Komend weekend ontvangt vv Hapert de buren uit Bladel. Beide verenigingen kijken uit naar het treffen.

Na een jaartje tweede klasse zijn de buren uit Bladel weer terug in de derde klasse. Voor Hapert is dit mooi want dat betekent twee mooie derby’s die het het afgelopen seizoen node gemist heeft.

Voor een krachtmeting tegen Bladella hoeft trainer Peter Jonkman geen motiverende of oppeppende wedstrijdbespreking te houden. Hij kan wellicht tactisch wat toevoegen aan het strijdplan, maar voor de strijd zelf is niets extra’s nodig. In het laatste seizoen waren de wedstrijden voor Hapert ook nog eens succesvol en dat maakt dat steeds reikhalzend wordt uitgekeken naar de confrontaties.

Mooi voor de spelers, maar zeker ook mooi voor de trouwe supporters van beide verenigingen en overige toeschouwers. Rondom het duel van 29 september zal vv Hapert tezamen met de supporters weer zorgen voor de nodige ambiance. Een sfeer zoals die hoort bij een derby als Hapert – Bladella. Tijdens de wedstrijd op het scherpst van de snede, maar na de wedstrijd hand in hand in de kantine met de nodige gezelligheid, een natje en een droogje en muziek.

vv Hapert en vv Bladella nodigen iedereen van harte uit op Sportpark de Lemelvelden. Kick off om 14.30 uur op zondag 29 september.

* * * * *

In dit voetballustrum wordt dit het derde jaargang dat beide buren elkaar gaan bekampen. We hebben mekaar een seizoen gemist. De Schippers mannen waren ff op en neer naar de tweede klasse. In 2017/2018 had Bladella namelijk een goed seizoen. Via de play-offs kon promotie gevierd worden. De ‘schand’ voor blauwwit was toen wel de twee nederlagen tegen buurman Hapert…

Een voorzet van Jordi Huybregts werd door rechtsback Bjarn van Veldhoven met de borst aangenomen en vervolgens snoeihard tegen de touwen gevolleerd: 0-1. Dat was in de herfstderby op de Smagtenbocht. Op het ‘meibluumkes’ tapijt van De Lemelvelden won de formatie van tacticus Peter Jonkman opnieuw. Jordi Huybregts kon vrijelijk inschieten uit een voorzet van de opkomende Sousa Mendes.

Nog erger voor Bladella werd het toen Yorick Hooijen keurig profiteerde van een fout in de open verdediging. Stijn Wouters mocht de 2-1 eindstand bepalen, maar daar werd niet niemand vrolijker van. Daarmee werd de 80/120% instelling weer eens bevestigd. Dè zal gedomme ni mèr gebeure…!

In de ouverture hield het Hapert bij de Boys in Best op 1-1. Bladella won uiterst knap en zwaar bevochten met 2-1 van het fors versterkte RPC.

Hapert vertrekt zondag met opgestroopte mouwen aan de start en Bladella met zelfvertrouwen. Om te bepalen of er wel eens een ‘velleke’ tussen mag zitten, daar is de Reuselse arbiter Daniel Jansen best toe in staat.

Het wordt een mooie derbypot daar op De Lemelvelden! Gè komt toch ôk…?!