HOOGE MIERDE – Eerst een mooie ronde mountainbiken in Landgoed De Utrecht en daarna gezellig afsluiten met een glas Glühwein. Op zondag 19 januari organiseert MTB club De Antilopen de Glühwein toertocht.

Al meer dan 15 jaar wordt elke 3e zondag van januari in Hooge Mierde een MTB-toertocht georganiseerd. De organisatie van de toertocht is in handen van Mountainbike Club De Antilopen uit Lage Mierde die door hun uitgebreide en enthousiaste bike-ervaring garant staan voor een mooie tocht door de Mierdse natuur. De route voert door de mooiste stukken van Landgoed De Utrecht en biedt voor elk wat wils. Voor de ervaren mountainbikers is er de 55 km lange tocht die met recht uitdagend genoemd mag worden.

Ten opzichte van voorafgaande jaren is de toertocht uitgezet in een andere richting en zijn er weer nieuwe delen in het parcours opgenomen. Voor diegene die 55 km wat te lang vinden is er een toertocht van 25, 35 of 45 km. Natuurlijk is er een uitgebreide bevoorrading halverwege en op 1 km voor de finish wordt de tocht afgesloten met een heerlijke Glühwein of een stevige kop soep. Na afloop is het mogelijk om de fietsen af te spuiten. Tussen 08.30 en 10.30 uur kan er worden gestart bij Café Zaal De Bijenkorf op het Myrthaplein in Hooge Mierde.

Deelname aan de toertocht kost € 5,- per persoon. Voor verdere informatie, ga naar www.mtb-antilopen.nl of facebook.com/MTBAntilopen.