iOS:
Bewaar als app -> Kies “Zet in beginscherm” en klaar!

Android:
Bewaar als app-> Kies “Toevoegen aan beginscherm”

Windows:
Bewaar als app-> klik op “Aan start vastpinnen”

loader

Aanmelden voor:

nieuwsbrief, lezersaanbiedingen, speciale acties etc.
Het nieuws van dichtbij

Rubriek Algemeen

Moedige Moeders gaan de strijd aan tegen verslaving!

Moedige Moeders gaan de strijd aan tegen verslaving!

BERGEIJK – Wist u dat in elk willekeurig dorp in de Kempen alle drugs te verkrijgen zijn die je maar wilt? Wist u dat bij elke middelbare school dealers actief zijn? Wist u dat dus ook uw kind het een keer aangeboden gaat krijgen? Wist u dat 60-70% van alle festivalbezoekers drugs gebruiken? Wist u dat een pilletje XTC ongeveer € 3,50 kost? Wist u dat drugs en alcohol een leven totaal kunnen verwoesten?

En weet u dat we nu al meer dan 7 jaar bijeenkomsten organiseren in Bergeijk? Dat de Moedige Moeders dan klaarstaan voor eenieder die problemen heeft in zijn gezin met verslavingsproblematiek. Weet u ook dat we preventief bezig zijn door het organiseren van spreekbeurten waar we maar gevraagd worden?

Op dinsdag 24 september hebben we weer een bijeenkomst in het Thomas van Aquinohuis, Dr. Rauppstraat 52 in Bergeijk. Van 20.00 tot 22.00 uur bent u van harte welkom. De toegang is geheel gratis en het mag duidelijk zijn dat onze bijeenkomsten een vertrouwelijk karakter hebben. Mocht u behoefte hebben aan een huisbezoek vooraf, dan is dat ook mogelijk.

Voor meer info kunt u bellen met Kitty, tel. 06-44625441 of Sandra, tel. 06-13400967. Mailen kan ook: moedigemoedersdekempen@hotmail.com. Neemt u ook eens een kijkje op www.moedigemoeders.nl

Tentoonstelling over het leven van de familie Van der Heijden tijdens de Tweede Wereldoorlog Hot icon

Tentoonstelling over het leven van de familie Van der Heijden tijdens de Tweede Wereldoorlog

NETERSEL – In verband met de herdenking van 75 jaar Bevrijding neemt in de gemeente Bladel het leven en de dood van Fons van der Heijden uit Netersel een centrale plaats in. In het kader hiervan is er in zijn voormalige boerderij aan de Hoeve 11 te Netersel een tentoonstelling ingericht over het leven van de familie Van der Heijden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Deze tentoonstelling is te bezichtigen op de volgende dagen en tijden: vrijdag 20 september van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag 21 september van 14.00 tot 17.00 uur, zondag 22 september van 14.00 tot 17.00 uur, vrijdag 27 september van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag 28 september van 14.00 tot 17.00 uur, zondag 29 september van 14.00 tot 17.00 uur, vrijdag 4 oktober van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag 5 oktober van 14.00 tot 17.00 uur en zondag 6 oktober van 14.00 tot 17.00 uur.

Algemeen

Stichting Passionele Projecten De Kempen zoekt vrijwilligers

EERSEL – Stichting Passionele Projecten de Kempen organiseert elk jaar op Goede Vrijdag de uitvoering van de Johannes Passion van Bach in de St.-Willibrorduskerk van Eersel. Voor dit concert zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger die zich gaat bezighouden met de kaartverkoop en acties om de kaartverkoop te stimuleren.

Voor leerlingen van basisscholen wordt een verkorte versie van de Johannes Passion uitgevoerd, de zogenaamde Johannes Junior. Deze versie wordt jaarlijks in één van de Kempische Dorpen uitgevoerd. Voor de organisatie hiervan zoeken wij een projectvrijwilliger die dit project mee wil helpen organiseren. Neem voor meer informatie contact op met 06-22482685.

Zondag 29 september sponsorwandeling of -run voor Kempisch Inloophuis

Zondag 29 september sponsorwandeling of -run voor Kempisch Inloophuis

BLADEL – Wil je een mooie sponsorwandeling of -run maken door de mooie natuur rond Bladel? Meld je nu aan, noteer in je agenda en kijk voor meer info en inschrijving op www.kempischinloophuis.nl

Je kunt verschillende afstanden lopen:
5, 10 of 15 km naar keuze. Speciale aandacht ook voor de gezinsspeurtocht, waarbij je spannende opdrachten moet vervullen en altijd een leuk prijsje kan verdienen. De inschrijving daarvoor bedraagt slechts € 1,- en kinderen tot 12 jaar gratis!

Wat is van belang:
– Datum en tijd: zondag 29 september, starten kan tussen 09.00 en 12.00 uur.
– Wat: wandelen of running 5, 10 of 15 km naar keuze en een gezinsspeurtocht met opdrachten.
– Waar: start en finish Kempisch Inloophuis aan de Marktstraat 20 (gebouw Hoeksteen) in Bladel.
– Parkeren: ruime gelegenheid op parkeerplaats Jumbo, Victor de Bucklaan.
– Kosten: € 6,- voor alle wandeltochten en runs (ter plaatse te voldoen) of € 5,- bij voorinschrijving via website: www.kempischinloophuis.nl

2 november open dag
Het Kempisch Inloophuis bestaat dit jaar 5 jaar en organiseert een open dag op 2 november. Het Kempisch Inloophuis is een vertrouwde ontmoetingsplek voor iedereen die kanker heeft (gehad), maar ook voor mensen die in hun nabije omgeving met kanker te maken hebben of hadden. Naast gelegenheid tot ontmoeten wil het inloophuis ook een plek zijn waar je informatie kan vinden, activiteiten en workshops kan doen. We zijn een vrijwilligersorganisatie en volledig afhankelijk van giften en sponsoring. Om bekender te worden in Bladel en omstreken en om inkomsten te genereren organiseren wij deze sponsortochten. Graag tot ziens op 29 september!

Duurzaam wonen bereikbaar voor iedereen Hot icon

Duurzaam wonen bereikbaar voor iedereen

Met de overheidsplannen om woningen aardgasvrij te maken, gaan steeds meer huiseigenaren op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende toepassingen voor hun woning.

Een goed moment om te oriënteren is de Nationale Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november. Gastvrije huiseigenaren stellen hun duurzame huis open voor geïnteresseerde bezoekers. Een unieke mogelijkheid om een grote variatie aan woningen en maatregelen te bekijken en de woonverhalen van de bewoners uit de eerste hand te horen.

De Duurzame Huizen Route is een platform voor mensen die op zoek zijn naar informatie over duurzaam wonen. Ruim 1.300 huiseigenaren delen via www.duurzamehuizenroute.nl hun ervaringen. Bezoekers kunnen hier kennis opdoen en krijgen de mogelijkheid om online vragen te stellen. Daarnaast is er op 2 en 9 november de mogelijkheid om langs te gaan bij één of meerdere woningen. De openstellers vertellen graag over hoe zij tot keuzes voor bepaalde maatregelen zijn gekomen en hoe dit in de praktijk bevalt.

Naast dat verduurzamen van de woning bijdraagt aan een beter milieu en besparing oplevert, is in veel woonverhalen terug te horen dat het wooncomfort enorm toegenomen is. Uit het jaarlijkse onderzoek van de Duurzame Huizen Route onder de bezoekers blijkt dat 86% van de bezoekers de opgedane kennis wil toepassen in hun eigen woning. Niet alleen voor oriënterende bezoekers is een kijkje in de keuken een eyeopener, ook de openstellers kijken elk jaar weer uit naar de route. “Het is superleuk om met een frisse blik naar je eigen woning te kijken en mensen te kunnen informeren en inspireren”, aldus één van de openstellers van vorig jaar. De inmiddels 7e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route verwacht ook dit jaar weer veel bezoekers. In 2018 openden meer dan 500 huiseigenaren hun deuren en ruim 5.000 bezoekers bezochten een duurzaam huis. De verwachting is dat deze aantallen ook dit jaar verder groeien. Vorig jaar was een groot aantal opengestelde woningen volgeboekt. Het is daarom een aanrader om tijdig in te schrijven.

Huiseigenaren die ook hun duurzame woonverhaal willen vertellen, kunnen hun woning aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Bezoekers kunnen zich vanaf 7 oktober via de website inschrijven voor een bezoek op 2 en 9 november. Zowel de opengestelde huiseigenaren als de bezoekers maken kans op een weekend weg in België. Bed & Breakfast ‘Het Natuurlijk Genot’ biedt hun gasten tijdens het verblijf dé ecologische beleving en steunt het initiatief van de Duurzame Huizen Route.

Alles over pompoenen! Gratis informatieavond in Arendonk

Alles over pompoenen! Gratis informatieavond in Arendonk

ARENDONK (B) – Datum: maandag 7 oktober. Adres: Café De Ster, Markt in Arendonk. Aanvang: 20.00 uur.

Wat zijn pompoenen?
Pompoenen behoren tot dezelfde familie als kalebassen, pâtissons of kardinaals-mutsen, meloenen, komkommers en courgettes – de Cucurbitaceae. Ze lijken genetisch sterk op elkaar maar onderscheiden zich door hun ontelbare vormen, kleuren en maten. Pompoenen kan je vanaf eind april zaaien in potjes met een diameter van 10 tot 12 cm in een verwarmde ruimte met een temperatuur van 20 graden Celsius. Wil je de pompoenen meteen in volle grond zaaien, dan moet je wachten tot eind mei vanwege het risico op nachtvorst. De meeste pompoenen zijn prima bruikbaar voor soep, maar er zijn ook vele andere pompoenrecepten. Reuzenpompoenen smaken erg flauw en dienen eigenlijk maar als vulling. Er zijn zelfs pompoenrassen die te zoet zijn om soep van te maken, die kun je bijvoorbeeld gebruiken voor desserts.

Loopt het water al in je de mond? Dan is deze avond beslist voor jou. Toegang is gratis en iedereen is welkom. Inlichtingen: jolandew@hotmail.com

Posts loader