PC55-2022-week2

12 14 januari 2022 Romige vlinderpasta Ingrediënten: o 350 gr vlinderpasta o 250 gr champignons o 250 gr gerookte spekjes of katenspek o 1 rode paprika o 1 groene paprika o 2 uien o 1 prei o 200 ml kookroom o 1½ tl gedroogde oregano o 125 ml crème fraîche o 100 gr Gorgonzola o 100 gr geraspte kaas o cashewnootjes o handje basilicumblaadjes Snipper de uien en snijd de paprika’s klein. Maak de prei goed schoon en snijd deze in dunne ringen en de champignons in plakjes. Kook de pasta volgens de verpakking en maak ondertussen de gevulde saus. Saus: Bak de spekjes langzaam uit en voeg hier de uien- en paprika stukjes aan toe. Bak dit even mee en schep dan de champignonplakjes erbij. Wanneer het vocht van de champignons verdampt is roer dan de preiringen erdoor en bak dit nog even mee. Schenk de kookroom erbij, voeg de kruiden en de kazen toe en laat alles op laag vuur smelten en aan de kook komen. Roer als laatste de crème fraîche erdoor. Serveer samen met de pasta en cashewnootjes. Voor een vegetarische versie laat je de spekjes achterwege. Voeg dan wel wat extra zout en peper toe. Bereiding: Voor: 4-5 personen Voorbereiding: 20 min Klaar in: 45 min Onlangs vond ik dit recept weer terug in een van mijn oudste receptverzamelingen. Behalve dat ik dacht ‘o ja lekker’, zit er voor mij ook een mooie herinnering aan. Een vriendin (uit mijn volleybalteam) die destijds al samenwoonde kookte dit samen met haar vriend voor mij, tijdens een gezellig avondje in hun appartement. Ik vond het heerlijk anders en vroeg meteen het recept. Blauwe kaas had ik nog nooit gehad en behalve nasi en macaroni kwamen er geen pasta gerechten bij ons thuis op tafel. Gerechten bevatten voor mij vaak een herinnering en daardoor smaken ze (zoals vakantiegerechten) extra lekker. Mijn recepten zijn een leidraad, voel je vrij om ze aan te passen aan jouw smaak. Vind je dit moeilijk, stuur me dan een berichtje via ivanka@luijtenduidelijk.nl I Love to Cook ✄ ✄ ✄ ✄ ✄ ✄ ✄ ✄ ✄ IS ER OOK VOOR ’HEM’ Mosveld 10 • Hapert • Telefoon 0497-383306 Romige vlinderpasta Ingrediënten: o 350 gr vlinderpasta o 250 gr champignons o 250 gr gerookte spekjes of katenspek o 1 rode paprika o 1 groene paprika 2 uien o 1 prei o 200 ml kookroom o 1½ tl gedroogde oregano 125 ml crème fraîche 100 g Gorgonzola o 100 gr geraspte kaas o cashewnootjes o handje basilicumblaadjes Snipper de uien en snijd de paprika’s klein. Maak de prei goed schoon en snijd deze in dunne ringen en de champignons in plakjes. Kook de pasta volgens de verpakking en maak ondertussen de gevulde saus. Saus: Bak de spekjes langzaam uit en voeg hier de uien- en paprika stukjes aan toe. Bak dit even mee en schep dan de champignonplakjes erbij. Wanneer het vocht van de champignons verdampt is roer dan de preiringen erdoor en bak dit nog even mee. Schenk de kookroom erbij, voeg de kruiden en de kazen toe en laat alles op laag vuur smelten en aan de kook komen. Roer als laatste de crème fraîche erdoor. Serveer samen met de pasta en cashewnootjes. Voor een vegetarische versie laat je de spekjes achterwege. Voeg dan wel wat extra zout en peper toe. Bereiding: Voor: 4-5 personen Voorb reiding: 20 min Klaar in: 45 min Romige vlinderpasta Ingrediënten: o 350 gr vlinderpasta o 250 gr champignons o 250 gr gerookte spekjes of katenspek o 1 rode paprika o 1 groene paprika o 2 uien o 1 prei o 200 ml kookroom o 1½ tl gedroogde oregano o 125 ml crème fraîche o 100 gr Gorgonzola o 100 gr geraspte kaas o cashewnootjes o handje basilicumblaadjes Snipper de uien en snijd de paprika’s klein. Maak de prei goed schoon en snijd deze in dunne ringen en de champignons in plakjes. Kook de pasta volgens de verpakking en maak ondertussen de gevulde sau . Saus: Bak de spekjes langzaam uit en voeg hier de uien- en paprika stukjes aan toe. Bak dit even mee en schep dan de champignonplakjes erbij. Wanneer het vocht van de champignons verdampt is roer dan de preiringen erdoor en bak dit nog even mee. Schenk de kookroom erbij, voeg de kruiden en de kazen toe en laat alles op laag vuur smelten en aan de kook komen. Roer als l atste de crème fraîch erdoor. Serveer samen met de pa ta n cashewnootjes. Voor een vegetarische versie laat je de spekjes achterwege. Voeg dan wel wat extra zout en peper toe. Bereiding: Voor: 4-5 personen Voorbereiding: 20 min Klaar in: 45 min Bestuurswijziging Locatievereniging Bladel Wij zijn verheugd u mede te delen dat we een nieuwe voorzitter gevonden hebben voor de Locatievereniging Bladel. Frits Pijnenburg zal het voorzitterschap overnemen van Louis Spoelstra. Louis blijft nog wel actief binnen de vereniging. Het bestuur bestaat vanaf heden uit: - Frits Pijnenburg (voorzitter) - Monique Castelijns (penningmeester) - Ad Castelijns (secretaris) - Louis Spoelstra - Bart Pijs Hoef 11 n Duizel n Telefoon 0497 - 519 520 n www.houtmarktvanham.nl KOZIJNEN - HOUT TIMMERWERKEN INTERIEUR - IJZERWAREN ANTOON VAN DER HEIJDENSTRAAT 6 - 5527 BV HAPERT Tel. 0497-38 22 52 - GSM: 06-5362 23 81 Fax: 0497 - 38 18 72 • NIEUWBOUW • VERBOUW • RENOVATIE BLADEL - Dit jaar gingen weer vele jeugdleden op pad voor de nieuwjaarsloterij 2022. Door hun inspanningen bracht deze loterij het prachtige bedrag van ruim € 8.300,- op. Dank aan ieder die daaraan mee gewerkt heeft en niet op de laatste plaats alle sympathisanten die deze loten gekocht hebben. Ook dank aan de sponsoren die deze loterij mede mogelijk hebben gemaakt. De opbrengsten komen ten goede aan de jeugdafdeling van Bladella. Wanneer de kantine van Bladella weer open gaat, zijn de gewonnen prijzen daar tot 1 mei 2022 af te halen, tijdens de reguliere openingstijden. Onderstaand de winnende lotnummers. Uitslag nieuwjaarsloterij vv Bladella Prijs Lotnr. Omschrijving T.w.v. 1e 02625 Bladel bonnen € 475,00 2e 08605 Cadeaubon De Tipmast Bladel € 100,00 3e 10864 Cadeaubon Topshop Bladel € 100,00 4e 05602 Cadeaubon Sniederspassage Bladel € 75,00 5e 10136 Cadeaubon Sniederspassage Bladel € 75,00 6e 02966 Cadeaubon Sniederspassage Bladel € 75,00 7e 10078 Cadeaubon Sqware, mode voor mannen Bladel € 50,00 8e 09240 Cadeaubon Restaurant d’Ouwe Tramhalte Duizel € 25,00 9e 08766 Cadeaubon Restaurant d’Ouwe Tramhalte Duizel € 25,00 10e 05163 Cadeaubon Restaurant d’Ouwe Tramhalte Duizel € 25,00 11e 05143 Cadeaubon Restaurant d’Ouwe Tramhalte Duizel € 25,00 12e 04652 Cadeaubon Clemens Bloem Bladel € 20,00 13e 06802 Cadeaubon Clemens Bloem Bladel € 20,00 14e 08214 Cadeaubon Clemens Bloem Bladel € 20,00 15e 10671 Cadeaubon Clemens Bloem Bladel € 20,00 ALLERHANDE We hebben een kavel verkocht aan STAPRO Machinebouw uit Casteren. Het bedrijf start in mei op een kavel van circa 5.000 m² met de nieuwbouw op bedrijventerrein Kleine Hoeven. STAPRO is een jong bedrijf en ontwikkelt en produceert machines op maat. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van goederenliften, autoliften, heftafels en palletwisselaars. Ook levert het werktuigbouwkundige onderdelen. De machines worden in eigen huis ontworpen, getekend en geproduceerd. Het bedrijf heeft 10 medewerkers op de huidige locatie in Casteren. De nieuwbouw voorziet in de sterke groei van het bedrijf. Op een kavel van circa 5.000 m² wordt een moderne bedrijfshal gebouwd van 3.200 m². Het ontwerp en de nieuwbouw wordt verzorgd door Valeres Industriebouw uit Best en start in mei 2022. Inmiddels is ruim 70% van de beschikbare bedrijfskavels op de Kleine Hoeven verkocht. Een groot deel van de kavels is gereserveerd. Er zijn nog twee kavels beschikbaar. STAPROMachinebouw verhuist naar bedrijventerrein Kleine Hoeven

RkJQdWJsaXNoZXIy MjY4NjA=