Op donderdag 9 januari was het gezellig druk op de nieuwjaarsreceptie van vv Casteren. Voorzitter Eric Liebregts gaf aan dat de club in een positieve flow zit en hoopt dat veel leden en oud-leden zich ook komende zomer op Sportpark De Smeel zullen laten zien bij de viering van het 75-jarig jubileum.

Zoals gebruikelijk werden er ook dit jaar weer diverse jubilarissen in het zonnetje gezet. Kees Teurlings (25 jaar lid) was vroeger vooral bekend van AVRO’s rallycross en meldde zich pas op latere leeftijd aan bij de rood-gelen. Hij speelde zo’n tien jaar bij de lagere elftallen en maakte zich daarna vooral verdienstelijk als bestuurslid, accommodatiebeheerder, terreinwacht en staat ook nu nog wel eens achter de bar als de nood aan de man is.

Mark Verberne (40 jaar lid) doorliep alle jeugdteams en maakte daarna 3x promotie: van Casteren 5, 4, 3 naar Casteren 2. Helaas moest Mark daarna zijn loopbaan vroegtijdig afbreken vanwege een zware knieblessure. Mark was een sobere verdediger, waar je altijd op kon rekenen. Na afloop in de kantine was hij minder sober en dronk hij met zijn maten graag een potje bier. Verder was hij actief als jeugdsecretaris, jeugdleider en stond hij aan de wieg van het digitaliseren van de jeugdlotto.

Ook Leon van Lippen werd gehuldigd vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap. Hij doorliep alle jeugdelftallen en ontwikkelde zich vooral bij de senioren (meestal 2e elftal) tot een betrouwbare lijnkeeper, met een bijzonder oog voor het stoppen van penalty’s. De huidige taxichauffeur en eigenaar van Taxi De Kempen was ook actief als jeugdleider, leider bij de senioren en keeperstrainer. Leon sponsort momenteel de wedstijdbal bij het eerste elftal en staat verder bekend als mede-oprichter van de mini’s bij vv Casteren.

Bart Klessens is ook 40 jaar lid, al liep de jubilaris naar eigen zeggen al wat jaartjes langer mee: ‘Dan zou ik op mijn 17e nog met dispensatie bij de pupillen (P2) hebben gespeeld…’ Die grappen en grollen zijn kenmerkend voor de boomlange verdediger, het plezier stond bij Bart altijd voorop. Toch viel hij bij de senioren regelmatig in de prijzen en werd hij met het derde elftal twee keer kampioen: 1x onder leiding van Piet de Mulder en 1x onder leiding van Theo Boy. Overigens kon Bart ook als rechtsbuiten goed uit de voeten en kreeg hij als bijnaam ‘de schaar’.

Niels van de Put is ook 40 jaar lid maar kon helaas niet op de receptie aanwezig zijn. Niels stond bekend als een typische spits, net als vader Frans, die met zijn killersinstinct vaak het net wist te raken.

Van de twee gouden jubilarissen (Harrie Daemen en Erik Schippers) was alleen laatstgenoemde aanwezig. Harrie (zowel verdienstelijk als rechtsbuiten, doelman en later terreinwacht) had deze avond helaas andere verplichtingen. Harrie en Erik maakten wel allebei deel uit van het ‘gouden A-jeugd team’, dat in 1978 als eerste A-elftal in de historie van Casteren kampioen werd. Erik was daarna nog jarenlang speler van het 2e elftal maar de grillige linksbuiten stond ook bekend als mooi weer speler in het 1e elftal. Verder was hij jarenlang
kampleider, secretaris en redacteur bij het clubblad Boem.

Door Erik Schippers