Op 31 augustus wordt voor de 41e keer Diekirch-Valkenswaard verreden. De 260 kilometer lange tocht gaat voor de derde maal met ongeveer 200 kilometer door Duitsland. Het mooiste punt aldaar is de eerste controlepost (op 718 meter hoogte) bij blockhaus ‘Zum Schwarzen Mann’, een fantastisch ski- en wandeloord.

De massastart in Diekirch is altijd om 07.00 uur en de eerste renners worden rond 14.45 uur in Valkenswaard verwacht, de laatste uiterlijk 20.00 uur. De tocht gaat door 4 landen: Luxemburg, Duitsland, Nederland, België en weer Nederland (Valkenswaard).

Dit jaar is er ook – voor het eerst – de verkorte editie van Lammersdorf (bij Monschau) naar Valkenswaard over 140 kilometer van hetzelfde traject. De massastart in Lammersdorf is om 08.00 uur. De eerste deelnemers aan deze koers worden al om 12.00 uur in Valkenswaard verwacht. De deelnemers aan deze ‘korte’ variant moeten voor 14.45 uur in Valkenswaard zijn, voordat de eerste deelnemers uit Diekirch aankomen.

Het aantal deelnemers dit jaar wordt geschat op 800 (vanuit Diekirch) en 300 (vanuit Lammersdorf). Vanwege de lange geschiedenis van Diekirch-Valkenswaard (41 jaar) kent men de tocht al vele jaren, maar instappers kunnen ons vinden via de website. Diekirch-Valkenswaard wordt gesteund door vele (60) sponsoren, met als hoofdsponsor RegioBank Bastian & Visser. Daarnaast steunen ruim 100 trouwe vrijwilligers Diekirch-Valkenswaard met raad en daad.

Tot slot nog een tip voor de bezoekers op de Markt in Valkenswaard: tussen 12.00 en 20.00 uur komen de deelnemers binnen; de terrassen zijn geopend, het podium staat klaar en voor de deelnemers zijn er ‘via de kroeg’ bij Café de Bel (binnen) weer medailles en certificaten in ontvangst te nemen.

www.diekirch-valkenswaard.nl