iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Algemeen

Verwenmiddag in het Kempisch Inloophuis

Verwenmiddag in het Kempisch Inloophuis

BLADEL – Op woensdagmiddag 8 mei, van 13.00 tot 16.00 uur, bieden wij een verwensessie aan in het Kempisch Inloophuis. De verwenmiddag wordt aangevuld met een drankje en een hapje en een leuke verrassing voor alle deelnemers. Het Kempisch Inloophuis bevindt zich in het gebouw van de Hoeksteen aan de Marktstraat 20. Aanmelden is noodzakelijk voor deze gratis verwensessie en kan tot uiterlijk woensdag 1 mei via www.kempischinloophuis.nl

Deze middag is bedoeld voor dames die kanker hebben (gehad). De middag wordt verzorgd door Angela Meulenbroeks gezicht- en huidverzorging, Mieke Snelders haarwerken en Hellen Heesters pedicure en massage. Deze dames gaan onze gasten in de watten leggen en daarnaast komt één van de gasten in aanmerking voor een complete VIP-metamorfose met kledingadvies van Boetiek Yes. Ook kunnen de gasten die dat wensen een mooie (voor en na) foto laten maken door Geert-Jan Timmermans (Timmermansoog.com).

Mieke Snelders van Fiero Haarwerken biedt een gratis hoofdhuidanalyse aan. Mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid, dat is niet altijd het geval als u met chemo te maken hebt gehad. Zij heeft ook leuke mutsjes bij en poeder om dunne plekken op het hoofd te camoufleren. Natuurlijk kan zij alle vragen beantwoorden over haarwerken en haarstukjes. Ook mag de VIP-gast bij haar in de stoel komen zitten voor de metamorfose!

Hellen Heesters is medisch pedicure en heeft een massagepraktijk in Reusel, Feet en More. Oncologie was één van de specialisaties tijdens haar opleiding, steeds volgt zij bijscholing om up-to-date te blijven. Als u de diagnose kanker heeft gekregen is het in conditie brengen en houden van de voeten erg belangrijk. Dit ondersteund de veiligheid en de gezondheid. Tijdens de verwenmiddag zal zij u kennis laten maken met voetscrubs en voetmassages.

Angela Meulenbroeks, schoonheidsspecialiste en medewerkster van apotheek Bladel met als specialiteit huidverzorging, werkt met het motto gezondheid en jezelf goed voelen en er goed uit zien vallen/liggen nauw samen. Op de verwenmiddag kan zij u adviseren welke producten het best bij u passen. Ook een make-up/wenkbrauwenadvies hoort tot de mogelijkheden.

Het wordt een hele leuke middag waarbij u nog mooier naar huis gaat!

Programma Koningsdag en Dodenherdenking Bladel en Netersel Hot icon

Programma Koningsdag en Dodenherdenking Bladel en Netersel

Aubade gemeentehuis Bladel
Vertrek om 08.45 uur vanaf Den Herd o.l.v. de Koninklijke Harmonie L’Union naar het gemeentehuis. De kinderen en hun ouders met versierde fietsen of vervoermiddel zijn van harte welkom om mee te lopen of naar het gemeentehuis te komen. Na het defilé ten overstaan van het gemeentebestuur, de nieuw geridderde(n) en allen die in voorgaande jaren al een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen, volgt een toespraak van de burgemeester en een vendelgroet. Hierna zal een gilde van de gemeente Bladel de eed van trouw aan de Koning afleggen.

Na afloop gaan de kinderen en ouders, begeleid door de Koninklijke Harmonie L’Union, naar Den Herd. Het Oranje Comité heeft voor de winnaars van de mooist versierde fiets een aantal leuke prijzen klaar liggen, die na deskundige jurering worden uitgereikt. Voor alle kinderen is er limonade. Vanaf 14.00 uur is er op de Markt een door de gezamenlijke horeca georganiseerde ‘koningsborrel’ met muziek, drankjes en gezelligheid.

Oranje Koningsbal in De Hoeksteen
In De Hoeksteen aan de Marktstraat wordt het jaarlijkse Oranje Koningsbal gehouden, niet alleen voor de jeugd en ouderen met een verstandelijke beperking, want eenieder vanaf ± 15 jaar is welkom. De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Toegangsprijs: € 1,-.

Spellenochtend voor kinderen in Netersel
‘s Ochtends om 10.15 uur start een herrietocht vanuit school met versierde fietsen naar Den Brink. Daar speelt Puur Poporkest voor de kinderen. Vervolgens zijn er spelletjes voor de kinderen. Om 12.00 uur wordt de spellenochtend afgesloten met de prijsuitreiking voor de mooist versierde fiets en is er voor elk kind een kleinigheidje.

Fietstocht in Netersel
Het Oranje Comité Netersel organiseert ook dit jaar weer een fietstocht van circa 25 km voor klein en groot met onderweg twee posten. De deelnemers krijgen een quiz mee. De letters langs de weg vormen uiteindelijk een woord.

  • Startplaats: Den Driesprong.
  • Starttijd: tussen 14.00 en 14.30 uur. Rond 17.00 uur komt ieder weer terug en zal er om 18.30 uur de prijsuitreiking zijn.

Dodenherdenking
De herdenking, georganiseerd door de beide Oranje Comités in samenwerking met beide Gilden Sint Joris en Sint Brigida, de Koninklijke Harmonie L’Union en PUUR Poporkest, begint om 19.15 uur met een stille tocht vanuit Bladel en Netersel naar het monument aan de Neterselseweg. Het vertrek vanuit Bladel is om 19.30 uur vanaf rotonde Helleneind-Ballingslaan.

Graag willen wij met velen uit Bladel en Netersel om 20.00 uur onze dankbaarheid en verbondenheid betuigen aan hen die vielen. Wij hopen dat velen uit onze gemeente, zowel jong als oud, hieraan
gehoor zullen geven.

Maud van Gils uit Hapert winnaar Leergeld Paaseitjes Bokaal Hot icon

Maud van Gils uit Hapert winnaar Leergeld Paaseitjes Bokaal

Leergeld Veldhoven de Kempen was met infokraam en prijsvraag present op de Hapertse Goede Doelen Markt tijdens de koopzondag van 13 april. Een grote glazen bokaal in de Leergeld infokraam was gevuld met net zoveel paaseitjes als het aantal kinderen dat Leergeld in 2018 in de Kempengemeenten heeft geholpen.

Van de vele bezoekers die een gokje waagden was het Maud van Gils uit Hapert die het dichtst in de buurt kwam van het juiste aantal kinderen dat Leergeld in de gemeenten Reusel, Bladel, Eersel en Bergeijk in 2018 heeft geholpen. Namens Stichting Leergeld Veldhoven de Kempen mocht Tom Verspaandonk de Leergeld Paaseitjes Bokaal met daarin 467 paaseitjes overhandigen aan Maud van Gils, omringd door haar zusjes en vriendinnetje. Maud voelde zich wat overdonderd met zoveel chocolade paaseitjes, maar rekende er op dat haar hele omgeving mee wil smullen van zoveel lekkers.

Heeft u de Leergeld Paaseitjes Bokaal prijsvraag gemist, maar wilt u toch Leergeld in de Kempen helpen om alle kinderen op school en in sport, dans en muziek mee te kunnen laten doen met hun vriendjes en vriendinnetjes? Meldt u dan aan als donateur: info@leergeldveldhovendekempen.nl of maak een donatie over op NL 08 RABO 0126346291. Laat alle kinderen meedoen. Want nu meedoen is straks meetellen! Overigens, ook als vrijwilliger bent u in de Leergeld-organisatie van harte welkom!

Historische wandeling door Bladel – Organisatie: Heemkundige kring Pladella Villa

Historische wandeling door Bladel – Organisatie: Heemkundige kring Pladella Villa

BLADEL – Op maandag 29 april gaan we wandelen in Bladel. Het wordt een historische wandeling georganiseerd door Heemkundige kring Pladella Villa. We starten om 13.30 uur met een ontvangst in de Heemkamer, Bleijenhoek 57.

Ontvangst met koffie/thee (kosten € 2,50) en gelegenheid om rond te kijken. Daarna wandelen we met een gids door het centrum van Bladel en staan we stil bij historische gebouwen, zoals het Gindrahuis, de kerk, de toren etc. Omstreeks 15.30 uur zijn we terug bij de Heemkamer.

Deze wandeling wordt speciaal georganiseerd voor de gasten van het Kempisch Inloophuis en hun familie. Bent u ook geïnteresseerd? Er zijn nog plaatsen vrij om mee te gaan. Even aanmelden, dan graag op www.kempischinloophuis.nl. Bij voldoende aanmeldingen gaat de wandeling door.

Het Kempisch Inloophuis is een vertrouwde ontmoetingsplek voor iedereen die kanker heeft (gehad), maar ook voor mensen die in hun nabije omgeving met kanker te maken hebben of hadden. Naast gelegenheid tot ontmoeten wil het inloophuis ook een plek zijn waar je informatie kan vinden, activiteiten en workshops kan doen.

www.kempischinloophuis.nl

Verzoek aan bewoners van Hapert met Koningsdag Hot icon

Verzoek aan bewoners van Hapert met Koningsdag

HAPERT – Stichting Koningsmarkt Hapert organiseert dit jaar op zaterdag 27 april weer een feestelijk gebeuren in de straten van Hapert.

Wij verzoeken de bewoners aan het parcours de auto’s en andere voertuigen op 26 april, om 19.00 uur, uit de straten en de parkeervakken te verwijderen, dit ter voorkoming van schade aan uw eigendom. Indien u op 27 april de auto nodig heeft, gelieve deze op 26 april al buiten het parcours te plaatsen. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

De straten die aan het evenement liggen en dus afgesloten worden en dus niet meer toegankelijk zijn Bernhardstraat, Julianalaan, Kerkstraat, Pastoriepad, Leeuweriklaan, Van Gerwenstraat, Molenstraat, Nieuwstraat, Schoolstraat, Markt, Wilhelminastraat en Oude Provincialeweg. Voor eventueel vragen zijn we bereikbaar op vrijdag 26 april van 18.00 tot 20.00 uur op tel. 06-45766282. Wij danken u hartelijk voor uw medewerking en hopen op uw begrip.

Bestuur Stichting Koningsmarkt Hapert

Hoe pas ik het ouderschapsplan aan?

Hoe pas ik het ouderschapsplan aan?

Ouders van minderjarige kinderen moeten bij een scheiding afspraken vastleggen in een ouderschapsplan. Soms willen ouders óf kinderen de gemaakte afspraken na verloop van tijd veranderen. Bijvoorbeeld omdat één van de ouders de afspraken steeds niet nakomt of door de loop der tijd een afspraak niet goed meer werkt. Wie wil wijzigen, heeft meerdere opties.

In onderling overleg
Allereerst kunnen de ouders natuurlijk in onderling overleg trachten om tot nieuwe afspraken te komen. Ze kunnen dit mondeling met elkaar afspreken, maar de praktijk leert dat het vastleggen van afspraken in veel gevallen beter is. Dat kan op twee manieren. Ouders kunnen de afspraken opnemen in een aanvullend of gewijzigd ouderschapsplan. Dat is een document waaronder beide ouders een handtekening zetten. Het nadeel van zo’n overeenkomst is dat het document geen executoriale titel heeft. Dat betekent dat de afspraken niet afdwingbaar zijn. Ouders kunnen de gewijzigde overeenkomst ook op gezamenlijk verzoek door de rechter laten bekrachtigen. Ze dienen dan met behulp van hun advocaat of advocaat/scheidingsmediator een gezamenlijk verzoekschrift in. De rechter toetst de nieuwe afspraken aan de hand van de wet en geeft een executoriale titel.

Advocaat-scheidingsmediator kan helpen
Lukt het niet om gezamenlijk tot goede afspraken te komen, dan kan een advocaat-scheidingsmediator wellicht helpen. Deze persoon begeleidt beide ouders. Het is een derde, neutrale en deskundige partij. De advocaat-scheidingsmediator kan helpen bij het voeren van een constructief gesprek en heeft daarnaast relevante juridische kennis in huis. Worden de ouders het samen eens, dan kan de advocaat vervolgens een verzoek bij de rechtbank indienen voor vastlegging in een rechterlijke beschikking. Ouders die bang zijn dat ze het niet eens gaan worden, kunnen er ook voor kiezen om twee gespecialiseerde advocaten in te schakelen, voor ieder één. Als de ouders het door overleg met zijn vieren eens worden, kan vervolgens een verzoek bij de rechtbank ingediend worden.

Naar de rechter
Wie er in overleg met elkaar onder begeleiding van een advocaat niet uitkomt en ook geen heil ziet in scheidingsmediation, kan op een eigen “eenzijdig” verzoek naar de rechter stappen. Als de rechter het verzoek goedkeurt, zal hij de andere ouder de gelegenheid geven om een verweer-schrift in te dienen. Daarin legt de andere ouder met behulp van zijn advocaat uit waarom hij het niet eens is met het verzoek van de ander. Het nadeel van deze procedure is dat beide partners een eigen advocaat moeten inschakelen en ze de kosten dus niet kunnen delen. Een procedure kost in de regel meer geld en tijd.

Rechters laten het belang van de kinderen bijna altijd als zwaarste wegen. Kinderen van twaalf jaar of ouder krijgen de gelegenheid om hun mening te geven. Ze worden daar echter niet toe verplicht.

Bron: Knegtmans Advocaten & Mediators

Muzikale presentatie Maria-verering in D’n Aachterum

Muzikale presentatie Maria-verering in D’n Aachterum

REUSEL – Deze muzikale presentatie wordt verzorgd door Eric Kolen en zijn vrouw Lily Hollanders op donderdag 2 mei van 13.30 tot 16.00 uur in Den Aachterum te Reusel. Heemkunde Werkgroep Reusel en KBO Kring Reusel-de Mierden heten alle belangstellenden uit de gemeente van harte welkom. De toegang is gratis en er wordt u gratis een kopje koffie of thee aangeboden.

In het Brabantse, met zijn bedevaarten en processies, zijn mei en oktober dé Mariamaanden. In menige woning staat of stond een Mariabeeld in de huiskamer, dikwijls met een kaarsje of met een vaasje met gevlochten meizoentjes erbij. Weet je nog? Overal tref je veldkapelletjes aan, vaak ter ere van Maria. Desalniettemin is Maria voor de meeste gelovigen (..) vooral de Middelares, die ‘een goed woordje doet bij haar zoon als er iets gedaan moet worden’. Bij ziektes, bij examens, bij noem maar op!

De Heemkunde Werkgroep Reusel en de KBO Kring Reusel-de Mierden hebben Eric Kolen bereid gevonden om hierover met beeld, geluid en wellicht samenzang, een ongetwijfeld boeiende, lezing te geven. Eric Kolen is voor sommigen misschien bekend van Omroep Brabant. In deze presentatie wordt ingegaan op de achtergronden van de Mariaverering; waar komt die verering vandaan, waarom werd Maria zo nadrukkelijk gebruikt in het kader van de Contrareformatie, waarom is zij zo verbonden met wonderverhalen? Uit Lourdes, Fatima en Oirschot, maar ook uit Ommel, Handel en Den Bosch.

De voordracht wordt ondersteund door powerpoint-presentaties met beelden van Maria vanuit de gehele wereld. Geniet bovendien van ontroerende volksdevotie-uitingen. Van ‘O reinste der schepselen…’, ‘God groet u zuivre bloemen’ en ‘Sterre der Zee’. En, ze worden nog gezongen ook, die prachtige aloude Marialiederen. Dus, kun je nog zingen, zing dan mee! Ben erbij en onderga een authentieke beleving van dat zo typische Ave Maria-gevoel. In Brabant en daarbuiten. Tot donderdag 2 mei, om 13.30 uur, in D’n Aachterum te Reusel.

Posts loader