iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.

Bladeren door de krant

PC55 wordt vanaf 3 april 2020 in het weekend bezorgd

Meer tijd, meer aandacht en meer bezorgers voor het vertrouwde nieuws van dichtbij

Bij PC55 wordt continue nagedacht over verbetering en vernieuwing. Hoe kunnen we onze lezers nóg beter van dienst zijn en wat vragen zij? Een belangrijk punt is het bezorgmoment: per 3 april 2020 wordt PC55 voortaan in het weekend bezorgd. Een verandering met  voordelen.

Ontspannen

In het weekend heeft de gemiddelde mens meer tijd voor ontspanning. Na het ontbijt, lekker met een kopje koffie tijd maken om een krant te lezen. Vooral het lokale nieuws wordt daarbij gewaardeerd. Verhalen over mensen uit de straat, berichten over evenementen in de regio en natuurlijk even ontspannen door het maken van de puzzel of een glimlach ophalen bij Loesje of de strip Snippers. Onze krant bevat veel aankondgingen van activiteiten die in het weekend plaatsvinden. Met de organisaties is het altijd stoeien wanneer het bericht het beste geplaatst kan worden. Organiseer je iets in het weekend, publiceer je dat dan twee, drie dagen van tevoren of anderhalve week? Met een verspreiding in het weekend, maken wij aan dit dilemma een eind: een week van tevoren een evenement, aanbieding of activiteit aankondigen, geeft lezers voldoende tijd om plannen te maken.

Bezorgen

Het verzetten van de bezorging van woensdag naar vrijdag heeft ook een praktische oorzaak. Veelal zijn onze bezorgers scholieren en die hebben doordeweeks minder tijd dan in het weekend. Wij begrijpen goed dat school en sport voor gaan en dat betekent wel dat we soms tegen een tekort aan bezorgers aanhikken. Dat geldt niet alleen voor onze krant; de gehele Kempen kampt met hetzelfde probleem. We weten dat er op vrijdagavond of zaterdagochtend meer jongeren – ouderen mogen natuurlijk ook – zijn die een wijkje willen lopen. De bezorging in het buitengebied kwam door de midweekse verspreiding in gevaar en is eenvoudig op te lossen door het bezorgmoment te verschuiven naar het weekend.

Adverteren

Als lezers meer tijd nemen voor de krant, is dat goed nieuws voor de adverteerders. Hun aanbiedingen, vacatures en activiteiten krijgen meer aandacht en dat levert klandizie op. Wist je trouwens dat onze adverteerders het mogelijk maken om berichten van stichtingen en verenigingen gratis te plaatsen? Denk eens aan hen als je een nieuwe aanschaf overweegt of boodschappen gaat doen. Wij zijn in ieder geval blij met het vertrouwen dat ze ons elke week geven.

Per advertentie is overigens te bepalen of deze doorgeplaatst wordt in De Hint (gemeente Eersel) of Eyckelbergh (gemeente Bergeijk). Sinds vorig jaar werken we nauw samen met deze twee kranten en de samenwerking mag gerust succesvol genoemd worden. De weekendverspreiding geldt vanaf 3 april ook voor deze weekbladen. Adverteren in de 3 kranten blijft voordelig, zeker met de actie 10 halen, 2 gratis!

Eindelijk weekend

Het aanleveren van kopij wordt gunstiger:

  • voor advertenties geldt dat deze vanaf 3 april op maandag vóór 12.00 uur moeten worden aangeleverd;
  • artikelen en persberichten dienen uiterlijk maandag om 24.00 uur binnen zijn.

Het is overigens wel aan te bevelen om niet tot het laatste moment te wachten met het insturen van artikelen. De krant loopt snel vol. Het is raadzaam om de artikelen uiterlijk in het weekend toe te sturen. Dat geeft meer kans op plaatsing.

Kortom: wij zien alleen maar voordelen in het verzetten van het bezorgmoment. Natuurlijk zijn we benieuwd hoe het jou bevalt. Je mag het ons altijd laten weten via

info@pc55.nl  //  www.pc55.nl  //  Telefoon 0497 844 588