2e divisie. Na een jaar afwezigheid vanwege haar studie pakte Amber van Oort dit seizoen de draad weer op. Ze turnde afgelopen weekend de halve finale in Rotterdam. Haar doel was om in de Maasstad een plaats in de finale te bemachtigen. Kwalificatie bij de beste negen was dan noodzakelijk en dat deed ze met verve. Amber van Oort turnde stabiel naar een knappe derde plaats.

Pleun Reijrink, die via de 4e en 3e divisie de stap naar de 2e divisie maakte, wist zich voor de allereerste keer te plaatsen voor de halve finale in deze divisie. Ze eindigde in de meerkamp op de 14e plaats en kan tevreden terugkijken op haar wedstrijd. Bij de junioren turnde de Bladelse Pam Vennix in een stabiele wedstrijd naar de 7e plaats en mag voor de 3e keer op rij meedoen aan het Nederlands Kampioenschap meerkamp.

In de 3e divisie turnden de senioren hun halve finale ook in Leusden. In een sterk deelnemersveld van 24 turnsters werd gestreden om vijf felbegeerde NK-tickets. Aangezien het niveau van de turnsters in deze klasse erg dicht bij elkaar ligt, moet het programma foutloos worden uitgevoerd om kans te maken op het NK. Synthia van Kouteren kwam het dichtst in de buurt met een zesde plaats. Hierdoor is ze 1e reserve voor het NK. Van Kouteren neemt aan het eind van het seizoen, na 20 jaar wedstrijdturnen op nationaal niveau, afscheid bij de club. Dit afscheid gaf ze kleur door in Leusden de beste balkoefening van haar wedstrijd neer te zetten. Dit gaf haar toegang tot de NK toestelfinale op dit onderdeel.

Marjolein Vissers turnde in haar eerste halve finale als senior naar een mooie 9e plaats. Kim Valkenaars turnde een prima wedstrijd tot haar laatste toestel balk. Daar had ze een val en een onderbreking van haar series. Ze eindigde als 21e. In de andere halve finale turnde Britt Huybregts en Nikki Moonen respectievelijk naar de 12e en 14e plaats.

Foto door turnsupporter