BLADEL – De kruiddampen boven de Lemelvelden zijn amper opgetrokken of de geelzwarte colonne trekt strijdvaardig achter de Sleutel door via de Leemskuilen naar Egypte. Op het slagveld van de Smagtenbocht aldaar woedt zondagmiddag weer eens ‘oorlog’. De mannen van Schippers contra de CoTrans ridders. Strijd om de dorpseer (én om de punten)! En dat gaat gebeuren onder toeziend oog van heel veel volk, waaronder beide B & W’s.

Bladella had afgelopen week alle moeite om bij de ander, knap verdedigende, buur Hapert de 1-1 op het bord te krijgen. Dat was tegenvallend. Ook het 0-2 verlies van Reusel Sport op Den Hoek (tegen SBC) vloekte met het uitstekend spel de week eerder bij Unitas’59. Dat moet dus anders.

Het is wel zeker dat het er ouwerwets om gaat spannen. Een procentje minder gas geven in dit soort derby’s – en zeker op een zwaar veld – is bij voorbaat funest. En er dient ook nog al wat recht gezet te worden. Toch?!

Jeugdig talent Jordin Brands (19 jaar – Baardwijk) neemt rond 14.30 uur zondagmiddag de fluit ter hand in een poging de kaarten lang op zak te houden. Verliespunten gaan wel uitgedeeld worden. En dan in de derde (en vierde!) helft een alles-verbroederend volksfeest! Voor perfecte ambiance staan DJ Arie van de Pol en de Bikse zanger Erik de Greef borg. Het wordt weer abnormaal plezant. Zeker als jij er ook bent..!

Wedden dat ‘de Fak’ en/of ‘ne Tuut’ weer lèstes zijn!

* * * * *

Reusel Sport/CoTrans met goed gevoel en veel zelfvertrouwen naar Bladella

Na een jaar afwezigheid bleek de 2e klasse toch een stapje te hoog voor de blauw-witte Bladelnaren. Door de
degradatie van Bladella en de promotie van Hoogeloon staan dit jaar maar liefst 4 Kempische ploegen ingedeeld in de 3e klasse: Bladella, Hapert, Hoogeloon en Reusel Sport. De eerste derby van de Kempen voor Reusel Sport is komende zondag, om 14.30 uur, op sportpark de Smagtenbocht in Bladel.

Een wedstrijd met een rijke historie, in de volksmond ook wel de ‘El-Classico’ van de Kempen genoemd. In Reusel mag alles, behalve verliezen van Bladella. Bij de blauw-witte mag best een keer verloren worden, “mèr nie van Reusel”, aldus Peer Hooijen. Ook trainer Harry La Vallette, dit seizoen overgestapt van Reusel Sport naar Bladella, zal alles in het werk willen stellen om de drie punten in Bladel te houden.

Beide teams leverden bij hun eerste wedstrijd al een prima prestatie. Bladella won thuis van RPC en Reusel Sport/CoTrans klopte Unitas’59 in Eindhoven. Afgelopen zondag dacht Reusel Sport geen kind te hebben aan SBC, maar dat viel heel anders uit, al na 2 minuten keek Reusel Sport tegen een 0-1 achterstand en na een kwartier was het al 0-2 door een verkeerde beoordeelde bal van Paul Dijkmans, die verder een voortreffelijke wedstrijd keepte en het tij in de 2e helft niet kon keren door de vele kansen en het grote veldoverwicht niet meer in doelpunten en winst kon worden omgezet.

Ook de nieuwe Reusel Sport-trainer Niels Gevers zal er alles aan doen om de punten mee naar Reusel te nemen. Niels Gevers heeft in korte tijd van deze jeugdige groep spelers een prima voetballend team gemaakt. Hopelijk kunnen ze deze goede start komende zondag in Bladel een vervolg geven.

Blauw-wit tegen geel-zwart zorgt voor veel publiek, sfeer en spanning en een geweldige inzet van beide teams, op het scherpst van de snede met een derde helft die onder het genot van een pilsje als vrienden wordt afgesloten.