Dit jaar heeft Breda een primeur. Voor de eerste keer wordt er geld ingezameld voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) middels een georganiseerde run. Dit om meer onderzoek te kunnen doen naar kinderkanker waar nog veel geld voor nodig is.

Op zondag 5 juli mogen de hardloopschoenen uit de kast getrokken worden. Run for KiKa bezoekt dan Noord-Brabant en roept iedereen op om zich in te zetten voor kinderen met kanker. Leeftijd, fitheid, gezelligheid, het maakt niet uit: iedereen is welkom om zijn/haar steentje bij te dragen voor KiKa. In het Mastbos is de start en finish van deze bijzondere en mooie run. De unieke routes, de haast voelbare saamhorigheid en de KiKa Kanjer show maken het een niet te vergelijken run die iedereen mee moét maken, zij het als loper, dan wel als toeschouwer.

Jaarlijks krijgen in Nederland bijna 600 kinderen een vorm van kanker. 1 op de 4 hiervan overlijdt. Om dit getal de goede kant op te krijgen, is meer onderzoek nodig. Onderzoek naar de ziekte zelf, maar ook de bijwerkingen daarvan. Deelnemers van Run for KiKa rennen daarom 10, 5 of de 1 km KidsRun en laten zich sponsoren ten bate van dit soort onderzoeken.

Run for KiKa kent in 2020 maar liefst 8 edities waarmee nu al een bijzonder record is gevestigd. Meer informatie:

www.runforkika.nl