt in 4 poules van 3 teams gestreden om de felbegeerde titel. Het toernooi start om 14.00 uur met wedstrijden van 20 minuten op een half veld. Na afloop hoef je niet naar huis, want Physalis staat op het terras met verschillende soorten eten, van satè, gyros, tapa’s enz.

Ook zal er op de tap verschillende soorten speciaal bier van La Trappe te verkrijgen zijn, alsook het vertrouwde huismerk van Bladella, Bavaria. Om het dan helemaal compleet te maken zal Peter Bons, vanaf 17.00 uur, met OfGeZatBand ons trakteren op een waardige eindparty.

Ben jij net zo enthousiast geworden als wij, kom dan zaterdag 17 augustus naar vv Bladella en uiteraard is de toegang gratis.

Plus Parelrun Hot icon

Plus Parelrun

EERSEL – Op zondag 29 september organiseert atletiekvereniging DES voor de 4e keer de Plus Parelrun met start en finish op de historische markt van Eersel. Een groeiend evenement voor hardloopliefhebbers. Mooie routes van 5, 10 en 15 km zijn uitgezet en de kinderen kunnen lekker door het dorp rennen tijdens de SterrenStrand Kidsrun.

We starten de dag met de afstanden voor de kinderen tot en met 13 jaar. De start en finish is op de markt, zodat deze kanjers toegejuicht kunnen worden door hun fans. Na de finish ontvangt iedere deelnemer een welverdiende medaille. Voorafgaand aan iedere afstand is er een gezamenlijke warming up op de markt.

Het programma:

– 10.00 uur: start 2000 m voor kinderen van 11 t/m 13 jaar.

– 10.20 uur: start 1000 m voor kinderen van 9 t/m 10 jaar.

– 10.30 uur: start 1000 m voor kinderen van 7 t/m 8 jaar.

– 10.40 uur: start 650 m voor kinderen t/m 6 jaar.

Zelfs de allerkleinsten kunnen meedoen. Uiteraard mogen de ouders ook meelopen met hun kinderen. Om 11.00 uur start de Plus Parelrun voor de lopers die graag 5, 10 of 15 km lopen. Er zijn 3 prachtige routes uitgezet door de mooie natuur van Eersel. Zo zult u over de Cartierheide lopen, langs het Laarven en over de Boksheide. Ook hier is de start en finish op de sfeervolle markt van Eersel.

Wilt u zich inschrijven, bent u benieuwd naar de routes of wilt u gewoon meer informatie? Neem dan een kijkje op www.parelrun.nl of bezoek onze facebookpagina. Kortom, mis het niet en zorg dat je er bij bent!

Posts loader